Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Sertéstenyésztés, és felvásárlási árak - minden...
hozzánk is egy darabig inszeminátor járt eleinte rendben volt minden aztán egy idő után sorba visszagörögtek az anyák akkor megvettük a kant utána egyből fogott az összes azóta mi be se engedjük az udvarba se már legalább 4 éve
Lejjebb Szabitól olvasom,hogy a mangalica kolbi és szalonna verhetetlen,de a többi lófaxt se ér...Én évek óta vágok mangalicát is,szerintem a sonka is viszi a pálmát.
jákon is jó anyákat lehet kapni egyszer hoztam onnan most is onnan akarok csak elvesztettem a tel.számot ugyhogy valószinüleg a jövő héten el nézek arra
mert amit legutóbb hoztam azok már kiöregednek de mindig 11 fölött neveltek
ez már régen volt 2003-ban. elöszőr kihajtottak vagy 30-at, hogy válasszunk. mondtam az embernek, hogy othon a hízóim különbek, ha ez a választék, akkor már itt se vagyunk. utána kihajtottak egy másik brigádot, az már jobb volt. hoztunk 10-et ha már ott voltunk, de több darab még ivarzani se akart. 7 lefialt és utána már csak 3-om vemhesült
ha rám halgatsz, akkor menj Galgagyörkre (ha még vanak) és hozz onnan nagyfehér kocákat
általában . veszel tenyészkocákat? milyet, honnan?mikor még kocáztam, akkor mentem Hódmezővásárhelyre és hpztunk onnan 10 süldöt. hát elég szarok voltak
Csá !
Hát nem tudom.
Nekünk van még tiszta manga és van vaddisznó-manga keverékből hízó. Egyik szar.......másik szarabb !
De a kolbász valamint a füstölt-sós szalonnájuk verhetetlen, semmi másra nem való.
Csá!!!No én milen malacokat cserétem vazze takarmánykrumplira!!!Pietrin magalica vaddisznó keverék...Ezek igrencsak tanyasi disznók.....De hogy mik lesznek belőle na arra kiváncsi leszek...
Nállunk az a régi parasztmondás van,hogy 5 mázsa takarmányból van egy 100 kg-os hízó.Ha a malacot megveszed 20 kg-osan,akkor 5 mázsából lesz 120 kg-os hízó.
Ha veszed a malacot akkor biztos minuszban vagy. Ha magadnak neveled, van kocád akkor esetleg kijöhetsz 0-ra.Szója és premix nélkűl nevelheted akár éves koráig is mire lessz 120 kila. Viszont ha adod 15000 szóját és a 400Ft/kg premixet hamar szabadulhatsz a hízótol. Csak elgondolkodtató, hogy érdemes-e foglalkozni vele.Ma a legjobb közalkalmazottnak és nyugdijasnak lenni mindenki más aki nem a sült galambot várja hanem probál kinlódni az ma Magyarországon le van ejtve!
A mostani felvásárlási árak már nem fedezik az önköltséget se.A nagyüzemeknél se.
Csak akiknek tartási kötelezettsége van azok fogják csinálni.
A legutolsó leadásom 276+fába állt meg.
17000 ftos malacok(bruttó),ilyen kuk és szója árnál kb 23000 a tápköltség
+ a többi ráfordítás.
Nem kapok annyit érte.
Nálunk van egy vágóhíd kb 500-at vágnak naponta és ennek kb 10%-a magyar a többi hollandiából hozzák mert a magyar nem tud sertést nevelni, nevetséges.
Még jó hogy ijenkor ráérünk és még értünk is hozzá!! Feleslegröl és a másokrol való gondoskodásrol felénk már rég nincs szó!! Minden értelmes melós ember öneláto ijen téren a töbinek meg irány a tescó!!
üdv.
Két hete még felénk is 340Ft. mondtak.
Múlt hét már csak 300Ft. volt.
Ma 270Ft.-kecsegtetek.Állítólag Lengyelektől hoztak be valami hatalmas mennyiséget, azért nem kell a Magyar.Ezért érdemes volt ennyi remek külkerest kitanítatni az országnak.Mint jó APÁM szokta mondani, tanúlt embernek nincs párja.
5055 hozzászólás
Válasz #53. hozzászólásra
Kinek ???????
hozzánk is egy darabig inszeminátor járt eleinte rendben volt minden aztán egy idő után sorba visszagörögtek az anyák akkor megvettük a kant utána egyből fogott az összes azóta mi be se engedjük az udvarba se már legalább 4 éve
Válasz #51. hozzászólásra
ne gondolkodj annyit
vegyél nagyfehéet tisztán. veszel rá lapály gecit és nyomod az F1-es süldöket
Válasz #50. hozzászólásra
Qva messze !!! 285km......
