Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz dr.T #2595. hozzászólásáraEnnyire nem lehetsz béna, az apróhirdetések felett "szaladgáló" hirdetések között van hirdetve. Fent a kis nyilakkal lehet léptetni de megy magától is a hirdetés.
Válasz Józsi11 #2521. hozzászólására
Ár-érték arányban szerintem nagyon jók. Minőségben nagyon korrektek.
A szal-agro kft-nél Miskolcon jó áron kaphatók.
Válasz Ares 826 #2580. hozzászólásáraAzok STRUMYK "gyártmányú" tárcsák. Gömbsüveges lappal vannak szerelve, és az áruk hűen tükrözi a minőségüket, de talán még annyit sem érnek.
Rövidtárcsa vásárlás előtt állok. Leginkább homokra kellene kalászos után tarlót hántani, takarónövény után magágyat készíteni, zúzott gruberozott kukoricatarlóból magágyat készíteni, és a kiszórt tritikálét beledolgozni.
820-as MTZ (82-es ) után kellene 3 m-es szélességben, hogy elvigye az ikerkerék nyomát.
Volt szerencsém kipróbálni egy 3 m-es TL-es Uniát. Vitte kényelmesen, emelte is, de attól nehezebb már nem kell. Csőpálcás hengerrel volt szerelve 1150 kg -os súllyal. 460 mm-es lap, 64 cm távolság a két tárcsasor között. Az újabb Uniákat már 500 mm-es lappal szerelik, ugyanúgy 64 cm-es osztással. Azt már kicsit sűrűnek találom nagyobb szármaradványhoz.
A másik lehetőség az Unián kívül az Agro masz AT 30 -as rövidtárcsa, 62 cm-es távolsággal a két tárcsasor között, 51 cm-es lapátmérővel, ugyanúgy 50 cm-es csőpálcás hengerrel, 1150 kg súllyal. Ez még sűrűbb osztású.
Ha jó kombájnnal vágatom a kukoricát, ami rendesen lezúzza, és szétteríti a szármaradványt, + még meg is zúzom egy vízszintes tengelyű zúzóval, akkor is gondot okozhat a nagy szármaradvány ?
Ilyen sűrű az Agro Masz. A képen látható hidraulikus mélyég állítás jól jöhet változó talajviszonyok között (dombra fel, dombról le ) ?
[kep1]
Az AGRO MASZ 1200 Euróval olcsóbb 3840, az Uniára 5030-as ajánlatot kaptam.
Rövidtárcsa vásárlás előtt állok. Leginkább homokra kellene kalászos után tarlót hántani, takarónövény után magágyat készíteni, zúzott gruberozott kukoricatarlóból magágyat készíteni, és a kiszórt tritikálét beledolgozni.
820-as MTZ (82-es ) után kellene 3 m-es szélességben, hogy elvigye az ikerkerék nyomát.
Volt szerencsém kipróbálni egy 3 m-es TL-es Uniát. Vitte kényelmesen, emelte is, de attól nehezebb már nem kell. Csőpálcás hengerrel volt szerelve 1150 kg -os súllyal. 460 mm-es lap, 64 cm távolság a két tárcsasor között. Az újabb Uniákat már 500 mm-es lappal szerelik, ugyanúgy 64 cm-es osztással. Azt már kicsit sűrűnek találom nagyobb szármaradványhoz.
A másik lehetőség az Unián kívül az Agro masz AT 30 -as rövidtárcsa, 62 cm-es távolsággal a két tárcsasor között, 51 cm-es lapátmérővel, ugyanúgy 50 cm-es csőpálcás hengerrel, 1150 kg súllyal. Ez még sűrűbb osztású.
Ha jó kombájnnal vágatom a kukoricát, ami rendesen lezúzza, és szétteríti a szármaradványt, + még meg is zúzom egy vízszintes tengelyű zúzóval, akkor is gondot okozhat a nagy szármaradvány ?
Ilyen sűrű az Agro Masz. A képen látható hidraulikus mélyég állítás jól jöhet változó talajviszonyok között (dombra fel, dombról le ) ?
