Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
664 hozzászólás
Válasz petaksandor20 #613. hozzászólásáraÁllítsd be 133-ra és forgasd le,nagyjából ott kéne neki lenni.21 soros a gép?
Üdv. Saxonia A200 tipusú vetőgéppel szeretnék olajretket vetni valaki tudna a beállításban segíteni (19-21kg/ha)előre is köszönöm!
https://www.agroinform.huhttps://static.agroinform.hu/data/forum/images/agroinform_20210204131950_img_20210204_125522.jpg
Válasz Sanyee #606. hozzászólásárahttps://www.agroinform.huhttps://static.agroinform.hu/data/forum/images/agroinform_20210204130731_img_20210204_125614.jpg
Válasz szenyics.adam2 #607. hozzászólásáraEsetleg esztegályos csinál egy szélesebb tengelyt.
Veszel rá egy akkora lánckereket mint a képen van és ráhegeszti.
Képet küldhetnél róla, akkor talán nem beszélnénk egymás mellett el.
Válasz Sanyee #606. hozzászólására Ilyen külsö kerekes és hogy kivűlre hogy megy rá a lánc kerék az a gondhttps://www.agroinform.huhttps://static.agroinform.hu/data/forum/images/agroinform_20210204130415_vetes_ultetes_es_palantazas_gepei_gabonavetogepek_saxonia_saxonia_a_201_3m_25sor_1494737.jpg
Válasz Sanyee #606. hozzászólására
Válasz Sanyee #606. hozzászólására
Szia nekem a vetégepen kivül vannak a kerekek nem belül mint neked. Most vettem a vetőgépet és hajtó kereket beakaszthaták és kicserélték azt a részt ilyen belső kerekesre mint a tiéd.
És arra nem tudok rájöni hogy az alsó lánc kerék hogyan van negoldva hogy rá menjen a tengelyre ha a kerék a vetőgépen kívűl van .
Válasz szenyics.adam2 #603. hozzászólásáraSzia!
08B1 lánc megy rá azt hiszem.
Válasz szenyics.adam2 külsö kerekes a vetögép
Válasz szenyics.adam2 #603. hozzászólásáraitt az email cím:szenyics.adam2@gmail.com
Üdvüzletem
Olyanban szeretnék segítséget kérni, hogy 201 típusu saxonia vetőgépen a hatjtás oldalnál a lánckerék hogy meg fel a tengelyre. Válaszokat előre is köszönöm. ha lehetséges a kkor képet is szeretnék kérni.
Köszönöm
Üdvözlöm a fórumozókat!
Most került hozzám egy saxonia A 188 magyar nyelvű leírás vetési táblázattal.
Privátban lehet nálam érdeklődni.
fod.krisztian@gmail.com címen.
Válasz Földönfuto #600. hozzászólásáraSzia Sajnos van valahol szétszerelt állapotban is de nem találom. Most este meg csak ezt sikerült. csoroszlya toldás +70 cm
Válasz S Robi #599. hozzászólásáraKöszi,tegyél majd fel képet.
Válasz Földönfuto #596. hozzászólásáraSzia. 5-6 db alkatrészből áll meg egy rugóból aminek az erőssége a legfontosabb mert ha nem jó nem vált átt. Én most megtoldtam a csoroszlyákat így a traki közepére húzza a csíkot. estére teszek képet róla . Vagy csináld meg egy munkahengeresre. Én az spc-re ilyent csináltam.
Válasz Gumóka #597. hozzászólásáraHa sikerül szereznem egy SPC munkahengert,mindenképp azzal próbálom meg megoldani.Vagy esetleg egy-egy munkahenger a nyomjelzőkhöz,de az gondolom nagyon drága.
Válasz Földönfuto #596. hozzászólásáraAz én hassia vetőgépem is ilyen, de emeléskor ott az alsó két pont vezérelné a nyomjelzőt, tehát váltáshoz meg kell emelni, úgy húzva madzagon a kart, váltana.
Papámnál tök jól működött, én meg kézzel váltogattam a helyén kiszállva, mert madzagról az istenért nem akart működni. Az öreget meg már hiába kérdezném...
Még nem volt időm kitapasztalni a mechanikát, de jövőre nekem is meg kell csinálni.
Válasz Nyomasek Bobo #595. hozzászólásáraSzerintem kézi vezérlésű lenne eredetileg,van egy kar is az enyémen,vagy rá kell kötni egy madzagot és azzal húzogatni,de nem jött össze még,úgyhogy anélkül vetek.Akkor van gond,ha száraz a talaj,plusz hátulról fúj a szél,na akkor azt sem tudom,hogy merre vagyok.
Válasz Földönfuto #593. hozzászólásáraHaverét nézegettük(hianyos). Az biztos, hogy a felső támasztó orsó vezérli az átváltast emeléskor.
Válasz Földönfuto #593. hozzászólásáraFogadni merek hogy egyszerű mechanika az egész,de nemtudok rájönni,a munkahenger is jo megoldás lenne.
Válasz Gyurkesz1 #592. hozzászólásáraErre én se tudtam rájönni,azon gondolkodom,hogy egy SPC nyomjelző munkahengert kéne rászerkeszteni valahogy.
Sziasztok,eltudná nekem megyarázni valaki hogy hogy működik ezeken a vetőgépen az dolog ami minden emelésnél atváltja a nyomjelzőt?? Nekem hiányzikk róla valami,esetleg ha valaki képet is töltene fel nagyon megköszönném.
Válasz S Robi #590. hozzászólásáraViszont visszább olvasol a fórumban ott találsz egy lehajtó kurblit a vetőmag beállításhoz az jó dolog
Válasz mlx0mihaly #588. hozzászólásáraSzia Még ilyen lemezzel nem találkoztam, nyomlazítóra gondolj egy árat, nekem úgy sem kell van 4db elvileg.
