Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
tárcsalapok nagysága befolyásoló volt,a nagytárcsalap jobb,a lapok sikja nem volt meghatározó,a henger esetében az ékgyűrüs késes henger,megverte a DD -hengert!
Tárcsa alakja és átmérője mennyire volt befolyásoló? Mondjuk napraforgó tarlon kisebb levelű mennyivel rosszabb? Gondolom gabona tarlon illetve gyomirtasban nem olyan nagy a jelentősége.
Sikerült szereznem,egy VN-terradisc -pro 5m-s tárcsát 610 lapozással,nagyon jó a munkája,ékgyűrüs hengerrel. Korábban teszteltem a Lemken rubinját,hát az megfogta a T-191-t,lemondtamróla!VN-l könnyedén dolgozik a traki. Volt rá példa,hogy a T-151-s is dolgozott vele,kukoricában első soron 8km-l vitte!Későbbiekben csatolok képeket!
Az nagyon komoly cucc. Betyárabb mint a VN ugy gondolom. Nagyobb lapok, nehezebb. Azt mondta a kereskedő (Terménytárolóknál) hogy a 4m-essel is lehet bajba lennénk 175 loval. Az prima szerkezet szerintem, de borsos is az ára, talán nagyon is.
Röfik-nek itt a fórumon van talán egy pont 4 m-es tárcsája MTZ-vel húzza. Ha benéz ide hátha elmondja a véleményét. Én is most agyalok egy 2,7m-es AgroMas-on komolyabb hengerrel.
Háááááát!
Az egyenes lapos rendszer nem rossz, meg látszik, hogy a gumibakos kővédelmet is jól lekoppintották, de....
szerintem könnyű lesz! A vogelen látszik,hogy nehezebb,már csak abból is,hogy a közepes méretű traki simán emelgeti gumilapulás nélkül is, no a vogel az kicsit viccesebb, arion hanat esne vele.
Keményebb kötöttebb talajon nemcsinálna közel sem ilyen munkát a kukorica szárral főleg nem.
Aztán a végére a hengertéma.....egy olcsó másolatot me egy drága prémium gépet mindig a hengere különböztet meg legjobban, mármint leg szembetűnőbben. Ezen egyszerű csőpálcás cucc van, könnyű is ,kis felületen dolgozik és igen hamar beragad...Szárazban jó mert nem ragad be de semmi több.
Ékgyűrűs henger kellene rá, az nem is könnyű de nem is túl nehéz, amennyiel könyebb egy nehéz hengertől azt behozza az ügyes profiljával rögtörés és lezárásban.
Szóval ha egy komoly hengerrel adják jó áron akkor megkell nézni közelebbről is, de utána meg rögtön rákell térni a csapágyazására!
CSakis a zárt olajfürdős SKF csapágyazás jöhet szóba, ezekkel nincsen semmi baj, ezek gondtalanok soksok éven akár évtizeden át.
Az olcsó kúpgörgős próbálkozások mind xarok, zsírozni kell feszt őket meg utánahuzigálni és még ígyis mennek sorra tönkre...
Komoly eszközön nem állja ilyen helyét
Elég posza homokföldet csinál vele. Kötött talajon mutatná meg hogy belemegy-e vagy sem. Ezen egy kistárcsa is csinál ilyen munkát én ugy gondolom.
Van hasonlo homokos talajunk, az ih után egyöntetü fekete a föld ehhez képest.
Többnyire igen, sík. Árterületen van, pár kisebb lapos, ahol felfele kell kapaszkodni, de az sem egy domboldal, de azért van hova felmenni.
160 névleges, maximum 175 lovas.
Megtaláltam már. De valahogy egyik kereskedő sem szólt nekünk erről amikor VN gépen gondolkodtunk, hanem azt mondták, hogy vagy ezt a bankot vagy azt a bankot figyeljük. Érdekes
A Vogel-Noot rövidtárcsák ára most 299 Ft/EUR árfolyammal kalkulált, tehát például:
TerraDiscpro 500 vontatott: 8.222.500 ft + áfa
TerraDiscpro 600 vontatott: 8.967.010 ft + áfa
Minap kimentünk megnézni milyenek a tarló hántott földek, volt vagy 80-90 mm eső legalább a tárcsázás óta, sok helyen össze is szaladt a víz.
Meglepődve tapasztaltuk, hogy olyan kemény a talaj, terepjárónak alig látszik meg a nyoma a legposzább vagy a legsüppedősebb ragadósabb foltokba is.
Félelmetes menyire jól tömörít ez a tárcsa.
6360 hozzászólás
Válasz #1909. hozzászólásra
tárcsalapok nagysága befolyásoló volt,a nagytárcsalap jobb,a lapok sikja nem volt meghatározó,a henger esetében az ékgyűrüs késes henger,megverte a DD -hengert!
