Hirdetés
Fórum
- Fűtési rendszerek új
- Fórumtalálkozó az AGROmashEXPO-n! új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Napraforgó ára új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Direktvetés, no-till. új
- Traktorok átírása új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
818 hozzászólás
Sárga tálat kinél veszed?
Válasz #366. hozzászólásra
akkor annyi van, ha 2-3 nap után nem változik az egyedszám akkor annyi a rajzáscsúcs, a rajzáscsúcstól számított 3-5 napon belül védekezni kell. Fújd le a hét végén mert keddre esőt ígér és akkor megint nem tudod.....
nálunk még az első bogarazás se jött el, méh minden van a sárga tálba csak ormányos nemnagyon 4-5 nap alatt 6db volt benne kb
Hát ba*****meg! kedden tettem ki a tálcát és tegnap du már 4 ormányos ott vigyorgott újra, ma de már 6-an (fénybogarak vidám társaságában) voltak pedig reggel egy zápor is volt, sajna holnap újra le kell fújnom. tehát ennyit a nurell 2 hetes hatástartamáról Múlt hét szerdán fújtam ezek szerint egy hét....
a pyrinex nek van szaga, az biztos, én is azt használtam, csak Bulldock-kal
na megvan a repce első bogarazása cíperkil és pyrinex lett végül jobb árba jött mint a nurel büdösnek kurva büdös volt
Válasz #361. hozzászólásra
van debrecenitek is kötés hogy sikeredik nektek
Válasz #360. hozzászólásra
0,4kg/ha
Válasz #358. hozzászólásra
sikerült beszerezni egy rendes mennyiséget mekkora dózissal mentetek vele hektáronként? Nekem a debrecenihez nélkülözhetetlen ennélkül az istennek nem köt be Szerintem az atonik nem éri meg az árát mi is használtuk de nem sok értelme volt.
Válasz #357. hozzászólásra
de ha tudsz szerezni belőle tárazz be magadnak mert a Nevirol már bizonyított.
Válasz #357. hozzászólásra
Sajnos nem tudok már szerezni Nevirol-t pedig nagyon szerettük, 2x ment teljes virágzásban meg virágzás végén.Most az Atonik fog menni 3x virágzásban 0,5l/ha , ami még szóba jöhet Amalgerol , Goemar B86, vagy a Malagrow Megafol-ja de ez csillagászati áron van.
Válasz #354. hozzászólásra
igen de nem sok értelmét láttam mellette lévő nem kapott és semmivel nem adott kevesebbet. Tényleg ha jól emlékszem van meggyetek használjátok e a nevirolt és ha igen hányszor ??? Tudom hogy már betiltották de még van egy kis elfekvő készlet
Válasz #355. hozzászólásra
Hát lehet több mint mindenféle drága hókuszpókusznak
Válasz #353. hozzászólásra Ez úgy értem, hogy ez a 140 család maximálisan bejárja ezt a 40 hektár repcét. Valóban nagy jelentősége van a méhek munkájának a termés átlagban.
Atonik -ot használt már valaki repcében vagy más kultúrában?
Válasz #352. hozzászólásra
Csak érdeklődöm, mit, jelent hogy lefeded a megporzást?
Ez különben jobb a repcének, úgy értem a termékenyülésnek, mintha nem telepítenének mellé méheket? Több lehet ettől a termés?
Válasz #351. hozzászólásra
Köszönöm a választ, volna nekem 140 méhcsalád, le is fednénk a megporzást, ha adnál valami elérhetőséget, akkor komolyabban is beszélhetnénk a további részletekről.
Válasz #347. hozzászólásra
Hszob. nekem van meg a szomszédban összesen 40 heki
amúgy nem sok a repce.....
Válasz #349. hozzászólásra
Köszi!Pantherám van tavalyról így azt szórnák rá.
én pyrinexel szortam együtt,szerintem mehet...
Pantherát a Nurellel ki szórhatom együtt?
Válasz #346. hozzászólásra
Az volna az ideális, de ha távolabb volna az sem gond.
