Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.45 FtCHF440.33 FtGBP493.83 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Sertéstenyésztés, és felvásárlási árak - minden...
Egyik rokonom(feleségem u.tesoja) kinn van hollandba.
Ő mondta , hogyha k.földre nyomják a húst-pláne ha a szav.idő vége fele van .Akkor +lovét kap a paraszt.
Úgyanis ott a paraszt az 1 rang-szinte tekintélyt parancsol.
így van persze hogy nem engednék mert nekik is nagy pénz van ebbe ...csak éppen azt nem nézik hogy nagyon sok Magyar ember ebből próbálna megélni!! énis nagyon szívesen tenném a dolgom meg szerintem mindenki de lecsuknának érte
és csak 1 dolgot kéne csinálni Magyarországon.. egyetlen egyet!! bezáratni a multikat... rövid időn belül helyreállna a magyar gazdaság ...mert még a privatizáció előtt mezőgazdasági nagyhatalom voltunk .. csak jöttek a külföldi emberkék bezáratták a gyárakat szétszedték és most itt tartunk
Dehogynem.Ángyán József professzor nyilatkozata szerint az unióval szinkronizálni fogják a fagyasztott húskészítmények szavatossági idejét ami náluk 3 hónap ,nálunk pedig 6.
És itt a baj.Eddig a komcsik törvényesen hozták be a sok SZART.
óóóó dehogynem lehetne mit kezdeni de ez ott is biznisz .. és azért nem kell a mienk saját magunknak mert ez jó minőség és megy ki külföldre had egyék ott a finomat nekünk jó a rossz is!! van ára a mi disznóinknak is csak vagy nem tudunk róla vagy tényleg nincs és sz..ér hu...ér adjuk kifele nekik!!!
Válasz #94. hozzászólásra
Cső!
Pedig ez az új kormány megígérte , hogy minél hamarabb rendet tesz-de sztem ezekkel a nagy multikkal nemigen tud mit kezdeni.
Az az igazság , hogy ezt szinte senki se érti.
Egyik ismerős is kiakadt , mert kamionos tétel v.hol
5 rúgó körül bírt kukihoz jutni.
Megmondta , hogy elmegy ez az uccsó turnus közel120-130 hízó és kakukk.Inkább tart csak kocát-hátha jobban jön ki mint így.
húú akkor ott még rosszabb a helyzet mint itt ..de szerintem az egész országba ez van DE én azt se értem hogy mi függ össze mivel a takarmány megint drága de az sertés ára meg nagyon gyenge.akkor kinek éri meg tartani őket!! Mert a gazda sajnálja odaadni mert azok a drága takarmányon híztak vagy fognak hízni!!
Van benn valami!
Meg "egyeduralkodó"vagyok nemigen tudok ekkora kondárol a környékbe(persze ilyen minőségben,pl 70-100kmről is visszajárnak malacért,süldöért!)
Felénk páréve igencsak felkapott lett hízó,malac,feldolgozva 1aránt!
Régóta mangalicázok volt,h minimálisra csökkentettem az állományt,de mostanában nem panaszkodom a kereslet iránt!
sikerült venni borjukat 4 bika 3 üszőt a vásári árakhoz képest elég olcsón mind leválasztott volt van benne blond meg limusin meg magyar is
sarolint szerettem volna de lehet majd legközelebb
nem sok jószág van hízók vannak az most 2 falka lesz karácsonyra meg van 6 koca meg most nagy bikák elmentek a helyett van most sok borjú vegyesen az utolsó tehenet most adtam el mert dajka tehénnél nem éri meg vele szarakodni.
aza baj kevés a föld ezért kevés a jószág is !
de igyekszünk
a malacárról már én is halottam 450 et de az szabolcsi kis falukba ! de kiderül mi lesz karácsonyra nekem sok ismerősöm mondja hogy addigra tartogatja de remélem lesz ára rendesen !!elhordták amik voltak most csend lesz szerintem karácsony előttig!
Cső!
Most hívott az egyik ismerősöm.Nem tom , hogy honnan vette , de neki azt mondták dec.-re 460-500-ig is felmehet.Úgyanis nagyon kevés van most az országba.Azt mondom , hogy bízakodjunk ill. várjuk a valós árakat.
