Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Eke minden mennyiségben új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Grubber új
- AKG támogatás új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Agrártámogatások kifizetése új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
664 hozzászólás
Válasz Jakabjóska #363. hozzászólásáraVisszaolvasva remélem meglett.
Itt összeszedtem egy PDF-be az összeset ami az oldalon van, hogy ne kelljen keresgetni:
Saxonia A200, A201, A202 vetési táblázatok
Üdv. urak!
Cserebere útján lett egy Saxonia A-202 tipusú vetőgépünk. Érdeklődök, hogy lucernát milyen álláson lehet vele vetni 20-25kg/Ha mennyiségben? Vetőelem csere szükséges-e, vagy gabonás vetőelemmel is megoldható (Sup-21-nél így működött)?
Nagyon megköszönném a segítséget!
Válasz zomisa #302. hozzászólásáraÜdv Zsolti vagyok komárom-esztergom megyéből és nekem is van A561-es vetőgépem,érdeklödnék hogy sikerült e hozzá szerezni vetési utmutatot,vagy csak lepörgetted egyszerüen?Ha van hozzá utmutatod tudsz küldeni?
Válasz Sanyee #360. hozzászólásáraHajtómű olaj kell az biztos de azt nem tudom hogy meddig de szerintem egy liter elég de megnézem holnap.
Sziasztok!
Még egy kérdés, hogy a norton szekrényt meddig kell feltölteni olajjal? Vagy mennyi olaj kell bele?
Hajtómű olaj kell bele gondolom.
Üdv mindenkinek!
Nemrég találtam egy oldalt, ahol nagyon sok gépkönyv fel van sorolva. Láttam Saxonia vetőgépekhez is könyvet a listában.
Az oldal elérhetősége
http://gepkonyvek.oldalunk.hu/site.php?sd=gepkonyvek
hátha érdekel valakit.
Válasz Sanyee #357. hozzászólásáraÜdv 1-es,1-es lucernánál, gabonánál 3-as,3as.És persze elöl vannak a kar beállítások.
Válasz mtz1962 #355. hozzászólásáraKöszi! Akkor szerzek be hozzá.
Még nem használtuk a gépet, első vetés csak ismerkedés lesz. Egyenlőre csak a leforgatási próbához állítanánk.
Amúgy a képeken látható állásnál a fenéknyelvet és a súbert te hányasra állítanád lucenránál és gabonánál? Gondolom azért a 202 is hasonló lehet.
Válasz Sanyee #354. hozzászólásáraVetési táblázatom is van
Válasz Sanyee #354. hozzászólásáraSanyee üdv nekem 202A van és lucerna vetésnél én is lajta aprómag vetőt használok nekem bevállt
Válasz Elitjocko #351. hozzászólásáraEz így jól lehet beszámozva?
Fenéknyelv:
Tolórzár/Súber:
Lucerna vetéshez a vetőelemet gondolom ki kellene cserélni, oda jó a lajtáé?
Ja és ez milyen alkatrész, oldalra fel van csavarozva a végén ami lemaradt a képről egy biztosító szeg van.
Tritikálé vetésre melyik táblázatot kell alkalmazni?
Vagy van külön vetési táblázata a tritikálénak is, azt nem találtam visszább.
Válasz Elitjocko #351. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Sanyee #350. hozzászólásáraHelló
Az első a növény neve!
A második a vetőelem típusa!
A harmadik a fenéknyelv!(ez van a vetőelem alatt)
A negyedik a tolózár/suber!(3állású)
(Saxonia A201)
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a 3. és 4. sorba minek a beállításai vannak, mit jelentenek?
Itt a vetőmag beállítási képeken van rajta, a lapok tetején ezek a feliratok.
Válasz mrpesz #348. hozzászólásáraSikerült-e könyvet szerezned?
Válasz mtz1962 #326. hozzászólásáraSzia! Nekem is 25 soros 3m géphez kellene segítség, 201 tip. írtam a topikban kérlek szépen ha van könyved hozzá mailben juttasd el nekem nagyon megköszönném. G
Válasz mrpesz #346. hozzászólásáramrpesz@yahoo.com a mailcímem. Köszi.
Sziasztok! Nagy kérésem lenne, Saxonia A201-hez keresek kezelési útmutatót főleg a Norton-szekrény beállítása lenne az érdekes nagyon nagyon megköszönöm ha valaki segít.
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni, van egy saxonia bernburg vetőgépem 21 soros 2,5 m széles de nincs leírásom a beállításhoz. Ha valamelyikőtöknek van és elküldené azt megköszönném.
Nem tudom, hogy pontosan az A,B,C,D és az 1,2,3,4,5,6, stb karokat hová kell állítani.
e- mail cím: paardavid@gmail.com
köszönöm előre is.