Válasz #1908. hozzászólásra
Tárcsa alakja és átmérője mennyire volt befolyásoló? Mondjuk napraforgó tarlon kisebb levelű mennyivel rosszabb? Gondolom gabona tarlon illetve gyomirtasban nem olyan nagy a jelentősége.
Válasz #1907. hozzászólásra
Igen!
A Catrost a gumihengerezés kizárta a sorból! Az nálunk nem jött be!
Válasz #1906. hozzászólásra
Rendben.
Catros nem is jött szóba? A 3. tárcsa az a régi Carriered?
Válasz #1905. hozzászólásra
Privátba ,telón megmondom,de itt nem akarok nyilt kritikát irogatni.
Jó a kapcsolatom a cégekkel!
Válasz #1904. hozzászólásra
Ezek után mit mondasz Feri bácsi melyiket vegyük?
Válasz #1903. hozzászólásra
Csatolok képeket:
Egyidejüleg tesztelten az űj Carrier 525XL-t
És itt a flotta:
Válasz #1900. hozzászólásra
Sikerült szereznem,egy VN-terradisc -pro 5m-s tárcsát 610 lapozással,nagyon jó a munkája,ékgyűrüs hengerrel. Korábban teszteltem a Lemken rubinját,hát az megfogta a T-191-t,lemondtamróla!VN-l könnyedén dolgozik a traki. Volt rá példa,hogy a T-151-s is dolgozott vele,kukoricában első soron 8km-l vitte!Későbbiekben csatolok képeket!
Agromas 3 méteresről vélemény? Van egy 100le traki hozzá kellene kötött talajra.
Válasz #1897. hozzászólásra
Aki a legnagyobb puszipajtásod és nagyon sűrűn cupiztok
Válasz #1893. hozzászólásra
Az nagyon komoly cucc. Betyárabb mint a VN ugy gondolom. Nagyobb lapok, nehezebb. Azt mondta a kereskedő (Terménytárolóknál) hogy a 4m-essel is lehet bajba lennénk 175 loval. Az prima szerkezet szerintem, de borsos is az ára, talán nagyon is.
Válasz #1891. hozzászólásra
Mintha azt mesélte volna a koma, hogy a Polski Fiat kerékcsapágya megegyezik vele, vagy még az is lehet, hogy az van benne.
Válasz #1883. hozzászólásra
Röfik-nek itt a fórumon van talán egy pont 4 m-es tárcsája MTZ-vel húzza. Ha benéz ide hátha elmondja a véleményét. Én is most agyalok egy 2,7m-es AgroMas-on komolyabb hengerrel.
Válasz #1896. hozzászólásra
Ki a legolcsóbb Kverneland kereskedő?
Válasz #1895. hozzászólásra
5 méteres nem a nyerő méret.
Vértesrekettyepusztán biztos ott rohad még az út mellett .......
lemaradt
Válasz #1892. hozzászólásra
Akkor rendelem megfele a qualidiscet.
Válasz #1889. hozzászólásra
Aminek nincs 10 euró kilója LEGALÁBB! azzal max a kocsmában lehet villantani otthon de nem a fődeken
Válasz #1890. hozzászólásra
Az szerintem látszik,hogy könnyebb mint a márkás gépek, többbféle henger van utána , de ha a csapágyazása gagyi akkor szart se ér.
Válasz #1886. hozzászólásra
Háááááát!
Az egyenes lapos rendszer nem rossz, meg látszik, hogy a gumibakos kővédelmet is jól lekoppintották, de....
szerintem könnyű lesz! A vogelen látszik,hogy nehezebb,már csak abból is,hogy a közepes méretű traki simán emelgeti gumilapulás nélkül is, no a vogel az kicsit viccesebb, arion hanat esne vele.
Keményebb kötöttebb talajon nemcsinálna közel sem ilyen munkát a kukorica szárral főleg nem.
Aztán a végére a hengertéma.....egy olcsó másolatot me egy drága prémium gépet mindig a hengere különböztet meg legjobban, mármint leg szembetűnőbben. Ezen egyszerű csőpálcás cucc van, könnyű is ,kis felületen dolgozik és igen hamar beragad...Szárazban jó mert nem ragad be de semmi több.
Ékgyűrűs henger kellene rá, az nem is könnyű de nem is túl nehéz, amennyiel könyebb egy nehéz hengertől azt behozza az ügyes profiljával rögtörés és lezárásban.
Szóval ha egy komoly hengerrel adják jó áron akkor megkell nézni közelebbről is, de utána meg rögtön rákell térni a csapágyazására!
