Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Sertéstenyésztés, és felvásárlási árak - minden...
Válasz kovacs22 #4301. hozzászólásáraMi az hogy éh bérért????
Olyan nincs, hogy alul fizetett. Minden munka annyit ér, mint amennyiért valaki hajlandó elvégezni.
Láttam már sok ilyen "alulfizetett" embert, aki a 8 órából 3-4 órát tevékenykedett, hogy milyen hatásfokkal az más kérdés.
A lopás az lopás. Aki ma mástól, az holnap tőlem is
Itt sok embernek nem jutott még el a tudatáig,hogy megszünt a tszcs-és rendszer. A magán tulajdon szent és sérthetetlen. Ezt kellene mindenkinek szem előtt tartani.
Nálunk is lehet olcsó tápot kapni sőt műtrágyát,vetőmagot,vegyszert,gázolajat is be lehet szerezni csak figyelni kell.Ezeket nagyrészt olyan dolgozok árulják akik éhbéré dolgoznak és mindig kap az alkalmon valaki aki megveszi tőlük.
Válasz TeljesenMindegy #4296. hozzászólásáraTévedsz. Aki lopásból szerezte a vagyont, az jobban vigyáz rá, mint a nemzet őrség, mert az ő szemében mindenki tolvaj. Aki becsületes és igaz ember ő a többi ember társáról is ezt feltételezi
Válasz Onethespotuka1 #4295. hozzászólásáraNekem például takarmány boltom volt, és pont egy ilyen csirketelep tett tönkre mert feketén kiadta a csirkékhez a tápot, én tisztességes körülmények között nem tudtam felvenni a versenyt a balkezessel.
Én örülök neki,hogy ennyi tisztességes ember van ebben az országban.Ezért állunk ilyen jól, olvashatod csupa örömhír a fórumon minden ágazatról.
Válasz ..MZ/X.. #4294. hozzászólásáraAkitől 'viszik' a tápot, valószínűleg térdig jár húszezresekben, amit az adófizetőktől nyúlt le. Ellenkező esetben vigyázna értékeire és nem lenne módja a dolgozónak elcsenni.
Válasz TeljesenMindegy #4286. hozzászólásáraMért nem a cselekményre reagálsz inkább? Valamint miért használsz többes számot? Nem 'tán te vagy az üzlettárs? - Az eddigi 25-tödbe nagyon kerestem a magvakat de amit találtam attól szellemi madaram éhen halna. - Nem fontos de jó lenne tudni hogy a neveddel vagy az ars poetica-dal neveztél be ide. Nagyon úgy néz ki kevés lesz!
Válasz Onethespotuka1 #4287. hozzászólására" Egy telepen dolgozó emberke 6000ft/q áron leszállítja a baromfi tápot. Igen elcseni." - Hát ez 'haver! Magyarán lopott takarmányt etetsz. Orgazda vagy. Felfogtad? Persze hogy tudod, azért beszélsz most másról. Amit most leírtál azzal semmi gondom. Az sem zavar ha valaki szem-füles és meglát lehetőségeket amit saját hasznára fordít. A lopás és egyéb hasonló ínyencségek Mo-on csak egy szűk kőr privilégiuma! Vagy te is benne vagy a kőrbe...? - Ha így tudsz értékelni ne is fáradozz vele még össze zavar, inkább tisztességes emberek társaságát keresd.
Válasz Onethespotuka1 #4274. hozzászólásáraHa ez így van és nem csak hősködsz, akkor te egy igazi rohadék, egy élősködő féreg, egy valódi fatty vagy, persze a többi hasonszőrűvel együtt. - Aki + szóba áll egy orgazdával vagy még tanácsokat is ad neki, na az se sokkal különb! ( Vagy nosztalgiáztok, Ti is így kezdtétek?)
Válasz Onethespotuka1 #4274. hozzászólásáraNézd meg a címkén a beltartalmat 18%-20% a fehérje tartalma.Azért érdemes fele ,fele arányba keverni gabonával mert halliszt van benne és megérzik a disznó húsán.
Válasz Onethespotuka1 #4276. hozzászólásáraRégen a csirkéseknek mindig szép disznóik voltak.
Erre is van akciós táp, kicsit hígítani kell rajta de mennyit fogalmam sincs. Szerezz valahonnan táp összetételt van itt biztos csirkés fórum is.
