Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.37 FtUSD402.25 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Segítsetek ha tudtok Hardi permetezővel kapcsolatban
az lessz azzal fogom elvetni az egész területet , de ha megérkezik az enyém vigyem vissza a demót hozzam a másikat ,,
nem is ez a gond , hanem az , hogy a komplex ganyét amit vetőgéppel szórtam volna azt elkell szórni vetés előtt , keverni nem lehet a pétisóval , úgyhogy 2 x kell végigrohangálni a földeket
Akkor alkud ki, hogy vess el mindent a demóval majd jövőre is lesz egy új géped oszt baxák meg legyen náluk szeptemberig és onnét indul a garancia, vagy hozzák el, ne csomagoljátok ki ne legyen üzembe helyezve csak jövőre és onnét induljon a garancia.
Amúgy jó kibaxás ez így, erről nem dicsekedett Zs. !!!!
Majd holnap lebaxom
Válasz #64. hozzászólásra
Köszönöm,a segítségedet.Ma bújtam a kezelésit,de ezt nem láttam benne. Meg fogom csinálni,mert így biztosan tökéletesen fog működni az eszköz.Ami a növényvédelemben igen fontos dolog!
Csaknem megbántottalak Lajoo?
A HECC mondanivalója, h. ilyen figuráért mint Te ölnének itt a tanyán.
Ilyen Hardibelezést és miegymást itt nemigen lehet rábízni senkire.......
Válasz #60. hozzászólásra
Most mé mondod ezt??????
Magam szopatom,ha befűzöm az új kábelt.........
Egyébként azt szokták mondani:a dolog lényege,a gépnek menni kell!!!! Oldd meg ahogy akarod!
Válasz #59. hozzászólásra
No,nekünk ilyen edény nincs!
Ezért a tartályos marad.
Pedig az tuti pontos,amit te mondasz!A szenzor vezetékén a szenzortól kb 20 centire volt egy csatlakozó.Ez lett ráépítve a régi vezetékre,az új megmaradt.
Hallod Te vlm. Mindentmegtok csinálni igenis főnökúr!!! típusú szakifigura vagy.
Az ilyenekből nagy a hiány itt a tanyán.
Nem szoktál sokat morogni meg visszapofázni?
Azt mondjuk kifejezetten nem csípjük a tanyán.
nem, a fúvókás módszert... bekapcsolod a keretet, és a kalibráló-edényt 60 másodpercig aláteszed, és megnzed, hogy mennyi víz megy bele. Ezt megcsinálod minden keretszakaszon, és utána átlagolod, majd megadod a pontos értéket a szabályzónak. Ennyi. (ez azért is jó, mert látod, ha valamelyik keretszakasz többet vagy kevesebbet ad ki, mint a többi...)
a szenzort a vezetékkel együtt kapod, de csatlakozó nélkül...
Válasz #52. hozzászólásra
Nem tudom,mert mikor nem mutatta a litert,akkor megálltam pucolni,és utána jóra jött! Egyébként én csak váltós vagyok a permetezőn.(meg javítom,ha nagyobb baja van)
Válasz #48. hozzászólásra
A tartályos verziót szoktátok alkalmazni???
A mienk még nem volt kalibrálva,csak újkorába.Most a csere után kimentem egy kis tiszta vízzel és erősen csalt.
Válasz #41. hozzászólásra
No,épp ma cseréltem az átfolyásmérőt!
A mienk is szarakodott már tavaly.Tisztítás után valameddig működött.
Szoktátok kalibrálni az átfolyásmérőt cserekor?
nem, az nekönk is olyan volt... előbb csak egyszerűen tévesztett, uténa volt hogy kihagyogatott, majd alapvetően nem működött, csak néha érzékelt, akkor elkedett felfelé számolni, de rögtön abba is hagyta...
Amúgy mi ha permetezőt veszünk, 4720-ast, vagy 4730-ast veszünk, már vagy 3 éve kerülgetjük, csak mindig kerül valami elé...
Ha olyan, mint a miénk, akkor nics közösítve, mind a két jeladó vezetéke önállóan van bevive a fülkébe, és a széles csatlakozó csak a szakaszolást, és az áfolyás-szabályzó folytószelepét vezérli...
Ami pedig a hiba szerintem, az az átfolyásmérő kopása. A vegyszer megeszi a turbinában lévő mágnest, így az már túl messze van az érzékelőhöz... A miénk már többet megevett, 8-10e ha-onként kell bele új...
