Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Sertéstenyésztés, és felvásárlási árak - minden...
Válasz barkaspisti #4203. hozzászólásáraFolyamatosan van akkor eladó malacod
Vagy csak idönként
És mindig elviszik a malacot vagy néha nehezeb értékesiteni
De ha van támogatás a kocára akkor csak vágora adhatod el a kocát?
Válaszodra is ellőre kőszi!
Válasz mocsok14 #4196. hozzászólásáraNekem akoca jöt be.Egy Kis matek az én részemröl .koca közel ugyan ojan menyüségü takarmányt eszik mint egy hizó ,akocára kapsz 38ezret hizó 1 ezer.És még sok dolo ami akocamelett van.
Sziasztok szeretnék belevágni bővíteni az állományt és olyan kérdésem lenne és kérésem, hogy aki foglalkozik anya kocák tartásával és fel is veszi a támogatást el tudná e nekem mondani milyen feltételk kellenek ,fölleg a szaporulatra lennék kiváncsi ,hogy milyen lehetőségeim vannak azoknak az eladására esetleg választás után egyből.Aki Csinálja vagy tudja a lehetőségeket az kérem segítsen , köszönöm !
Válasz Matyika #4191. hozzászólásáraLegegyszerűbb, ha csatlakozol egy TCS-hez. Van x ft belépő díj + ahol én vagyok ott kg-onként 1,5ft-ot levesznek maguknak.
Cserébe elintéznek mindent a vágóhíddal. Neked max a szállítást kell megoldanod, ha kis mennyiségről van szó, illetve számláznod a TCS-nek.
Vágóhídi feltétel? Nem árt, ha tudod hozni minimum az E minősítést. Papirok rendbe legyenek.
Szép napot az uraknak!
Segítséget szeretnék kérni..Vágóhídra szeretnék szállítani.. Tartunk sertést maszek hentesek hordják el.. csak szeretnék picit nagyobb színvonalon próbálkozni..
mik a feltételek? vágóhíddal kell beszélni? vagy van közvetítő akit keresni kell?
Válasz Anonimus82 #4189. hozzászólásáraOrbánc 99% az egyik dr ismerösöm mondta azonnal antibiotikum kell nekik mert különben meg is dögöljön ha súlyos a helyzet!!
Üdv. Volna egy olyan gondom a malacokon el kezdtek valami sebek lenni először csak pár helyen és aprók voltak most meg már egyre nagyobb és több van rajtuk a seb szabályosan kerekek mi lehet és mitt lehet velük tenni
Üdv. Volna egy olyan gondom a malacokon el kezdtek valami sebek lenni először csak pár helyen és aprók voltak most meg már egyre nagyobb és több van rajtuk a seb szabályosan kerekek mi lehet és mitt lehet velük tenni
Válasz anca #4052. hozzászólásáraSzia! Olvastam, hogy te is értékesítesz sano termékeket, mi most szeretnénk bele vágni de nem csak sano hanem más termékeket is szeretnénk, tudnál nekem tanácsot adni, hogy vágjak bele, mire kell figyelni? Köszönöm :)
hello segitséget szeretnék kérni.
17db, 130kg-os hizóm van hol tudnám le adni esetleg vágóhid vagy nem tudom aki tud valamit kérem ne tartsa magába köszi
Válasz misimokus #4172. hozzászólásáraA mangó kant vágasd ki ha még akarsz csüngőket, főleg ha van köztük kan. Ha ez megugorja a csüngit akkor össze is törik nyomorult. Biztos van a környéken valaki aki bebúgatja a nagy emsét is, vagy inszeminátor aki megrakja. Nincs értelme etetni a kant.
Csüngő anya nem fogja szeretni a mangó vehemet, valószínű nehéz ellés lesz belőle. Fordítva meg nem lényeg, lesz belőle valami középméretű vacak.
Én csak a családnak tartok disznókat. Eddig vietnámi csüngőhasúim voltak csak. Szabadtartásban vannak nevelve, 5-10 db közt. 5000 nm-es füves területen szépen növekednek. Csak ilyentájt kezdek nekik adni kukoricát.
A napokban hoztam egy kis szőke mangalica kant és egy hungahib X vörösmangalica göbét.
Van esetleg valakinek tapasztalata , hogy a mangalica X csüngő mixből mi sülhet ki?
És hogy tudnám a kondával minér hamarabb elfogadtatni a két kicsi, új szerzeményt?
Sziasztok egykis segitséget szeretnék kérni van ithon 4db olyan 30-40kg-os malac es a széletük ritka a szine pedig sötétszürke,mi lehet az oka,buza és árpadarát+20% pigit a sanotól.A segitséget előre is köszönöm
Sziasztok.Koca süldőket szeretnék vásárolni,50-100 kg közöttieket.Akinek van eladó írjon,elsősorban lapály vagy nagyfehéreket keresek.Borsod megyében de Szabolcs és Hajdú megye elejére is elmegyek.
Üdv
Egy ideje foglalkozok otthoni saját célú sertés tartással de szeretnék kicsit újítani.