Válasz Onethespotuka1 #4276. hozzászólásáraIgen felénk valaki bikát hizlal vele
De sokan sertést hizlalnak vele
És mindig a nevelöt kapják higitva kukorucával !
Amugy nagyon jo vele hizlalni
Én meg most bábolnai koncal hizlaltam most szept 7 vettem 80 kg most 160-170 kg sak
Válasz Onethespotuka1 #4271. hozzászólásáraÜdv nem mindegy hogy premix vagy koncentrátum kell-e még szója/fehérje/ hozzá vagy nem, alapesetben agyártók feltüntetik a zsákon az ajánlott keverési mennyiségeket / búza-árpa-kuk-szója/,süldőknek én a magasabb dózist ajánlom, 80-100 kg-nál lehet már lehet spórolni az erővel
Hasitot fél sertést ki menyibe agya
Iletve füstőlt termêkeket
Sonka szalona kolbász szalámi
Illetve nyersen
Karaj comb lapocka tarja csülök darált hus oldalas császárt
Válaszokat előre is kőszi
90 kg vegyes takarmány:kukorica/az energiát adja
búza, árpa ,vagy amid van.
Szója 10kg.
Zeotek,zeolit futor. valameik amit kapsz ez csonterősítő.0.5 kiló.
Rakhatsz bele szotyi is vagy borsót csak óvatosan,pár kilót. Kísérletezd ki mennyit bírnak nehogy fehérje kiütést kapjanak.
Ha nagyon akarod őket nyomni vegyél egy doboz acibeted az egy pepszin származék segíti az emésztésüket.
A kb 150 kg os hízóim kukorica árpa búza szója borsó repce dara keveréket kapnak 3% os Bábolna süldő-hízó premix-szel, meg konyhai moslékot. Mész valamint só kiegészítés kell e még? Esetleg nyalósót lehet lógatni?
Vettem a bábolnátol farmer hízó koncentrátumot 20% ost
Ehez mit javasoltok még pluszba
Vagy elég simma kukorica darához keverni.
Hizoim 80 kg os topix fajta.
Képet hogy tudok fel tölteni telorol mert nem sikerül valamiért ?
Segitségeket elöre is köszi
Válasz broll79 #4258. hozzászólásáraPersze itt is van kiskapu.
Ha a haszon állatot gyógykezelésre vagy ről szállítod, akkor mentesülsz ezen kitételek alól
Válasz Tree #4256. hozzászólásáraSaját tenyészetek között is van lehetőség a mozgatásra, de akkor is kell a jelölés kisérő levél, valamint tudnod kell igazolni a két szállítási pont tenyészetkódját(hogy a sajátod)
Ha pl vásárba viszel 1 db tyúkot, már akkor is kell( baromfinal nincs egyedi azonosító)
Ha 50 km-en túl szállítod, akkor kell élőállat szállítói vizsga, élőállat szállító jármű( hivatalos, jelölt) és a szállító járműnek rendelkeznie kell hatósági állatorvosi engedéllyel. Ezek hiányában, tételenként 500,000Ft a bünti.
5055 hozzászólás
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-12-13 13:27:21
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-12-13 13:27:41
Válasz kovacs22 #4301. hozzászólásáraMi az hogy éh bérért????
Olyan nincs, hogy alul fizetett. Minden munka annyit ér, mint amennyiért valaki hajlandó elvégezni.
Láttam már sok ilyen "alulfizetett" embert, aki a 8 órából 3-4 órát tevékenykedett, hogy milyen hatásfokkal az más kérdés.
A lopás az lopás. Aki ma mástól, az holnap tőlem is
Itt sok embernek nem jutott még el a tudatáig,hogy megszünt a tszcs-és rendszer. A magán tulajdon szent és sérthetetlen. Ezt kellene mindenkinek szem előtt tartani.
Válasz kovacs22 #4301. hozzászólásáraFelénk lassan már jó pénzért sincs ember, nem, hogy éhbéŕért.
Lopásra nincs mentség, becsület csak egy van és én sem vennék fel olyan embert aki ezt eljátszotta.
Nálunk is lehet olcsó tápot kapni sőt műtrágyát,vetőmagot,vegyszert,gázolajat is be lehet szerezni csak figyelni kell.Ezeket nagyrészt olyan dolgozok árulják akik éhbéré dolgoznak és mindig kap az alkalmon valaki aki megveszi tőlük.
Válasz broll79 #4299. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Szívemből szóltál.
