Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz VMisi #3355. hozzászólásáraRégebben az volt a jó, elfogadott ha szármaradvány mentes volt a megmunkált földfelszíne, manapság a talajmegújítós technológiák meg azt mondják legyen jól összeszecskázva és elég csak felszíni 5cm földel összekeverni, nem kell 30cm-re leforgatni, maradjon csak felül.
A rubin még a régi nótát fújja ezek szerit ?
A rövid tárcsáknál az is számít milyen tárcsalap van rajta, a szinte egyenestől a lépcsős kiképzéstől az íveltig sok féle van, a Rubinon még a régebbi fajta ívelt van, ez a leforgatós típus, az egyenesek a keverősök, ha jól tudom, de remélem lesz aki kijavít ha nem.
A fenét,nem foglalkozik azzal senki hogy maradjon takarás hanem azzal hogy ne kelljen csapágyokkal b.xakodni a mezőben meg a porban...
A Rubin meg is kéri ezért a látványÉR?t az árát de ekkora lapokkal huzigálni az sem mehet akármivel.
A NAK bemutatón nagyon jól látszódott, hogy a lemken rubin 12 forgatta be és hengerezte le a legjobban a kuki szármaradványt. Szinte fekete volt utána a föld, még a grebbereknél, tárcsás grubbereknél is jobban eltüntette.
Elsőre tetszett is, de nem az a rövidtárcsa lényege, hogy nem forgatjuk le vele az összes szármaradványt? Jó ez így biztos? Véleményetek?
Válasz GREVEN #3350. hozzászólásáraHomokban nehezebb húzni. 50-es kötöttségű talajon nem kapcsoltam be a gép elejét, 4% volt a szlip, homokon bekapcsolt első hajtással 6-7%
11 km/h fölött hajlamos volt bepattogni a keményebb részeken a tárcsa ahol meg laza volt nagyon, lassúbb tempónál jobban elfolyt a homok a hengernél, nem dúrt be.
Válasz .Szabi. #3345. hozzászólásáraNem teljes mélység. Ugye 1-től 4-ig van a mélység skála és a 3-as és 4-es között húztam. 10-10,5 km/h 1600-as fordulaton kb.
Válasz GREVEN #3339. hozzászólásáraMa lehuztam még egy 20 hektáros darabot meg a másik tábla a múltkorról. Kúton megtankoltam. Vonulással mindennel 450 litert tankoltam. Papiron 62 hektár a 2 db, de mire beszegtem pici átfedés, megvolt vagy 70-72 hektár. Lehet számolni, ki mivel szokott. Szerintem jol fogyasztott hogy szinte teljes mélységbe huztam.
Ma végeztem ezzel a táblával. 42 ha-os, mire beszegtem minden oldalát lett vagy 50 ha. 16 sarka van a táblának. 250 liter diesel ment el. Szerintem bitang jol fogyasztott a gép.
Ohh és ez a hernyó mit húzzz?
Ha nem lenne parlagfű akkor a méhészek sírhatnának mert ez a legnagyobb pollen forrása a méheknek csak erről nem nagyon beszélnek...
E nélkül teljesen leromlanának a családok őszre és így a elgyengült állomány szépen lerabolná egymást és kb 50 százalékkal csökkenne pillanatok alatt a családlétszám... bezony áám!
Válasz Pilátus #3331. hozzászólásáraEgyszer én is gyomirtóztam a tarlós parlagfüvet. Majd jött a büntetés! Az ellenőrző azt írta a jegyzőkönyvbe, a leszáradt vadkenderre: a terület 20%-n, 20 cm-s fejlettségű vadkender található. fellebbezés persze hiába való volt. Azóta csak tárcsázom.
Igen és fantasztikus azt látni ahogy az udvaron a lakásuknál van a gyártás!Ez olyan mint nálunk a hőskorban de ma nálunk ha ezt valaki így csinálná ill elkezdené akkor pillanatokon belül kivégezné a magyar hatóság ipar...
