Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR414.25 FtUSD395.1 FtCHF445.24 FtGBP500.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1747. hozzászólásra
Ha a repcét meg tudod védeni a betegségektöl monjuk a sklerócium gombától sokkal jobb eredményt érsz el mint csak termésnövelö stimulátorokal. Idén vannak nekem is kisérletek termésnövelökkel és levéltrágyákkal. Igaz hogy napraforgóban, de sajnos semilyen szemmel látható különbség nincsen. Lehet hogy a kombájn mást fog mutatni, majd meglátom.
Válasz #1744. hozzászólásra
Nagyon szépen le van írva ha minden ideális. Sajnos az utóbi években a csapadékelosztás nincsen úgy ahogy szükség lenne. A kombajn utánni szemveszteséget a repcéböl kell kiirtani a szárazságok miatt amikor a tarlózott terület nem zöldül ki. A kötött talajon gazdálkodók meg nagyon jól tudják hogy szárazságban ha megszántják a talajt csak nagyon nehezen tudnak kellö magágyat késziteni. A rovarok elleni permet kihagyása hosszú meleg öszel kikelt repcében nem szerencsés megoldás. A levélbolha szépen el tudná intézni a szép állományt.
Mi az elmúlt szezonban 2* csináltuk.
Ősszel is, tavasszal is.
Toprex 0,5l/ha-ral. Az biztos, hogy tavasszal megse nőtt, de olyanok voltak , mint a karácsonyfa.
30mázsa felett adtak.
Ősszel mi adtunk neki toprexel együtt Route lombtrágyát is!!
Bizony! Ősszel caramba turbó, tavasszal folicur solo. Ősszel azért fontos hogy megültesd a növényt a hideg meg a fagy beállta előtt és inkább a gyökerét nyomja lefelé,ne induljon szárba szökkeni esetleg! Meg ugye ezek egy fajta gombaölő szerek is! Aztán pénztárca kérdése még
Különben én is észrevettem, hogy főleg ha nem frissen nedves a magágy a legnagyobb b...ság 2 cm-re vetni és letettem vagy 5-6-ra és kel már...de legalább ott nedves volt.. nem hülye a mag tudja merre kelle mennie, főleg ha még le is van hengerezve!!!
Válasz #1731. hozzászólásra
5 évvel ezelőtt még tényleg olyan sokat kellet vetni belőle.
Hogy mit csináltam vele!Szántott földbe ment szept 20-án lett vetve ősszel kapott egyszikű irtást.Tavasszal 260kg kénes műtrágya,kétszikűek ellen már nem tudtam levédeni mert elakadós volt a dolog,kapott egy tartós rovarölőzést + regulátor,majd teljes virágzásba 150kg nitrogént ennyi volt.
Válasz #1721. hozzászólásra
Idén is D03 volt a 29 ha darabom 39q adott,de ebbe volt víz folt meg a 20%-a területnek nem az igazi volt,és 1 nm se volt meg dőlve!Amúgy 3640kg lett az átlag.
Válasz #1720. hozzászólásra
Mi a d03-at 3 kg-al vetettük egy gazdának, így kb. 500 ezer szemre jött ki, mert 12 kg volt egy zsákban, amit 4 ha-ra javasol a pioneer.
A 2,2 kg olyan 360 ezer szem lehet?
Pénteken meg jött a vetőgépem dél előtt ,de nem tudtak kijönni beüzemelni mire a könyvből rájöttünk hogy kell beálítani el ment az egész nap.Szombaton elkezdtük vetni és egyből utána hengereztük is hogy ne száradjon.Ma fejeztem be de már esett a végén,azóta is esik szép csendesen.
Haverom ma rendelte meg a Butisan Completét.
20körül van, per heki.
A Teridox olyan 15 körül, de ez pre..így ha nem kel is ki kell fujnod.
Butisan meg korai poszt!!!
Kiszámíthatatlan év és nyarak. A korán le jött gabonatarlón elvégezni az (eketalp)áttörést. Majd augusztus végéig glifó és csak a tetején a repedést behúzni. Ha lehet szó szerint csak a tetején. Majd vetés előtt ha lehet valami rapid féleséggel. Megaprítani a talajt. Vetés-hengerezés- kelés előtt glifó (árvakelés) De ha van összetett gépre lehetőség (Simba solo-simba sl...pl) akkor aratás után ezekkel. Akkor 1 menetben letudva az alap és szinte a lezárás is.