Az lenne a kérdésem hogy vannak helyek ahol felvásárolják a malacokat?
Vágóhíd,piac vagy tudom is én :)
Ha igen,megosztanátok velem hogy hova vagy hol érdemes érdeklődni?
" A nyár eleji állatszámlálás adatai szerint országosan a legnagyobb mértékben, 7,8 százalékkal a sertésállomány fogyott – derül ki a KSH féléves tájékoztató kiadványából. "
Sertéstenyésztéssel szeretnék foglalkozni, eddig is voltak/vannak sertéseink, de csak 4 anyakoca, ezt bővíteni szeretnénk, és komolyabban szeretnénk vele foglalkozni, ha lehet vagy megéri támogatást felvenni utánuk, csak nem vagyunk tisztában a szabályokkal, azzal hogy miknek kell megfelelni, esetleg a telephelyre is van-e valami előírás, őstermelői kell hozzá vagy egyéb???? Egyszóval mindent tudni szeretnénk
5055 hozzászólás
Válasz mocsok14 #4206. hozzászólásáraok
Válasz barkaspisti #4205. hozzászólásáraha nem gond akkor inkább holnap hívnálak
oké kőszi
Válasz mocsok14 #4204. hozzászólásáracsörges meg 303980367
Válasz barkaspisti #4203. hozzászólásáraFolyamatosan van akkor eladó malacod
Vagy csak idönként
És mindig elviszik a malacot vagy néha nehezeb értékesiteni
De ha van támogatás a kocára akkor csak vágora adhatod el a kocát?
Válaszodra is ellőre kőszi!
Válasz mocsok14 #4202. hozzászólására22 anyakoca 1 kan lapály
Válasz barkaspisti #4201. hozzászólásáraneked milyen fajtáid vannak és hány db
Válasz mocsok14 #4199. hozzászólására15q val számolok Év/koca+ Malac 10 hetes korukig.
Válasz mocsok14 #4199. hozzászólásáraNapi3-5kg
1 évbe menyi takarmányt eszik meg kb egy koca ?
Válasz mocsok14 #4196. hozzászólásáraNekem akoca jöt be.Egy Kis matek az én részemröl .koca közel ugyan ojan menyüségü takarmányt eszik mint egy hizó ,akocára kapsz 38ezret hizó 1 ezer.És még sok dolo ami akocamelett van.
Válasz mocsok14 #4196. hozzászólásárafeldolgozóipar-kereskedelem.
melyiket éri meg csinálni hizlalást vagy a kocázást?
menyi most a hízó felvásárlási ára?
Válasz kis jani #4194. hozzászólásáraÜdv. Igen. Ha segíthetek keress meg. dorca985@freemail.hu
Sziasztok!
Vagy a itt olyan aki fő megélhetésként foglalkozik sertéstartással?
Sziasztok szeretnék belevágni bővíteni az állományt és olyan kérdésem lenne és kérésem, hogy aki foglalkozik anya kocák tartásával és fel is veszi a támogatást el tudná e nekem mondani milyen feltételk kellenek ,fölleg a szaporulatra lennék kiváncsi ,hogy milyen lehetőségeim vannak azoknak az eladására esetleg választás után egyből.Aki Csinálja vagy tudja a lehetőségeket az kérem segítsen , köszönöm !
Válasz Matyika #4191. hozzászólásáraLegegyszerűbb, ha csatlakozol egy TCS-hez. Van x ft belépő díj + ahol én vagyok ott kg-onként 1,5ft-ot levesznek maguknak.
Cserébe elintéznek mindent a vágóhíddal. Neked max a szállítást kell megoldanod, ha kis mennyiségről van szó, illetve számláznod a TCS-nek.
Vágóhídi feltétel? Nem árt, ha tudod hozni minimum az E minősítést. Papirok rendbe legyenek.
Szép napot az uraknak!
Segítséget szeretnék kérni..Vágóhídra szeretnék szállítani.. Tartunk sertést maszek hentesek hordják el.. csak szeretnék picit nagyobb színvonalon próbálkozni..
mik a feltételek? vágóhíddal kell beszélni? vagy van közvetítő akit keresni kell?
Válasz Anonimus82 #4189. hozzászólásáraOrbánc 99% az egyik dr ismerösöm mondta azonnal antibiotikum kell nekik mert különben meg is dögöljön ha súlyos a helyzet!!
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-09-10 14:02:37
Válasz Anonimus82 #4184. hozzászólásáraTapogasd meg a kiütések körűl ha görcsöket érzel akkor orbàncosak és akkor állatorvos rögtön
Válasz Anonimus82 #4186. hozzászólásáraLehet rüh is de javaslom mutasd meg dokinak.
Most vettem őket vagy egy hete és nem adtam nekik semmi tápot csak árpa búza kukorica
Válasz Anonimus82 #4184. hozzászólásáravalószínű sokk fehérjét adtál nekik .csökkentsd a menyiséget.