Tolvajtól semmit soha, ma neked ad el lonap tőled lop.
Válasz TeljesenMindegy #4296. hozzászólásáraTévedsz. Aki lopásból szerezte a vagyont, az jobban vigyáz rá, mint a nemzet őrség, mert az ő szemében mindenki tolvaj. Aki becsületes és igaz ember ő a többi ember társáról is ezt feltételezi
Válasz Onethespotuka1 #4295. hozzászólásáraNekem például takarmány boltom volt, és pont egy ilyen csirketelep tett tönkre mert feketén kiadta a csirkékhez a tápot, én tisztességes körülmények között nem tudtam felvenni a versenyt a balkezessel.
Én örülök neki,hogy ennyi tisztességes ember van ebben az országban.Ezért állunk ilyen jól, olvashatod csupa örömhír a fórumon minden ágazatról.
Válasz Onethespotuka1 #4293. hozzászólására Kösz a segítséget.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz ..MZ/X.. #4294. hozzászólásáraAkitől 'viszik' a tápot, valószínűleg térdig jár húszezresekben, amit az adófizetőktől nyúlt le. Ellenkező esetben vigyázna értékeire és nem lenne módja a dolgozónak elcsenni.
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-12-13 13:27:58
Válasz Onethespotuka1 #4290. hozzászólásáraMár csak az a kérdés te mennyire örülnél ha tőled vinnék az "olcsó" tápot a szemfülesek.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-12-13 13:28:16
Érdeklődnék hasított sertés menyiért megy háztól?
Válasz Molnár István_56605 #4289. hozzászólásáraBocsánat, hogy szemet szúrt útszéli stílusod. Legközelebb ígérem átsiklom felette. ;)
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-12-13 13:28:34
Válasz TeljesenMindegy #4286. hozzászólásáraMért nem a cselekményre reagálsz inkább? Valamint miért használsz többes számot? Nem 'tán te vagy az üzlettárs? - Az eddigi 25-tödbe nagyon kerestem a magvakat de amit találtam attól szellemi madaram éhen halna. - Nem fontos de jó lenne tudni hogy a neveddel vagy az ars poetica-dal neveztél be ide. Nagyon úgy néz ki kevés lesz!![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz Onethespotuka1 #4287. hozzászólására" Egy telepen dolgozó emberke 6000ft/q áron leszállítja a baromfi tápot. Igen elcseni." - Hát ez 'haver! Magyarán lopott takarmányt etetsz. Orgazda vagy. Felfogtad? Persze hogy tudod, azért beszélsz most másról. Amit most leírtál azzal semmi gondom. Az sem zavar ha valaki szem-füles és meglát lehetőségeket amit saját hasznára fordít. A lopás és egyéb hasonló ínyencségek Mo-on csak egy szűk kőr privilégiuma! Vagy te is benne vagy a kőrbe...? - Ha így tudsz értékelni ne is fáradozz vele még össze zavar, inkább tisztességes emberek társaságát keresd.
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-12-13 13:28:52
Válasz Molnár István_56605 #4285. hozzászólásáraKöszönjük, hogy megosztottad velünk ezeket a magvas gondolatokat.
Válasz Onethespotuka1 #4274. hozzászólásáraHa ez így van és nem csak hősködsz, akkor te egy igazi rohadék, egy élősködő féreg, egy valódi fatty vagy, persze a többi hasonszőrűvel együtt. - Aki + szóba áll egy orgazdával vagy még tanácsokat is ad neki, na az se sokkal különb! ( Vagy nosztalgiáztok, Ti is így kezdtétek?)![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-12-13 13:29:12
Romániában néhol eléri a 10 lejt azaz 700 ft. Ennyiért már nem tudom,hogy éri meg vágni körülbelül csak a hazai ízekért.
Válasz zoli862 #4281. hozzászólásáranálunk most a választási malacért se nagyon jelentkeznek :/
Nem értem miért áll a piac mint a cövek. 450 ért egy telefonáló sincs.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-12-13 13:29:25
Válasz Onethespotuka1 #4274. hozzászólásáraNézd meg a címkén a beltartalmat 18%-20% a fehérje tartalma.Azért érdemes fele ,fele arányba keverni gabonával mert halliszt van benne és megérzik a disznó húsán.
Válasz Onethespotuka1 #4276. hozzászólásáraRégen a csirkéseknek mindig szép disznóik voltak.
