Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR414.25 FtUSD395.1 FtCHF445.24 FtGBP500.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát tegnap voltunk repceszemlén, nem 100%-os a kelés.
Lehet, hogy nem kelett volna hengerezni.
De kel bujik mindenhol, csak néhol már erősebb máshol még csak kél.
Négyzetméterenként ha van 10-15 növény akkor sztem az már jó, el tud bokrosodni rendesen.
Köszi de korai prosztba gondolkozok mondjuk egyenlőre lehet csak egysziküre kellene menni, perjére mit ajánlanátok ami olcsó is én Panterára mag Targára gondoltam bár az utóbbi nem biztos hogy viszi mit gondoltok mi a jó?
6napos volt a repce a képen!
Most gondolom már mást mutat!
Majd hozok fotot.
A repce olyan mint a karácsonyfa sztem négyzetméterenként ha van 20db az már el tud ágazni, hogy ne maradjon üres terület.
Válasz #1763. hozzászólásra
Mink nem szokjuk keverni eloszor lehuzuk sultanal vagy butisanal és amikor a repce 4-6 leveles erosebb álapotu akkor kapja a második adagott, addigra kikel a buza árvakelés meg lehet egy két gyom is. .
Válasz #1772. hozzászólásra
Hát ez kelés elég gyenge vagy lehet csak a kép csal de itt hágy darab repce van egy négyzetméteren ? a kép alapján 10-15 ami nem sok.
nyugi nálunk még ki sincs kelve :-) ebből még bármi lehet :-) bár a meglátásom szerint a mai világban a repce nem itt dől el magágyat aki komolyan csinálja az képes rá (gép szakértelem). Inkább a tavasz amiikor virágzásba jön a 30 35 fok :-( de azért szerintem ismétlem ebből még bármi lehet
Haveromék Butisan Completét fujtak!
Megkapta a bemosót.
Azóta esett 25-30mm.
Drága szer, de elvileg jó.
Tavaly Butisan Star volt, nem volt vele rossz tapasztalat.
Egyszikűre Targa Supert szoktunk.
Nézd meg a sultant vagy sultan topot majdnem ugyanaz, minta a butisan star csak némileg olcsóbb. Nálam tavaly Sultan volt panterával egymenetben kijuttatva, nem volt vele gond.
Nagyon drága! 20ruggó körül mozog a Butisán complette+az 1 sziküírtóÖsszel posztban a gyomok legyenek sziklevelesek,a buza keljen ki,de ne menjen a repce rovására,tápanyagra gondoltam,és a repce ne árnyékoljon! Az ár miatt nem szórtam ki pre-be,mgvárom a teljes kelést,nem akartam véletlenre bizni!
Együtt kel a repce ,és a búza árvakelés,állományban szeretném gyomirtani Butisánnal,egysziküirtót is teszek hozzá,milyen tapasztalatotok van? Valszeg a Fokus Ultra lesz a partner!
Ne aggódj azon hogy a zsákba van a mag még nekem is kell vetni vagy 8 tábla nincs elvetve már 5 táblát elvetettem ebből ma egyet délelőtt, nem késik az
Akár 20 cm ig szerintem, pénteken volt a vetés, előtte napokban volt kétszer 15 mm eső, tényleg nagy mákunk volt, talajközpontú gazdálkodás topikba raktam fel, egy foltban olyan borzalmas volt...
Ez nagyon babás talaj lett! Felénk is most lehet igazán jó magágyakat készíteni egy maximum két menetből. Úgy érzem megérte várni. Mennyire van felétek átázva a talaj?
Végre lehetett értelmes földet csinálni, így elvan vetve a repce, saját kis vetőgéppel vetettük, nem áldoztunk direktvetős bérmunkára, félve a vadkártól..... Első kísérlet, ha túléli a telet majd bátrabbak leszünk legközelebb :) Utána kapott egy hengerezést, reméljük a legjobbakat.