Válasz #78 hozzászó
Éntőlem most visznek 3at jövő hét pénteken 420ftért kilóját,de már előlegeztek le novemberre is 2 őt azt 430 ért,igaz nekem nem sok van,16db még eladó ,de 430 alatt már nem fogom adni az biztos,szerintem hidd el nem lesz az olcsóbb karácsonyra sem,más kérdés sikerült venni bikákat?Láttam azt keresel hány db jószágotok van?
Cső!
Igazad van Pici.
Szu.tem ez a Nati kicsit vékonyanfogó tollal írhatta ezt a 350 ft-t.
Hallottam már 420-440 ft-ra lekötötték nov. 20. körül.
Nem tom a románok mikor indulnak be - de nagyon nehezen
fognak hízóhoz jutni-mert nem igen van.
varga natasa vagyok ha ezt olvasatok akkor legyetek szivesek ha tudtok valakit akinek van elado nagyuzemu vagy haztai hizoik megfizetem 350 ft adok kg 100kg tol folfele letszi hivjatok vagy irjatok 0040742419765.nati.nati16@yahoo.com.koszi!koszi!
Valaki nem tud bővebb információt a debreceni Agrárgazdaság Kft. sertéstelepéről?
Pontosan ezek a kérdések érdekelnének:
-A tenyésztett fajták (hibrid) bemutatása
-A tenyészkiválasztás szempontjai a telepen
-A vemhesítés módszere, gyakorlati végrehajtása
-A fiaztatás, malacnevelés ismertetése
-Aktuális termelési adatok
-A telepen előforduló betegségek, alkalmazott gyógykezelések
ha itteni inszeminátorral rakatnánk akkor itt is 2000 lenne de nekünk az anivet közvetlen adja(tehát 1000 forint a plusz az éppen illetékes inszeminátornak ) és ha vissza.... ol akkor is elkéri csak akkor nem ha nem raktuk bele az anyagot azt meg oda szoktuk locsolni nekik hogy a szagtol jobban indul
az anyag benyomást is mi szoktuk csinálni egyszer megmutatta a csávó azóta sima ügy és biztos is ha pedig nem tudjuk belenyomni az anyagot a malacba mert tul ment az idön akkor a következő időpontnál ha jo akkor nem kér pénzt se de ezt meglehet szokni hogy mikor mi a helyzet.
amugy a legegyszerűbb felirni az időpontot mikor lett leválsztva a malac alola és 5 nap vagy ha nem leválsztás után akkor az irkálós modszer az igazi
én nem tom én nem kinlódok vele az bizti amikor látom h görög akkor ráengedem aztán 4 óránként amig álja nem kell aggódni 14-15 malacot ledobja abból min. 12-13 fel is nevel de volt már amikor 14 et is felnevelt pont 14 csöcse volt neki
ezt én is megerősitem mert nekünk az anivet es srrác idehozza házhoz az anyagot ráadásul ezer forint egy anyag 2 őt hoz hogy másnap rá lehessen rakni nekünk minden koca megfogja elsőre nagyon kevés indul vissza és 5-6 kocáért tartani egy kant ami rendesen eszik takaritani a helyét mert külön kell tartani külön kaja stbb... nekünk is volt de örültünk hogy megszabadultunk tőle szoval a koca berakás az 1 évbe 5 -6 kocára kevesebb mint egy kant tartani csak azért. nagy állománynál már érdemesebb talán
Volt már nekünk is nem egyszer kandisznónk. Ha nagyon profin akarja az ember csinálni, akkor rengeteg extrát kell a kannak adni kajailag. Nagyon nagy odafigyelés.
Ha sokat eszik az a baj, ha keveset az, és akkor még nem is beszélve egyéb kiegészítőkről.
Legjobb módszer az anivet-től rendelni spermát és "beleönteni" az anyába. Ennél egyszerűbb háztájiban nem létezik. Felénk már rengetegen önállóan oldják ezt meg az előbb leírtak szerint.
meg nem hoznak be minden féle betegséget abban az időben többe került a gyógyszer mint amenyiért megvették most se virágzik a piac de legalább a gyógyszerekre nem kell költeni nálunk még ismerősöknek se nagyon kell nézelődni hogy "na az enyémek ilyenek a tiédek mienek" szöveggel
5055 hozzászólás
Válasz #103. hozzászólásra
és itt mi a paraszt?? 1 senki még őt szivatják ahol csak érik!! amúgy csak nálunk ez a vergődés meg semmittevés meg sikkasztások hada!!