3499 hozzászólás
Válasz #1751. hozzászólásra
Ha aratáskor nem fog nyomni az idö-esö, akkor mérek mindet.
Válasz #1750. hozzászólásra
Majd írd le az eredményt
Válasz #1747. hozzászólásra
Ha a repcét meg tudod védeni a betegségektöl monjuk a sklerócium gombától sokkal jobb eredményt érsz el mint csak termésnövelö stimulátorokal. Idén vannak nekem is kisérletek termésnövelökkel és levéltrágyákkal. Igaz hogy napraforgóban, de sajnos semilyen szemmel látható különbség nincsen. Lehet hogy a kombájn mást fog mutatni, majd meglátom.
Válasz #1746. hozzászólásra
Válasz #1744. hozzászólásra
Nagyon szépen le van írva ha minden ideális. Sajnos az utóbi években a csapadékelosztás nincsen úgy ahogy szükség lenne. A kombajn utánni szemveszteséget a repcéböl kell kiirtani a szárazságok miatt amikor a tarlózott terület nem zöldül ki. A kötött talajon gazdálkodók meg nagyon jól tudják hogy szárazságban ha megszántják a talajt csak nagyon nehezen tudnak kellö magágyat késziteni. A rovarok elleni permet kihagyása hosszú meleg öszel kikelt repcében nem szerencsés megoldás. A levélbolha szépen el tudná intézni a szép állományt.
Válasz #1743. hozzászólásra
Milyen repcéd volt most? és most milyet vetsz?
Válasz #1739. hozzászólásra
Mi az elmúlt szezonban 2* csináltuk.
Ősszel is, tavasszal is.
Toprex 0,5l/ha-ral. Az biztos, hogy tavasszal megse nőtt, de olyanok voltak , mint a karácsonyfa.
30mázsa felett adtak.
Ősszel mi adtunk neki toprexel együtt Route lombtrágyát is!!
Bizony! Ősszel caramba turbó, tavasszal folicur solo. Ősszel azért fontos hogy megültesd a növényt a hideg meg a fagy beállta előtt és inkább a gyökerét nyomja lefelé,ne induljon szárba szökkeni esetleg! Meg ugye ezek egy fajta gombaölő szerek is! Aztán pénztárca kérdése még
Én idén próbáltam először,ha viszont ősszel nagyon megerősödne biztos hogy adnék neki.
Én ősszel regulátoroznék inkább, tavasszal virágzásban piktorral mennék!
Regulátorozást ősszel és tavasszal is érdemes csinálni?
Válasz #1735. hozzászólásra
Pontosan,semmi hókusz-pókusz.
Válasz #1736. hozzászólásra
Targa Super megteszi rá,kb.3500Ft/ ha
Búza árva kelést mivel lehet legolcsóbban kivenni repcéből?
Válasz #1732. hozzászólásra
150kg nitrogént hogy adtad ki szórtad szilárdan??
Válasz #1709. hozzászólásra
Különben én is észrevettem, hogy főleg ha nem frissen nedves a magágy a legnagyobb b...ság 2 cm-re vetni és letettem vagy 5-6-ra és kel már...de legalább ott nedves volt.. nem hülye a mag tudja merre kelle mennie, főleg ha még le is van hengerezve!!!
Válasz #1730. hozzászólásra
Van róla egy gyerekkori kép az életképek 13125-ös hozzászólásban.
Válasz #1731. hozzászólásra
5 évvel ezelőtt még tényleg olyan sokat kellet vetni belőle.
Hogy mit csináltam vele!Szántott földbe ment szept 20-án lett vetve ősszel kapott egyszikű irtást.Tavasszal 260kg kénes műtrágya,kétszikűek ellen már nem tudtam levédeni mert elakadós volt a dolog,kapott egy tartós rovarölőzést + regulátor,majd teljes virágzásba 150kg nitrogént ennyi volt.
Válasz #1729. hozzászólásra
Amit vetettem, ott 12 kg volt a 2 millió mag. Ebből gondoltam, hogy kevés lehet a 2,2 kg.
Válasz #1725. hozzászólásra
Az nagyon komoly!Miket kapott?
Válasz #1726. hozzászólásra
Nagyából 5.3-on vetette a 2.2kg.
Válasz #1722. hozzászólásra
A d03 meg 2 millió csíra egy zsák 4 hektár.Nem te vetetted sűrűre?
Válasz #1723. hozzászólásra
A D03-ba 8.86kg a Pt-be 9.11kg volt osztva 4.
