Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Direktvetés, no-till. új
- Napraforgó ára új
- Traktorok átírása új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Kukorica terményárak új
- Fórumtalálkozó az AGROmashEXPO-n! új
- Körbálázót, de milyet? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
818 hozzászólás
Válasz #412. hozzászólásra
A béka ellen mivel mész?
sztem ebben sem fénybogár sem ormányos nics. katicabogár lárva az biztos van benne, meg ..... nem tom de nem tűnik fénybogárnak.
Válasz #415. hozzászólásra
Így képről nagyon fénybogárnak tűnik...
Válasz #413. hozzászólásra
Lehet ,hogy nem látszik, de valójában egyik sem fénybogár, kb a hét végén fogok permetezni.
Én meg ma Bundásbogarakat is találtam a repcében...
7vége körül kapja a magáét...
Uh...megérett a fújásra!
Ma voltam megnézni a repcében a sárgatálat kb 10 napja permeteztem azóta nem néztem, hát volt fogás:
Szakad az esőőőőőőő!!!
Értem, akkor még a biscaya várat magára...
Sztem most amint idő engedi, kapja 2. nurellee-t.
Válasz #407. hozzászólásra
az itteni egyik nagy cég is átállt: tavaj Nurelle-t nyomtak, idén Pirynex-et.
Válasz #408. hozzászólásra
meló van 1000-el.
Válasz #406. hozzászólásra
Előbb-utóbb meglesz annak az értelme...
Nem voltál Gyöngyösön a hét elején véletlenül ? Mintha láttalak volna ....
Válasz #399. hozzászólásra
Mi a faxnak Biscaya-znál...
Pirynex R Pack-ot vagy Nurelle D-t neki...
a héten már 3xfogom fújni a repcét.
Válasz #400. hozzászólásra
Már az első kezelésenn túl vagyok, de jövőhét közepe fele vagy ahogy az idő engedi nyomom a másodikat.
Válasz #403. hozzászólásra
Kössz,bár picit megcsavarta a levelet a folicur solo+savabor plus páros.
Válasz #401. hozzászólásra
szép allomány
Válasz #399. hozzászólásra
a 396-ost olvasd el. Ormányost ha nem fogtál akkor a fénybogár elleni védekezéssel még várhatsz az első virágbimbók megjelenéséig. Ha a száron a középső virágbimbó megjelenik akkor már dolgozni kezd a fénybogár. De Biscajat még semmi esetre sem tenném ki, hiszen a tényleges virágzás mág legalább 2 hét
(minimum) és annyi hatástartama nincs a biscajanak(sem) Én ma Talstarral fújtam van kb 6-8 nap hatástartam tehát a jövendő virágzásban már nem veszélyezteti a méhéket, viszont a korai fénybogár betelepülést késlelteti (legalábbis remélem) De mint írtam nekem volt ormányosom is másodszorra.
Csináltam a repcéről egy pár képet:A napokban lerovarölzöm én is biztos ami biztos alapon.
Válasz #384. hozzászólásra
100%, hogy már ott jártak az ormányosok. Az időjárás függvényében az elmúlt kb. 3 hét alatt védekezni kellett. Mostanság a második védekezés esedékes a rovarok ellen.
ÜDV!
1 hete szombaton fújtam nurell-el a repcét.
Tegnap kiraktam a sárga tálat, ma nézem: kb. 7-8 db fénybogár van bent
Sztetek nyomjam megint?
Megint nurell, vagy biscaya?
Válasz #397. hozzászólásra
Te sem merted kitenni mind a kettőt egyszerre? mi is pont ma fújtuk 1ik táblára Panterát a másikra Galerát, majd szerda felé fordított sorrendben újra rámegyünk.
Na, ma kiment a Galera és a Charisma. Csütörtökön kapta meg a Nurell-t és Panterat. Bogár egy darab sincs.
üdv mindenkinek, (hazajött a vasárnapi paraszt,) ma lefújtam 2. szor hogy a rosseb enné meg a bogarait márc.23-án fújtam először, a héten szerdán már újra fogtam, ma reggelre meg 9-10 db volt a tálban újra. + a kicsi középső bimócsomóm kb minden 3-4. száron már 5-6 fénybogár is szorgoskodott. Mire végeztem az eslő menet sávjában már ptyogtak szegénykék..... Hogy a rosseb enné meg őket.
Válasz #389. hozzászólásra
idén még nem!ez volt az első.de abban a földbe kb 10-20éve nem volt repce.