Válasz #103. hozzászólásra
Előbb-utóbb ez lesz itt is .
Válasz #102. hozzászólásra
Egyik rokonom(feleségem u.tesoja) kinn van hollandba.
Ő mondta , hogyha k.földre nyomják a húst-pláne ha a szav.idő vége fele van .Akkor +lovét kap a paraszt.
Úgyanis ott a paraszt az 1 rang-szinte tekintélyt parancsol.
így van persze hogy nem engednék mert nekik is nagy pénz van ebbe ...csak éppen azt nem nézik hogy nagyon sok Magyar ember ebből próbálna megélni!! énis nagyon szívesen tenném a dolgom meg szerintem mindenki de lecsuknának érte
Na,de a vezetőik nem is engednék.
Ha a Franciáknál ezt csinálnák a Multik mint itt,a gazdák szerintem tennék a dolgukat.
Válasz #97. hozzászólásra
és csak 1 dolgot kéne csinálni Magyarországon.. egyetlen egyet!! bezáratni a multikat... rövid időn belül helyreállna a magyar gazdaság ...mert még a privatizáció előtt mezőgazdasági nagyhatalom voltunk .. csak jöttek a külföldi emberkék bezáratták a gyárakat szétszedték és most itt tartunk
Békéscsaba malac ára; 1db-6000Ft, több 5000Ft\db
Válasz #95. hozzászólásra
Dehogynem.Ángyán József professzor nyilatkozata szerint az unióval szinkronizálni fogják a fagyasztott húskészítmények szavatossági idejét ami náluk 3 hónap ,nálunk pedig 6.
És itt a baj.Eddig a komcsik törvényesen hozták be a sok SZART.
Válasz #95. hozzászólásra
óóóó dehogynem lehetne mit kezdeni de ez ott is biznisz .. és azért nem kell a mienk saját magunknak mert ez jó minőség és megy ki külföldre had egyék ott a finomat nekünk jó a rossz is!! van ára a mi disznóinknak is csak vagy nem tudunk róla vagy tényleg nincs és sz..ér hu...ér adjuk kifele nekik!!!
Válasz #94. hozzászólásra
Cső!
Pedig ez az új kormány megígérte , hogy minél hamarabb rendet tesz-de sztem ezekkel a nagy multikkal nemigen tud mit kezdeni.
Sziasztok.
Az a gond,hogy még mindíg hozzák befele a sok szart olcsón,azért nem kell a mienk.
Válasz #92. hozzászólásra
Az az igazság , hogy ezt szinte senki se érti.
Egyik ismerős is kiakadt , mert kamionos tétel v.hol
5 rúgó körül bírt kukihoz jutni.
Megmondta , hogy elmegy ez az uccsó turnus közel120-130 hízó és kakukk.Inkább tart csak kocát-hátha jobban jön ki mint így.
Válasz #91. hozzászólásra
húú akkor ott még rosszabb a helyzet mint itt ..de szerintem az egész országba ez van DE én azt se értem hogy mi függ össze mivel a takarmány megint drága de az sertés ára meg nagyon gyenge.akkor kinek éri meg tartani őket!! Mert a gazda sajnálja odaadni mert azok a drága takarmányon híztak vagy fognak hízni!!
Válasz #90. hozzászólásra
itt is békés megye északi részén is gyenge a malac ára.
Kb. 20-25 kg-os 7 rúgó körül megy csak-ha van aki megveszi.
felén elég gyenge a malac ára 10000/darab vagy még annyise
Válasz #88. hozzászólásra
Van benn valami!
Meg "egyeduralkodó"vagyok nemigen tudok ekkora kondárol a környékbe(persze ilyen minőségben,pl 70-100kmről is visszajárnak malacért,süldöért!)
Válasz #87. hozzászólásra
Jó helyen vagy......hiába, születni tudni kell !!!
Válasz #86. hozzászólásra
Felénk páréve igencsak felkapott lett hízó,malac,feldolgozva 1aránt!