Saxonia A200 Segitség nem értek hozzá.
Létrehozta: sanyi.rover, 2015-10-09 17:05:24
Új hozzászólás Frissítés
Válasz » #1 sanyi.rover | 2015-10-09 17:05:24
Van egy Saxonia A200 as vetőgépem, de nem tudom a karok beállítását, van táblázatom de azt sem értem, mivel hogy nem tudom a karokat melyiket, hova kel állítani. Pl. Buza vetése 1. kart 2. kart 3.kart melyiket hova!!!???smile surrender
Köszönöm előre is a válaszokat.
Sziasztok!
Szükségem lenne Saxonia A-202 vetőgép beállításhoz- búzához !
E-mail címem :jankaa.izsof@gmail.com
Nagyon szépen köszönöm előre is!
Válasz Dunántúli #341 hozzászólás
KÖszönöm ha nem boldogulok hívlak
Válasz Anonimus82 #340. hozzászólásáraNézd meg az e-mail fiókod már elküldtem!
Válasz Dunántúli #338. hozzászólásáraÍrj te légyszi meg a tel.számod én hívlak köszi elöre
Válasz Anonimus82 #334. hozzászólásáraHello,3-as kar a 100-as osztó,2-es a 10-es,1-es az 1-es osztó-A 220 kg-ot kb. a 433-as állásban veti, tehát 3-as kar 400-ra 2-es kar 30-ra 1-es kar 3-asra kell állitani.
Válasz Anonimus82 #337. hozzászólásáraÍrj az email címemre egy telefonszámot,segítek!
Válasz Elitjocko #335. hozzászólásáraTáblázatom van csak nem értem sajnos és vetni szeretnék?
Válasz Anonimus82 #334. hozzászólásáraEgy oldalt lapozz vissza ebben a fórumban, a 242 hozzászólástól kezdődnek a táblázatok
Válasz Anonimus82 #334. hozzászólásáraVan táblázatod?
Jó estét kérem aki tud segitsen nem éretem mi mire van a saxonia vetőgépen a képen látható 1?2?3?hová kel tekerni hogy mondjuk vesen 220kg búzát vagy egy pl,valaki küldjön már mit hová kel állitani?
Válasz bobo77 #332. hozzászólásáraköszönöm
Válasz mtz1962 #331. hozzászólásáraBármilyen magot bármilyen gépen
Válasz bobo77 #330. hozzászólásáraKöszönöm így amint írtad letudom a többi vetőmagot is számítani
Válasz mtz1962 #329. hozzászólásáraEz jó!!!!
Válasz bobo77 #327. hozzászólásárabobo77 ez a számítás jó?
bármihez...
Bármilyen vetőgéphez!!!! Minden vetéskor minden maggal új leforgatás!!!!
Anonimus82 üdvözöllek saxonia 3m 25soros vetőgépem van,csináltam egy olyan vetőmag vetési mérést amit a fórumon olvastam egyik csövet levettem és egy edénybe engedtem a magot amit 46-or letekertem így kijött 0.11deka ezt szoroztam 25-el ezt szoroztam 100-al így kaptam 275kg-ot egy hektárra szerinted igaz ez a mérés?
Sziasztok mindenki.
Szeretném megkérdezni,hogy a mechanikus nyomjelzőt mi működteti az A200-on. Ha valakinek esetleg lenne róla fotó azt megköszönném
Válasz Dzotya #323. hozzászólásáraköszi
Válasz Anonimus82 #322. hozzászólásáraNézd meg a 242-es hozzászólást!Ott a táblázat búzához.
Jó estét mindenkinek vetéstáblázatra volna szükségem a saxonia A200 vetőgéphez ha túd valaki kérem segitsen sos búzához,tritikálé ha van valakinek kérem segitsen?
Válasz bobo77 #315. hozzászólására25 aoros saxonia vetőgéphez kellene beállítási táblázat . búza,árpa,repce vetőmaghoz .
erre az email-re : tarjanyi1974@freemail.hu
előre is köszönöm .
Jó napot mindenkinek vetéstáblázatra volna szükségem a saxonia A200 vetőgéphez ha túd valaki kérem segitsen email cím :anonimus_83@freemail.hu
sziasztok
saxonia a 202 beállitasa erdekelne. árpa buza es zab
és valaki kölest vetetett már vele? :)
válaszokat és a segitségeket elöre is köszönöm
Válasz #316. hozzászólásra
itt a topicban ha visszalapozol akkor vannak táblázatok, és ott megkeresed a 21 sorost és 3 méterest, és ott látni, onnan tudom h nekem is a 201 van
Sziasztok.Valaki tud kuldeni nekem kezelesi tablazatot saxonia a201 hez?
beke_erika@yahoo.com ra kuldhetitek :) elore is koszi
.