Válasz #50. hozzászólásra
Nagy fehér X Lapály-ban gondolkodom.
Kan nem kell, az jön póstán
hát jobban anyákba nagyfehér
kanba pedig hungaib 39 esekkel foglalkoznak
www.terkep24.hu ide beirod hogy ják és meglátod h hozzátok képest merre van
Válasz #46. hozzászólásra
Ez hol van ?
Milyen vonalakkal dolgoznak ?
Válasz #47. hozzászólásra
Ízlések és pofonok.
Lejjebb Szabitól olvasom,hogy a mangalica kolbi és szalonna verhetetlen,de a többi lófaxt se ér...Én évek óta vágok mangalicát is,szerintem a sonka is viszi a pálmát.
jákon is jó anyákat lehet kapni egyszer hoztam onnan most is onnan akarok csak elvesztettem a tel.számot ugyhogy valószinüleg a jövő héten el nézek arra
mert amit legutóbb hoztam azok már kiöregednek de mindig 11 fölött neveltek
Válasz #44. hozzászólásra
ez már régen volt 2003-ban. elöszőr kihajtottak vagy 30-at, hogy válasszunk. mondtam az embernek, hogy othon a hízóim különbek, ha ez a választék, akkor már itt se vagyunk. utána kihajtottak egy másik brigádot, az már jobb volt. hoztunk 10-et ha már ott voltunk, de több darab még ivarzani se akart. 7 lefialt és utána már csak 3-om vemhesült
ha rám halgatsz, akkor menj Galgagyörkre (ha még vanak) és hozz onnan nagyfehér kocákat
Válasz #42. hozzászólásra
Hódmezőnél szarok a süldők !!!!?????????
Ne baxd !!!
Ismerősöm van ott és az szólt, hogy most.....
Melyik hód-tól ????????
Válasz #39. hozzászólásra
Na majd ecserélem a szomszéddal akko a sonkákat mert az panaszkodik hogy tiszta hús az övé és semmi zsír nincs rajta...Nem jó neki...
Válasz #34. hozzászólásra
általában . veszel tenyészkocákat? milyet, honnan?mikor még kocáztam, akkor mentem Hódmezővásárhelyre és hpztunk onnan 10 süldöt. hát elég szarok voltak
Válasz #40. hozzászólásra
Nebazd.....no majd csinálok róluk képet...Van kettő naonvörös meg egy világosbarna..Meg egy pöttyös ami naon pietrines...
Válasz #38. hozzászólásra
Nálunk a 3 évesek olyan 200-220 kg !!
Válasz #37. hozzászólásra
Nincs a sonkában 5 kg hús sem !! Szét esik, semmi tartása. Igaz ki sem szárad a nyári nagy melegben mert be van csomagolva rendesen zsírral.
Válasz #36. hozzászólásra
ja hogy kicsi ???majd megvárjuk hogy 2mázsás legyen..van neki egy jó éve hogy meghízzon..
Válasz #35. hozzászólásra
És a sonkának mi baja van??Zsíros?
Válasz #33. hozzászólásra
Tanyasi pulykának nagyobb a sonkája !!!
Válasz #33. hozzászólásra
Mondom: csak kolbász és szalonna.
Válasz #25. hozzászólásra
Lement a hízó ára és erősen gondolkodom, hogy állítok be anyákat, mert azok árát a mindenkori hízó ár szablya meg.
Válasz #32. hozzászólásra
És a sonkáját e ke dobni???
Válasz #29. hozzászólásra
Csá !
Hát nem tudom.
Nekünk van még tiszta manga és van vaddisznó-manga keverékből hízó. Egyik szar.......másik szarabb !
De a kolbász valamint a füstölt-sós szalonnájuk verhetetlen, semmi másra nem való.
Válasz #19. hozzászólásra
Ezekbő lesz a faca stifi!!!
Válasz #26. hozzászólásra
azért drága, mert átmegy több kézen és a marketing
Válasz #24. hozzászólásra
Csá!!!No én milen malacokat cserétem vazze takarmánykrumplira!!!Pietrin magalica vaddisznó keverék...Ezek igrencsak tanyasi disznók.....De hogy mik lesznek belőle na arra kiváncsi leszek...