Régóta mangalicázok volt,h minimálisra csökkentettem az állományt,de mostanában nem panaszkodom a kereslet iránt!
Válasz #85. hozzászólásra
Örülj neki akkor !!!!!!
Amíg nekünk volt 300-ért nem vitték, majd az utolsó 18 db-ból szalámit csináltam és osztogatom....
Üdv!
Mangalica hízó árakról hallotatok valamit az idei szezonra?
(10 nagysúlyut már lefolaltak nálam 450ben.)
Válasz #83. hozzászólásra
Na hali.Mennyiért vitték el a nagy bikákat?
Válasz #81. hozzászólásra
helo
sikerült venni borjukat 4 bika 3 üszőt a vásári árakhoz képest elég olcsón mind leválasztott volt van benne blond meg limusin meg magyar is
sarolint szerettem volna de lehet majd legközelebb
nem sok jószág van hízók vannak az most 2 falka lesz karácsonyra meg van 6 koca meg most nagy bikák elmentek a helyett van most sok borjú vegyesen az utolsó tehenet most adtam el mert dajka tehénnél nem éri meg vele szarakodni.
aza baj kevés a föld ezért kevés a jószág is !
de igyekszünk
a malacárról már én is halottam 450 et de az szabolcsi kis falukba ! de kiderül mi lesz karácsonyra nekem sok ismerősöm mondja hogy addigra tartogatja de remélem lesz ára rendesen !!elhordták amik voltak most csend lesz szerintem karácsony előttig!
Válasz #81. hozzászólásra
Cső!
Most hívott az egyik ismerősöm.Nem tom , hogy honnan vette , de neki azt mondták dec.-re 460-500-ig is felmehet.Úgyanis nagyon kevés van most az országba.Azt mondom , hogy bízakodjunk ill. várjuk a valós árakat.
Válasz #78 hozzászó
Éntőlem most visznek 3at jövő hét pénteken 420ftért kilóját,de már előlegeztek le novemberre is 2 őt azt 430 ért,igaz nekem nem sok van,16db még eladó ,de 430 alatt már nem fogom adni az biztos,szerintem hidd el nem lesz az olcsóbb karácsonyra sem,más kérdés sikerült venni bikákat?Láttam azt keresel hány db jószágotok van?
Válasz #79. hozzászólásra
Felénk még mindig lehet 350-es árakat hallani.(Már akinek még maradt disznója)
Válasz #78. hozzászólásra
Cső!
Igazad van Pici.
Szu.tem ez a Nati kicsit vékonyanfogó tollal írhatta ezt a 350 ft-t.
Hallottam már 420-440 ft-ra lekötötték nov. 20. körül.
Nem tom a románok mikor indulnak be - de nagyon nehezen
fognak hízóhoz jutni-mert nem igen van.
Válasz #77. hozzászólásra
350 már rég volt felvásárlási ár már 390 ér fizess !!! de én inkább karácsonyra tartogatom addigra meg biztos lemegy ugy szokta
varga natasa vagyok ha ezt olvasatok akkor legyetek szivesek ha tudtok valakit akinek van elado nagyuzemu vagy haztai hizoik megfizetem 350 ft adok kg 100kg tol folfele letszi hivjatok vagy irjatok 0040742419765.nati.nati16@yahoo.com.koszi!koszi!
Válasz #73. hozzászólásra
Személyesen gyere, el ha tájékoztatsz miért érdekelnek ezek adolgok szivesen segítek,én vagyok a vezető.(remélem nem az agrár gyakorlathoz kell)
Válasz #74. hozzászólásra
az gazdaságos
Nagyüzemi nettó 280 volt a héten.
Sziasztók!
Valaki nem tud bővebb információt a debreceni Agrárgazdaság Kft. sertéstelepéről?
Pontosan ezek a kérdések érdekelnének:
-A tenyésztett fajták (hibrid) bemutatása
-A tenyészkiválasztás szempontjai a telepen
-A vemhesítés módszere, gyakorlati végrehajtása
-A fiaztatás, malacnevelés ismertetése
-Aktuális termelési adatok
-A telepen előforduló betegségek, alkalmazott gyógykezelések
Válaszotokat előre is köszönöm!
kezdődik a disznónál is ami a tejjel folyik!
