Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma el lett húzva egy kis repce, éjjelre meg holnapra mutogat esőt…szerintetek hengerezzem, ha nem lesz számottevő csapadék?
Vagy ha lesz egy kicsi, eső után leguruljam?
Felénk van aki, 50 cm-ren lazított, van aki 40 cm-ren.
Vannak akik grubereztek.
Nagy Kft idén gruberezett, csak a dűlőket húzta meg lazítóval.
Eső most volt, hétvégén lehet vetni.
Jövőre kiderül, melyik alapművelés volt a jó vagy jobb.
Válasz Sk Laci #3192. hozzászólásáraAz igen…amúgy itt is van egy nagyobb gazda aki mindig lazított de most csak grúberrel húzta
Nekem is most ilyen sekélyebb művelésbe megy aztán meglátjuk majd
Lazító eső előtt nagyon rögelt volna még 30 cm mélységnél is, 40 cm -nél már abszurdum volt, amit csinált.
Nem számoltam ennyi esővel ami lejött, de utólag meghúzni mélyen amivel kiszáríthatnám a földet, ha nem jönne utánpótlás csapadékból,...hát nem tudom.
Idén marad a tárcsázottba való vetés.
Tavaly kis területen tárcsával készitettem talajt. Jobb termésem volt, mint ahol lazítóztam.
Válasz Sk Laci #3190. hozzászólásáraAkkor mélyebbre nem is mentél csak a rövidtárcsa?
Nekem eddig a tarló kapott egy ásóboronát, bérbe akartam tigerrel járatni, de most hogy volt 50 mili eső rámegyek a kis grúberrel, így 15-20 centire le tudok menni azzal is…
Válasz Ganajos #3188. hozzászólásáraEddig rövidtárcsával készitettem magágyat kb 10-12 cm mélyen a szárazság miatt. Napokban esett nagyobb mennyiségü csapadék, de talán már nem fogok mélyebben belenyúlni. Nincsen nagy kedvem lazítózni, majd újra magágyat késziteni.
Mütrágyát tervezek még bedolgozni kompaktorral, esetleg rövidtárcsával.
Válasz Devyd #3184. hozzászólásáraMindent amit még otthon találok. De pl menni fog a tutto ferti, rud anyaga, tavasszal pedig vizben oldott nitrogén. Itt véget ért az a világ hogy csak úgy szórogassunk, esetleg ha kapnánk orosz npk-t, de az meg már biztos nem lesz.
Válasz szanberg #3164. hozzászólásáraSzia
Idáig nagyon jó gumikerekessel nem lehet hasonlitani főleg tavasszal vagy lazitason kenyelmes nem pattog stb
Viszont V tárcsa és lazitó elé jó lenne egy csuklós pl 2010 koruli 2375 versatile
Vagy valami ih mert az a baj csuklós cat csak amerikába van azt meg be hozni nem pici pénz
Válasz bendix #3177. hozzászólásáraItt még sehogy….jobbára még csak tarlóhántást kaptak a földek aratás után.
2 honapja nem volt számottevő csapadék, kőszikla minden
Jövő héten kezdik majd mindenfele a mélyebb műveléseket
Válasz Ganajos #3166. hozzászólásáraKöszönöm nekem idén volt először kws HYBRIROCK 2400/kg/hek.volt semmi extrát nem kapott 3 kezelés és 200kg pétisó.most az umberto meg a pio egy árban van kb csak a pionál 50000szemel több van a zsákban
Válasz lala #3169. hozzászólásáraSzvsz n most kellene egy ismeretlen növénybe belefogni, amire már szerek sincsenek.
Ha igen, akkor is csak kis területtel, nehogy később fájjon.
Kevés esővel 24 centire vetve 400 ezerrel tudott 32q.
2q npk
4q Peti só
2 regul
1 gomba
2x bor
Pergesrol n tudok mit mondani, mert n perget.
Annyi h aki 12 centire vetette azoknak a szára kisebb lett, hamarabb száradt.
Az én 24 centimre volt olyan h még 1 méteren is zöld volt. Akkora tarloval vágtuk.
Szóval ha ilyen jó időbe se tud leszaradni. Deszikalni kell.
