Hirdetés
Fórum
- Kukorica vetőmagok új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Lamborghini traktorok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Poénok új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- S.O.S. új
- Tavaszi magágyelőkészítés új
735 hozzászólás
Válasz #84. hozzászólásra
valószínű!!!És állományba pedig pantera,vagy fusilade egyszikűre tökéletes...
tudod hogy ertem jancsika,de szeretem a vicces fiuka,es mond ha a dualt vagy a stomp-ot vegyitem a racerel az kielegito volna a tiszta fold eleresehez??
Válasz #8. hozzászólásra
Szia!!!Boccs de van barátnőm...
Amúgy a parlagfővel és a maszlaggal vannak problémák a stomppal kapcsolatban..őket nem bántja...a paprikagazat,és a paréféléket,fekete ebszőlő,ezeket mind viszi...
nyugati traktor,neked megkoszonom szepen a segitsegedet.sokat segitettel
szerintem a gunyolodas nem eppen ereny egy embernel...........de hagyjuk is a temat,mast nem tudtok csak a szekalni aki segitseget ker..............
Válasz #78. hozzászólásra
de ezek szerint nem! azt, hogy mennyit kell mixelni azt én pl honnan tudjam.
nekem nem megy a távgyógyítás, hogy milyen gazos a terület, és az is előfordul, hogy 3szor kell lefújni akkora fokú a gazosodás, de még az sem biztos, hogy utána is valami ....-gépsort kell ráengedni
Moderálta: (3932) 2013-11-15 11:37:56
Válasz #78. hozzászólásra
De ő kotyvasztóművészeket keres itt a fórumon...
Arra aztán én is kíváncsi lennék VANE a Kárpátoki medencének olyan figurája , aki már mixelgette a stompot meg az afalont ..... hehehehehe
Válasz #77. hozzászólásra
Pedig szerintem megkaptál minden infót, maradéktalanul..........................
ugy lattom,itt senkise termelt vagy termel gyokerzoldseget...............azert kosz a segitsegeteket
Válasz #75. hozzászólásra
Nyomj ide lécci vlmi infót: adorexagro@centrum.sk
Köszi
Válasz #74. hozzászólásra
keresd a honlapján,itt sokan sasolnak,nem akarok gondot!
Válasz #72. hozzászólásra
Nekem az utolsó adagom 2008 ban lengyelországból jött, az is izraeli gártmány volt Prometrex néven
Válasz #71. hozzászólásra
Tavaly még volt! Agroyált kérdezd! Itt szokott lenni,vagy az agroyal.hu-n
Válasz #71. hozzászólásra
(ukrajna : pivot triflurex gesagard )
csak meg kell keresni a forrást
Válasz #70. hozzászólásra
Tudsz még gesagardot szerezni????
Próbáljatok ki egy szürke technológiát gyomirtásban:levélzöldségben alkalmaztuk,DUÁL,RACER,GESAGARD mindegyikből fél dózis!
De nem én mondtam!
Válasz #68. hozzászólásra
Tudod tőlünk a portáról
NEM SZOKOTT SEMMI KIMENNI AMI MÉG ........
Válasz #62. hozzászólásra
Atveszem, mennyi az annyi?
Válasz #66. hozzászólásra
Ahhoz képest elég jól eléldegélek a semmihezse értésből.....hehehehe
Szóval a répaaaa.........
na latod ocsih,azert tart ott az orszagotok ahol.mert alandoan kerkedtek a magyarsagotokkal kozbe meg eszre se vetetek hogy az orszag mar reg nem a tietek..............es tudod hogy miert??ezt is elarulom,mert nektek a .... ,arab magyarab volt mint az erdelyi vagy a tobbi magyar a szomszedsagbol.amugy en erthetoen irtam le,de nem csodalkozok azon hogy az agyad mindezt nem fogta fel,nem ertesz te semmihez se
Moderálta: (3932) 2013-11-13 13:05:27
Válasz #64. hozzászólásra
Engem ne sajnálj hehehe aki 2010 ben minden nap tud vigyorogni, azt nem köll hapsikám.
1 jótanács, próbáld magyarul megfogalmazni mit akarsz talán akkor megértik........ hahahahahahaha
majd ha egyszer valami erdemlegeset is mondasz akor szivesen lereagalom a hulyesegeidet heccmester............csak sajnalni tudom a te fajtadat aki alandoan csak kotozkodik
nahat ez az,mire eler a repa hogy gyomirtozhassam poszt............addigra megno a gyomnoveny.pontosabban a paprikafu,engem az erdekel hogy milyen ketsziku gyomirtoval mehetek stomp utan vegig az alomanyba,hogy ne legyen veszes a poszt permetezes,nem hiszem el hogy olyan bonyolultat kerdeznek:(:(::(
Válasz #61. hozzászólásra
Hagyjad má úgyis semmibe veszi,semmi se jó neki, ne erőltesd magad......
Amúgymeg még van itthon pár kg Maloranom hehehhehehe jó mi?
Válasz #56. hozzászólásra
A Stompot ne keverd semmivel, az Afalon pedig 3 -4 valódi leveles állapottól mehet, kis adagokban, felhős időben vagy este előtt, valaha volt a Malloran, az igazi bomba volt, de az már a múlté.
