Hirdetés
Fórum
- Fortschritt E 512 kombájn új
- Kukorica vetőmagok új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Lamborghini traktorok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Poénok új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- S.O.S. új
735 hozzászólás
Válasz #32. hozzászólásra
hány centire szántottál neki ?
Válasz #32. hozzászólásra
hát a vetéstől a kelésig tartó idő a legkritikusabb .
ha száraz az idő naponta 3szor is végig kellett csapatni, nem beszélve mikor vannak jó kis szelek
És a magágykészítésről még nemis beszéltünk.
Válasz #30. hozzászólásra
Amikor répát termeltem ha sok volt a tavaszi csapadék, az volt a baj, ha kevés, akkor meg 7-10mm-ként öntözgettük, ha nagyon beöntözted, a meleg májusi nap megfőzte a magot.....
ha nem, kiszáradt csirázás közben, volt probléma dögivel
Válasz #29. hozzászólásra
Látom kapisgálod.
Válasz #29. hozzászólásra
konzollal igen, vagy még akár ágyúval is ha a dobot fel lehet gyorsítani . a régi behúzású szigmákkal már viszont biztos nem !
Válasz #28. hozzászólásra
Azért dobbal-konzollal szokott sikerülni
Válasz #27. hozzászólásra
hát aztat dobbal nem is nagyon lehet kikeleszteni
Válasz #15. hozzászólásra
Az öntözés úgy jön ide,ha nemlesz 10-15mm csapadék alapgyomirtó kiszórása után,szorhatszrá bármilyen gyomirtó keveréket eggyikse fog hatni.Hameg olyan a talaj,hogy cserepesedésre hajlamos,megküldöd szórófejjel kise kel.
Válasz #15. hozzászólásra
én szivesen segítenék ha tudnék, de az az egyik gond, hogy én már sárgarépát évek óta nem vetettem .
egy a lényeg, hogy milyen gyomnövények vannak ott .
nállunk legisalább a muharral volt sok baj, és azt nem vitte ám akármilyen gyomírtó !
sőt ha nagyon gazfertőzött terület nem elég 1x gyomírtózás
Moderálási elveink miatt törölve.
2010-02-24 19:34:20
Válasz #22. hozzászólásra
Ki a moderátor te ...... ??????????
2010-02-24 19:32:19
2010-02-24 19:32:05
2010-02-24 19:31:02
2010-02-24 19:28:01
2010-02-24 19:31:37
2010-02-24 19:27:56
2010-02-24 19:32:38
Az a nagy buli mikor már bele kell küldeni X asszonyt, h. tépje belőle kifele a millió gazt.......
Válasz #11. hozzászólásra
gacsi,en azt kerdeztem tud e valaki receptet a sargarepa gyomirtasara..............vegyitesi lehetoseget a sziklevelure meg a ketszikure........amugy aqa szorofejekel ontozok,hogy jon ide az hogy mivel ontozok????ketfajta gyomirto vegyitesi lehetosegre voltam kivancsi
Válasz #10. hozzászólásra
elore is koszonom a segitsegedet
Válasz #12. hozzászólásra
Sz.tem gyerkkorod óta.
Válasz #11. hozzászólásra
Ismerjük egymást Gacsi?
Válasz #1. hozzászólásra
Üdv.Onnan indulj,milyen gyomosodás várható.Ez milyen mértékű,lényeges:őntözhető-e aterület,az se mindegy milyen öntözőberendezésed van stb.stb.
Válasz #6. hozzászólásra
Utána kérdezek ma egy szakértőtől, és betesztem a választ.
Válasz #7. hozzászólásra
Ha kap egy nagy esőt és bemossa a csírázó magig, szerintem viszi, de tény, hogy sose próbáltam. Amíg volt gesagard addig megvolt a technológia....
Válasz #7. hozzászólásra
hello jancsika.a te hozzaszolasaidat olvastam egy parszor,szivesen felvennem veled a kapcsolatot ha lehet,en a stomptol nem felek,de sokan panaszkodtak ra hogy semmi hatasa se volt.........nekem egy olyan kell hogy bepermetezem es ott gaz ne legyen ,mindig egy rakas penzt adok munkasokra.elore is kosz a segitseget meg csak annyit hogy a stomp tobnyire csak az egyszikueket viszi ki,mi lesz a ketsziku gyomokal?????
Válasz #5. hozzászólásra
Szia!!!Miért félsz a stomptól???Énmár évek óta max dózissal nyomom és sosem volt semmi gond...Az afalon dúúúrvább !!!!
koszonom szepen a valaszod,ezeket en is tudtam sokat bongesztem a netet ezert,de engem pontos recept erdekel..peldaul azt mondjak lehet keverni a dualt az afalonal keles elot..............a masik meg az hogy a racer nalunk nem talalhato de meg magyarba se mindenhol 5 literes kiszerelesbe van.............az afalont hasznaltam alomanykezelesbe...............engem egy tuti modszer erdekel ami masnak bevalt .a dual az egy szikueket irja az afalon a ketszikueket ezert kerdeztem lehet keverni a ketot hogy ne keljen allomanykezelest csinalnielmeletileg lehet mert vetes elot irja mindketo hasznalatat......megegyszer kosz a segitseget,de ha tud valaki segiteni irjona forumhoz
Válasz #4. hozzászólásra
Petrezselyemre milyen tapasztalat van kelés előttre. Pl racer meg a dual ott hogy muzsikál? Mert stompot semmi esetre se merném rátenni, az afalont állományban is körültekintően osztottba lehet odaadni neki, az már tudom...
Válasz #3. hozzászólásra
SÁRGARÉPA GYOMIRTÁSA
A gyökérzöldségek növényvédelmében kulcsfontosságú a gyomirtás és a kártevők elleni védelem. A sárgarépa a legtoleránsabb gyökérzöldség a gyomirtó szerekre. Ezért a dózisok meghatározásánál a talaj szervesanyag tartalma mellett ezt is figyelembe kell venni. Szerencsére olyan készítményeket lehet alkalmazni, amelyek az egész tenyészidőszakban biztosítani tudják a gyommentességet. A legjobb technológiaként a vetés utáni, de kelés előtti kezelések jöhetnek szóba.
Javasolt technológia:
Preemergensen vetés után, de kelés előtt:
Egyszikű gyomok ellen:
Dual Gold 960 EC (III) 1,4-1,6 l/ha
Stomp 330 (III) 4,0-6,0 l/ha
Kétszikű gyomok ellen:
Racer 2,0 l/ha
Posztemergensen:
A haszonnövény 6-8 cm-es és a kétszikű gyomok 2-4 leveles állapotában kell a kezelést elvégezni
Afalon Dispersion 1,5-2,0 l/ha
lattom ez nem nem megy olyan gyorsan mint a chateles:(
sargadinnyevel foglakkoztam ezidaig..........de a megvaltozott eghajlat miat kenyetelen vagyok valtani es ezert kerem a segitsegeteket
szeretnek segitseget kerni,megpedig a sargarepa gyomirtozasaval kapcsolatba