Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz trikolor5 #464. hozzászólásáraMifelénk SK, Lévától délre már 2. napja csinálják a talajelőkészitést NZ agresív, fogasborona, vagy hasonló munkagépekkel.
Válasz Gabi 07 #461. hozzászólásáraElég ha bemosta. De sokan itt hibáznak a karbamiddal, azt gondolják későn kerül felvehető állapotba. Ha sikerül így kitenni, akkor az eső odaverte a leveleit az olvadó karbamidhoz, 1 hét múlva ha +10 fokok lesznek, be fog zöldülni tőle rendesen. 7-8 éve úgy jártam hogy 0.5 óra alatt kapott 30+ ml-ert, 2 hétig úgy nézett ki a búza, mintha totálozva lett volna.
Válasz .Richard. #443. hozzászólásáraTavaly a február eleji, és a szárbaindulás kezdeti szórás is megkapta a bemosó csapadékot.
Idén gyászosak a kilátások.
Válasz Bárány #442. hozzászólásáraHát gondoltam a két véglet közötti lájtos 20 miliméteres öntözésre de kb. 10 éve vagy több olyan természeti jelenség nincs. Akkor amikor kéne. Igy hát, kapufa.
Válasz mtz1221 #438. hozzászólásáraEzzel a szorással asszem téged is leszpttak a meteorologusok. Eső istt akkor lesz mármint a medencébe mikor a medi ciklon vagy mi idecsap. Dél felöl ugye mikor keni napokig akkor uszik minden. De északrol csak szrakodás jön nagyrészt. Meg hideg. Szoval bizol benne,hogy jobb ,hogy nem a poton maradt?
Válasz III.Gyula #435. hozzászólására6-kor mentem ki, 9-ig jó volt utána nyomolt. 12 kor indultam tovább kb1 után jó volt, most értem be, elég volt mára de kész van.
A január 30-i erős szelet követően hétfőn kimentem egy augusztusban szántott és gyűrűs hengerezett területre kombinátorral 30 fokos szöget tartva a szántásra szép munkája lett.
Ez egy repcének tervezett terület volt de a szántást követően nem láttam értelmét tovább gyúrni.
Ilyen korán még sosem jártam kinn,
Válasz zsoltrs #422. hozzászólásáraA talaj nedvességtartalmát kell elsősorban megőrizni aminek jó eszköze a cambridge henger símítóval, a műtrágya kiszórását gyorsan kövesse a bedolgozás, tanácsolnám hogy az utolsó magágykészítés előtt szórd ki a műtrágyát , a műveletek irányát mindig az előző munka után visszamaradt traktornyomok eltüntetése határozza meg.
Válasz zsoltrs #424. hozzászólásáraVagy egy héttel vetés előtt kiszórod, megcsinálod a magyágyat, másnap lehengerezed. Egy hét múlva elveted, 3 nap múlva meg lenyomod totállal. Tehát végülis 10 napot pihen, ami gaz akart visszaállni vagy kikekni már megtette. Permetezésig tiszta lesz.
Válasz zsoltrs #424. hozzászólásáraFoszfort, káliumot én is ősszel töltök a talajba, a nitrogén viszont a növény gyökeréhez kellene eljuttatni. Szóval, ha már így esett, akkor ehhez igazodnék.
Amúgy a lazított felület nem kívánna lezárást?
Válasz zsoltrs #424. hozzászólásáraSoha nem szórtam még ki ősszel, és a vetéssel egy menetben sem sor mellé, mégse származott hátrányom belőle. A közeli, és távoli környezetemben is mindenki úgy csinálja, hogy vetés előtt röviddel szór.
Válasz Bárány #423. hozzászólásáraErre nem gondoltam h össze huzgalna a műtrágyát.
Vagy akkor csak közvetlenül vetés előtt szórnám az npk-t és menne rá a forgó kapás..?
Mindenki írja, h annak szinte ősszel már kint kellene lenni, valaki meg a vetőgeppel rakja a sor mellé.
Válasz zsoltrs #422. hozzászólásáraA simító szerintem eléggé elhúzkodná, kétséges, hogy mennyire maradna egyenletes a kiszórt műtrágya eloszlása.
A másodikat választanám, de én közvetlenül vetés előtt csinálnám, bár ehhez az időzítéshez a konkrét körülmények ismerete kell. Pl. gazosodik-e, mennyire szárad, hogy viseljednek a talajaid, balblabla.
Tanácsot szeretnék kérni.
2 dolog közt vacilálok.
1. Ki szórom az Npk-t így február elején a lazított földre, majd simítós cambridge hengerrel eldolgozom, aztán majd vetés előtt forgókapassal megcsinalom. Vagy
2. Majd március közepén kiszorom az Npk-t utána forgókapas és egy hónap múlva jöhet a vetés (max fozát, ha zoldul).
Utóbbit még sose próbáltam, mindig 2 menet volt tavasszal...
