Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR403.23 FtUSD385.36 FtCHF429.18 FtGBP486.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jégverés miatt lehúztam az utolsó pillanatban, mikor még bele lehetett menni a saját géppel, meg ha már ott vagyok adtam neki actara-t, meg bor lombtrágyát.
De amúgy biztos van termés növelő hatása mert amíg régen nagyon régen egyáltalán nem gombáztam max 2 tonnám ha volt hektáronként így meg mondom tavaly 3,7t\ha lett brióból :)
Hát én azért teljesen nem értek ezzel egyet de nem is akarok kötözködni :)
De pl napraforgónál az én szempontomból muszáj meggombázni amikor csillag bimbós állapotba van mert akkor bele tudok még menni a traktorommal meg permetezővel viszont ha később kapja el a betegség és nem védi semmi akkor csak nézem hogy viszi el a betegség az esetleg szép nagy termést :O Mert ugye van hidas traktor is a világon de az is töri azért a két sort mert láttam már állományba menni :S
Hát a búzát azt meg idén is érdemes volt hisz jött azért csapadékos meleg idő az pedig a gomba meleg ágya :S
Általában a gombaölőket csak megelőzés jelleggel használjuk, van hogy kell,de van hogy feleslegesek. Ezek egy kilo plusz termést nem hoznak , de a lehető legtöbbet megőrzik ha fertőzés volna akár a termés felét , de 5-8q-t mindenképp kultúrától függetlenül... http://www.agraroldal.hu/gombaolo-szerek_szotar.html
Én mindig szoktam búza is megkapta meg egy részébe fehérítő ellen is mennem kellett meg a napraforgó is megkapta már a gombaölőt hogy azért adjon is valami kis termést :)
Válasz #86. hozzászólásra
Soha nem gombáztam még a gabonát sem,de idén fehéritő ellen kellett szórni.Aki kihagyta szinte semmit nem fog aratni.Biztos kell a naprát is szórni majd.
Én tavaly 30 hektárt vetettem egy másik táblámba és az egyöntetű volt ugyanezzel az SPC-vel (Brio) 3,7t\hektár lett rajta és csak egyszer szoktam gombázni deszikálás nélkül :)
Válasz #84. hozzászólásra
Vetőgép függő is,mert mellettem vetett egy Rauval a haver s az szinte egyöntetű.De a természet helyrehozza amit mi elrontunk.Tavaly jun.2.án vetettem naprát és 2 tonnát szedtem le róla :)
Ez nem vetőgépen múlt csak ahol elkapta a nedves réteget ott kelt egyből ahol nem ott csak amikor kapta az első esőt :O
De nekem mind kivan kelve egytől egyig csak 10nap különbség van a kettő között :D tán csak behozza :O
És milyen géppel vetetted el? SPC? vagy valami más teknika és milyen lett a kelése? (mármint hogy egyöntetű vagy mind kikelt csak két időpontba?)
Mert nekem mind kikelt csak olyan bár már egyre szebb most már szóval olyan hogy mind ha két időpontba vetettem volna :O
Amúgy ez napraforgós kérdés lenne amit kérdeznék:Eddig nem volt grúberem most már van és eddig szántottam napraforgó alá.Szerintetek elég lesz grúberezni és a szántást elhagyni csak ritkán szántani mondjuk minden 2. napraforgó alá?
Hát most már kialakult bennem majd a sorrend.Először tárcsázom aztán grúber igaz van mindkettőn henger de azért visszatömörítem gyűrűshengerrel.Majd vetés előtt 1-2 nappal szépen elkombizom és ez lesz a magágy :)
Még egy kérdés lenne hogy a vetés iránynak érdemes adni egy kis szöget hogy a tárcsa jobban felszedi úgy a tarlót?? Mert látom a "nagyoknál" hogy nem úgy megy ahogy vetve van hanem ad neki egy kis szöget :O
Válasz #73. hozzászólásra
Minden a talajállapottól függ,ha száraz tömör,mindenképp fokozatosan mélyíts (pl rövidtárcsa utána grúber)kűlönben kiszárad mégjobban, nehéz elmunkálni stb..Ha nyirkos porhanyós mehet begyből a grúber,de az elmunkállás szerintem akkor is fontos külünben a nyári időben kiszárad a föld,és akkor csak úgy birsz majd jó magágyat csinálni ha előtte esik az eső,az meg ügye nem rajtad múlik.
Búza után igen igen :)
Én is úgy gondoltam legfőképpen hogy előszőr tárcsa aztán grúber csak nem tudom hogy a tárcsa az nem e hantosra szedi fel bár van mögötte T gyűrűs henger :O
Most akarok először repcét vetni Adnátok tanácsot hogy ki hogy készít vetőágyat?Mert én azt terveztem illetve konkrét sorrendem még nincs de gruber+rövid tárcsát akarok alkalmazni csak még nem tudom hogy először megnyitom a tetejét picit rövid tárcsával aztán mélyebben grúberral vagy elég lesz csak a grűber ??
Vagy esetleg kombinátor is szóba jöhet?
Rovarozni meg törpíteni?