CSakis a zárt olajfürdős SKF csapágyazás jöhet szóba, ezekkel nincsen semmi baj, ezek gondtalanok soksok éven akár évtizeden át.
Az olcsó kúpgörgős próbálkozások mind xarok, zsírozni kell feszt őket meg utánahuzigálni és még ígyis mennek sorra tönkre...
Komoly eszközön nem állja ilyen helyét
Válasz #1887. hozzászólásra
Akkor ezek szerint csodák nincsenek.
Elég posza homokföldet csinál vele. Kötött talajon mutatná meg hogy belemegy-e vagy sem. Ezen egy kistárcsa is csinál ilyen munkát én ugy gondolom.
Van hasonlo homokos talajunk, az ih után egyöntetü fekete a föld ehhez képest.
Pár hektár után hullik szét. Cimbiéknél van egy 3 m-es, 100ha-onként majdnem az összes csapágyat cserélniük kell.
Válasz #1883. hozzászólásra
Ez engem is érdekelne.
Szakértők mit szóltok hozzá?
Válasz #1878. hozzászólásra
Csak most láttam a hozzászólásodat bocsánat, acat és perjefű folotokat totáloztuk benne. Egy tartállyal kilyuggattuk a területet.
Válasz #1878. hozzászólásra
Szerintem inkább gyomirtózott a területen.
Hello!
Használ valaki agro masz (4m-es) rövidtárcsát?
Kíváncsi lennék rá milyen, érdemes-e beruházni rá?
köszi
Válasz #1881. hozzászólásra
Többnyire igen, sík. Árterületen van, pár kisebb lapos, ahol felfele kell kapaszkodni, de az sem egy domboldal, de azért van hova felmenni.
160 névleges, maximum 175 lovas.
Válasz #1880. hozzászólásra
Az nem rossz, nálatok sik a terület? Traktor 180le?
Válasz #1879. hozzászólásra
150 ha után 6,4 az átlagom. A mélység határolón a 4 egységből olyan 3-3,2 mélyen huzom ami olyan 10-12 cm.
Válasz #1877. hozzászólásra
mennyi gázolajjal jössz ki / hektár?
Válasz #1877. hozzászólásra
mitől ilyen ablakosak a gyomfoltok? keresztben is tárcsáztál néhol?
Válasz #1874. hozzászólásra
Válasz #1874. hozzászólásra
kissé esetlen.:)
https://www.youtube.com/watch?v=YyJvzlsBf0Y
UH50 Staltech rövidtárcsa
Moderálási elveink miatt törölve.
VMisi (3063)
2014-08-15 21:02:58
1 hete él az árfolyam garancia akció, korábban nem tudhatták. Most viszont szeptember 19-ig ha valaki rendel, akkor élhet vele.
Válasz #1870. hozzászólásra
Megtaláltam már. De valahogy egyik kereskedő sem szólt nekünk erről amikor VN gépen gondolkodtunk, hanem azt mondták, hogy vagy ezt a bankot vagy azt a bankot figyeljük. Érdekes
Mindegyik Vogel kereskedő tud az árfolyam akcióról.
Válasz #1868. hozzászólásra
Melyik cég adja ezen az euró áron?
Igen, szeptember közepéig fix az ár. Plusz az egyéb hazai gyártású gépekre, mint eke, grúber, lazító, tárcsa is 299 árfolyam az érvényes.
Válasz #1866. hozzászólásra
De ezek most fix 299 árfolyamon vannak most, ha jól emlékszem
Válasz #1865. hozzászólásra
316-320 között van az euró deviza eladási banktól függően. Sokat csunyít az árán ez a pár forint is.
A Vogel-Noot rövidtárcsák ára most 299 Ft/EUR árfolyammal kalkulált, tehát például:
TerraDiscpro 500 vontatott: 8.222.500 ft + áfa
TerraDiscpro 600 vontatott: 8.967.010 ft + áfa
Válasz #1863. hozzászólásra
5 méteres pöttinger 33.000 euro 4 méteres kb 3mal rövidebb.
Sziasztok!mi az ára most kb egy 4 méteres féligfügesztet vogel vagy pöttinger tárcsának?
Minap kimentünk megnézni milyenek a tarló hántott földek, volt vagy 80-90 mm eső legalább a tárcsázás óta, sok helyen össze is szaladt a víz.
Meglepődve tapasztaltuk, hogy olyan kemény a talaj, terepjárónak alig látszik meg a nyoma a legposzább vagy a legsüppedősebb ragadósabb foltokba is.
Félelmetes menyire jól tömörít ez a tárcsa.
Moderálási elveink miatt törölve.
VMisi (3063)
2014-08-15 21:00:54