Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Poénok új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
3499 hozzászólás
Válasz Agronomus #2898. hozzászólásáraSynero tavaly elég szépen dolgozott, a talajhatása is rendben volt, de csak akkor szabad kitenni, ha kikelt már a kultúra.
Sziasztok...idén van másodjára repcém,szóval sok tapasztalatom nincs...Ki milyen gyomirtót ajánlana?4 napja lett vetve...Gabona tiszta volt,tarlón kis disznó paréj,még kevesebb parlagfű,néhol zsíros paréj jött fel...ezeket totálissal elintéztem....most keleget,árva kelés az jön benne szépen...egyszikűt az Panteraval elintézem,de 2 szikűekre kinek mi vált be?
Mi augusztus 30-án vetettük el, mivel keddre mondták a nagy esőt. Abból Borsodban csak 6mm lett, meg tegnap 0.5 ami semmire se elég...
Nagyon keresgélni kell őket a sorban, bezzeg a búza árvát n kell félteni.
Még 10 napig n mondanak esőt. Félig h addig kiszarad.
Válasz Antikaa #2895. hozzászólásáraAddig pedig nem vetek.
Válasz cimbike. #2891. hozzászólásárasajnos nem nagyon mondja szeptemberre.
Elsején reggel 14 mm esőt kapott a tábla, 3-n vetés és már 90%-a sorol is.( 5 nap)
2,5cm vetésmélység szemenkénti vetés 330 ezer szem /ha.
A gyomirtásra mit javasoltok? Most teljesen gyommentes a terület.
Hali!
Egy hete vetett repcém egyrésze már négyleveles egyrésze meg ki sem kelt Butisan complett gyomirtóm van itthon szerintetek most kéne kitenni vagy várjak még
Válasz Tom250 #2890. hozzászólásáraNekem 1.5hete vetve, a szantott mar egyöntetűen kijött. Volt rá eső, csak a menetrend szerinti szélvihar is A teteje cserepes lett, most reggelre kapott egy kis puhitó csipi csöpit...
A szántatlan is keleget, de az szerintem nem lesz olyan sűrű.. A hétvégéig kiderül.
Válasz Tom250 #2890. hozzászólásáraÉn még nem vetettem el, csak ha eső jön. Ha több napos esőt mond, akkor előtte, ha 1 naposat, akkor utána vetem el.
Szept 4 vetés, alapgyomirtó kitéve.
Itt ott már keleget, de ráférne egy eső.
Egyébként a Lumiposa-s csávázás kb meddig védi repcét?
Válasz Sz_Pisti #2888. hozzászólására
Válasz Bobo77 #2887. hozzászólására
Válasz Mf-es? #2880. hozzászólásáraÉn akkor is többre tartok 20-25 kg starter árban Yara 8-24-24 et....Kinek a pap kinek a paplan
Válasz Szabi. #2884. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Mf-es? #2877. hozzászólásáraÁrilag legjobban amofosz+kálisó kombinációval jösz ki a legjobban, és jobban be tudod osztani az egyes elemek mennyiségét a talajvizsgálati eredmények szerint.
Nálam repce alá 1q amofosz 12/52 + 1q 60% kálisó ment ki Ha-onként.
Ma repce elvetve.
Jelenleg figyelem az időjárást mikorra mond esőt, hogy hengereljem e le a vetést, vagy nyugodtan várjam a csapadékot.
Válasz Bobo77 #2882. hozzászólásáraTalán 400-450+fa
Válasz Nyomasek Bobo #2879. hozzászólásáraHa van kombinátorkapád lúdtalpkapával, azt is felrakhatod.
Nekem nem fér el a kombin a nyomlazító. Kifigyeltem melyik két kapa dolgozna rá a keréknyomra. Na arra kettőre tettem lúdtalpkapát szépen behányja a keréknyomot.
Válasz Szabi. #2881. hozzászólásáraAnnak kb mennyire jön ki kilója?
Válasz Mf-es? #2880. hozzászólásáraGenezis az a legolcsóbb.
Válasz Bobo77 #2878. hozzászólásáraMikro starter,sorra gondoltam.10-20kg./ha.
Válasz Sk Laci #2875. hozzászólásáraIlyen gepen még nem láttam, de nem rossz ötlet. Bar ha szarmaradvanyos, összeszedi.
Válasz Mf-es? #2877. hozzászólásáraYara 8-24-24 vagy valami hasonló a többi hum bukk
Startert,ki mit szokott?Ami megéri az árát?
Én Szeptember 10 körül vetem majd a repcét szerintem felénk kár sietni .
Válasz Nyomasek Bobo #2874. hozzászólásáraNyomfelszedőt a gépre.
Ma van nekem is a repce vetve, ha minden jól megy estére meg is lessz.
Válasz envagyok2 #2871. hozzászólásáraVan vagy 8-10cm mély keréknyom... A placc egyenletes lesz, csak a keréknyomban szárazba lesz a mag, szerintem. És a száraz felszín alatt még mindig nyers...
Válasz Pilátus" #2872. hozzászólásáraHol,és milyen folyékony komplex??
Joker-Fralaz-Joker(sts)...
Esetleg Shumo-Fralaz csere
Ennyi!
Nem jympa nem olasz...
Igen pld a Cultus alternativa lehetne de nagyon nagy hiba szinte hasonló önköltségen a búza utáni tarlót nem mélyen meghúzni(és evekig nyugi)
Nem-nem nem hagytam ki semmit!