Jövő hétre 10-12 fokot mond hétvégére helyenkent fagyott szerintem bogár nem kéne hogy legyen.
A törpítéshez meg túl kicsi és a hidegben nem nagyon nő.
Most keltek ki,az elmult napokban,sajna a búza árvakeléssel együtt! Egy hét mulva lehet egyszikűzni!Rovarölőzni,két hét mulva pedig regulátorozni! Nem kell téliesíteni a permetezőt!
3499 hozzászólás
Válasz #98. hozzászólásra
Hál istennek nem. De asszem itt volt majdnem legelőszőr.
A legjobb területeimet elkapta rendesen.
Válasz #97. hozzászólásra
Nálatok volt a diónagyságnyi jég szabi?
Válasz #90. hozzászólásra
Jégverés miatt lehúztam az utolsó pillanatban, mikor még bele lehetett menni a saját géppel, meg ha már ott vagyok adtam neki actara-t, meg bor lombtrágyát.
De amúgy biztos van termés növelő hatása mert amíg régen nagyon régen egyáltalán nem gombáztam max 2 tonnám ha volt hektáronként így meg mondom tavaly 3,7t\ha lett brióból :)
Válasz #94. hozzászólásra
Hát a napra most kapott Trezor+polybort azt hogy mit tartalmaz a trezor nem tudom de 4-6 hétig védi a növényt!
Válasz #92. hozzászólásra
A strobilurin hatóanyag tartalmúaknak van némi termésnövelő hatása kalászosban és szotyiban.
Válasz #92. hozzászólásra
Hát én azért teljesen nem értek ezzel egyet de nem is akarok kötözködni :)
De pl napraforgónál az én szempontomból muszáj meggombázni amikor csillag bimbós állapotba van mert akkor bele tudok még menni a traktorommal meg permetezővel viszont ha később kapja el a betegség és nem védi semmi akkor csak nézem hogy viszi el a betegség az esetleg szép nagy termést :O Mert ugye van hidas traktor is a világon de az is töri azért a két sort mert láttam már állományba menni :S
Hát a búzát azt meg idén is érdemes volt hisz jött azért csapadékos meleg idő az pedig a gomba meleg ágya :S
Általában a gombaölőket csak megelőzés jelleggel használjuk, van hogy kell,de van hogy feleslegesek. Ezek egy kilo plusz termést nem hoznak , de a lehető legtöbbet megőrzik ha fertőzés volna akár a termés felét , de 5-8q-t mindenképp kultúrától függetlenül...
http://www.agraroldal.hu/gombaolo-szerek_szotar.html
Válasz #87. hozzászólásra
Én mindig szoktam búza is megkapta meg egy részébe fehérítő ellen is mennem kellett meg a napraforgó is megkapta már a gombaölőt hogy azért adjon is valami kis termést :)
Válasz #88. hozzászólásra
nálunk se gombászik senki se a naprába
Válasz #88. hozzászólásra
Jó neki Ő bizt. az erdőben gombázik.
Mi meg nyomjuk kint a terepen a sok lét bele...
Válasz #87. hozzászólásra
Kedves Barátom te egy szerencsés ember vagy!Ne is gombáz,ha neked igy is megy!
Válasz #86. hozzászólásra
Soha nem gombáztam még a gabonát sem,de idén fehéritő ellen kellett szórni.Aki kihagyta szinte semmit nem fog aratni.Biztos kell a naprát is szórni majd.
Válasz #85. hozzászólásra
Én tavaly 30 hektárt vetettem egy másik táblámba és az egyöntetű volt ugyanezzel az SPC-vel (Brio) 3,7t\hektár lett rajta és csak egyszer szoktam gombázni deszikálás nélkül :)
Válasz #84. hozzászólásra
Vetőgép függő is,mert mellettem vetett egy Rauval a haver s az szinte egyöntetű.De a természet helyrehozza amit mi elrontunk.Tavaly jun.2.án vetettem naprát és 2 tonnát szedtem le róla :)
Válasz #83. hozzászólásra
Ez nem vetőgépen múlt csak ahol elkapta a nedves réteget ott kelt egyből ahol nem ott csak amikor kapta az első esőt :O
De nekem mind kivan kelve egytől egyig csak 10nap különbség van a kettő között :D tán csak behozza :O
Válasz #82. hozzászólásra
SPCvel.Ritka szép a kelésem.Inkább ritka mint szép.A szántásba is.Jövőre be kell szereznem egy komolyabb vetőgépet:(
Válasz #81. hozzászólásra
És milyen géppel vetetted el? SPC? vagy valami más teknika és milyen lett a kelése? (mármint hogy egyöntetű vagy mind kikelt csak két időpontba?)
Mert nekem mind kikelt csak olyan bár már egyre szebb most már szóval olyan hogy mind ha két időpontba vetettem volna :O
Válasz #80. hozzászólásra
Idén gruberolt taljba vetettem naprát.Semmivel sem rosszabb mint a szántott.Nekem igen,mert több maradt a buxába!!!
