Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR414.94 FtUSD394.94 FtCHF445.63 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Na!
Talaj előkészítés:
-nehéz tárcsa+rolex 10l
-kombinátor 7l
-vetés 10l
-műtrágya szórás 2l
-nitrosol szórás 0.7lx2 1.4l
-rovarölőzés 0.7l
-kombájn 15l
-egyéb 20l
-összesen 66.1liter gázolaj 66.1x425=28092
Ez bruttó.Ebből még visszajön az áfa és az üa támogatás.
Felhasznált anyagok:
- őszi műtrágya 2q 26e
-vetőmag 16e
-nitrosol 400kg 26e
-regulátor 2x 16e
-rovarölő 2x 8e
Ez nettó 92e
A kettő együtt 120e ft.
55 hektár van vetve az egyik kis darabot kellet gyomirtózni tavasszal
az + 18e ft/h
Lehet kihagytam valamit akkor szóljatok.
Nem is lenne ezzel baj, ha nem az időjáráson múlna nagyrészt a dolog.
Elnézegettem idén a repcéket a környéken, akik odafigyelve csinálják igen szép a repcéjükben. Nem akarnám rögtön az első évben elcseszni.
Egyébként ahogy írtam, ha nem muszáj, nem teszek rá mindent persze.
Ezt ha pontosan kiszámolod akkor egy 10ezres repce árnál a 2t repce bőven kevés a saját költségeidhez de a miénk is bennelesz a végére 2t-ba de szerintem ez másnak is így van
Tavasszal nem szórnék szilárd műtrágyát ha tudod szórni a nitrosolt a bizonytalan eső miatt meg ugye a gyorsabb hasznosulás végett. Nitróbol meg 1x kénest szórnék ha birsz szerezni olyat de ez csak az én meglátásom
Nincs olyan nagy kínja talán, de az átszerelés kukiról ezeke a típusokon még kíván 1 dobkosár cserét, ahhoz meg torok le, dob ki, akkor már szét is nézek benne eppicit, aztán nem oly fiatal a jószág, mindig van valami apróság, ma pl, a fülke alatt azt hittem esik az eső, pedig csak a vízcsapja ereszt át egy kicsit, tehát csere, látom a magfogó ponyva a kosár mögött elszakadt, tehát az is csere, előtte valamiből ki kell szabi, stb...... stb..... nem nagy dolgok de megy vele az idő
Tegnap számoltam össze a költségeket (tegnap számoltam el a hidassal) ha 100/tonna körül lesz az ár, akkor simán igaz amit mondasz 2 tonna felett a tiéd.......különben meg nem terem lófaxot sem, (ez is ki lett próbálva már)
Télleg qrván ráérsz, én kb 3 napja a kombájnban lakom, hogy az idei termést le tudjam aratni. Idei vetés, húúúúúúú még nem is gondoltam rá, de még arra sem hogy milyen alapműveletet kap a tarló
Nyilván rengeteg víz lefolyik a Dunán addig de most esz az unalom, volt időm agyalni. Valaki hozzáértő ránézne, hogy mehet-e ez így? Első repcém lenne.
Válasz #1882. hozzászólásra
Ez hogy jött ki?
A Caramba Turbo-nak 8xxx Ft literje nettó + ehhez még a wuxal.
Jó helyről szerzed be az anyagokat úgylátom!
Válasz #1875. hozzászólásra
Szia a cégnél tavaly vetettünk fekete zabot (homokinak is mondják) a rendek alatt volt rendesen kelés mert eső nem volt csak repce vetés után ősszel is meg tavasszal is volt egyszikűzve de nem lett tökéletes
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: a tavaszi zab árvakelés ki fog fagyni télen a repcéből, vagy megmarad benne? Permeteztük Targa Superrel, de a sok csapadék miatt már csak gyökérváltás környékén tudtuk lefújni és emiatt nem vitte ki mindenütt belőle, csak olyan 50 %-ban.
Szerintetek kifagy a tavaszra???
Válasz #1863. hozzászólásra
Literje 5700 Ft+ fa, 0,8 litert ír hektáronként. Ez nem rossz ár sztem
Bár az is igaz, hogy ez nem regulátor, csak lombtrágya, gyökérerősítő.
Na eddig mélyen hallgattam, de...
Az idén először nyúltam bele a repcébe, nem nagy terület 8 Ha.
Most már azt mondom, az ősz rendben, 1 hét múlva regulátor, aztán mehet téli pihenőre. Ha lesz érkezésem,és sikerül is a telefonról átjuttatni, teszek fel képet is
Nem vagyok nyomozó nekem is van repce azért kérdezem mert a múlkori fagyok után nem sok jót irtatok hogy lesz olyan is ami tárcsázásra került meg sok helyen egyenletlen a kelés és hogy ezek a dolgok hogy alakultak. stb
3499 hozzászólás
Na!