Reggelente kissé zsibbad a bal lábam, egyébként semmi baj a keléssel...
Egyébként itt még zsákban van a repce mag, most kezd annyi nedvesség lenni a talajban, hogy talán érdemes lesz elvetni a jövő hét folyamán.
3499 hozzászólás
Válasz #1802. hozzászólásra
Búza ellen ott a Targa Super!!
Focus ultra!
Hát tegnap voltunk repceszemlén, nem 100%-os a kelés.
Lehet, hogy nem kelett volna hengerezni.
De kel bujik mindenhol, csak néhol már erősebb máshol még csak kél.
Négyzetméterenként ha van 10-15 növény akkor sztem az már jó, el tud bokrosodni rendesen.
Válasz #1801. hozzászólásra
Még nem jött meg a számla.Milyen olcsóbb anyag lett volna rá jó?
Válasz #1800. hozzászólásra
Agil azért elég húzós nem adják ingyen kb 11 ezer az ára minimum 4-5 decivel kell menni de biztos jó lesz
Válasz #1799. hozzászólásra
Agil.Csak búza árva kelés van benne.
Válasz #1797. hozzászólásra
Mivel nyomtad le decsi?
Válasz #1797. hozzászólásra
Alakul ez!
Én még tapasztalatlan vagyok,gabona sortávra vetettem.Így is örülök
mert szépen kikelt.Ma spriccoltam le egyszikű ellen.
A mi 75cm sorközű repcénk még kisebb
Van még benne búza árva kelés de ezt orvosoljuk!
400 000 csíra van egy hektarba kb, ez az első év meglátjuk hogy sikerül
Válasz #1791. hozzászólásra
Szép, talán túl sűrű?
Vagy pont jó így?
valaki vetett repcét 75 cm re?
Válasz #1788. hozzászólásra
Köszi
Válasz #1787. hozzászólásra
Igen, csak nem cleratoppal. A fagy majd megoldja.
A clearfieldes repcéből ki lehet nyomni a pusaros napraforgót?
Válasz #1785. hozzászólásra
Köszi de korai prosztba gondolkozok mondjuk egyenlőre lehet csak egysziküre kellene menni, perjére mit ajánlanátok ami olcsó is én Panterára mag Targára gondoltam bár az utóbbi nem biztos hogy viszi mit gondoltok mi a jó?
Válasz #1784. hozzászólásra
Teridox de azt vetés után kell kelés elött!
4ezerrel olcsobb.
Olcsóbbat nem tudtok ajánlani?
Válasz #1782. hozzászólásra
2,5 liter kb 20ezer! /ha.
Válasz #1780. hozzászólásra
Butisan complet liter árát meg tudnád nekem mondani ?
Válasz #1777. hozzászólásra
6napos volt a repce a képen!
Most gondolom már mást mutat!
Majd hozok fotot.
A repce olyan mint a karácsonyfa sztem négyzetméterenként ha van 20db az már el tud ágazni, hogy ne maradjon üres terület.
Válasz #1779. hozzászólásra
Nem tudom, nem néztük!
De kelt rendesen.(6napos volt a repce a képen!!!)
Butisan complet-ével le lett kezelve.
Majd ha megnézzük csinálok képet.
Mennyi kelt ki négyzetméterenként?
Válasz #1763. hozzászólásra
Mink nem szokjuk keverni eloszor lehuzuk sultanal vagy butisanal és amikor a repce 4-6 leveles erosebb álapotu akkor kapja a második adagott, addigra kikel a buza árvakelés meg lehet egy két gyom is. .
Hát ez kelés elég gyenge vagy lehet csak a kép csal de itt hágy darab repce van egy négyzetméteren ? a kép alapján 10-15 ami nem sok.