Erre is van akciós táp, kicsit hígítani kell rajta de mennyit fogalmam sincs. Szerezz valahonnan táp összetételt van itt biztos csirkés fórum is.
Válasz Onethespotuka1 #4276. hozzászólásáraIgen felénk valaki bikát hizlal vele
De sokan sertést hizlalnak vele
És mindig a nevelöt kapják higitva kukorucával !
Amugy nagyon jo vele hizlalni
Én meg most bábolnai koncal hizlaltam most szept 7 vettem 80 kg most 160-170 kg sak
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-12-13 13:29:42
Válasz Onethespotuka1 #4274. hozzászólásáraorgazdaság,kevéstől-sok évig terjedő...![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
legalább ne reklámozd..
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-12-13 13:30:00
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-12-13 13:30:20
Válasz Onethespotuka1 #4271. hozzászólásáraÜdv nem mindegy hogy premix vagy koncentrátum kell-e még szója/fehérje/ hozzá vagy nem, alapesetben agyártók feltüntetik a zsákon az ajánlott keverési mennyiségeket / búza-árpa-kuk-szója/,süldőknek én a magasabb dózist ajánlom, 80-100 kg-nál lehet már lehet spórolni az erővel
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-12-13 13:30:40
Hasitot fél sertést ki menyibe agya
Iletve füstőlt termêkeket
Sonka szalona kolbász szalámi
Illetve nyersen
Karaj comb lapocka tarja csülök darált hus oldalas császárt
Válaszokat előre is kőszi
Válasz zoli862 #4267. hozzászólásáraNálunk is hasonló a helyzet. Azt hiszem elküldünk néhány kocát vágóba.
Válasz zoli862 #4267. hozzászólásáranekünk mind elkelt 450 ért
Sziasztok felétek is áll a hizó piac? Felénk senki nem keresi a hizót háznál.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Szülői segítséggel nem volt nehéz megindúlni Zsókának.Fideszes húsosfazékhoz igen közel van a család.
Válasz mocsok14 #4261. hozzászólására 100kg táp konciból.
90 kg vegyes takarmány:kukorica/az energiát adja
búza, árpa ,vagy amid van.
Szója 10kg.
Zeotek,zeolit futor. valameik amit kapsz ez csonterősítő.0.5 kiló.
Rakhatsz bele szotyi is vagy borsót csak óvatosan,pár kilót. Kísérletezd ki mennyit bírnak nehogy fehérje kiütést kapjanak.
Ha nagyon akarod őket nyomni vegyél egy doboz acibeted az egy pepszin származék segíti az emésztésüket.
Hogy mik vannak :)
A kb 150 kg os hízóim kukorica árpa búza szója borsó repce dara keveréket kapnak 3% os Bábolna süldő-hízó premix-szel, meg konyhai moslékot. Mész valamint só kiegészítés kell e még? Esetleg nyalósót lehet lógatni?
Válasz zoli862 #4262. hozzászólásáraSzerintem karácsonyra marad az 500ft-os ár meg a régi vevök.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Sziasztok hogy alakulnak a háztáji hizó árak? Ki milyen áron fogja adni? Köszi elöre is.
Vettem a bábolnátol farmer hízó koncentrátumot 20% ost
Ehez mit javasoltok még pluszba
Vagy elég simma kukorica darához keverni.
Hizoim 80 kg os topix fajta.
Képet hogy tudok fel tölteni telorol mert nem sikerül valamiért ?
Segitségeket elöre is köszi
Uj szerzemény
Válasz broll79 #4258. hozzászólásáraPersze itt is van kiskapu.
Ha a haszon állatot gyógykezelésre vagy ről szállítod, akkor mentesülsz ezen kitételek alól
Válasz Tree #4256. hozzászólásáraSaját tenyészetek között is van lehetőség a mozgatásra, de akkor is kell a jelölés kisérő levél, valamint tudnod kell igazolni a két szállítási pont tenyészetkódját(hogy a sajátod)
Ha pl vásárba viszel 1 db tyúkot, már akkor is kell( baromfinal nincs egyedi azonosító)
Ha 50 km-en túl szállítod, akkor kell élőállat szállítói vizsga, élőállat szállító jármű( hivatalos, jelölt) és a szállító járműnek rendelkeznie kell hatósági állatorvosi engedéllyel. Ezek hiányában, tételenként 500,000Ft a bünti.