Válasz #345. hozzászólásra
debrecen körzete?
Repce vetés területet keresek méhlegelőnek, megporzásra, lehetőség szerint a Tiszától keletre.
Válasz #343. hozzászólásra
Az agroyal-ról néztem de meglehet venni olcsóbban is
Válasz #341. hozzászólásra
biztos 35000 az ár??
Válasz #341. hozzászólásra
érdekes tényleg van benne logika mégis a gyár nem tévedhet ha egyszer ezt a dózist irja!!
Válasz #340. hozzászólásra
Igazad van valóban, de ezt nem nagyon értem hogy miért nem 0,15l ajánlja mivel a Biscayaban 240g/l tiakloprid hatóanyag van amit 0,3 l/ha írják a Calypso-ba meg van 480g/l tiakloprid, ebből következne hogy a fele kellene belőle, gyünölcsösben használjuk a Biscayat 0,6al a Calypso 0,3 helyett mert árban sokkal jobb.
Válasz #339. hozzászólásra
repcében!1 decit ír neki!mi drága ebben ha ennyiért felszivodó és méhkimélő!vagy valamit elnéztem?
Válasz #338. hozzászólásra
Miben akarod használni mert az egyik legdrágább rovarölő a piacon
Válasz #336. hozzászólásra
akkor 1 dl 3500 Ft szerintem igen jó ár mert jó cucc!köszi!
tegnap estére kiszórtuk a repcére a nitrot !2 mázsa .bemosta faxájul 6mm
Válasz #335. hozzászólásra
35000literje kb
nem tudjátok Calyipsonak mennyi literje??
Válasz #325. hozzászólásra
Talstar már nincs az új zöld könyvben benne
és amúgy sem irja repcére-de elhiszem hogy jó ha neked bevált
én dimetoát-t szorók mig nem virágzik.....
most kérdeztem mospilan 39000 kilója
biscaya 1400 literje
Mavrik, Mospilan Gazelle is szóba jöhet virágzáskor /bár ez utóbbi kettő drágább /
Válasz #331. hozzászólásra
Jah...
Dicsérik sokan a szert...talán beválik
Válasz #330. hozzászólásra
A Byscaya dózisa viszont csak 0,3 l/ha. Úgy számolj, és nincs gondod a méhészekkel!!!
Válasz #329. hozzászólásra
Értem, köszi.
Válasz #327. hozzászólásra
Biscaya 12800ft körül
Ittt sincs még nagyon bogár..még senkisem permetezett
(zala megye)
És a Biscaya-nak mennyibe kerül L-je?
Aha, köszi, értem.
Jah, talán nem lesz szárományos betelepülés...jó lenne. Egy bőven elég volt
Válasz #324. hozzászólásra
Ha lesz még szárormányos, akkor megfújom még bimbó előtt de akkor Talstar-al fogom, olcsobb és annak is van 6-8 napos hatástartama. Ha nem lesz bogár akkor majd csak bimbóban fújom fénybogár ellen betelepülés függvényében De akkor már a tartamhatású szerek közül csaka Byscaja jöhet szóba a méhek miatt. Hagyományos szerek közül csak a tartamhatás nélküli prietroidok használhatóak méhkímélő technológiával, de azokkal már a köv. napon lehet számolni az új betelepüléssel, persze az nem biztos hogy olyan gyorsan betelepülnek újra. + a másodikhoz Polibór vagy Wuxal boron lombtrágyának.
Válasz #323. hozzászólásra
Jól ám-
Te a kövi fújáshoz milyen vegyszert használsz? Ugyan azt, mint most?
Válasz #322. hozzászólásra
Jól tetted
Ma odavágtam én is a dögöknek Nurellel. Meg kapott egy kis ként is.
nálam is ma volt repce gyomirtás. Ikarus ill. Galera volt palettán..
Itt semmi bogár, még 50kmre délre sincs....
Én tegnap permeteztem ki a regulátort+rovarölőt lehet hogy korán volt kicsit mert nem volt még semmi bogár mozgás