A hűűűlye földalapú támogatás miatt nehogy belépjetek az euba mert auuúúú lesz a vége!
Rövid tányérocska" a szó szerinti fordítása...
Hohohooo a Satex az Szerb!!???
Ott rengeteg ismerős van és egyből "szabad lesz a vásár"
A Satex nem a körös-welt??Valahogy minden egyforma.
EEEZZZ AAAZZZ!!!!
Pont ilyen 4-s furadi a rábawer! csapágy aminek az ára is egy csapÁÁSS!(40ruppox44xer)
Végre faxa brutál lapokkal lehet majd felszerelni és az eredeti 10rupox44xer...
Ez a Hurikán ezzel a hengerrel lehet hogy elverné a Jokert is??
Rövidtárcsára hogy lehetne feltenni gömbsüveges pld30x30 tengelyre való tárcsalapot???
460 átmérőre gondoltam és ezekben van jó vastag is...
Rábawerk fire bird tárcslap cikkszámot tud valaki vagy eladót?? vennék egy sort(ot mert lehet hogy melegem lesz
6360 hozzászólás
Válasz VMisi #3355. hozzászólásáraEgyáltalán nem jó.Framest duotill lenne jó,hullámos tárcsasorral.
Válasz VMisi #3355. hozzászólásáraFeribácsi demózott lemken tárcsát. le is térdelt előtte a valtra
Válasz VMisi #3355. hozzászólásáraRégebben az volt a jó, elfogadott ha szármaradvány mentes volt a megmunkált földfelszíne, manapság a talajmegújítós technológiák meg azt mondják legyen jól összeszecskázva és elég csak felszíni 5cm földel összekeverni, nem kell 30cm-re leforgatni, maradjon csak felül.
A rubin még a régi nótát fújja ezek szerit ?
A rövid tárcsáknál az is számít milyen tárcsalap van rajta, a szinte egyenestől a lépcsős kiképzéstől az íveltig sok féle van, a Rubinon még a régebbi fajta ívelt van, ez a leforgatós típus, az egyenesek a keverősök, ha jól tudom, de remélem lesz aki kijavít ha nem.
http://www.velesagro.com/en/products/disk-chisel-ploughshares/95/
http://www.velesagro.com/en/products/disk-chisel-ploughshares/102/
http://www.velesagro.com/en/products/disk-chisel-ploughshares/193/
Válasz VMisi #3355. hozzászólásáraBiztos nyígtek a parasztok hogy kell ami bele is megy.
Ez pusztításra van.
A fenét,nem foglalkozik azzal senki hogy maradjon takarás hanem azzal hogy ne kelljen csapágyokkal b.xakodni a mezőben meg a porban...
A Rubin meg is kéri ezért a látványÉR?t az árát de ekkora lapokkal huzigálni az sem mehet akármivel.
A NAK bemutatón nagyon jól látszódott, hogy a lemken rubin 12 forgatta be és hengerezte le a legjobban a kuki szármaradványt. Szinte fekete volt utána a föld, még a grebbereknél, tárcsás grubbereknél is jobban eltüntette.
Elsőre tetszett is, de nem az a rövidtárcsa lényege, hogy nem forgatjuk le vele az összes szármaradványt? Jó ez így biztos? Véleményetek?
Válasz GREVEN #3350. hozzászólásáraHomokban nehezebb húzni. 50-es kötöttségű talajon nem kapcsoltam be a gép elejét, 4% volt a szlip, homokon bekapcsolt első hajtással 6-7%
Válasz Batka #3352. hozzászólásáraHogy talátad el....Lefelé minuszba mutat és termeli magának
Válasz bobo77 #3349. hozzászólásáraEz pillanatnyi fogyasztás, lehet lejtőnek lefelé volt ennyi!?
Válasz GREVEN #3350. hozzászólásáraIgen az van rajt.Teszt gép a gyárból
Válasz bobo77 #3349. hozzászólásáraszép gépkapcsolat. Ha most vennék rövidtárcsát én is ezt választanám.
Hátul dupla rugóshenger van?
De azért legyünk őszinték,hogy ez a fogyasztás az elvárt egy ilyen modern géptől, meg a benne levő millió kütyütől.
Ezért mondom azt,hogy ehhez képest a mienk azzal a kicsi tárcsával, mert a 6-ost is vidáman vinné, nagyon jól fogyasztott 13-15 cm mélyen húzva.
Szerintem van olyan nehéz húzni homokba is egy eszközt mint kötöttbe,amikor minden elem, csapágy, henger túrja,húzza a földet.
Válasz GREVEN #3348. hozzászólásáraCsak érdekesség képpen 12 cm mélyen ennyiezzel
Válasz Mokári Ádám #3347. hozzászólására13-al huztam.
11 km/h fölött hajlamos volt bepattogni a keményebb részeken a tárcsa ahol meg laza volt nagyon, lassúbb tempónál jobban elfolyt a homok a hengernél, nem dúrt be.
Vitte volna 15-16 km/h-val is simán.
Válasz GREVEN #3346. hozzászólására12.el? 13.al nem vitte?
1600 fordulat?Ha nem volt leterhelve miert nem mentél gyorsabban?
Válasz .Szabi. #3345. hozzászólásáraNem teljes mélység. Ugye 1-től 4-ig van a mélység skála és a 3-as és 4-es között húztam. 10-10,5 km/h 1600-as fordulaton kb.
Válasz GREVEN #3344. hozzászólására6 literrel, 5 méteres terra disc pro, teljes mélység?
8300t vel?
Mennyivel húztad?
Válasz GREVEN #3339. hozzászólásáraMa lehuztam még egy 20 hektáros darabot meg a másik tábla a múltkorról. Kúton megtankoltam. Vonulással mindennel 450 litert tankoltam. Papiron 62 hektár a 2 db, de mire beszegtem pici átfedés, megvolt vagy 70-72 hektár. Lehet számolni, ki mivel szokott. Szerintem jol fogyasztott hogy szinte teljes mélységbe huztam.
Igen épp ezért kérdetem mert a prot dicséri mindenki és még senki sem cserélte a csapágyait
Válasz Pilátus #3340. hozzászólásáraLekopogjam eddig gyári rajta még mind.
Igy árat nem tudok mondani. Ha jol emlékszek 520-as lapokkal vettük.
Az elég jóóó!
Ennek a tárcsának hogy bírják a csapágyai mennyibe kerülnek?Sokan dicsérik.
Tiéd mekkora lapos?
Az elég jóóó!
Ennek a tárcsának hogy bírják a csapágyai mennyibe kerülnek?Sokan dicsérik.
Tiéd mekkora lapos?
Válasz Pilátus #3336. hozzászólásáraVN Terradisc Pro 500 Hydro
Ma végeztem ezzel a táblával. 42 ha-os, mire beszegtem minden oldalát lett vagy 50 ha. 16 sarka van a táblának. 250 liter diesel ment el. Szerintem bitang jol fogyasztott a gép.
Válasz csoppika #3334. hozzászólására10-14 nap
Válasz csoppika #3334. hozzászólásáraNem tudom, még nem csináltam.
Ohh és ez a hernyó mit húzzz?
Ha nem lenne parlagfű akkor a méhészek sírhatnának mert ez a legnagyobb pollen forrása a méheknek csak erről nem nagyon beszélnek...
E nélkül teljesen leromlanának a családok őszre és így a elgyengült állomány szépen lerabolná egymást és kb 50 százalékkal csökkenne pillanatok alatt a családlétszám... bezony áám!
Mint ahogy a nagy könyvbe le van írva...
Válasz endypapa #3333. hozzászólásáraDeszikkálás után hány napra lehet aratni?
Válasz endypapa #3332. hozzászólásáraJavítás: a terület 20%-n, 20 cm-s fejlettségű, BEÉRETT vadkender található.