Válasz #390. hozzászólásra
Üdv. Na ez is a gondom, én nem láttam semmit az egy dolog, de egy jobban hozzáértő biztos találna, mondjuk a száronn látok egy két nyomot amit említettél. Külömben ez az egyik leggecibb rovarfaj szerintem, hogy a franc enné meg őket.
Válasz #391. hozzászólásra
Hevesben még nem is láttam idén olyan repcét , ami így ránézésre megadhatja a 2 tonnát...
Nem elég hogy tavaszra olyanok lettek mint a sakk tábla , mert kiölte foltokba a víz , még ami megmaradt is csak egy fejletlen xar...
Ezért gondolom , hogy ami kibírja aratásig , annak jó , kiemelkedő ára lesz.
Mondjuk szerintem a Naprának is nagy ára lesz , mert alig van terület a főbb Napra termelő megyékben is amit el lehetne vetni . Amiket láttam : Tisza környéke , Mezőség , Szolnok Megye , Heves megye , stb ... Ezeken még Qrva sok víz van és a nagyja terület még mindig gaz , sár -gondolom ezekbe idén nem sok minden lesz...
Válasz #391. hozzászólásra
felénk a héten tárcsáztak ki vagy 50 ha-t.
Válasz #385. hozzászólásra
azt mondják jó árak lesznek, igen sok helyen rosszak a repcék, azt mondják az utóbbi évek legrosszabb állománya van most.
tavaly ilyenkor olyan volt mint a rajz, tavaly előtt szintén jó volt.
és németországban a legfontosabb piacon is gyengék.
magyarul most különösen igaz, hogy oda kell figyelni idén a repcére, nagyobb eséllyel térül meg most minden ft, mint máskor!!!
Válasz #383. hozzászólásra
Persze , ha nincs ne is fújd . Nem azért mondtam. De nekem anno hiába mondta növ. védős , hogy keressem , nem találtam , aztán ő rögtön szedegette őket...
Annyira gecik , hogy ha látja az árnyékunkat stb , pillanatok alatt képesek elbújni , a földre le mászva meg szinte lehetetlen is meglátni őket.
Mondjuk ha elég időt szántál rá és a növényen semmit nem találtál akkor lehet tényleg nincsenek.
Az se semmi volt mikor bicskával szét vagdostak nekem egy két oldalán megfúrt repcének a szárát és muttatták , hogy milyen gyönyörűen tönkrebaxta...
Válasz #388. hozzászólásra
Előtte mikor fújtátok??
Mi ma lefujtuk a repcét Toprex+Fury 10EC-vel,de nem nagyon volt rajt bogár....
Válasz #386. hozzászólásra
Vágom
Válasz #385. hozzászólásra
Persze, igazad van de azokkal a jó árakkal várjunk még, aratásig sok víz lefojik még a dunán, de külömben 8 napja kapott egy nurelle-t, most csak az a kérdés hogy holnap, vagy a várható szar idő miatt csak kb. jövő hét csütörtökönn lehet csinálni a következőt
Válasz #384. hozzászólásra
Én mindig szórom még Márciusban, számold ki hogy mennyibe kerül hektáronként a rovarölő, és vedd hozzá milyen kis termésnövekedés elég a megtérüléshez ilyen (várható) árak mellet.
Válasz #383. hozzászólásra
Üdv . Én is ugyanígy vagyok, vagy fél óráig "fetrengtem" a repcében, de amiket te mondasz azonn kívül nem találtam én sem semmit+ egy két fénybogár. Most csináljam holnap vagy ne
Válasz #380. hozzászólásra
Felidegeltél,kimentem átnéztem mindent.Találtam mindenféle legyet meg pókot, de semmi bogár. Nemtudom milegyen,de nem akarok fújni a semmire.Lehet,hogy a tavalyi árvíz tett be nekik,vagy mivel errefelé nem sűrűn van repce egyszerűen nincsenek még.
Polybor és fitohorm csomag helyet van valami jobb anyag de azonos áron? Amit virágzásig kell kifujni. és atonik helyet van valami uj mert szerintem az nem sokat ér ,vagyis semmit. Két évig használtam és nem volt kulombség sehol.
nálunk tegnap a déli meleg szélel jöttek a dögök nem xaroztunk ki is mentünk rányomtam a Nurelleét meg tettem hozzá 0.5 liter dimetoátot.plusz 2.5 liter amalgerolt is.
szerintettek mikor lehetne Folicarozni??meg a solubort
Válasz #371. hozzászólásra
Ha ez az első Repcéd , gyanítom , hogy nem is nagyon fogod megismerni , megtalálni őket...