Válasz Bobo77 #416. hozzászólásáraUgyan már! Amikor itt álltatok a ház előtt, mi meg épp a szülinapomat ünnepeltük, akkor sem tudtunk becsalni titeket.
Akkor majd pont melózni fogsz eljönni?
Cöcöcö!
465 hozzászólás
Válasz trikolor5 #464. hozzászólásáraMifelénk SK, Lévától délre már 2. napja csinálják a talajelőkészitést NZ agresív, fogasborona, vagy hasonló munkagépekkel.
Na kezdi már valaki? Keréksúlyokat ti leszoktátok venni szántáselmunkálásnál vagy fölösleges?
Válasz Gabi 07 #461. hozzászólásáraElég ha bemosta. De sokan itt hibáznak a karbamiddal, azt gondolják későn kerül felvehető állapotba. Ha sikerül így kitenni, akkor az eső odaverte a leveleit az olvadó karbamidhoz, 1 hét múlva ha +10 fokok lesznek, be fog zöldülni tőle rendesen. 7-8 éve úgy jártam hogy 0.5 óra alatt kapott 30+ ml-ert, 2 hétig úgy nézett ki a búza, mintha totálozva lett volna.
Így jár az ember ha többen szurkolnak neki az esőért. Én is azt kívánom hogy idén mindenkinek így sikerüljön a szórás.
Válasz mtz1221 #458. hozzászólására 18!
Te megmondtad!
Na az majd berúgja a karbamidot.
Válasz mtz1221 #458. hozzászólásáraszuper!
Válasz mtz1221 #458. hozzászólásáraAz faxa, annyit már hónapok óta nem láttam 1szerre
18 lett.
Válasz Zsolesz83 #450. hozzászólásáraA gond inkább az, hogy nincs ami belefaggyon!
Válasz mtz1221 #454. hozzászólásáraMeglett a beígért 20-30 mm????
Válasz mtz1221 #454. hozzászólásáraNa?na.na.na.na. ki mit mondott? Lett legalább 10?????
Válasz .Richard. #453. hozzászólásáraCsepeg már,de fúj a szél is. Remélem elkezd rendesen esni.
Válasz mtz1221 #447. hozzászólásáraÉbresztő! Megy a felhő ! Legyen szerencséd!
Válasz mtz1221 #439. hozzászólására
Válasz mtz1221 #447. hozzászólásárabakker,ide meg most befirkált 5öt az időkép.-a nagy semmiből...
Válasz Gabi 07 #449. hozzászólásáraJó hogy mondod!Szaladok,én is ki teszem.Nem mond fagyot.
Válasz mtz1221 #447. hozzászólásáraIde bemondtak 1,5mm-t! A csapadék mérőt kiraktam, biztos ami biztos!
Hogy mégis lássam, mennyi nem esett!
Válasz .Richard. #443. hozzászólásáraTavaly a február eleji, és a szárbaindulás kezdeti szórás is megkapta a bemosó csapadékot.
Idén gyászosak a kilátások.
Válasz fexco #446. hozzászólásáraKapni fogok.
Válasz mtz1221 #434. hozzászólásáramost akkor kapsz 25 milit,vagy azt amit mi?
Válasz Bárány #442. hozzászólásáraAz biztos!
Rögtön megbántam még én is, hogy már kiszórtam!
Igaz már belehengereztem, úgyhogy várja az esőt!
Válasz .Richard. #440. hozzászólásáraHa a következő három héten sem lesz csapadék, akkor nálunk az egész téli csapadékhoz be lehet írni a nagy nullát.
Válasz Bárány #442. hozzászólásáraHát gondoltam a két véglet közötti lájtos 20 miliméteres öntözésre de kb. 10 éve vagy több olyan természeti jelenség nincs. Akkor amikor kéne. Igy hát, kapufa.
Válasz .Richard. #440. hozzászólásáraAhogy te bíztatsz, nem bíztat úgy senki!
Válasz mtz1221 #439. hozzászólásáramiért nem hagy művelő utat, úgyis kitaposd és kevesebb mag fogy
Válasz mtz1221 #438. hozzászólásáraEzzel a szorással asszem téged is leszpttak a meteorologusok. Eső istt akkor lesz mármint a medencébe mikor a medi ciklon vagy mi idecsap. Dél felöl ugye mikor keni napokig akkor uszik minden. De északrol csak szrakodás jön nagyrészt. Meg hideg. Szoval bizol benne,hogy jobb ,hogy nem a poton maradt?
Válasz B.Bali #437. hozzászólásáraLépegeti a fene, 15 méter a permetező is, 1 méter+- ra szerintem elhajtok.
Válasz III.Gyula #435. hozzászólására6-kor mentem ki, 9-ig jó volt utána nyomolt. 12 kor indultam tovább kb1 után jó volt, most értem be, elég volt mára de kész van.
Válasz B.Bali #436. hozzászólásáraKilépitek akart lenni.
Válasz mtz1221 #434. hozzászólásáraTe hogy szoktad a fogásokat, saccra vagy kiléptek?