Üdv szerintetek az 50 60 70 kilos süldőért mi a reális ár most?
Sziasztok!
Szeretnék a malacok orrába orrkarikát tenni.
Ha valakinek lenne felesleges bajonettzáras karikája, szívesen átvenném.
10 db karikára lenne szükségem. (20-at is átveszek :) )
Vagy ha tudtok olyan helyet ahol nem csak 100 db-ot lehet venni, azt is megköszönném.
Köszönettel
Válasz anca #4052. hozzászólásáraSzia! Olvastam, hogy te is értékesítesz sano termékeket, mi most szeretnénk bele vágni de nem csak sano hanem más termékeket is szeretnénk, tudnál nekem tanácsot adni, hogy vágjak bele, mire kell figyelni? Köszönöm :)
Válasz károly_45950 #4176. hozzászólásárabaranya megye
hello segitséget szeretnék kérni.
17db, 130kg-os hizóm van hol tudnám le adni esetleg vágóhid vagy nem tudom aki tud valamit kérem ne tartsa magába köszi
Válasz misimokus #4173. hozzászólásáraMegesznek azok mindent.
Válasz misimokus #4172. hozzászólásáraA mangó kant vágasd ki ha még akarsz csüngőket, főleg ha van köztük kan. Ha ez megugorja a csüngit akkor össze is törik nyomorult. Biztos van a környéken valaki aki bebúgatja a nagy emsét is, vagy inszeminátor aki megrakja. Nincs értelme etetni a kant.
Csüngő anya nem fogja szeretni a mangó vehemet, valószínű nehéz ellés lesz belőle. Fordítva meg nem lényeg, lesz belőle valami középméretű vacak.
Sziasztok!
A pálinka főzés után magmaradt cefremoslék, alkalmas kaja adisznóknak?
Sziasztok, szép estét mindenkinek!
Én csak a családnak tartok disznókat. Eddig vietnámi csüngőhasúim voltak csak. Szabadtartásban vannak nevelve, 5-10 db közt. 5000 nm-es füves területen szépen növekednek. Csak ilyentájt kezdek nekik adni kukoricát.
A napokban hoztam egy kis szőke mangalica kant és egy hungahib X vörösmangalica göbét.
Van esetleg valakinek tapasztalata , hogy a mangalica X csüngő mixből mi sülhet ki?
És hogy tudnám a kondával minér hamarabb elfogadtatni a két kicsi, új szerzeményt?
Zabos borsó szenázs sertésnek zöldtakarmány kiegészítésként jó lehet-e?
Sziasztok egykis segitséget szeretnék kérni van ithon 4db olyan 30-40kg-os malac es a széletük ritka a szine pedig sötétszürke,mi lehet az oka,buza és árpadarát+20% pigit a sanotól.A segitséget előre is köszönöm
Válasz Pisti09 #4168
Üdv.
nekem lesz majd olyan vagy 10 db csak még kicsik :-)
Sziasztok.Koca süldőket szeretnék vásárolni,50-100 kg közöttieket.Akinek van eladó írjon,elsősorban lapály vagy nagyfehéreket keresek.Borsod megyében de Szabolcs és Hajdú megye elejére is elmegyek.
Üdv
Válasz ..MZ/X.. #4164. hozzászólásáraitt 280Ft/kg.
Válasz sela0523 #4162. hozzászólásáramaradj a saját és közvetlen környezeted ellátási igényei szerinti termelésnél.
Válasz Tree #4159. hozzászólásáraszolnok megye 470-520ft/kg és a nagy súlyú hízó is !
Selejt koca árak hogyan alakulnak mostanság?
Válasz sela0523 #4162. hozzászólásáraAz kimaradt hogy Borsod megye érdekelne mivel én is borsodi vagyok
Üdv!
Egy ideje foglalkozok otthoni saját célú sertés tartással de szeretnék kicsit újítani.
Az lenne a kérdésem hogy vannak helyek ahol felvásárolják a malacokat?
Vágóhíd,piac vagy tudom is én :)
Ha igen,megosztanátok velem hogy hova vagy hol érdemes érdeklődni?
" A nyár eleji állatszámlálás adatai szerint országosan a legnagyobb mértékben, 7,8 százalékkal a sertésállomány fogyott – derül ki a KSH féléves tájékoztató kiadványából. "
Válasz angela91 #4158. hozzászólásáraHa érdekel tudok segíteni te.303980367
Űdv!aktuális malac és hízó árat tudtok most??
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni!!!
Sertéstenyésztéssel szeretnék foglalkozni, eddig is voltak/vannak sertéseink, de csak 4 anyakoca, ezt bővíteni szeretnénk, és komolyabban szeretnénk vele foglalkozni, ha lehet vagy megéri támogatást felvenni utánuk, csak nem vagyunk tisztában a szabályokkal, azzal hogy miknek kell megfelelni, esetleg a telephelyre is van-e valami előírás, őstermelői kell hozzá vagy egyéb???? Egyszóval mindent tudni szeretnénk
Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném