Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Pityesz90 #3055. hozzászólásáraOtt, ahol rendes kukoricák vannak, nem lehet megúszni szántás nélkül. Itt is próbálták többen, aztán előkerültek ismét az ekék, és kuki után már régóta ismét mindenki szánt.
Válasz Pityesz90 #3055. hozzászólására14-15 t kukoricatarlóból egy soral szerintem nem nagyon fogsz magágyat csinálni.
Nekem 5m-es Pöettinger van. Meg vagyok elégedve a munkájával. 180 Le gép húza, egyenesen elég neki, partban azért észreveszi. Természetesen a mélységen is sok múlik. Ha beengedném max mélységbe /nem átéget földön/ akkor egyenesen is pattog a traktor előte, sok neki. 8-12 cm mélység körül jól megy a tárcsával.
Válasz határjáró #3054. hozzászólásáraIgazából kukorica tarlóból kellene magágyat készíteni csak egy 14-15t ás kukoricának van szártömege is amit errefelé még a lemkenek is több sorral tudják megmunkálni egyébként ez a tárcsád milyen súlyú?
Válasz Pityesz90 #3053. hozzászólásáraNekünk ugyan ilyen traktorhoz 5 méteres Akpil Bison XL van. Kötött talajon is jól megy igaz eddig őszel csak napraforgót tárcsázott illetve egy kevés kukoricát.560mm lapok vannak. Eddig jól müködik.
Hello!Valaki tudna segíteni rövid tárcsa kiválasztásában?Kötött talajra kellene ki dolgozik ilyen körülmények között a gépével?Milyen tárcsaátmérő legyen,henger típusa,csipke profil fajtája?Sajna nincs tapasztalom de mindenféle képen félig függesztettet szeretnék és egy 170 lovas gép milyen széles eszközt bírna el.V tárcsából 4.8 m est szépen viszi kötött talajon köszi a válaszokat
Válasz bobo77 #3047. hozzászólásáraJD 6155M-el, + 105 lovas Claas is vinné. Itt felénk 130-140 lovakkal húzogatják a 3 méterest de 14-15 km/h-val csapatják, (még így is sokkal szebb a munka utána mint a jelenlegi V tárcsámmal) egy nap lenyomnak 20-30 hektárokat vele. Az ár szinte duplája egy vontatottnál (4 m) bár nem ez a mérvadó mivel hosszútávon gondolkozom.
Válasz bobo77 #3046. hozzászólásáraEzt tudom, kb 1 éve nagy lázban voltam, hogy Mashon megrendelek egy 4m vontatottat, de nem sikerült üzletet kötni senkivel sem. Erre nyáron ismerősöm csak úgy ajánlatot adott a 3,2 v-tárcsámra, másnap már vitte is. Így most tárcsa nélkül maradtam/maradok egy darabig. De azért sem fogok 3 méterest venni, mert nem lenne kihasználva a traki teljesítménye, ugyanakkor a fajlagos üzemanyag felhasználása sok lenne a 3m-es rt-vel.
Válasz subikiss #3042. hozzászólásáraMost ősszel volt szerecsém egy 4,5 méter széles Unia rt-t kipróbálni homokba és kötöttbe egyaránt. 10 cm körüli mélységben 12-13 km/h körül tudta húzni. Meglepődtem milyen könnyedén húzta, igaz a körülmények is optimálisak voltak. De azért hosszú távon a trakinak elég lesz a 4 méteres, gondolni kell arra is, hogy nem mindig vannak optimális körülmények.
Válasz VMisi #3041. hozzászólásáraEbben igazad van és megfontolom, viszont a legjobb választás akkor születne ha kipróbálnám magam mögött mind a kettőt.
Válasz honorbi #3039. hozzászólásáraDe több a taposás, meg a szélesebb tárcsa elviszi akkor is a gép szélességét ha fent vannak az ikerkerekek.
Mindenképp vontatott 4 méterest választanám.
Válasz Hatoss #3038. hozzászólásáraHali! Köszönöm az infót, 150 le utan menne homokos területekre a 3 méteres, igy gyorsabban is tudom húzni akár. Azt gondolom nem sokkal lassabb a munkavégzés mint egy vontatott 4 méteressel.
Válasz honorbi #3028. hozzászólásáraHali 3 m-s van nekem a laprugós szárral gabonatarlót szecskázott szalmával kb 12 cm-en húzom nagyon jól keveri ha a traktorod bírja a sebességet 10 km/h mehetsz mélyebbre is, az ékgyűrűs henger jól zár, nedves vizes kuk. tarlón 10-12 cm-ig jó, mélyebben ha mész lassítani kell. ár érték arányban szerintem jó a kis-közepes gazdaságba merem ajánlani
Válasz .Norbert #3036. hozzászólásáraIgen ahogy mondjátok! Hoztak 2 új gerendát, amire kb. 3mm lemezből van ráhegesztve határolók.. Mint egy alátét, ráhúzgálva, s csak kívül meghegesztve!
Válasz határjáró #3032. hozzászólásáraMeg 100% !!
V tárcsám eladtam az első kerülő után az akpilal...
Merem ajánlan! 4200euro+pdv (áfa ami szerbiában 20%)
Válasz .Norbert #3022. hozzászólásáraKerék ügyben nincs tapasztalatom!
De egy észrevételt megosztanák! Elkezdtek oldalra csúszkálni a gumik,tárcsák. Küldtem egy képet a gyártónak, s következő héten már nálam is voltak kicserélni! Szó nélkül jöttek, s nem kértek semmit! Le a kalappal a gyártó előtt! Akpil!!
Raktak rá határoló lemezeket, amik nem engedik oldalirányba elcsúszni!
Valamint ha már csinálod, csináld állíthatóra a tárcsa szögét!Jó dolog nagyon, s csak plusz pár furat!
Mai nap volt szerencsém egy 4,5 m-es török rövidtárcsát húzni. Kerék a henger mögött volt. Sikerült bepattogtatni, igaz csak második soron ekkor a mozgás inkább fel le irányú volt. Majd a kereket úszóba tettük, a földön gurult így is csak második soron sikerült bepattogtatni így már nem is fel le mozgott hanem jobbra balra mozgott...
Tovább folytatnám a kutatásom, ehhez kellene egy kis segítség.
Van e valakinek olyan rövidtárcsája amin a kerék a henger előtt van vagy a rövidtárcsa fölé csukódik és akár már első soron húzva, magasabb sebességnél is bepattog?
6360 hozzászólás
Válasz Bárány #3057. hozzászólásáraEzt énis igy látom :D Régen volt a jó, egy tüzet neki és aztán elég volt az egy tárcsa :)))
Válasz Pityesz90 #3055. hozzászólására3200 azt hiszem de nem esküszöm meg rá :D
Válasz Bárány #3057. hozzászólásáraNem tudom a 10T-ás kukorica rendesnek számít-e 4m-es szárral, de én az után sem szántok.
Válasz Pityesz90 #3055. hozzászólásáraOtt, ahol rendes kukoricák vannak, nem lehet megúszni szántás nélkül. Itt is próbálták többen, aztán előkerültek ismét az ekék, és kuki után már régóta ismét mindenki szánt.
Válasz Pityesz90 #3055. hozzászólására14-15 t kukoricatarlóból egy soral szerintem nem nagyon fogsz magágyat csinálni.
Nekem 5m-es Pöettinger van. Meg vagyok elégedve a munkájával. 180 Le gép húza, egyenesen elég neki, partban azért észreveszi. Természetesen a mélységen is sok múlik. Ha beengedném max mélységbe /nem átéget földön/ akkor egyenesen is pattog a traktor előte, sok neki. 8-12 cm mélység körül jól megy a tárcsával.
Válasz határjáró #3054. hozzászólásáraIgazából kukorica tarlóból kellene magágyat készíteni csak egy 14-15t ás kukoricának van szártömege is amit errefelé még a lemkenek is több sorral tudják megmunkálni egyébként ez a tárcsád milyen súlyú?
Válasz Pityesz90 #3053. hozzászólásáraNekünk ugyan ilyen traktorhoz 5 méteres Akpil Bison XL van. Kötött talajon is jól megy igaz eddig őszel csak napraforgót tárcsázott illetve egy kevés kukoricát.560mm lapok vannak. Eddig jól müködik.
Hello!Valaki tudna segíteni rövid tárcsa kiválasztásában?Kötött talajra kellene ki dolgozik ilyen körülmények között a gépével?Milyen tárcsaátmérő legyen,henger típusa,csipke profil fajtája?Sajna nincs tapasztalom de mindenféle képen félig függesztettet szeretnék és egy 170 lovas gép milyen széles eszközt bírna el.V tárcsából 4.8 m est szépen viszi kötött talajon köszi a válaszokat
Válasz VMisi #3050. hozzászólásáraAzt még nem tudni.
Válasz bobo77 #3047. hozzászólásáraJD 6155M-el, + 105 lovas Claas is vinné. Itt felénk 130-140 lovakkal húzogatják a 3 méterest de 14-15 km/h-val csapatják, (még így is sokkal szebb a munka utána mint a jelenlegi V tárcsámmal) egy nap lenyomnak 20-30 hektárokat vele. Az ár szinte duplája egy vontatottnál (4 m) bár nem ez a mérvadó mivel hosszútávon gondolkozom.
Válasz Berkó_ #3049. hozzászólásáraÉs mi lesz? Noran?
Válasz bobo77 #3046. hozzászólásáraEzt tudom, kb 1 éve nagy lázban voltam, hogy Mashon megrendelek egy 4m vontatottat, de nem sikerült üzletet kötni senkivel sem. Erre nyáron ismerősöm csak úgy ajánlatot adott a 3,2 v-tárcsámra, másnap már vitte is. Így most tárcsa nélkül maradtam/maradok egy darabig. De azért sem fogok 3 méterest venni, mert nem lenne kihasználva a traki teljesítménye, ugyanakkor a fajlagos üzemanyag felhasználása sok lenne a 3m-es rt-vel.
Válasz honorbi #3045. hozzászólására140 lovas MF-el.
Válasz honorbi #3045. hozzászólásáraMivel húznád?
Válasz Berkó_ #3040. hozzászólásáraCsak a 3m függesztett kb fele árba kerül mint a 4m es vontatott...
Válasz Berkó_ #3044. hozzászólásáraMekkora geppel huztad?
Válasz subikiss #3042. hozzászólásáraMost ősszel volt szerecsém egy 4,5 méter széles Unia rt-t kipróbálni homokba és kötöttbe egyaránt. 10 cm körüli mélységben 12-13 km/h körül tudta húzni. Meglepődtem milyen könnyedén húzta, igaz a körülmények is optimálisak voltak. De azért hosszú távon a trakinak elég lesz a 4 méteres, gondolni kell arra is, hogy nem mindig vannak optimális körülmények.
Válasz VMisi #3041. hozzászólásáraEbben igazad van és megfontolom, viszont a legjobb választás akkor születne ha kipróbálnám magam mögött mind a kettőt.
Válasz Berkó_ #3040. hozzászólásáraTe húztál már a tieddel rövidtárcsát? Mekkorát bír el?
Válasz honorbi #3039. hozzászólásáraDe több a taposás, meg a szélesebb tárcsa elviszi akkor is a gép szélességét ha fent vannak az ikerkerekek.
Mindenképp vontatott 4 méterest választanám.
Válasz honorbi #3039. hozzászólásáraÉn a helyedben a 4 méterest választanám.
Válasz Hatoss #3038. hozzászólásáraHali! Köszönöm az infót, 150 le utan menne homokos területekre a 3 méteres, igy gyorsabban is tudom húzni akár. Azt gondolom nem sokkal lassabb a munkavégzés mint egy vontatott 4 méteressel.
Válasz honorbi #3028. hozzászólásáraHali 3 m-s van nekem a laprugós szárral gabonatarlót szecskázott szalmával kb 12 cm-en húzom nagyon jól keveri ha a traktorod bírja a sebességet 10 km/h mehetsz mélyebbre is, az ékgyűrűs henger jól zár, nedves vizes kuk. tarlón 10-12 cm-ig jó, mélyebben ha mész lassítani kell. ár érték arányban szerintem jó a kis-közepes gazdaságba merem ajánlani
Válasz .Norbert #3036. hozzászólásáraIgen ahogy mondjátok! Hoztak 2 új gerendát, amire kb. 3mm lemezből van ráhegesztve határolók.. Mint egy alátét, ráhúzgálva, s csak kívül meghegesztve!
Válasz Claastra. #3035. hozzászólásáraElnézést már
Válasz .Norbert #3034. hozzászólására2-t norbikám há számoljámá
Válasz Gege #3029. hozzászólásáraKöszi szépen
Vittek egy új gerendát amin rajta voltak a határoló lemezek?
Válasz határjáró #3032. hozzászólásáraMeg 100% !!
V tárcsám eladtam az első kerülő után az akpilal...
Merem ajánlan! 4200euro+pdv (áfa ami szerbiában 20%)
Válasz Gege #3031. hozzászólásáraMeg vagy elégedve vele?
Válasz határjáró #3030. hozzászólásáraAkpil Gepard!
Válasz Gege #3029. hozzászólásáraAkpil Bison XL?
Válasz .Norbert #3022. hozzászólásáraKerék ügyben nincs tapasztalatom!
De egy észrevételt megosztanák! Elkezdtek oldalra csúszkálni a gumik,tárcsák. Küldtem egy képet a gyártónak, s következő héten már nálam is voltak kicserélni! Szó nélkül jöttek, s nem kértek semmit! Le a kalappal a gyártó előtt! Akpil!!
Raktak rá határoló lemezeket, amik nem engedik oldalirányba elcsúszni!
Valamint ha már csinálod, csináld állíthatóra a tárcsa szögét!Jó dolog nagyon, s csak plusz pár furat!
Üdv! Mandam rövidtárcsákról van valakinek tapasztalata használat terén?
Válasz Dave #3025. hozzászólásáraMég utángyártott henger estén is 150-200 eft / m az ár,nincs túl nagy létjogosultsága a dolognak
Válasz Dave #3025. hozzászólásáraHa a kerék a henger előtt lesz akkor még másik gép vagy targonca sem kell!
Válasz .Norbert #3022. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/gepeszet/ilyen-konnyen-meg-soha-nem-cserelt-hengert-34971-002
Sziasztok,
ismeri valaki ezt a rövidtárcsát? Esetleg használ ilyet?
Válasz .Norbert #3022. hozzászólásáraVN Terradisc pro 500 hydro van nekünk
Mai nap volt szerencsém egy 4,5 m-es török rövidtárcsát húzni. Kerék a henger mögött volt. Sikerült bepattogtatni, igaz csak második soron ekkor a mozgás inkább fel le irányú volt. Majd a kereket úszóba tettük, a földön gurult így is csak második soron sikerült bepattogtatni így már nem is fel le mozgott hanem jobbra balra mozgott...
Tovább folytatnám a kutatásom, ehhez kellene egy kis segítség.
Van e valakinek olyan rövidtárcsája amin a kerék a henger előtt van vagy a rövidtárcsa fölé csukódik és akár már első soron húzva, magasabb sebességnél is bepattog?
Erről a rövid tárcsáról kinek mi a vélemyénye?
Lazább talajokon használnám szántást elmunkálni, tartlóhántásra.
Válasz Vadmalac #3019. hozzászólásárahttp://www.agrotec.hu/obrazky-soubory/pottinger-rovid-tarcsak-terradisc_hu-6bb51.pdf?redir
Válasz lala #3014. hozzászólásáraMilyen az a vágó-tömörítő henger?
Válasz borda77 (Joe) #3017. hozzászólásárakösz az infót
Válasz lala #3016. hozzászólásáraaz RT-m megvan már 5-6 éve semmi gondom nem volt vele soha nyersbe sem...amikor meg sár a föld egyik sem megy el.
Válasz borda77 (Joe) #3015. hozzászólásáranyers talajon hogy dolgozik?
Válasz lala #3014. hozzászólásáraÉn acélhengert vennék vagy DD henger ki hoyg nevezi... Azt is vettem anno a rövidre is meg a terranora is...
SOS szerintetek ékgyűrűs henger vagy Vágó-tömörítő henger a jobb választás rövid tárcsára
?Munkaminőség nedves száraz talajon
Válasz Vadmalac #3010. hozzászólásáraAzért a keletit is gondold meg jól! Ha felújítva egy árba jön ki a keletivel akkor inkább a nyugatit választanám.
Amúgy a lemez dd henger se jobb konstrukciója a carriernek, mert azok meg az előfeszítés miatt ropognak össze...
Épp most vagyunk benne egy projektbe amibe a carrier henger problémáinak orvoslása a cél
Ha bevállalod a tesztet akkor jóárasítva megkapod az első garnitúrát.
Kérlek küldj egy elérhetőséget vagy csörgess meg.
Infó: ITT
Válasz Vadmalac #3010. hozzászólásáraVN Terradisc esetleg?
Válasz Vadmalac #3009. hozzászólásáraIgen, elkopnak a gyűrűk közi kapcsolókörmök és onnantól kuka.