Talaj előkészítés:
-nehéz tárcsa+rolex 10l
-kombinátor 7l
-vetés 10l
-műtrágya szórás 2l
-nitrosol szórás 0.7lx2 1.4l
-rovarölőzés 0.7l
-kombájn 15l
-egyéb 20l
-összesen 66.1liter gázolaj 66.1x425=28092
Ez bruttó.Ebből még visszajön az áfa és az üa támogatás.
Felhasznált anyagok:
- őszi műtrágya 2q 26e
-vetőmag 16e
-nitrosol 400kg 26e
-regulátor 2x 16e
-rovarölő 2x 8e
Ez nettó 92e
A kettő együtt 120e ft.
55 hektár van vetve az egyik kis darabot kellet gyomirtózni tavasszal
az + 18e ft/h
Lehet kihagytam valamit akkor szóljatok.
Válasz #1900. hozzászólásra
Decsi te mindig jól csinálsz valamit én is kíváncsi lennék a teljes technológiádra hogy te hogy csinálod?
Válasz #1900. hozzászólásra
Írd már le ezt s 110et. Ez nettó gondolom? Ha már így kiszamoltad kíváncsi lennék rá, mert nekünk csak a mű kaki 60 ezer körül van.
Válasz #1899. hozzászólásra
Ha véletlenül nem hagytam ki valamit akkor nekem 110e/ha költséggel
bent lesz a repce a magtárban.
Válasz #1897. hozzászólásra
Nem is lenne ezzel baj, ha nem az időjáráson múlna nagyrészt a dolog.
Elnézegettem idén a repcéket a környéken, akik odafigyelve csinálják igen szép a repcéjükben. Nem akarnám rögtön az első évben elcseszni.
Egyébként ahogy írtam, ha nem muszáj, nem teszek rá mindent persze.
Válasz #1896. hozzászólásra
Időjárástól függően kerülne ki majd a fejtrágya. Én is a nitrosol felé hajlok erősen.
Válasz #1887. hozzászólásra
Ezt ha pontosan kiszámolod akkor egy 10ezres repce árnál a 2t repce bőven kevés a saját költségeidhez de a miénk is bennelesz a végére 2t-ba de szerintem ez másnak is így van
Válasz #1894. hozzászólásra
Tavasszal nem szórnék szilárd műtrágyát ha tudod szórni a nitrosolt a bizonytalan eső miatt meg ugye a gyorsabb hasznosulás végett. Nitróbol meg 1x kénest szórnék ha birsz szerezni olyat de ez csak az én meglátásom
Válasz #1893. hozzászólásra
Nincs olyan nagy kínja talán, de az átszerelés kukiról ezeke a típusokon még kíván 1 dobkosár cserét, ahhoz meg torok le, dob ki, akkor már szét is nézek benne eppicit, aztán nem oly fiatal a jószág, mindig van valami apróság, ma pl, a fülke alatt azt hittem esik az eső, pedig csak a vízcsapja ereszt át egy kicsit, tehát csere, látom a magfogó ponyva a kosár mögött elszakadt, tehát az is csere, előtte valamiből ki kell szabi, stb...... stb..... nem nagy dolgok de megy vele az idő
Válasz #1892. hozzászólásra
Na, ne vedd máris el a kedvem .
Válasz #1888. hozzászólásra
Előző 2-3 évben bírkóztunk vele aratások előtt rendesen, most remélhetőleg 2-3 nap alatt felkészítjük (lekopogtam ).
Válasz #1891. hozzászólásra
"csak " 8 van az idén nekem is de lassan több rámegy mint az asszonyra 20 év alatt
Nyilván ha nem muszáj, nem tolok rá mindent, csak ha megérdemli tavsszal. Egyébként nem nagy terület, csak 8 ha.
Válasz #1889. hozzászólásra
Tegnap számoltam össze a költségeket (tegnap számoltam el a hidassal) ha 100/tonna körül lesz az ár, akkor simán igaz amit mondasz 2 tonna felett a tiéd.......különben meg nem terem lófaxot sem, (ez is ki lett próbálva már)
Te úgy csinálnád mint a nagyok!Az egyik azt mondta egy jó repcére
minimum 2 tonna repce árát rá kell költeni.
Télleg qrván ráérsz, én kb 3 napja a kombájnban lakom, hogy az idei termést le tudjam aratni. Idei vetés, húúúúúúú még nem is gondoltam rá, de még arra sem hogy milyen alapműveletet kap a tarló
Nyilván rengeteg víz lefolyik a Dunán addig de most esz az unalom, volt időm agyalni. Valaki hozzáértő ránézne, hogy mehet-e ez így? Első repcém lenne.