Válasz #1718. hozzászólásra
mikróra átállítva olyan 6-7 skála környékén megy a repce rajta (ha jól emlékszem). Egyébként halál pontos.
Válasz #1721. hozzászólásra
Idén is D03 volt a 29 ha darabom 39q adott,de ebbe volt víz folt meg a 20%-a területnek nem az igazi volt,és 1 nm se volt meg dőlve!Amúgy 3640kg lett az átlag.
A traviata 1 zsák 7kg 1.5 millió mag 3 hektár.
Látom, ti sem ragaszkodtok a magas repce tőszámokhoz!
Mi a d03-at 3 kg-al vetettük egy gazdának, így kb. 500 ezer szemre jött ki, mert 12 kg volt egy zsákban, amit 4 ha-ra javasol a pioneer.
A 2,2 kg olyan 360 ezer szem lehet?
D03 mit tud? Teljesen kezdő vagyok a repcében,egyik táblába ilyet
vetettem.
Válasz #1719. hozzászólásra
Felibe Pio pt 200-ast,és Pio D03 2,2kg/ha.
Válasz #1718. hozzászólásra
Milyen fajtát vetettél? hány kg-al?
Válasz #1717. hozzászólásra
Kwerneland dl 4.5m levegős,nagyon pontosan be lehet állítani a magmennyiséget.
Válasz #1716. hozzászólásra
Milyen vetőgép??
Az amazone d9 30 most mennyi lehet?
Pénteken meg jött a vetőgépem dél előtt ,de nem tudtak kijönni beüzemelni mire a könyvből rájöttünk hogy kell beálítani el ment az egész nap.Szombaton elkezdtük vetni és egyből utána hengereztük is hogy ne száradjon.Ma fejeztem be de már esett a végén,azóta is esik szép csendesen.
Mai így nézett ki.
Válasz #1713. hozzászólásra
tegnap lett elvetve,ha igaz Hétfőn megázik maAJD.
Válasz #1712. hozzászólásra
Kapott esőt vetés óta? Bújkál már, mert így nem lehet megállapítani?
Nekem is lett 3,2ha repcém jelenleg így néz ki.
Az enyém igy néz ki
Válasz #1709. hozzászólásra
Na de legalább már bújkál
Itt ott már bujkál 6 napja lett vetve elég mélyre.
Válasz #1706. hozzászólásra
Haverom ma rendelte meg a Butisan Completét.
20körül van, per heki.
A Teridox olyan 15 körül, de ez pre..így ha nem kel is ki kell fujnod.
Butisan meg korai poszt!!!
Ki mennyiért vette a hibrid vetőmagot?Szeretnék még vetni csak
valami olcsóbb mag kellene.
Válasz #1705. hozzászólásra
Múltkor én is néztem a Butisan-t de valami extra drága a hektár költsége ha jól emlékszem ugye??
Válasz #1704. hozzászólásra
Mi tavaly Butisan Start használtunk, mikor már kikelt, majd tavasszal ahol volt búza árvakelés Targa Supert használtunk.
Teridoxot is használtunk régebben.
Idén sztem Butisan Complete lesz. De még ma is vetnek, szal nincs megrendelve!
Butisan Complete
Valaki tudna nekem mondani repce vegyszerezési teknológiát teknikát?
Válasz #1691. hozzászólásra
"csont száraz talajban meddig nem gáz ha nem kap esőt? "
Olyan, mintha zsákban lenne. Viszont, ha elkezdett itt-ott csírázni és nem lesz tovább csapadék az már el szokott pusztulni. Ide kell a szerencse.
Ma megnézem hátha keleget a vetésem.
Válasz #1694. hozzászólásra
kivéve, ha annyi nedvesség még volt a talajban, hogy csírázni megindult, de a földfelszínre már nem jutott ki.
Moszt ősszel milyen vegyszereket terveztek a repcére?
Válasz #1696. hozzászólásra
Kiszámíthatatlan év és nyarak. A korán le jött gabonatarlón elvégezni az (eketalp)áttörést. Majd augusztus végéig glifó és csak a tetején a repedést behúzni. Ha lehet szó szerint csak a tetején. Majd vetés előtt ha lehet valami rapid féleséggel. Megaprítani a talajt. Vetés-hengerezés- kelés előtt glifó (árvakelés) De ha van összetett gépre lehetőség (Simba solo-simba sl...pl) akkor aratás után ezekkel. Akkor 1 menetben letudva az alap és szinte a lezárás is.