Válasz GREVEN #2576. hozzászólásáraMondjuk ebben a puha földben egy Rapid folyamatosan képes lenne bedúrni, ha mindenképpen tárcsás vetőgép akkor Prontó vagy Spirit kell az ilyenre, de most, hogy a vetőkultival dolgoztunk már egy keveset, ennek alapján aztmondom, hogy az volna a legjobb rá. Ott lent azokban a puha talajokban húzni is könnyű lenne
Válasz Mézga #2572. hozzászólásáraHogy jobb munkát e csinál, azt nehéz megmondani, kellett volna egy eredeti tárcsa is egyszerre meghúzva ugyan azon a földön, és összehasonlítani a munkát. Előnye a nagyobb munkamélység, jobban átlépi az akadályokat. Hátrány vizesben a napraforgókóró hamaráb berakodhat a tárcsán - kevesebb a hely a lap és a ráma között.
Válasz Mézga #2570. hozzászólására510-es lapokkal vettem újonan 2009-be, akkoriban még nem volt 580as. A nagyobb lapokat utólag kapta meg , mikor az előző már megkopott. Minden paszol a nagyobb lapokhoz. A forgalmazó annyit mondott, hogy én voltam az első, aki nagy lapokat kért az eredeti 510-es lapok helyett cserére. Voltak is megnézni munka közben, azóta másnak is ajálják, mivel minden rendben müködik.
Válasz Sk Laci #2567. hozzászólásáraneked nem az 580-as lapokkal van? nekem is a vogel 510-es 39 centinél már mocsok munkája volt. mindenképpen félig függesztettben gondolkodom. az elmunkáló hengeren spekizek
Válasz Haboczky #2564. hozzászólásáraVannak nagyon laza homokfoltok amikbe könnyen megáll a henger,játszani kell a hordkerékkel meg ha kicsit nedves pár táblába olyan a talaj hogy kövesutat csinál belőle
Válasz Mézga #2536. hozzászólásáraNH T 7040-nel húzom, 5m-es 5,5 tonna, kötött és középkötött talajon. Nagyon jó a munkája. Teli, ékgyürüs acélhenger van rajta, hasonló mint a Vader Carierjén. Van egy homokfoltom is egy táblában, de ideális talajállapotnál képes megálni a henger-megtaszítja a földet maga előt, ha mélyebben van beengedve a tárcsa mint a gyári munkamélység. 2009-ben vettem a mai napig kb. 4000 ha van ledolgozva. Második lapgarnitúra van rajta amiben lehet 400-500 ha. A gyárit 51 cm-es átmérőjü lapokat 42-44 cm-es átmérőnél cseréltem le, mert nem tetszett, hogy 12-15 cm-es mélységnél már a föld fogdosták a csapágyházat. Csapágyak még mind az eredeti 1 kivételével, ami 300 ha után elment. Lehet gyári hibás csapágy volt. Mára már nagyobb a hengerválaszték, így a te körülményeidhez tudsz választani. A 4 m-es függesztett merev kivitel pálcás hengerrel elég jól emelget a Same 200 Rubin traktor elejét. Bemutatón láttam. Inkáb féligfüggesztettet válassz, igaz hogy drágáb, de jóval nehezebb is ha kell a súly.
6360 hozzászólás
Válasz Claaastra #2608. hozzászólásáraAzert ez durva ar egy hasznallt fugesztett gepert.
Válasz Claaastra #2608. hozzászólásáramár néztem, de nem jó nekem. a henger beáll a homokba
Válasz Mézga #2607. hozzászólásáraez való neked,http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/horsch-joker-4-ct-rovidtarcsa/h_6677962?ref=983a1cf6
megtaláltam
Válasz ermike #2604. hozzászólásáraÉn semmit, már megrendeltem.
Válasz Dave #2603. hozzászólásáraIgen.
