Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.67 FtUSD389.26 FtCHF438.79 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz csoppika #2598. hozzászólásáraTavaly szept 22 körül ázott meg, utána kelt ki , normális termés lett,
Most ehhez képest csúszàs lesz kèrdés, hogy mennyi , ill. Mikor van az , hogy nem szabed elvetni
Válasz Sk Laci #2595. hozzászólásáraAmi jó helyre került.!! Egyenlőre imitt- amott látszik pár ilyen . Lessz még izgalom,a szinte szomszéd 5-6 cm zöldítést már felére rágta a hernyó sereg.
Válasz Borosta #2594. hozzászólásáraAz jó, ha 4 nap alatt kibújt. Nekem mostan kellet újravetnem kb. 1 ha repcét, mert befult a lecserepesedet földbe.
Nemtudom hengereljem e le, mert a multkorinak is az volt a veszte a heves esővel együt.
Mostan szárazat mond, hát nem tudom mi legyen....
Válasz Sk Laci #2588. hozzászólásáraAz idén a szántott kukorica tarlóban lett 4,5t/ha...csak kiváncsi vagyok,hogy muzsikálna mulcsosba!Ja és tavaly ugyanazon a parcellán a kukorica a kukorica sem adott többet akkora szárasság volt!
Válasz Gazda12 #2587. hozzászólásáraTalán 3 éve volt esős május, június, a szomszédom akor 9 g Gleant tett a búzára. Aratás utána megszántota, eldolgozta elvetete, majd várta a kelő repcét. Nagyon gyatrán kelt ki. A kitet gyomirtó ment a levesbe a vetőmaggal együt.
Én nem erőltetném a repcét kukorica után, de a te pénztárcád állja. Neked kell döntened.
Válasz Gazda12 #2581. hozzászólásáraBúzát akarsz bele vetni?
Ha igen, nézzed meg a kukoricagyomirtó után mehet- e búza, vagy a mélységet menyire ajálják bedolgozni a földet. Itt mindegy, hogy eke vagy grúber. Ha el tudod bene vetni a búzát, nem okoz gondot a szártömeg a vetőgépnek, lehet grúber is.
Szép napot! Olyan kérdésem lenne,hogy felszántsuk,vagy elég egy gruber 25-30 cm-n? Kimit javasol? Eddig felszántottuk de megpróbálnám mulcsos kukorica földbe is! Vagy ne kisérletezzek?
Válasz Sk Laci #2563. hozzászólásáraMásnapra megérkezet a gyomirtó, de adigra lejőtt 15 mm, késő délután mikor indulhatam volna gyomirtani újab 12mm. Vetésre jól jött az eső, de jobb lett volna gyomirtás után, meglett volna a bemosó csapadék.
Válasz Mf-es? #2572. hozzászólásáraPedig létezik. A Diffusion prémium a Kitén keresztül érhető el. Súlyba ennyit jelent ezek szerint az osztályozottság
Válasz Johny B. #2562. hozzászólásáraNyilván! Szemenkéntinél is akkor van baj ha 2mm furatos tárcsával akar az ember dolgozni, nekünk a kisebb van monosemhez azt hiszem 1,2mm-es, ennél soha nem volt gond.
Egyébként mindkét vetőgéppel vetettem, sőt most a CO-val többet mint szemenként, elkezdtük két géppel és melyik hogy haladt, nyilván a 6 méteres nagy géppel maga előtt rtk-val jelentősen jobban tolta így azzal lett több vetés.
Nagyon mondja hétvégére a csapadékot, reméljük bejön, akkor az első kockázati tényező kipipálva, aztán jön a többi majd...
Kérdésem lenne a szakikhoz. Tavalyról kimaradt 2015/07-es csávázású repce mag kivethető? Tavaly azért nem voltam megelégedve a keléssel, most hogy a vetés+időjárás miatt, vagy a mag miatt, ezt nem tudom. Alapesetben egy 3 éves magnak nem kellene, hogy baja legyen a csírázással, jól gondolom?
Mi szántunk és hengerelünk most aztán a Prontos a vetéssel megoldja a magágyat is.
A Cultus és aTopd vagy Tiger munkája után a növény ugyúgy fejlődik majd,függetlenül attól hogy az egyiken 20 amásikon 10 kapa karistol??
Ha igen akkor a Cultus fölösleges?