Értem,1 hónapos fizetésre nem adom oda,mert jártam már úgy hogy 2 hetes fizetés lett volna de azóta sem láttam pénzt (kb. 2 éve).
hát oda nem hiszem h elmennek és 1 hónap mulva fizetnek
Mi az alföldön lakunk,de egy szállítmányért lehet eljönnének,azonnal fizetnek?
A pápai húsipar most 285+7%-ért veszi
sajnos most nem jó ára van neki
Üdv mindenkinek!
Sertés árakról érdeklődnék valamint felvásárlót keresek hízóim megvételére 110-140 kg-ig. Kérem ha tudnak segítsenek.
Válasz #65. hozzászólásra
ha itteni inszeminátorral rakatnánk akkor itt is 2000 lenne de nekünk az anivet közvetlen adja(tehát 1000 forint a plusz az éppen illetékes inszeminátornak ) és ha vissza.... ol akkor is elkéri csak akkor nem ha nem raktuk bele az anyagot azt meg oda szoktuk locsolni nekik hogy a szagtol jobban indul
az a helyzet h akkor nálatok marha jól megy nálunk egy doboz sperma 2000 és ha visszagörög akkor is elkéri
az anyag benyomást is mi szoktuk csinálni egyszer megmutatta a csávó azóta sima ügy és biztos is ha pedig nem tudjuk belenyomni az anyagot a malacba mert tul ment az idön akkor a következő időpontnál ha jo akkor nem kér pénzt se de ezt meglehet szokni hogy mikor mi a helyzet.
amugy a legegyszerűbb felirni az időpontot mikor lett leválsztva a malac alola és 5 nap vagy ha nem leválsztás után akkor az irkálós modszer az igazi
szerintem
Válasz #58. hozzászólásra
nem az anyag benyomása a lényeg, mert azt benyomja ha már ott van a szaladó kocába is
ha a gazda nem időben szól, mert nem figyel oda
aki megrendeli a spermát és kifizeti az általában figyelmesebb is
én nem tom én nem kinlódok vele az bizti amikor látom h görög akkor ráengedem aztán 4 óránként amig álja nem kell aggódni 14-15 malacot ledobja abból min. 12-13 fel is nevel de volt már amikor 14 et is felnevelt pont 14 csöcse volt neki
Válasz #60. hozzászólásra
ezt én is megerősitem mert nekünk az anivet es srrác idehozza házhoz az anyagot ráadásul ezer forint egy anyag 2 őt hoz hogy másnap rá lehessen rakni nekünk minden koca megfogja elsőre nagyon kevés indul vissza és 5-6 kocáért tartani egy kant ami rendesen eszik takaritani a helyét mert külön kell tartani külön kaja stbb... nekünk is volt de örültünk hogy megszabadultunk tőle szoval a koca berakás az 1 évbe 5 -6 kocára kevesebb mint egy kant tartani csak azért. nagy állománynál már érdemesebb talán
Válasz #58. hozzászólásra
Volt már nekünk is nem egyszer kandisznónk. Ha nagyon profin akarja az ember csinálni, akkor rengeteg extrát kell a kannak adni kajailag. Nagyon nagy odafigyelés.
Ha sokat eszik az a baj, ha keveset az, és akkor még nem is beszélve egyéb kiegészítőkről.
Legjobb módszer az anivet-től rendelni spermát és "beleönteni" az anyába. Ennél egyszerűbb háztájiban nem létezik. Felénk már rengetegen önállóan oldják ezt meg az előbb leírtak szerint.
meg nem hoznak be minden féle betegséget abban az időben többe került a gyógyszer mint amenyiért megvették most se virágzik a piac de legalább a gyógyszerekre nem kell költeni nálunk még ismerősöknek se nagyon kell nézelődni hogy "na az enyémek ilyenek a tiédek mienek" szöveggel
biztos nagy odafigyellés kell ahoz hogy benyomja neki az anyagot na hát nálunk nem kell oda figyelnie! Azóta nincs is semmi gond!!!!
Válasz #54. hozzászólásra
Nem a nyakkendősre gondoltam, van már jobb megoldás is erre.
Válasz #54. hozzászólásra
a legtöbbször az állat gazdája a felelős a visszaivárzásért. az inszeminálás az nagy odafigyelést igényel