Válasz Dave #2603. hozzászólásáraez nem expom, de már nem ertem mit szeretnének megtudni a dr t és ares
Válasz Ares 826 #2602. hozzászólásáraEz az?
http://www.agroinform.com/geppiac/rovidtarcsa-25-27-30-m-560-lapokkal/h_1405041?ref=c959907e
Válasz dr.T #2601. hozzászólásáraAkkor mit is kell írni?
Válasz Ares 826 #2600. hozzászólásáraDe igazad van .
Válasz dr.T #2599. hozzászólásáraTe nem kéne másként beszélned, ha akarsz valamit a másik embertől???
Válasz Ares 826 #2597. hozzászólásáraAkkor azt ugasd ki a tokom nezi az aprohirdeteseket.
Válasz ermike #2596. hozzászólásáraMost néztem nincs fent már a felsők között, kell a címük esetleg van tőlük levél kell a cím??
Válasz dr.T #2595. hozzászólásáraEnnyire nem lehetsz béna, az apróhirdetések felett "szaladgáló" hirdetések között van hirdetve. Fent a kis nyilakkal lehet léptetni de megy magától is a hirdetés.
Válasz dr.T #2595. hozzászólásáranekem expom van a szalagrotol mi érdekel
Válasz Ares 826 #2593. hozzászólásáraTed mar fel leccives mert sehol nem talalom,a szal agro meg expomot meg agromaszt arul ott nemtalalltam.
Válasz Józsi11 #2521. hozzászólására
Ár-érték arányban szerintem nagyon jók. Minőségben nagyon korrektek.
A szal-agro kft-nél Miskolcon jó áron kaphatók.
Válasz dr.T #2591. hozzászólásáraHa jól láttam STRUMIK a gyártó.
Válasz dr.T #2591. hozzászólásáraOtt van a képen rajta a gép oldalán nagyítsad fel a képet és látszik rajta a gyártó, úgy emlékszem.
Válasz Ares 826 #2590. hozzászólásáraNemtudom nemnezem,ki a gyartoja?
Válasz dr.T #2588. hozzászólásáraLengyel 3 méterest amit itt hirdetnek az apróban, Nyíregyházi cég.
Mi a véleményetek a Rolmako rövidtárcsáról.
Válasz Ares 826 #2587. hozzászólásáraMilyet rendeltel?
Válasz VDénes #2583. hozzászólásáraÉn már meg is rendeltem, egy 3 méterest, azt mondta a főnök 8-10 napon belül meg is hozzák.
Válasz VDénes #2583. hozzászólására
Nem ott van, hanem Oroson, az Axiál előtt.
Válasz Haboczky #2584. hozzászólásáraOlyan 1400-1500 hektár, most mértem 490 mm a lapok átmérője még.
Ha jól tudom 510-el vettük.
Válasz GREVEN #2574 hozzászólásmennyi hektár van a lapokban?
Válasz kis Zombi #2581. hozzászólásáraMost látom az itt van a Guszevba Viktornál
Ki fogok menni megnézni.
Válasz kis Zombi #2581. hozzászólásáraHa nem jó akkor vegyél egy 2,5 méterest 4 milláért!
Válasz Ares 826 #2580. hozzászólásáraAzok STRUMYK "gyártmányú" tárcsák. Gömbsüveges lappal vannak szerelve, és az áruk hűen tükrözi a minőségüket, de talán még annyit sem érnek.
Válasz kis Zombi #2579. hozzászólásáraItt a fórumon hírdetik őket egy Nyíregyházi cég 2,5 méteres 740.000+fa ha jól emlékszem.
[kep1]
Válasz GREVEN #2576. hozzászólásáraMondjuk ebben a puha földben egy Rapid folyamatosan képes lenne bedúrni, ha mindenképpen tárcsás vetőgép akkor Prontó vagy Spirit kell az ilyenre, de most, hogy a vetőkultival dolgoztunk már egy keveset, ennek alapján aztmondom, hogy az volna a legjobb rá. Ott lent azokban a puha talajokban húzni is könnyű lenne
Válasz VMisi #2575. hozzászólásáraNem adja vissza a kép rendesen, de persze egy jó tárcsás előmüvelős vetőgép már vetett volna bele.
De a mütrágya szórónak kell a jó magágy
Válasz GREVEN #2574. hozzászólásáraEz már előtte is magágy volt!
Előtte és utána.
Zúzott napra tarló egy sor nehéz tárcsa után majd az rt.
Válasz Mézga #2572. hozzászólásáraHogy jobb munkát e csinál, azt nehéz megmondani, kellett volna egy eredeti tárcsa is egyszerre meghúzva ugyan azon a földön, és összehasonlítani a munkát. Előnye a nagyobb munkamélység, jobban átlépi az akadályokat. Hátrány vizesben a napraforgókóró hamaráb berakodhat a tárcsán - kevesebb a hely a lap és a ráma között.
Válasz Sk Laci #2571. hozzászólásárajobb munkát csinál a nagy lapokkal?
Válasz Mézga #2570. hozzászólására510-es lapokkal vettem újonan 2009-be, akkoriban még nem volt 580as. A nagyobb lapokat utólag kapta meg , mikor az előző már megkopott. Minden paszol a nagyobb lapokhoz. A forgalmazó annyit mondott, hogy én voltam az első, aki nagy lapokat kért az eredeti 510-es lapok helyett cserére. Voltak is megnézni munka közben, azóta másnak is ajálják, mivel minden rendben müködik.
Válasz Sk Laci #2567. hozzászólásáraneked nem az 580-as lapokkal van? nekem is a vogel 510-es 39 centinél már mocsok munkája volt. mindenképpen félig függesztettben gondolkodom. az elmunkáló hengeren spekizek
Válasz Haboczky #2564. hozzászólásáraVannak nagyon laza homokfoltok amikbe könnyen megáll a henger,játszani kell a hordkerékkel meg ha kicsit nedves pár táblába olyan a talaj hogy kövesutat csinál belőle
Válasz Haboczky #2537. hozzászólásáraEz nagyon sok egy tárcsalapért
Sajnos kihasználják, hogy nincsen konkurenció.
Válasz Mézga #2536. hozzászólásáraNH T 7040-nel húzom, 5m-es 5,5 tonna, kötött és középkötött talajon. Nagyon jó a munkája. Teli, ékgyürüs acélhenger van rajta, hasonló mint a Vader Carierjén. Van egy homokfoltom is egy táblában, de ideális talajállapotnál képes megálni a henger-megtaszítja a földet maga előt, ha mélyebben van beengedve a tárcsa mint a gyári munkamélység. 2009-ben vettem a mai napig kb. 4000 ha van ledolgozva. Második lapgarnitúra van rajta amiben lehet 400-500 ha. A gyárit 51 cm-es átmérőjü lapokat 42-44 cm-es átmérőnél cseréltem le, mert nem tetszett, hogy 12-15 cm-es mélységnél már a föld fogdosták a csapágyházat. Csapágyak még mind az eredeti 1 kivételével, ami 300 ha után elment. Lehet gyári hibás csapágy volt. Mára már nagyobb a hengerválaszték, így a te körülményeidhez tudsz választani. A 4 m-es függesztett merev kivitel pálcás hengerrel elég jól emelget a Same 200 Rubin traktor elejét. Bemutatón láttam. Inkáb féligfüggesztettet válassz, igaz hogy drágáb, de jóval nehezebb is ha kell a súly.
Válasz kis Zombi #2565. hozzászólásáraBicsak Kft is ahogy láttam.
Unia rövidtárcsát ki forgalmaz ? Csak az Ihász ker ?
Válasz GREVEN #2563. hozzászólásáramiben mutatkozik meg hogy nehéz?
Válasz VMisi #2557. hozzászólásáraAzt még nem tudom mire cserélném, mi arra jöttünk rá hogy a mi talajviszonyainkhoz nehéz kicsit.
De ez még csak egy hirtelen jött ötlet.
Válasz VMisi #2561. hozzászólásáramég mindig várom, hogy melyik a jó
Válasz Mézga #2558. hozzászólásáraa jó gép nem mindig nehéz