Válasz #372. hozzászólásra
azt figyeljétek, hogy a betelepüléstől számítva 8-10 nap múlva kellene védekezni szárormányos ellen, addig táplálkozik, ez után rak petét, és ezt kell megelőzni. tehát ne akkor menj, ha megtaláltad, hanem attól számítva 8-10 nap múlva, ekkor minél többet le tudsz takarítani egy menetben.
ha holnap fújsz, akkor 4-5 napig gázosodik, onnan számítva megint túlélheti a beköltöző, és az megint zabálhat 8-10 napot, mire petézik, vagyis mához képest ez 2 hét.
akkor meg már bimbós lesz a repce, mehet a piretroid orrba-szájba, aztán a biscaya. szerintem ha néhány napja fújtatok, akkor most még nem kell ismételni, még akkor sem, ha egyébként találsz bogarat.
a sárga tálat pedig arra az oldalra tegyétek ki, ahol a legcsalitosabb szomszéd telek van, vagy ahol a szomszéd felől tavaly repce volt, a szárormányos az erődszélek, szegélyek csalitosában telel át, onnan költözik be. tehát ha a tábla közepére teszed ki, akkor igen nagy eséllyel nem fogsz vele, miközbe a csalitos felől már bőven szúrkál.
emiatt szokták csak körbedűlőzni permettel is, van aki esküszik rá, és nyugodtan tud úgy is aludni, ha csak kétszer körbement a földön ilyenkor... kinek a pap, kinek a papné...
Válasz #377. hozzászólásra
igen, ha így áll a dolog, akkor tényleg nem nagyon tologathatod, én Rábaköz, csorna környéke
Válasz #375. hozzászólásra
Na a győr megye az passzol én a pannonhalmi borvidék te hol?? Legutolsó "határidő" az időjárás előrejelzések szerint hétfő, DE ÉN VASÁRNAPI PARASZT VAGYOK. Van főállásom igaz sok a szabadidő de a hétfő az most telibe ven lőve este 4-5 ig bennt kell lennem. (ritkán de előfodul) A köv napokban 12 -től már ráérnék de ugye az előrejelzés..... Úgy hogy marad a vasárnap.
itt épp most esik megint...
Válasz #372. hozzászólásra
ha lehet hinni a jósoknak itt nálunk Győr megyében a jövő héten borús esős idő lesz, nem nagy mennyiség, de ahhoz mindenképp elég, hogy ne lehessen permetezni.
ha így álla helyzet, hogy van nálad újra bogár, akkor még az csapdékosabb napok előtt le kellen fújni, de én nem kapkodnám el, még mindenképp várnék néhány napot, húznám ameddig az időjárás engedi...
Válasz #373. hozzászólásra
Nálunk idáig kb. a porát verte el 0,5-1 mm ha nem lesz több akkor én akár holnap du, akár vasárnap tudnám fújni (reméljük nem lesz több eső) Valószímű hallgatok magamra és rád is és ha az időjárás engedi leküldöm.
Én fujnám mert ha megszurkálják akkor már egy hét mulva késo lesz. én is igy jártam mult éven alig 4-5 napot birt a Nurelle. Nekem ez az év nagyon hasonlit a mult évhez ma annyi eso leeset hogy durván egy hétig nem megyunk a foldre. én tegnap cambricke-tem a buzákat megprobálok felteni képet is.
Válasz #370. hozzászólásra
igazad van, egyik havernál 25 hekin kitettünk 4 tálat, és 3-ban fogtunk a 4. ben nem, tehát nem minden a sárga tál. Abban adjál tanácsot hogy fújjak e másodszor??? Reggelre már fogtam újra ormányost 4 db-ot(egy hete szerdán fújtam akkor volt szépen a tálban) De már ott van a kurva fénybogár is. Még bimbó nincs de kb 1 hét múlva akár lehet is. Na most ha lefújom a hét végén akkor megállítom a betelepedést(fénybogár), és mire bimbóba jön nem baszogatja. Vagy várjak mire tényleg ott lesz a virág bimbó??? Mit csináljak szted?
Válasz #370. hozzászólásra
Én még nem találtam egy bogarat sem,nem is fújtam rovar ellen.
Válasz #366. hozzászólásra
azért ne csak a sárga tálra hagyatkozz, én is azt mondom, hogy naggyon sokat az első kezeléssel már nem lehet várni.
nem lehet csak a sárga tálba 100% ig megbízni, az első fújást sokszor vakon kell elvégezni.
én sem fogtam sokat a tálakkal, de nyoma itt ott már volt a szárormányosnak
Válasz #368. hozzászólásra
növényvédős haver gratis!!!!!. De jó a bármilyen lavór, bili, stb csak sárga legyen