Válasz bendix #3168. hozzászólásáraElső alkalommal lesz repcém.ezt a fajtát találtam meg először.Mennyire tápanyagigényes?kipergésre hajlamos?milyen sortávra érdemes vetni?tulajdonképpen minden érdekel.
Válasz Anonimus82 #3161. hozzászólásáraNekem umberto van már 3 éve meg most is az lesz, én meg vagyok vele elégedve, igaz idén csak 1,85 lett rajt, de az nem a magon múlt, környéken majdnem a legjobb lett így is
Sziasztok!
1,2 ha-ra szórtunk ki 5,5 forduló T-088 trágyát, közel 30-40 tonna, be lesz lazítva Alpego-val 40 cm mélyen.
Kap egy rövidtárcsát és majd vetés lesz, ha lesz eső..Szeptember eleje.
P6 6-20-30-as NPK-ból valaki tenne még alá, vagy elég a szervestrágya?
Friss műtrágyahatás miatt gondoltam azért 2 mázsát, még ha közel 50 ezer Ft per mázsa is...?
Ha jó idő lenne azért 4 tonna alaphangon kellene....intenzíven megy a gazdálkodás.
Felénk az Umberto 3,5 tonna körül adott, PT303 3,8 t.
Válasz Ganajos #3159. hozzászólásáraNem mondok 20-at, mert még magam se hiszem el. Rögöl egy cseppet, 10 ha. Tárcsával húztam át sekélyen, 10 ben meg megnézem a kombinátor mitcsinál.
Válasz Ganajos #3156. hozzászólásáraA 3-as orsót tedd át a csúszós lukba, ha van rajta olyan. Ott szépen kotyogjon úszóban, a 150-es jd nézeget is hátrafele, de belemegy, 1 baj van vele, az oldal kapa nélkűl gyártja a bakhátakat, kevés az a tárcsasor ami az enyémen van, valami komolyabb kéne.
Válasz Ganajos #3138. hozzászólásáraGruberről kikel lökni az oldalkapákat, simán belemgy. És 10l/ha megvan. Vetés előtt egy sekély tárcsa és ágyebugya.
Válasz mtz1221 #3149. hozzászólásáraA vetőtárcsa 72 furatos 1,1 mm a lyuk mérete , a vetést 75 cm sortáv és 4 cm tőtávra állítom be kb 333000 szem /ha. A fajtatulajdonost kell megkérdezni hogy a hibrid alkalmas e széles sortávra. A kite szerintem ilyeneket forgalmaz.
3499 hozzászólás
Válasz Ganajos #3198. hozzászólásáraEz n kérdés, h le kell.
Én eső előtt csinálnám, nedves földből csak betont csinálsz.
Ma el lett húzva egy kis repce, éjjelre meg holnapra mutogat esőt…szerintetek hengerezzem, ha nem lesz számottevő csapadék?
Vagy ha lesz egy kicsi, eső után leguruljam?
Válasz fabryzoltan2 #3196. hozzászólásáraTárolóba még nem, kiba*ott kemény a beton…
Hello vettet e már valaki repcét búza tárolóba
Ki mivel csinálna talajt a repcének?
Adott a lazító, grúber, rt és kombinátor.
4 éve szántás nélkül, 1-2. évben lazítva.
Árpa elővetemény, ami még nem lett bolygatva. Békési csernozjom.
Felénk van aki, 50 cm-ren lazított, van aki 40 cm-ren.
Vannak akik grubereztek.
Nagy Kft idén gruberezett, csak a dűlőket húzta meg lazítóval.
Eső most volt, hétvégén lehet vetni.
Jövőre kiderül, melyik alapművelés volt a jó vagy jobb.
Válasz Sk Laci #3192. hozzászólásáraAz igen…amúgy itt is van egy nagyobb gazda aki mindig lazított de most csak grúberrel húzta
Nekem is most ilyen sekélyebb művelésbe megy aztán meglátjuk majd
Válasz Ganajos #3191. hozzászólásáraRövidtárcsa már a 15 cm mélységnél megtúrta a földet, feljebb kellett vennem pár cm-t.
Lazító eső előtt nagyon rögelt volna még 30 cm mélységnél is, 40 cm -nél már abszurdum volt, amit csinált.
Nem számoltam ennyi esővel ami lejött, de utólag meghúzni mélyen amivel kiszáríthatnám a földet, ha nem jönne utánpótlás csapadékból,...hát nem tudom.