438 hozzászólás
Válasz #82. hozzászólásra
2 perc a tankolás megfelelő aparátussal(10 brazil)
Válasz #80. hozzászólásra
250 ha körül vetek, 2 napja szórom a ganyét mint az állat
a plussz fuvarköltségért majd kárpótoljuk valamivel
Válasz #81. hozzászólásra
Hány kilósak azok a kis xarok?
Mennyi ha-ra elég ?????
én inkább a pétit szórom, a komplexet meg vetőgéppel
Legyen nálad a demó és akkor már van egy "adud"......
Válasz #76. hozzászólásra
1 biztos
ha rendől vlm.t az ember már 3456 hónappal hamarabbra!!!!!!!
olyan nincsssssssssss h. ami áprilisra köll az ápr.ra itt is van, nincssssss
Válasz #79. hozzászólásra
Az idén eltökéltem magam, hogy nem tökörészek vele
Válasz #75. hozzászólásra
az lessz azzal fogom elvetni az egész területet , de ha megérkezik az enyém vigyem vissza a demót hozzam a másikat ,,
nem is ez a gond , hanem az , hogy a komplex ganyét amit vetőgéppel szórtam volna azt elkell szórni vetés előtt , keverni nem lehet a pétisóval , úgyhogy 2 x kell végigrohangálni a földeket
Válasz #78. hozzászólásra
Azért az övék kopik "ingyért" ezt sem kell szemelől téveszteni !
Mennyit vetnél vele Konrád ??? 3-400 ha ???
Válasz #77. hozzászólásra
miért mid van SPC-d?
hozzák-vigyék ők
Szórd ki, dolgozd be...........ha még nem késő.......így csinálom az idén, mert a tök.m tele van hekinként tankolni.
Válasz #73. hozzászólásra
kurvára ... hozd el .. vidd vissza stb.stb. + bónusz, h. amit adnak az kisganyétartályos azt meg nem lehet etetni bigbagböl
Válasz #72. hozzászólásra
Akkor alkud ki, hogy vess el mindent a demóval majd jövőre is lesz egy új géped oszt baxák meg legyen náluk szeptemberig és onnét indul a garancia, vagy hozzák el, ne csomagoljátok ki ne legyen üzembe helyezve csak jövőre és onnét induljon a garancia.
Amúgy jó kibaxás ez így, erről nem dicsekedett Zs. !!!!
Majd holnap lebaxom
(hogy szíjjanak le.... ez is tanyasi mondás ezért nem írom be csak gondolom)
Van még idő.
jó hozzáálás
Válasz #70. hozzászólásra
nem jött meg a kúnom
felajánlottak egy demógépet amíg megérkezik
Válasz #70. hozzászólásra
aki tud ,az tud!
Válasz #69. hozzászólásra
Mondtam, hogy kontaktspray....
Válasz #68. hozzászólásra
köszi!megjavult!
kontakt hiba volt csak.
Szasz Szabi!
Ma érdeklődtem,a hekit se mérte,mikor nem látta,hogy "folyik" a víz a csőben!
Válasz #66. hozzászólásra
helyes
decsak lazán lalám
Válasz #63. hozzászólásra
Kis cég vagyunk,mindent meg kell oldani a drága szakszervíz nélkül(hacsak lehet).
Válasz #64. hozzászólásra
Köszönöm,a segítségedet.Ma bújtam a kezelésit,de ezt nem láttam benne. Meg fogom csinálni,mert így biztosan tökéletesen fog működni az eszköz.Ami a növényvédelemben igen fontos dolog!
Válasz #61. hozzászólásra
azt a speciális céleszközt úgy hívják, hogy 2 literes mérőkancsó...
adnak hozzá gyárilag is, de a növényvédős cégek is előszeretettel adják repianyagnak...
de kb. 500 ft ellenében beszerezhető háztartási boltokban is...
de 2-2,5 liter legyen meg, még úgy is közepes nyomással és átfolyással tudod jól mérni...
Válasz #62. hozzászólásra
Csaknem megbántottalak Lajoo?
A HECC mondanivalója, h. ilyen figuráért mint Te ölnének itt a tanyán.
Ilyen Hardibelezést és miegymást itt nemigen lehet rábízni senkire.......
Válasz #60. hozzászólásra
Most mé mondod ezt??????
Magam szopatom,ha befűzöm az új kábelt.........
Egyébként azt szokták mondani:a dolog lényege,a gépnek menni kell!!!! Oldd meg ahogy akarod!
Válasz #59. hozzászólásra
No,nekünk ilyen edény nincs!
Ezért a tartályos marad.