Válasz mlx0mihaly #588. hozzászólására
Válasz S Robi #587. hozzászólásáraBocsánat ha nem értek valamit amit írni tetszett,én arra gondoltam mint karbantartas a hézagokat idővel be szokták állítani egy e féle kulcsal(kép), de mivel ilyen nem kapható ezért ha valaki tudja e kulcs pontos méretét,hézagát...
Másik a rugós kapa 4db hossza,megprobalnek hasonló meretben talalni... Kép
Válasz mlx0mihaly #585. hozzászólásáraA nyelvet a maghoz kell állítani,
Válasz mlx0mihaly #585. hozzászólására itt látszik 45cm a cső és a csoroszlya kb 55-60 cm magas a tartó rúdtól, de így az első keréknek jelöl. Én őszre megcsinálom a traki közepére az + 45-50cm toldás a tartónál, csak nem tudom még a hogy a nyomjelzőváltó működni fog? A nagyobb lesz a súly miatt
Üdv.Valaki meg tudná mondani a nyomlazítók méretét ? , sajnos enyémhez nem adtak... Továbbá volt valaha hozzá egy kulcs szerű eszköz amivel lehetett beallitani a magszóró kerék /nyelv közti minimális távolságot, az kb mennyi lehet a rés?
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy az A200 as nortonszekrényébe mennyi hajtóműolajat kell önteni?
Leengedéskor 5 liter jött le, de mivel kicsit eresztette nem tudom mennyi lehetett benne valójában.
Válaszokat köszönöm!
Válasz zt tomi #578. hozzászólásáraSzerintem simán felrakható DE a most kapható lajta gumicsövek max 2 évet bírnak ki.
Válasz sörhas #581. hozzászólásáraNekem idén a búza állítás(434) 400 másik 30 a kicsi meg 4 ahogy nőnek a számok úgy vet többet tehát ez után 511 az kb 4-5 kg-mal több és így tovább. fordítva csökken 433 -432-431 -424 mindig kevesebb.
Üdv.
Lehet volt már de azért megkérdezem.
Hová állítsam ezeket
Köszi a segitséget
Válasz S Robi #579. hozzászólásáraÖrülök,hogy jó lett a módszer neked.
Válasz Földönfuto #564. hozzászólásáraSzia Megcsináltam a kurplit sokkal könnyebb vele nem kell felemelni. Csak a nyomsáv zárás miatt kb 10kg kevesebb a valós földbe kerülő mag mennyiség. Így 434 állás lett a nyerő 230kg/ha
Tett màr fel valaki lajta tàrcsàs csoroszjàt saxoniàra?
Válasz Jakabjóska #576. hozzászólásáraköszönöm a tanácsot lehet hogy egypróbát megfog érni h nem sikerül jó akkor spc meg néznem kell valahol egysoros csőtörőt is
Válasz Jakabjóska #575. hozzászólásáraJa, a kis szemű kukoricát kihozza a gabonás vetőelem is, de a nagyobbakhoz már át kell fűzni a rendes kukoricás vetőelemet.
Válasz mtz1962 #574. hozzászólásáraÜdv.!
Elég éles a csoroszja, meg jó magágy kell. Volt fent a nyomlazító is, de középről kimérve a 70cm-t, pont a keréknyom mellé teszi a magot. Vetés előtt meghúztuk kemény talajon, és számoltuk a kiszórt magokat, 4-6 mag méterenként. De az SPC tényleg sokkal jobb erre a feladatra.
Válasz Jakabjóska #572. hozzászólásáraÜdvözöllek jó veszek egy spc vetőgépet,de térjünk vissza a csoroszjával mit csináltál hogy jobban be menjen a földbe és nem volt sűrű a mag letétel?
Válasz mtz1962 #571. hozzászólásáraÜdv.! Szerintem egy Spc 100-140e már van, átnézed és lesz egy jó és olcsó fenntartású kukorica napraforgó vetőgéped
Válasz mtz1962 #571. hozzászólásáraSaxoniaval még nem, de Sup-21-el vetettünk kukoricát és napraforgót is.
Válasz Sárközi Róbert #570. hozzászólásáraÜdv Róbert nekem van hozzá kukorica elem csak kiváncsi voltam hogy vetett-e már valaki ilyen géppel kukoricát.Mert én eddig gabonát vetettem vele nagyon meg vagyok vele elégedve de sajnos most már ott tartok hogy nem érdemes vetni mert nincs aki le arassa időbe ezért abba hagyom és rá állok inkább kukoricára csövesre.
Válasz mtz1962 #569. hozzászólásáraEz vicc vagy komoly ?? 40-90000ft 25kg vetőkukorica, Még a zöldítés és repce, lucerna is csücskös ezekkel a gépekkel. Ez inkább csak gabonavetőgép de arra nagyon jó. De a lajtához volt kukorica elem kb 300-1000ft/db fűzd át a sort és dokumentáld nekünk.
Egy kérdésem lenne vetett-e már valaki kukoricát saxoniával,ha igen hogy?
Válasz Süveg #566. hozzászólásáraHello.Ezt nem tudom,mert eddig még csak egy kerékcsapágyat cseréltem rajta.De lehet,hogy a Lajtáé jó hozzá.
Válasz Süveg #566. hozzászólására
Válasz Földönfuto #564. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget!
Most már más gondom is van. Ami a csoroszja tartó szárát rögzíti a vázhoz öntvény tartó azt vajon lehet valahol kapni vagy valamiè meg egyezik vele ???
Válasz Földönfuto #564. hozzászólására
köszi úgy is esős napokat mond, csinálok egyet és le is hajtom.