Válasz mtz1221 #434. hozzászólásáraNem ragad,nyomol?
Válasz III.Gyula #433. hozzászólásáraInkább megyek és folytatom a szórást, csak bejöttem reggelizni.
Válasz mtz1221 #432. hozzászólásáraMindig ott jár az eszed ahol másnak a legnemesebb szerve!
Válasz apuci #421. hozzászólásáraA fene a gusztusodba, próbálni "mi egymást" ???
Válasz mazda 5 #430. hozzászólásáraJó nagy szögbe csinálod. Én olyan kicsibe, h le se merem írni.
Minnél nagyobb a szög, annál több idő a kis 3szogekkel szórakozni. Én meg kicsit lusta vagyok.
A január 30-i erős szelet követően hétfőn kimentem egy augusztusban szántott és gyűrűs hengerezett területre kombinátorral 30 fokos szöget tartva a szántásra szép munkája lett.
Ez egy repcének tervezett terület volt de a szántást követően nem láttam értelmét tovább gyúrni.
Ilyen korán még sosem jártam kinn,
Válasz zsoltrs #422. hozzászólásáraA talaj nedvességtartalmát kell elsősorban megőrizni aminek jó eszköze a cambridge henger símítóval, a műtrágya kiszórását gyorsan kövesse a bedolgozás, tanácsolnám hogy az utolsó magágykészítés előtt szórd ki a műtrágyát , a műveletek irányát mindig az előző munka után visszamaradt traktornyomok eltüntetése határozza meg.
Igen lazitottat akarom lezarni, mert az elmunkaloja elig kezdetleges.
Végülis majd vetés előtt szórom ki az npk-t.
Köszi a hozzászólásokat!
Válasz zsoltrs #424. hozzászólásáraVagy egy héttel vetés előtt kiszórod, megcsinálod a magyágyat, másnap lehengerezed. Egy hét múlva elveted, 3 nap múlva meg lenyomod totállal. Tehát végülis 10 napot pihen, ami gaz akart visszaállni vagy kikekni már megtette. Permetezésig tiszta lesz.
Válasz zsoltrs #424. hozzászólásáraFoszfort, káliumot én is ősszel töltök a talajba, a nitrogén viszont a növény gyökeréhez kellene eljuttatni. Szóval, ha már így esett, akkor ehhez igazodnék.
Amúgy a lazított felület nem kívánna lezárást?
Válasz zsoltrs #424. hozzászólásáraSoha nem szórtam még ki ősszel, és a vetéssel egy menetben sem sor mellé, mégse származott hátrányom belőle. A közeli, és távoli környezetemben is mindenki úgy csinálja, hogy vetés előtt röviddel szór.
Válasz Bárány #423. hozzászólásáraErre nem gondoltam h össze huzgalna a műtrágyát.
Vagy akkor csak közvetlenül vetés előtt szórnám az npk-t és menne rá a forgó kapás..?
Mindenki írja, h annak szinte ősszel már kint kellene lenni, valaki meg a vetőgeppel rakja a sor mellé.
Válasz zsoltrs #422. hozzászólásáraA simító szerintem eléggé elhúzkodná, kétséges, hogy mennyire maradna egyenletes a kiszórt műtrágya eloszlása.
A másodikat választanám, de én közvetlenül vetés előtt csinálnám, bár ehhez az időzítéshez a konkrét körülmények ismerete kell. Pl. gazosodik-e, mennyire szárad, hogy viseljednek a talajaid, balblabla.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
2 dolog közt vacilálok.
1. Ki szórom az Npk-t így február elején a lazított földre, majd simítós cambridge hengerrel eldolgozom, aztán majd vetés előtt forgókapassal megcsinalom. Vagy
2. Majd március közepén kiszorom az Npk-t utána forgókapas és egy hónap múlva jöhet a vetés (max fozát, ha zoldul).
Utóbbit még sose próbáltam, mindig 2 menet volt tavasszal...
Köszi
Válasz Bárány #420. hozzászólásáraÉrtem,akkor lett volna legjobb a buli,lehetett volna trakit próbálni meg mi egymás!
Válasz Bárány #419. hozzászólásáraValamikor késő éjjel értek hozzánk.
Mondjuk a hangulat pont akkor volt a legjobb;
Válasz III.Gyula #418. hozzászólásáraMegint vesz egy traktort az Alföldről?
Mert ez akkor volt, amikor lábon hozták haza, mint Józsi az úthengert.
Válasz Bárány #417. hozzászólásáraHamarosan újra lesz neki lehetősége!
Válasz Bobo77 #416. hozzászólásáraUgyan már! Amikor itt álltatok a ház előtt, mi meg épp a szülinapomat ünnepeltük, akkor sem tudtunk becsalni titeket.
Akkor majd pont melózni fogsz eljönni?
Cöcöcö!
Válasz Bárány #415. hozzászólásáraMajd egyszer elmegyek élőbe megnézni…Igaz tizen éve nem szántok magamnak de azért okosodok vagy okoskodok