Válasz Pilátus #3331. hozzászólásáraEgyszer én is gyomirtóztam a tarlós parlagfüvet. Majd jött a büntetés! Az ellenőrző azt írta a jegyzőkönyvbe, a leszáradt vadkenderre: a terület 20%-n, 20 cm-s fejlettségű vadkender található. fellebbezés persze hiába való volt. Azóta csak tárcsázom.
Válasz mtz1221 #3329. hozzászólásáraA parlagfűvem fexik a reglon alattde én nem kapálok mint "A" mőtőzősek
Igen és fantasztikus azt látni ahogy az udvaron a lakásuknál van a gyártás!Ez olyan mint nálunk a hőskorban de ma nálunk ha ezt valaki így csinálná ill elkezdené akkor pillanatokon belül kivégezné a magyar hatóság ipar...
A hűűűlye földalapú támogatás miatt nehogy belépjetek az euba mert auuúúú lesz a vége!
Válasz Pilátus #3327. hozzászólásáraKépes voltál ki guglizni mikor ott a magyar zászlótok is ?? Szójád parlagfüved hogy áll ???
MAGYAR
Válasz Pilátus #3326. hozzászólásáraA henger része az tuti,brutál szép munkát csinál a két ékgyűrű.A többi része meg nem joker hanem kisiparos.
Rövid tányérocska" a szó szerinti fordítása...
Hohohooo a Satex az Szerb!!???
Ott rengeteg ismerős van és egyből "szabad lesz a vásár"
A Satex nem a körös-welt??Valahogy minden egyforma.
EEEZZZ AAAZZZ!!!!
Pont ilyen 4-s furadi a rábawer! csapágy aminek az ára is egy csapÁÁSS!(40ruppox44xer)
Végre faxa brutál lapokkal lehet majd felszerelni és az eredeti 10rupox44xer...
Ez a Hurikán ezzel a hengerrel lehet hogy elverné a Jokert is??
Válasz Pilátus #3316. hozzászólásáraÍGY e.
Válasz Pilátus #3316. hozzászólásáraMiért akarod kiherélni a rövidtárcsát?
akkor már vegyél ih-t ha gömbsüveg lappal akarsz dolgozni.
Válasz bobo77 #3321. hozzászólásáraA hogyant kérdezte...nem a mennyibőlt...
Válasz bobo77 #3321. hozzászólásáraInkább hosszabb lenne a vége szerintem.
Válasz csoppika #3320. hozzászólásáraMindez annyiba kerül mintha megvenné a rávalót!
Válasz csoppika #3319. hozzászólásáraMeg a kar felől is, hogy ne törjön...
A dombor nyomotthoz nem kell a távtartó darab...annyival egyszerűbb...lenne...
Válasz Pilátus #3316. hozzászólásáraGondolom vhogy úgy: Négyzet anyagból csináltatsz a mostani tárcsa agyakba új tengelyt... A karral ellentétes oldalra meg leszúratsz mindenhova egy-egy öntvény távtartó véget... az anya elé... Kb ennyi lehet...
Válasz Pilátus #3316. hozzászólásáraHegesztővel
Rövidtárcsára hogy lehetne feltenni gömbsüveges pld30x30 tengelyre való tárcsalapot???
460 átmérőre gondoltam és ezekben van jó vastag is...
Rábawerk fire bird tárcslap cikkszámot tud valaki vagy eladót?? vennék egy sort(ot mert lehet hogy melegem lesz
Válasz GREVEN #3314. hozzászólásáraBocsi most néztem meg 660-as lapja van, Igen van felfogása, :)
Válasz ermike #3312. hozzászólásáraHát de csak van egy kar ami felfogja a lapot, meg csapágyház. Csak nem a semmibe pörög a lap.
De akkora lappal már tudhatja, azt hittem kisebb van rajta.
Válasz ermike #3311. hozzászólásáraFaluba is van egy szép a munkája...
Válasz GREVEN #3309. hozzászólásáraezt ne hasonlítsd IH val, itt nincs tengely, de 620-as
Válasz Johny B. #3310. hozzászólásáraja bednar atlas