Ok ok
köszi a segítséget :)
Amúgy ez napraforgós kérdés lenne amit kérdeznék:Eddig nem volt grúberem most már van és eddig szántottam napraforgó alá.Szerintetek elég lesz grúberezni és a szántást elhagyni csak ritkán szántani mondjuk minden 2. napraforgó alá?
Válasz #78. hozzászólásra
15-25 fok.
Hát akkor adunk neki egy kis szöget.
Mekkorát érdemes hogy ne rázzon még a traki? :)Egyik sarkától a másikig az már gondolom sok :D
Válasz #75. hozzászólásra
Alapvető:)
Válasz #75. hozzászólásra
Naná...
Hát most már kialakult bennem majd a sorrend.Először tárcsázom aztán grúber igaz van mindkettőn henger de azért visszatömörítem gyűrűshengerrel.Majd vetés előtt 1-2 nappal szépen elkombizom és ez lesz a magágy :)
Még egy kérdés lenne hogy a vetés iránynak érdemes adni egy kis szöget hogy a tárcsa jobban felszedi úgy a tarlót?? Mert látom a "nagyoknál" hogy nem úgy megy ahogy vetve van hanem ad neki egy kis szöget :O
Válasz #73. hozzászólásra
Minden a talajállapottól függ,ha száraz tömör,mindenképp fokozatosan mélyíts (pl rövidtárcsa utána grúber)kűlönben kiszárad mégjobban, nehéz elmunkálni stb..Ha nyirkos porhanyós mehet begyből a grúber,de az elmunkállás szerintem akkor is fontos külünben a nyári időben kiszárad a föld,és akkor csak úgy birsz majd jó magágyat csinálni ha előtte esik az eső,az meg ügye nem rajtad múlik.
Válasz #72. hozzászólásra
Búza után igen igen :)
Én is úgy gondoltam legfőképpen hogy előszőr tárcsa aztán grúber csak nem tudom hogy a tárcsa az nem e hantosra szedi fel bár van mögötte T gyűrűs henger :O
Válasz #71. hozzászólásra
Búza után?
Pl.
Előszőr lenyomod itet tárcsával, aztán .....
Most akarok először repcét vetni Adnátok tanácsot hogy ki hogy készít vetőágyat?Mert én azt terveztem illetve konkrét sorrendem még nincs de gruber+rövid tárcsát akarok alkalmazni csak még nem tudom hogy először megnyitom a tetejét picit rövid tárcsával aztán mélyebben grúberral vagy elég lesz csak a grűber ??
Vagy esetleg kombinátor is szóba jöhet?
Válasz #69. hozzászólásra
ááá dehogy ! a mascus-ról kaptam le FAN kedvéért.
amúgy scania motor, 530 le, 8 henger. zsivány.
Válasz #68. hozzászólásra
Tiéd a képen lévő STEIGER? Pontosan melyik típus, milyen motor, LE, nagyon jól néz ki!
leszórtam a repcét mikroelemek (bór,zink), fendi, folicor solo
Válasz #68. hozzászólásra
Ja az aug. vetés az más.
Válasz #67. hozzászólásra
Tavaly novenberben regulátoroztam! Vetéstől számitva 14-20 napig véd a csávázás rovar ellen! Aki augusztusban elvetette nagyon legyen résen!
Válasz #66. hozzászólásra
Rovarozni meg törpíteni?
Jövő hétre 10-12 fokot mond hétvégére helyenkent fagyott szerintem bogár nem kéne hogy legyen.
A törpítéshez meg túl kicsi és a hidegben nem nagyon nő.
Válasz #65. hozzászólásra
Most keltek ki,az elmult napokban,sajna a búza árvakeléssel együtt! Egy hét mulva lehet egyszikűzni!Rovarölőzni,két hét mulva pedig regulátorozni! Nem kell téliesíteni a permetezőt!
Hogy látjátok milyenek a repce vetések, mennyire fejlettek?
Válasz #55. hozzászólásra
Te vlm. répatermesztő vagy????
Válasz #61. hozzászólásra
Akkor oké.
Válasz #60. hozzászólásra
Tavaly szeptember 12-én vetettem!
Válasz #58. hozzászólásra
Erre felé java mag még a zsákban van,bácskában láttam kiszáradt repcét!
Válasz #58. hozzászólásra
Még nem.Sose volt még repcém.Kipróbálnám csak érdklődök h mire számoljak.Nem késő már?
Válasz #57. hozzászólásra
Nem késő! A fajta repce 7-9 ezerig/ha a hibridek meghaladják a 10 ezret!
Válasz #56. hozzászólásra
és elvetett?
késő már elvetni a repcét?Mennyi a mag ára hektáronként?
Van-e a környezetetekben egyenletesen kikelt repce tábla?
Azthiszem a mai eső sok repcetermesztőnek segitett az idei vetés megtartásában.
Válasz #53. hozzászólásra
bizoonytalan..... Garanciabiztosítót van.
Válasz #52. hozzászólásra
ebben a hónapban nem is lesz
rendelheted a búzamagot!
Múlt héten kész repcevetés. Még nem jön esik az eső......