Válasz #27. hozzászólásra
nem 35% csak 3% elírtam
Válasz #25. hozzászólásra
ezekből az összetevőkből áll a komplet premix(35%-os és nem is hinnéd el, hogy kevesebb, mint felébe kerül, mintha megveszed egybe
az MCP az foszfor
bábolnáról jön minden. egy ismerősöm veszi közvetlenül. én tőle kapom
Sanó premixek jók,de drága.
Válasz #24. hozzászólásra
tudtam, hogy kiváncsi leszel
Válasz #23. hozzászólásra
Ezekről :"MCP, lizin, treonin, 0,5 vitamin és ásványi anyag premix", írj már bővebben, hogy hol-kitől és mennyiért szerzed be ! Akár emilre is jöhet.
Válasz #21. hozzászólásra
gabona, szója, só, takmész, MCP, lizin, treonin, 0,5 vitamin és ásványi anyag premix. nekem nem eszik meg 4q-át átlag 160ra hizlalva a 25kg-os malac
Válasz #19. hozzászólásra
A pietrain beütéses zsírosabb lesz ránézésre, de faxák nagyon !!!!
Válasz #20. hozzászólásra
A házi takarmány+konc keveréssel olyan 40-50 ft/kg tak.áron 5kg/élő ttkg-al elképzelhető.
Nálad mi a recept ???????
Válasz #17. hozzászólásra
nagyon sok
Válasz #18. hozzászólásra
Ma vettem,6 mázsa a kettő,300ft/kg.
Válasz #16. hozzászólásra
Nállunk az a régi parasztmondás van,hogy 5 mázsa takarmányból van egy 100 kg-os hízó.Ha a malacot megveszed 20 kg-osan,akkor 5 mázsából lesz 120 kg-os hízó.
Válasz #16. hozzászólásra
Sokallod vagy kevesled ????
Válasz #13. hozzászólásra
nehogy azt mond, hogy 100 kg ráhizlalás neked 23000 Ft-ba kerül
Ha veszed a malacot akkor biztos minuszban vagy. Ha magadnak neveled, van kocád akkor esetleg kijöhetsz 0-ra.Szója és premix nélkűl nevelheted akár éves koráig is mire lessz 120 kila. Viszont ha adod 15000 szóját és a 400Ft/kg premixet hamar szabadulhatsz a hízótol. Csak elgondolkodtató, hogy érdemes-e foglalkozni vele.Ma a legjobb közalkalmazottnak és nyugdijasnak lenni mindenki más aki nem a sült galambot várja hanem probál kinlódni az ma Magyarországon le van ejtve!
Válasz #13. hozzászólásra
Úgy veszem ki az írásaidból, hogy rendesen hizlalsz !
A malacot veszed vagy vannak anyák is ????????
A mostani felvásárlási árak már nem fedezik az önköltséget se.A nagyüzemeknél se.
Csak akiknek tartási kötelezettsége van azok fogják csinálni.
A legutolsó leadásom 276+fába állt meg.
17000 ftos malacok(bruttó),ilyen kuk és szója árnál kb 23000 a tápköltség
+ a többi ráfordítás.
Nem kapok annyit érte.
Válasz #9. hozzászólásra
Jol teszed rendezz egy nagy vérengzést!!És lakj jol belöle..Ijen egyszerü..
Válasz #8. hozzászólásra
ezek a ku.va magyarok!
Ha ilyen olcsón megy arra fele a hizónak az ára akkor megyűnk hozzátok hozzunk egy pár db-ot!
Válasz #7. hozzászólásra
Ma beszéltük az asszonnyal,veszek egyet és MEGÖLJÜK!!!!!!
Nálunk van egy vágóhíd kb 500-at vágnak naponta és ennek kb 10%-a magyar a többi hollandiából hozzák mert a magyar nem tud sertést nevelni, nevetséges.
Válasz #6. hozzászólásra
Még jó hogy ijenkor ráérünk és még értünk is hozzá!! Feleslegröl és a másokrol való gondoskodásrol felénk már rég nincs szó!! Minden értelmes melós ember öneláto ijen téren a töbinek meg irány a tescó!!
üdv.
Két hete még felénk is 340Ft. mondtak.
Múlt hét már csak 300Ft. volt.
Ma 270Ft.-kecsegtetek.Állítólag Lengyelektől hoztak be valami hatalmas mennyiséget, azért nem kell a Magyar.Ezért érdemes volt ennyi remek külkerest kitanítatni az országnak.Mint jó APÁM szokta mondani, tanúlt embernek nincs párja.