Pedig az tuti pontos,amit te mondasz!A szenzor vezetékén a szenzortól kb 20 centire volt egy csatlakozó.Ez lett ráépítve a régi vezetékre,az új megmaradt.
Válasz #57. hozzászólásra
Hallod Te vlm. Mindentmegtok csinálni igenis főnökúr!!! típusú szakifigura vagy.
Az ilyenekből nagy a hiány itt a tanyán.
Nem szoktál sokat morogni meg visszapofázni?
Azt mondjuk kifejezetten nem csípjük a tanyán.
Válasz #49. hozzászólásra
nem, a fúvókás módszert... bekapcsolod a keretet, és a kalibráló-edényt 60 másodpercig aláteszed, és megnzed, hogy mennyi víz megy bele. Ezt megcsinálod minden keretszakaszon, és utána átlagolod, majd megadod a pontos értéket a szabályzónak. Ennyi. (ez azért is jó, mert látod, ha valamelyik keretszakasz többet vagy kevesebbet ad ki, mint a többi...)
a szenzort a vezetékkel együtt kapod, de csatlakozó nélkül...
Válasz #55. hozzászólásra
Egyébkét az idő előrehaladtával egyre kevesebbet mért,tavaly már csak 2600 liternek mérte a 2800-at.
Az lehet!
Az új szenzor csatlakozós volt,a régit levágtam,csatlakozó rá,a régi kábel bennmaradt.
Lehet.
Vagy az idő vasfoga......
Válasz #53. hozzászólásra
holnap rendelek egy flow szenzort,kábelt is cserélek,addig marad a "hagyományos"szabályzás,remélem megjavul!(lehet a nitrosol ette meg?)
De ha nem felejtem el,akkor holnap megkérdezem a főgépészt.
Nem tudom,mert mikor nem mutatta a litert,akkor megálltam pucolni,és utána jóra jött! Egyébként én csak váltós vagyok a permetezőn.(meg javítom,ha nagyobb baja van)
Válasz #51. hozzászólásra
hektárt jól mérte mikor szarakodott?
Válasz #50. hozzászólásra
A mienk még csak néha szarakodott,arról nem tudok véleményt,hogy milyen,mikor végleg behal.De megelőztük a bajt.
Válasz #46. hozzászólásra
a diagnózis stimmel!
Válasz #48. hozzászólásra
A tartályos verziót szoktátok alkalmazni???
A mienk még nem volt kalibrálva,csak újkorába.Most a csere után kimentem egy kis tiszta vízzel és erősen csalt.
Válasz #47. hozzászólásra
még jó!
de amúgy egyszerű, ha megvan a használati, akkor ott le van írva részletesen...
(mi minden tavasszal kalibráljuk)
No,épp ma cseréltem az átfolyásmérőt!
A mienk is szarakodott már tavaly.Tisztítás után valameddig működött.
Szoktátok kalibrálni az átfolyásmérőt cserekor?
Válasz #43. hozzászólásra
nem, az nekönk is olyan volt... előbb csak egyszerűen tévesztett, uténa volt hogy kihagyogatott, majd alapvetően nem működött, csak néha érzékelt, akkor elkedett felfelé számolni, de rögtön abba is hagyta...
Amúgy mi ha permetezőt veszünk, 4720-ast, vagy 4730-ast veszünk, már vagy 3 éve kerülgetjük, csak mindig kerül valami elé...
Válasz #42. hozzászólásra
el sem árulom, hogy az mennyibe kerülne...
de amúgy tényleg tegyél bele előbb új jeladót, az valószínű segíteni fog...
Most akkor a Hardi tényleg papírból van sztetek?
Fecoo mit vesztek legközelebb ha?
Jdt????
De akkor állandóan rossz lenne,itt néha működik
olyan.csak nehogy vezérlő csere legyen a vége!
Hali!
Ha olyan, mint a miénk, akkor nics közösítve, mind a két jeladó vezetéke önállóan van bevive a fülkébe, és a széles csatlakozó csak a szakaszolást, és az áfolyás-szabályzó folytószelepét vezérli...
Ami pedig a hiba szerintem, az az átfolyásmérő kopása. A vegyszer megeszi a turbinában lévő mágnest, így az már túl messze van az érzékelőhöz... A miénk már többet megevett, 8-10e ha-onként kell bele új...
Válasz #39. hozzászólásra
Na ja,hivd fel Imrét biztos tud segíteni
Válasz #35. hozzászólásra
a tiéd ranger,ha jól emlékszem.nem stimmel a vezérlő a commanderrel,nekem 3 vezeték jön a fülkébe.