3499 hozzászólás
Válasz csoppika #2598. hozzászólásáraTavaly szept 22 körül ázott meg, utána kelt ki , normális termés lett,
Most ehhez képest csúszàs lesz kèrdés, hogy mennyi , ill. Mikor van az , hogy nem szabed elvetni
Válasz .Szabi. #2597. hozzászólásáraItt Győr magasságában vetettek már szept 20-a után is 1-2 nappal...20q alatt lett...
Meddig érdemes elvetni a repcèt?
Csapadék hiány miatt nincs még vetve egy szem se, következő 10 napban se lesz eső....
Válasz Sk Laci #2595. hozzászólásáraAmi jó helyre került.!! Egyenlőre imitt- amott látszik pár ilyen . Lessz még izgalom,a szinte szomszéd 5-6 cm zöldítést már felére rágta a hernyó sereg.
Válasz Borosta #2594. hozzászólásáraAz jó, ha 4 nap alatt kibújt. Nekem mostan kellet újravetnem kb. 1 ha repcét, mert befult a lecserepesedet földbe.
Nemtudom hengereljem e le, mert a multkorinak is az volt a veszte a heves esővel együt.
Mostan szárazat mond, hát nem tudom mi legyen....
Szept.11.-i vetés. Ami jó helyre került...... Lsd.fotó...
"Meg-kel" tanulni az ilyen táblákat és ezeken csak szemenkénti vetőgéppel vetni pld 45-re...
Válasz agrogenit1 #2591. hozzászólásáraHenger-gyomfésű
Cserepedes ellen mit ajánltok.? 40 mm eso utan 30 fokos meleg tiszta cserep az egesz. 1Cm - 2cm a csira.
Mulcsosban nem kellene ezzel játszani és inkább szántsd meg mert még nem késő
Válasz Sk Laci #2588. hozzászólásáraAz idén a szántott kukorica tarlóban lett 4,5t/ha...csak kiváncsi vagyok,hogy muzsikálna mulcsosba!Ja és tavaly ugyanazon a parcellán a kukorica a kukorica sem adott többet akkora szárasság volt!
Válasz Gazda12 #2587. hozzászólásáraTalán 3 éve volt esős május, június, a szomszédom akor 9 g Gleant tett a búzára. Aratás utána megszántota, eldolgozta elvetete, majd várta a kelő repcét. Nagyon gyatrán kelt ki. A kitet gyomirtó ment a levesbe a vetőmaggal együt.
Én nem erőltetném a repcét kukorica után, de a te pénztárcád állja. Neked kell döntened.
Válasz Sk Laci #2586. hozzászólásáraAzt tudom,de rengeteg eső volt felénk az idén,vagy még úgy is veszélyes?
Válasz Gazda12 #2585. hozzászólásáraRepce nagyon háklis a gyomirtómaradványokra. Inkáb gondold át még egyszer.
Válasz Sk Laci #2583. hozzászólásáraTermészetessen repcét az le maradt van valakinek tapasztalata?
Válasz Sk Laci #2583. hozzászólásáraSzerintem repcét...topikcím szerint...
Válasz Gazda12 #2581. hozzászólásáraBúzát akarsz bele vetni?
Ha igen, nézzed meg a kukoricagyomirtó után mehet- e búza, vagy a mélységet menyire ajálják bedolgozni a földet. Itt mindegy, hogy eke vagy grúber. Ha el tudod bene vetni a búzát, nem okoz gondot a szártömeg a vetőgépnek, lehet grúber is.
Válasz Gazda12 #2581. hozzászólásáraJa és eggy előtárcsázás történt eddig ahogy a képen is látszik!
Szép napot! Olyan kérdésem lenne,hogy felszántsuk,vagy elég egy gruber 25-30 cm-n? Kimit javasol? Eddig felszántottuk de megpróbálnám mulcsos kukorica földbe is! Vagy ne kisérletezzek?
Válasz Mf-es? #2579. hozzászólásáraÉs lesz is még, ahogy nézem az előrejelzéseket.
Én nem merek vetni.Szárazság,és kánikula van még mindíg.
Válasz fkaroly #2576. hozzászólására170 ezer 45cm sortáv
Válasz Sk Laci #2563. hozzászólásáraMásnapra megérkezet a gyomirtó, de adigra lejőtt 15 mm, késő délután mikor indulhatam volna gyomirtani újab 12mm. Vetésre jól jött az eső, de jobb lett volna gyomirtás után, meglett volna a bemosó csapadék.
Megkérdezhetem, aki szemenként vet az milyen tőszámmal dolgozik? db/ha?
Válasz Mf-es? #2574. hozzászólásáraÁllítolag igen. Nagyobb életerő. Szemenként vetésnél fontos azért.