Idén marad a tárcsázottba való vetés.
Tavaly kis területen tárcsával készitettem talajt. Jobb termésem volt, mint ahol lazítóztam.
Válasz Sk Laci #3190. hozzászólásáraAkkor mélyebbre nem is mentél csak a rövidtárcsa?
Nekem eddig a tarló kapott egy ásóboronát, bérbe akartam tigerrel járatni, de most hogy volt 50 mili eső rámegyek a kis grúberrel, így 15-20 centire le tudok menni azzal is…
Válasz Ganajos #3188. hozzászólásáraEddig rövidtárcsával készitettem magágyat kb 10-12 cm mélyen a szárazság miatt. Napokban esett nagyobb mennyiségü csapadék, de talán már nem fogok mélyebben belenyúlni. Nincsen nagy kedvem lazítózni, majd újra magágyat késziteni.
Mütrágyát tervezek még bedolgozni kompaktorral, esetleg rövidtárcsával.
Válasz Devyd #3182. hozzászólására2q 7/20/14 NPK + 1q karbamid van tervben.
Ki milyen mélyen művel repce alá?
Válasz Devyd #3182. hozzászólására270 kg/ha 3,5-10-18,5
Válasz Devyd #3182. hozzászólására250kg/Ha Humifert 10-20 NP.
Válasz Devyd #3184. hozzászólásáraMindent amit még otthon találok. De pl menni fog a tutto ferti, rud anyaga, tavasszal pedig vizben oldott nitrogén. Itt véget ért az a világ hogy csak úgy szórogassunk, esetleg ha kapnánk orosz npk-t, de az meg már biztos nem lesz.
Válasz Josku #3183. hozzászólásáraFolyékonyan milyen fajtát?
Válasz Devyd #3182. hozzászólására0kg/ha. Majd az őszi gyomírtással 1menetben kapja folyékonyan, ha kikell egyálltalán.
Ki mennyi NPK-t tett vagy tesz a repce alá?
Válasz szanberg #3164. hozzászólásáraSzia
Idáig nagyon jó gumikerekessel nem lehet hasonlitani főleg tavasszal vagy lazitason kenyelmes nem pattog stb
Viszont V tárcsa és lazitó elé jó lenne egy csuklós pl 2010 koruli 2375 versatile
Vagy valami ih mert az a baj csuklós cat csak amerikába van azt meg be hozni nem pici pénz
Válasz apuci #3179. hozzászólásáraAkkor az már jó helyen van!
Válasz bendix #3177. hozzászólásáraCégnél el van vetve eső előtt,
Hét elején kaptak a földek 10-30mm most meg kapja a bemosót!
Válasz bendix #3177. hozzászólásáraItt még sehogy….jobbára még csak tarlóhántást kaptak a földek aratás után.
2 honapja nem volt számottevő csapadék, kőszikla minden
Jövő héten kezdik majd mindenfele a mélyebb műveléseket
Ki hogy áll a vetéssel? Sokan elvetettèk bízva a beígért esőben?
Válasz zsoltrs #3172. hozzászólásárakb 15 ha lenne vetve,kukoricát szeretném csökkenteni
Válasz Ganajos #3166. hozzászólásáraKöszönöm nekem idén volt először kws HYBRIROCK 2400/kg/hek.volt semmi extrát nem kapott 3 kezelés és 200kg pétisó.most az umberto meg a pio egy árban van kb csak a pionál 50000szemel több van a zsákban
Válasz 5465 #3173. hozzászólásáraTudja a franc. Tavasszal legalább 3x
Válasz zsoltrs #3171. hozzászólásáraHányszor rovarölőztél?
Válasz lala #3169. hozzászólásáraSzvsz n most kellene egy ismeretlen növénybe belefogni, amire már szerek sincsenek.
Ha igen, akkor is csak kis területtel, nehogy később fájjon.
Válasz lala #3170. hozzászólásáraHali
Kevés esővel 24 centire vetve 400 ezerrel tudott 32q.
2q npk
4q Peti só
2 regul
1 gomba
2x bor
Pergesrol n tudok mit mondani, mert n perget.
Annyi h aki 12 centire vetette azoknak a szára kisebb lett, hamarabb száradt.
Az én 24 centimre volt olyan h még 1 méteren is zöld volt. Akkora tarloval vágtuk.