Válasz #1774. hozzászólásra
nyugi nálunk még ki sincs kelve :-) ebből még bármi lehet :-) bár a meglátásom szerint a mai világban a repce nem itt dől el magágyat aki komolyan csinálja az képes rá (gép szakértelem). Inkább a tavasz amiikor virágzásba jön a 30 35 fok :-( de azért szerintem ismétlem ebből még bármi lehet
Válasz #1773. hozzászólásra
Mert már ki kelt nekik.
Miért nem?
Nem fog megnőni, vagy miért?
Válasz #1769. hozzászólásra
Mi nem bizakodunk!
Kelés: 09.10 kép.
Haveromék Butisan Completét fujtak!
Megkapta a bemosót.
Azóta esett 25-30mm.
Drága szer, de elvileg jó.
Tavaly Butisan Star volt, nem volt vele rossz tapasztalat.
Egyszikűre Targa Supert szoktunk.
Válasz #1768. hozzászólásra
Mindenhol megázott a repcevetés? Ki fog kelni mindenkinek?
Lehet bizakodni
Válasz #1767. hozzászólásra
Utánnajárok,köszi!
Válasz #1764. hozzászólásra
Nézd meg a sultant vagy sultan topot majdnem ugyanaz, minta a butisan star csak némileg olcsóbb. Nálam tavaly Sultan volt panterával egymenetben kijuttatva, nem volt vele gond.
Válasz #1765. hozzászólásra
Nagyon drága! 20ruggó körül mozog a Butisán complette+az 1 sziküírtóÖsszel posztban a gyomok legyenek sziklevelesek,a buza keljen ki,de ne menjen a repce rovására,tápanyagra gondoltam,és a repce ne árnyékoljon! Az ár miatt nem szórtam ki pre-be,mgvárom a teljes kelést,nem akartam véletlenre bizni!
Válasz #1764. hozzászólásra
Mennyi ezeknek a ha költsége, és hány levélig fújhatóak?
Válasz #1762. hozzászólásra
Butisan Star,és complette a választás!
Együtt kel a repce ,és a búza árvakelés,állományban szeretném gyomirtani Butisánnal,egysziküirtót is teszek hozzá,milyen tapasztalatotok van? Valszeg a Fokus Ultra lesz a partner!
Üdv!
Milyen posztemergens szereket használtok repcében?
Válasz #1757. hozzászólásra
Ne aggódj azon hogy a zsákba van a mag még nekem is kell vetni vagy 8 tábla nincs elvetve már 5 táblát elvetettem ebből ma egyet délelőtt, nem késik az
Válasz #1759. hozzászólásra
Akár 20 cm ig szerintem, pénteken volt a vetés, előtte napokban volt kétszer 15 mm eső, tényleg nagy mákunk volt, talajközpontú gazdálkodás topikba raktam fel, egy foltban olyan borzalmas volt...
Válasz #1758. hozzászólásra
Ez nagyon babás talaj lett! Felénk is most lehet igazán jó magágyakat készíteni egy maximum két menetből. Úgy érzem megérte várni. Mennyire van felétek átázva a talaj?
Végre lehetett értelmes földet csinálni, így elvan vetve a repce, saját kis vetőgéppel vetettük, nem áldoztunk direktvetős bérmunkára, félve a vadkártól..... Első kísérlet, ha túléli a telet majd bátrabbak leszünk legközelebb :) Utána kapott egy hengerezést, reméljük a legjobbakat.
Válasz #1754. hozzászólásra
Reggelente kissé zsibbad a bal lábam, egyébként semmi baj a keléssel...
Egyébként itt még zsákban van a repce mag, most kezd annyi nedvesség lenni a talajban, hogy talán érdemes lesz elvetni a jövő hét folyamán.
Hát hallod itt nem sok eső volt egyenlőre gyenge
Kikelt. Nem is kell ennél több!
Üdv. repcések!
Milyen a kelés?
Válasz #1752. hozzászólásra
Sok sikert hozzá a mérleg minél többet mutasson