Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó: 2015.01.17. - 18. új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Körbálázót, de milyet? új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Búza gyomirtása új
- Kukorica vetőmagok új
- MTZ 1221 traktor új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Fűtési rendszerek új
465 hozzászólás
Én is tegnap kezdetem volna de hát egy csöppet meg volt fagyva de ami késik nem mulik
Na ebben a négy napban akartam lesimítani a földeket, hát ebből nem lesz semmi, szépen behavaztunk :)
majd ha az idő engedi....
Válasz #11. hozzászólásra
...és azt nem mondta , hogy akkor mit csinál , ha nem bír őszön elmunkálni? Hülyeség , hogy egyenletlen lesz ... Mifelénk mindenki tavaszon csinálja .
Ha itt elmunkálnánk őszön , úgy megülepedne , hogy azt a kombinátor fel se bírná csikarni , vagy csak nagy darabokban...
Válasz #1. hozzászólásra
Egy komoly nagy termelő úgy nyilatkozott egyszer,hogy nem simítózik,mert egyenetlen lessz a magágy nedvessége.Úgy fogalmazott,hogy a száraz púpokat beletolni a nedvesebb gödrökbe,és ez okozza az egyenetlenséget.Amit el is hiszek neki.Az őszi szántáselmunkálás a legjobb.
Válasz #1. hozzászólásra
De milyet?
Reggel 8 megfelel?
Válasz #8. hozzászólásra
Én sem értem, hogy hova kapkodnak az emberek, mikor még fagy, meg nappal is +4 körül van. Csapadék meg van bőven a földekben.
Az atol füg hogy ki mit akar vetni!!!!!
Ha mákot vagy borsót az már izgul,de a kuk meg a napra még várhat még 2 hetet is!!!
nekem egy táblát a kiöntött Sajó simítózott el, ahoz képest jó lett, 4-5 uszadékfát kellett csak levinnem róla
itt esik a hó
tegnap én is visszajöttem mert teljesen átvolt fagyva ,délelőtt -5c volt
Jövőhéten mi is nekiállunk! Már tegnap elkezdtem volna csal le volt fagyva!
tegnap elött 40h
lenyomtam
minket nem érint, lévén hogy nem szántunk. De tegnap egész nap a határt jártam az AKG végett, és szerintem simán lehetett volna már próbálgatni a lazább, partosabb részeken...
Mi már kiszórtuk az első műtrágya legnagyobb részét is. De a határ teljesen üres volt. egy-két traktor vitt ki trágyát, de ennyi. Se műtrágyaszórók, se simító, se vetőgép, semmi...
Tapasztalatokat várok