Válasz #1885. hozzászólásra
kite
Csak caramba kéne mivel wuxalt kapott mar!
Hu ez jó ár! Honnan szerzed decsi?
Válasz #1882. hozzászólásra
Ez hogy jött ki?
A Caramba Turbo-nak 8xxx Ft literje nettó + ehhez még a wuxal.
Jó helyről szerzed be az anyagokat úgylátom!
Válasz #1881. hozzászólásra
.caramba turbó+wuxal oilseed 9e nettó.
Valaki infó?
olyan kérdésem lenne hogy van valakinek betárolt fajtarepcéje Kecskemét mondjuk 50km-es körzetében?
köszi
Elfogatható áru regulátort mondjatok már repcére! Le kellene fujni mert nem nagyon jön a tél! Köszi előre is
Válasz #1877. hozzászólásra
Minden év más lehet hogy nem lesz vele gond egy gyomírtást még csak meg ér????
Válasz #1876. hozzászólásra
Faxa...
Akkor tavasszal lehet hogy tárcsa lesz neki, de azért remélem, hogy kifagy belőle a zab!
Válasz #1875. hozzászólásra
Szia a cégnél tavaly vetettünk fekete zabot (homokinak is mondják) a rendek alatt volt rendesen kelés mert eső nem volt csak repce vetés után ősszel is meg tavasszal is volt egyszikűzve de nem lett tökéletes
Válasz #1873. hozzászólásra
Valakinek vélemény?
A tritiben kikelt repcével mi lesz? Tavasszal még ki lehet venni?
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: a tavaszi zab árvakelés ki fog fagyni télen a repcéből, vagy megmarad benne? Permeteztük Targa Superrel, de a sok csapadék miatt már csak gyökérváltás környékén tudtuk lefújni és emiatt nem vitte ki mindenütt belőle, csak olyan 50 %-ban.
Szerintetek kifagy a tavaszra???
Tebukonazol hatóanyagú regulátort lehet már 5.000. Ft alatt is kapni kereskedőktől..
Válasz #1867. hozzászólásra
Amúgy szép az állomány.....
Válasz #1869. hozzászólásra
Válasz #1868. hozzászólásra
Ja!Nőjön is meg ne is!
Válasz #1867. hozzászólásra
növekedés szabályzás + lombtrágya(serkentés) ?
Tegnap lefújtam a repcét.caramba turbó+wuxal oilseeddel.
Válasz #1865. hozzászólásra
Bár még sokat lesz kint, de ez tényleg szép! Úgy látszik, tényleg 3 a magyar igazság, harmadjára csak összejön!
Ebből már repce lesz!
Válasz #1863. hozzászólásra
Literje 5700 Ft+ fa, 0,8 litert ír hektáronként. Ez nem rossz ár sztem
Bár az is igaz, hogy ez nem regulátor, csak lombtrágya, gyökérerősítő.
Válasz #1862. hozzászólásra
Mi használtunk tavaly 0,5l/ha-ral.
Drága, de használt!
Idén eddig Jellot+ Atonikot használtunk a hétvégén...
1-2 hét múlva regulátorozni szeretnénk...
Kwizdás Route lombtrágyát használt már valaki repcében?
Mik a tapasztalatok?
Na eddig mélyen hallgattam, de...
Az idén először nyúltam bele a repcébe, nem nagy terület 8 Ha.
Most már azt mondom, az ősz rendben, 1 hét múlva regulátor, aztán mehet téli pihenőre. Ha lesz érkezésem,és sikerül is a telefonról átjuttatni, teszek fel képet is
Válasz #1859. hozzászólásra
Az enyém rendben van! Jót tett neki az eső.A regulátoron agyalok erősen.
Válasz #1856. hozzászólásra
Nem vagyok nyomozó nekem is van repce azért kérdezem mert a múlkori fagyok után nem sok jót irtatok hogy lesz olyan is ami tárcsázásra került meg sok helyen egyenletlen a kelés és hogy ezek a dolgok hogy alakultak. stb
Válasz #1857. hozzászólásra
Nem rossz!
Habár mi inkább ismertebb szereket használunk.
Pl Toprex, Caramba Turbo.
Lombtrágyába idén Jello megy már ősszel is.
Most ajánlottak Protector 240+wuxal oilseed-et 10e/ha nettó
ez jó ár?
Válasz #1855. hozzászólásra
Mi vagy te nyomozó??
Repcék hogy néznek ki milyen nektek?
Válasz #1850. hozzászólásra
ezt akarod vegyszerezni?