Válasz Lothar1 #2573. hozzászólásáraMeg gondolom,egy nagyobb mag,könyebben indul az életnek.
Válasz Mf-es? #2572. hozzászólásáraPedig létezik. A Diffusion prémium a Kitén keresztül érhető el. Súlyba ennyit jelent ezek szerint az osztályozottság
Válasz Lothar1 #2566. hozzászólásáraIKR-es üzletkötő,még nem is hallott kalibrált magról.
Tavaly akartam.
Válasz csoppika #2570. hozzászólásáraHat ja.
Válasz Büresz #2568. hozzászólásáraGondolom ahol sínylődött a "sok" edőtől, ott apró lett... De el kell adni azt is...
Válasz bors.paranoia.tamas #2567. hozzászólására3-3,5 hektárba akarok egy zsákot.
Válasz Lothar1 #2566. hozzászólásáraAz oké, de hogy dalton és dalton közt van 5-6 kg különbség.
Válasz Büresz #2564. hozzászólásáraMi Daltonunk csak 6,8 kg/zsák
Mennyivel vetitek kg/ha?
Válasz Büresz #2564. hozzászólásáraNálam a diffusion prémium kalibrált mag 1.5 millio 14.5 kg
Válasz Johny B. #2562. hozzászólásáraNyilván! Szemenkéntinél is akkor van baj ha 2mm furatos tárcsával akar az ember dolgozni, nekünk a kisebb van monosemhez azt hiszem 1,2mm-es, ennél soha nem volt gond.
Egyébként mindkét vetőgéppel vetettem, sőt most a CO-val többet mint szemenként, elkezdtük két géppel és melyik hogy haladt, nyilván a 6 méteres nagy géppel maga előtt rtk-val jelentősen jobban tolta így azzal lett több vetés.
Nagyon mondja hétvégére a csapadékot, reméljük bejön, akkor az első kockázati tényező kipipálva, aztán jön a többi majd...
Válasz Johny B. #2562. hozzászólásáraMegjött a daltonom, 7,3kg/1,5millió.
Repce elvetve, lehengerezve, várom a gyomirtót, ha meghozták volna időben ahogyan igérték, estélig le is permeteztem volna a vetéseket.
Válasz szanberg #2557. hozzászólásáraNem a zsak kgtól múlik a termes majd. De az igaz aki szemenkentivel vet annak jobb a nagyobb szem...
Válasz Johny B. #2560. hozzászólásáraÉrtem.
Válasz Büresz #2558. hozzászólásáraJaja főleg hogy f.. tudja mikor hogyan kel ki...
Válasz Johny B. #2556. hozzászólásáraLegalább könnyebb beállítani a gépet mint a1,5 kg-t.
Válasz Johny B. #2556. hozzászólásáraÉn is daltont vetek, 3 hekibe szoktad belenyomni a 1,5 millát?
Válasz Johny B. #2556. hozzászólásáranekem a 2milliós PT271-es 13kg az olyan középmezőny
Én ma elkapartam szűk 60 hektárt, gondoltam tovább megyek de marad holnapra, nem éjszakázok.
Holnap kezdjük a vetést.. jó nehezek a zsákok...
Dalton 150e szem 12 kg.. 4kg /ha nem is szoktam ilyen sokkal.. de hát ha ennyi...
Architect 11,5 kg / zsák, arsenal is 9,5
Válasz cross #2554. hozzászólásáraMinden zsákot jól keverj meg, oszt számold ki az adagokat... a szarul kinézőt is tedd oda...
Válasz csoppika #2553. hozzászólásáraVégülis beléférünk még simán a csíra próbába.
Ez lesz akkor.
Válasz cross #2552. hozzászólásáraMiért nem csíráztattad meg?
Kérdésem lenne a szakikhoz. Tavalyról kimaradt 2015/07-es csávázású repce mag kivethető? Tavaly azért nem voltam megelégedve a keléssel, most hogy a vetés+időjárás miatt, vagy a mag miatt, ezt nem tudom. Alapesetben egy 3 éves magnak nem kellene, hogy baja legyen a csírázással, jól gondolom?
A talaj nagyjából kész, de még rögös a teteje, ha volna egy eső, akkor kellene még neki egy sor hengerezés.
Vetőmag még sehol
Mi szántunk és hengerelünk most aztán a Prontos a vetéssel megoldja a magágyat is.
A Cultus és aTopd vagy Tiger munkája után a növény ugyúgy fejlődik majd,függetlenül attól hogy az egyiken 20 amásikon 10 kapa karistol??
Ha igen akkor a Cultus fölösleges?