El kell érned, az egyöntetü kelést, ellenkezőleg foghijas lesz az állományod, mert a gyomirtó kiviszi a gyönge egyedeket.
mf-es a neten letezo osszes forrast vegig bongesztem,tobbek kozot ezt is,azert koszonom szepen....de ez meg mindig nem valasz a kerdesemre tutira akarok menni,es azert kertem azt hogy tapasztalatbol segitsenek
Válasz #52. hozzászólásra
CSak ennyit.....Kőszönöm ADOREX
SÁRGARÉPA GYOMIRTÁSA
A gyökérzöldségek növényvédelmében kulcsfontosságú a gyomirtás és a kártevők elleni védelem. A sárgarépa a legtoleránsabb gyökérzöldség a gyomirtó szerekre. Ezért a dózisok meghatározásánál a talaj szervesanyag tartalma mellett ezt is figyelembe kell venni. Szerencsére olyan készítményeket lehet alkalmazni, amelyek az egész tenyészidőszakban biztosítani tudják a gyommentességet. A legjobb technológiaként a vetés utáni, de kelés előtti kezelések jöhetnek szóba. A KITE ZRT. az alábbi készítményeket javasolja:
Készítmény Dózis Kijut. Forg. Kat Kakaslábfű, muharok Disznóparéj fajok Libatop fajok Vadrepce Varjúmák Parlagfű Keserűfű fajok
Stomp 330 4-6 Pre III +++ + + + --- --- +
Dual Gold 960 EC 1,4-1,6 Pre III +++ + + + --- --- ---
Racer 2 pre II --- +++ +++ +++ ++ ++ +++
Afalon Dispersion 1,5-2,0 post II --- +++ +++ +++ +++ --- +++
Javasolt technológia:
Preemergensen vetés után, de kelés előtt:
Egyszikű gyomok ellen:
Dual Gold 960 EC (III) 1,4-1,6 l/ha
Stomp 330 (III) 4,0-6,0 l/ha
Kétszikű gyomok ellen:
Racer 2,0 l/ha
Posztemergensen:
A haszonnövény 6-8 cm-es és a kétszikű gyomok 2-4 leveles állapotában kell a kezelést elvégezni
Afalon Dispersion 1,5-2,0 l/ha
Válasz #55. hozzászólásra
Tudod nálunk itt a tanyán kétlábú brigád szokta gazolni ha berosál a technológia.
Nemjópofa is ezt alkalmazza azt írta.
LEHET H. UGYANAZON A TANYÁN LAKUNK?????????
adorex nagyon szepen koszonom a segitsegedet,de tudod a post mermetezes azert nem mukodot mert mire permeteztem volna sok volt a kinem kelt vagy epen sziklevelbe valo zoldseg,es azokat kiviszi ha lepermeteztem,azert erdekelt hogy keverhetek e a stompot ketsziku irtoval kezelni es ha igen melyik az????afalonal lehet e.mindossze enyi volt a kerdesem
Válasz #51. hozzászólásra
Ne kinlódj már annyit Stomp, vetés után, kelés előtt, 4-5 l hektáronként,kétsziküek ellen post 1,6-1,9 l Gesagard, de szerintem már nem szerzel, aztán ajánlatos 0,5-0,7 literes Afalon adagokkal 7-8 naponta max 3x egymás után lombleveles állapotban.
Egysziküek-bármely graminicid mehet, mert magasan szelektivek a répában.
Válasz #53. hozzászólásra
mer megint okoskodsz,pont te aki mindenkivel kotozkodik,egyre nevetsegesebb vagy.semitse tudsz csak beszologatni
Moderálási elveink miatt törölve.
2010-02-25 21:11:23
lattom ,beloled is sut a kultura,kossz a semmit
Válasz #49. hozzászólásra
Apa!Ha ezt kevésnek találod,tanuld meg,a saját károdon agyomirtózást.
lattom a beszolasokon kivul,semmi kezzel foghato segitseg nem jott
Gyomírtásról ódázzatok, mert lelesztek senkiházizva ti is hahahahahahaha
Válasz #44. hozzászólásra
nem nagy területen mert nem jó adottságúak a földek .
de azért megéldegélünk
Válasz #45. hozzászólásra
Rumpstad, 4x75 cm es bakháthúzó
Válasz #40. hozzászólásra
Infót írjál ne kíváncsiskodj.
Mivel bakhátoltatok hö?
Válasz #43. hozzászólásra
Mekkora területen garázdálkodsz?
Válasz #42. hozzászólásra
nem csak a répa
ha nem lenne ilyen rohadtul kényes akkor még valahogy
lassan nem lehet tudni már mit kellene ebbe a rohadt földekbe tenni
Válasz #41. hozzászólásra
A lengyelek azok az okai,hogy mifelénk befuccsolt a répa.
Válasz #39. hozzászólásra
aha
na de én beleuntam a répázásba, ha lesz is akkor max fél hektár, majd mtzre répalazító és kész
rohadt munkaigényes akinek nincs pár milliós répaszedője
attól függ éppen hány lábon kell állni
Válasz #38. hozzászólásra
Hecci,titeket jól kiiktattak, mi vót a téma?
Válasz #37. hozzászólásra
A vetésforgó nem volt rázós, mert a Gesagard meg a Malloran kivitt mindent, csakhogy ezek a szerek már a múlté.
Válasz #36. hozzászólásra
Hallod tesvérem úgy vettetted?
Vagy akkor is sok volt már az eszkád aztán költöttél rá?
Válasz #36. hozzászólásra
ja, van olyan aki ásógéppel lenyomta a darabot olyan 50 cm mélységben
sőt igényelné a milliós répavetőket, ami még egy kis talajfertőtlenítőt odabasz neki
gabona után nyomtátok ? mert mi úgy tapastaltuk, hogy ha nem gabona volt előtte akkor az egy nagy szar lett
Válasz #35. hozzászólásra
klasszikus 30-33 cm szántás, tavaszon bakháthúzó, 75 cm es sortávolságra, aztán ha megülepedett ikersoros vetés.És ezután jött a neheze.............