Szóval ha ilyen jó időbe se tud leszaradni. Deszikalni kell.
Ha lenne eső Borsodban, akkor újra ilyet vetnék.
Válasz lala #3169. hozzászólásáraészak Magyarországon vagyok
Válasz bendix #3168. hozzászólásáraElső alkalommal lesz repcém.ezt a fajtát találtam meg először.Mennyire tápanyagigényes?kipergésre hajlamos?milyen sortávra érdemes vetni?tulajdonképpen minden érdekel.
Válasz lala #3167. hozzászólásáraNekünk volt, mire vagy kíváncsi?
Rapol Duke repce volt e valakinek?
Válasz Anonimus82 #3161. hozzászólásáraNekem umberto van már 3 éve meg most is az lesz, én meg vagyok vele elégedve, igaz idén csak 1,85 lett rajt, de az nem a magon múlt, környéken majdnem a legjobb lett így is
Válasz Devyd #3163. hozzászólásáraÉn biztos nem szórnék ganaj mellé műtrágyát, inkább tavasszal több nitrót
Válasz Laci8670 #3154. hozzászólásáraJól üzemel a 765???
Sziasztok!
1,2 ha-ra szórtunk ki 5,5 forduló T-088 trágyát, közel 30-40 tonna, be lesz lazítva Alpego-val 40 cm mélyen.
Kap egy rövidtárcsát és majd vetés lesz, ha lesz eső..Szeptember eleje.
P6 6-20-30-as NPK-ból valaki tenne még alá, vagy elég a szervestrágya?
Friss műtrágyahatás miatt gondoltam azért 2 mázsát, még ha közel 50 ezer Ft per mázsa is...?
Ha jó idő lenne azért 4 tonna alaphangon kellene....intenzíven megy a gazdálkodás.
Felénk az Umberto 3,5 tonna körül adott, PT303 3,8 t.
Válasz Ganajos #3159. hozzászólásáraNem mondok 20-at, mert még magam se hiszem el. Rögöl egy cseppet, 10 ha. Tárcsával húztam át sekélyen, 10 ben meg megnézem a kombinátor mitcsinál.
Üdv melyik repce mag a bevált a pionál?vagy inkább kws umberto? Ki mit használ?
Válasz trikolor5 #3158. hozzászólásáraHát ja…de azért repce alá meg mégis kellene a mélység…
Válasz Josku #3157. hozzászólásáraSajna csak egy lyuk van a grúberen…
Hány centire tudod így letenni?
Válasz Ganajos #3156. hozzászólásáraLehet jobb is, hogy nem megy bele, kitudja milyen rögök jönnének föl.. aztán a magágykészítéssel keccsölnél..
Válasz Ganajos #3156. hozzászólásáraA 3-as orsót tedd át a csúszós lukba, ha van rajta olyan. Ott szépen kotyogjon úszóban, a 150-es jd nézeget is hátrafele, de belemegy, 1 baj van vele, az oldal kapa nélkűl gyártja a bakhátakat, kevés az a tárcsasor ami az enyémen van, valami komolyabb kéne.
Válasz Josku #3155. hozzászólásáraNekem is ilyen kapa van rajt, és 15 centinél nem megy jobban bele….kőkemény a föld sajnos
Válasz Ganajos #3138. hozzászólásáraGruberről kikel lökni az oldalkapákat, simán belemgy. És 10l/ha megvan. Vetés előtt egy sekély tárcsa és ágyebugya.
Idén neki futok harmadjára hátha most el is lehet vetni mert egyszer ide érne az eső
Válasz mazda 5 #3151. hozzászólásáraKösz. 1 vagy 1.2 mm-est választanál ha 1.1-es nincs ???
Válasz apuci #3150. hozzászólásáraa 1,5 milliós.
Válasz mtz1221 #3149. hozzászólásáraA vetőtárcsa 72 furatos 1,1 mm a lyuk mérete , a vetést 75 cm sortáv és 4 cm tőtávra állítom be kb 333000 szem /ha. A fajtatulajdonost kell megkérdezni hogy a hibrid alkalmas e széles sortávra. A kite szerintem ilyeneket forgalmaz.
Válasz mazda 5 #3146. hozzászólásáraDe melyik zsák a 1.5 vagy a 2 millió/csíra zsákos?