De tényleg nem!(szilárd)
Mert a komlpex is már folyekony(ha kell glyfoval)
Válasz Nyomasek Bobo #2870. hozzászólásáraminek tárcsázni még egyszer? a prontón tegye le a tárcsát, és kész, majd kever annyi nedveset föl, hogy magot hozzá tudja nyomni. a szántott szerintem rosszabb, ha kemény és száraz, akkor már inkébb inkább legyen nyersebb, ha nem sikerül morzsásat csinálni.
Válasz Nyomasek Bobo #2869. hozzászólásáraNo. A repce helye majdnem kész. A szántott, az elég jól sikerült. Nem hantos...csak már kemény és száraz a teteje.
A lazított nyers volt, megtárcsaztam, haver huzta a kis hengert, ami a hantokat a ragadás miatt kidobálta. Plusz jó sok csapa van, mivel a henger 3.20m/800kg, a traki meg 1.54m/3400kg Ahol ugye a pronto gumikereke le se ér...
Szóval mehetek rajta végig rtvel megint. Ez is jó száraz lesz emiatt...
Ha a 7végi eső elkerül minket, lesz 600000/7.8ha minusszal kezdődő búzám...
Haver a 30 hektárral (olaszos lazítóval lejárták neki 3 hete,le van hengerezve, csak gazos) előnybe van, mert ha a vetőgép előtt nyúl hozzá bármivel a placchoz, ott akkor lesz még a vetéskor víz...
Válasz Rabó001 #2868. hozzászólásáraNem én szabályzom
25én jön a vetőgep egy 30 hektárra. (azt hittem az eső miatt csúszik ő is)Az enyém neki a ráadás. (tegnapelött mondták az időpontot... A komplex is kölcsönből lesz, mert ahol rendeltem, oda nem jött meg... (aszontak az illető nagygazdának, hogy szezonba nem tudnak odőben szállítani)
Ha ez a gép nem, akkor a környekbeliek majd jönnenek, ha a saját elfogyott..
Mint tavaly meg azelőtt. Lenne megint szeptember 14.ei vetés.
Válasz apuci #2866. hozzászólásáraEz igaz, de akkor se dől össze a világ, ha augusztus 22-en még nem lesz a földben a repcéje.
Válasz apuci #2866. hozzászólásáraLazítón kívül nincs másom, amivel mélyebbre tudok nyúlni. Ez a placcom maradt, ami nem volt szántva 3v4 éve.
Amúgy is csak 30-35cm-en szoktam meghúzni, (mint egy komoly grúberozás, csak ezt el is húzza)aztán műtrágya, 1 tárcsa, talán kis cambridge és várom a vetőgépet...
Válasz Nyomasek Bobo #2865. hozzászólásáraBasszus már nem lazítani kell hanem hamarosan vetni!
Válasz apuci #2859. hozzászólásáraMarad a lazító+rt, mert csak lomokat árulnak 300 alatt...
Válasz csferri #2863. hozzászólásáraTavaly hagytam, igaz az kukorica tarló volt, de ott észre lehetett venni a különbséget.
Válasz Tom250 #2862. hozzászólásáraDe hagytál kontrollt? Mert nekem 2 sor tárcsa után már alig van szalma.
Válasz gazda001 #2861. hozzászólásáraTarlóbontót már többször használtam és elég látványosan képes eltüntetni a szármaradványt, és amit lebont, gondolom nem a levegőbe párolog el
Válasz Tom250 #2860. hozzászólásáraTalajbontó baci, amalgerol..... van itt piskóta kérem. Te még hiszel a mesékben?????
Válasz Nyomasek Bobo #2855. hozzászólásáraNekem így néz ki a placc egy sor gruber és egy sor ásóborona után.
Jövő hét elején kap tarlóbontó bacit, melaszt, és amalgerolt, szintén ásóboronával bedolgozva.
Szept első felében tervezem a vetést, addigra elvileg össze kéne érnie a talajnak.
Válasz Nyomasek Bobo #2855. hozzászólásáraÉn tízen éve vetem, még a 2-3 tárcsa vagy 2 tárcsa és egy kombinál többet nem adtam neki
Ja és néha utána henger!
Válasz MrPoke #2856. hozzászólásáraJa, engem teljesen hidegen hagy a repce. Már vagy 12 éve tökéletesen meg vagyok nélküle.
Úgy hogy nem számolok utána......
Válasz Nyomasek Bobo #2855. hozzászólásáraJó a gruber is. Miért ne lenne jó. Igazából tökmindegy mivel csinálod, csak jó legyen a magágy. Ha nem túl nyers a grubernek, akkor hadd menjen.
Válasz Szabi. #2852. hozzászólásáraPio 2millio mag van egy zsákban általában a többi 1,5 millió
Hybrid repcéből bőven elég a négyzetméterenkénti 40-50 tő. Számolj után.
Mit gondoltok? Repce elé elég lehet 20-25cm gruber?(utána kombi v rövidtárcsa aztán henger) Vagy inkább lazító?(az se megy 40 alá) Haver szántott egy darabot, 25nél nem mélyebben, még valahol szárazat hoz fel.(50milli eső volt a múlt héten és a héten) Itt nedvesség lent nincs..
Válasz apuci #2848. hozzászólásáraNekem az Umberto 8kg körüli. Nincs rajta femzárolási cetli
KITE hozta így...igaz lumiposa csávázott. Lehet újra csomagolták???(lumiposa doksik rajta vannak a zsákon)
Válasz .Szabi. #2850. hozzászólásáraDekalb
Válasz .Szabi. #2850. hozzászólásáraÉs egyre többen ezeket 4-5 hektárra osszák be.....(amit álltalába 3 hektárra adnak).
Válasz .Szabi. #2849. hozzászólásáraA piónak meg 6-7kg/zsák!
Válasz Ferror #2847. hozzászólásáraEz miféle? Ilyen nem kéne.