Hirdetés
- Erdőtelepítési támogatás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Kukorica vetőmagok új
- Poénok új
285 hozzászólás
Válasz Gepi #282. hozzászólásáraNem az Enyém, cimborám segített be, Ő küldte a képet is.
A táblák azok nem táblák, hanem ki lehet toldani a simítót, meg van az elején fogas is, de elég ez az mtznek, homokosabb területen már pipál
Válasz mtz1221 #283. hozzászólásáraKészül tüntetésre
Válasz Gepi #282. hozzászólásáraNapelemek, azzal megy a traki.
Válasz Gumóka #281. hozzászólásáraNagyon szép munkát végez És nem is csíkoz. Régivel mi történt? A közlekedéssel nincs gond, autósok nem morognak? A 4 táblák mi célt szolgálnak?
Xt tárcsa átalakítva.
Válasz mtz1221 #278. hozzászólásáraamúgy nemvagyok elájulva a lengyel vasaktol,igaz hogy csak ez az 1van,de amennyibe kerül most,tuti nemvenném meg.amikor én vettem még jo árba volt.
Válasz mtz1221 #278. hozzászólásárapont a farmetra gondoltam.erre felénk csak ez van.semmi gond!
a tavaly ősszel gruberozott táblákat most lesimitottam vele,nem dugult el a kapamező.az első hengerrel nem is volt gond,mert itt a szántással ellentétbe porzott.vagy csak azért,mert később értem oda 2nappal a gruberozottra....
Válasz fexco #267. hozzászólásáraEnnek mintha szellősebb lenne az első hengere.https://youtu.be/cYBT98oa7_Q
Válasz fexco #276. hozzászólásáraA szomszédoknál van Bednar, Kühne, azok is ugyanúgy xopnak vele, mint én a Rolmako-val. .
Válasz Gandhy #269. hozzászólására
Válasz fexco #263. hozzászólásáraNálunk kilett vágva a tengely úgy mind a lemkenél , és akkor kevésé hajlamos a bedugulásra !
Válasz mtz1221 #272. hozzászólásáraHa omlosabb akkor jó lehet. De agyagba nem.
Válasz Gandhy #271. hozzászólásáraNekem egyszer de utoljára egy kulló agyag,kb. 3mázsa volt 2.5mèteren. de minden milimèterèt úgy kellett kikaparni. Az vizesbe nem való.
Válasz fexco #267. hozzászólásáraAkkor olyan mint a gruberom hátsó hengere. Mikor berakodik mindig eszembe jut hogy bekéne egy nehéz láncot hegeszteni a két teli gyűrű közé, hátha kiverné.
Válasz .Richard. #270. hozzászólásáraNekem az tetszik benne, hogy képes akár 10 méteren hóemberré válni, ha egy nedvesebb folton áthúzom. Aztán félórát kaparhatom.
Válasz Gandhy #269. hozzászólásáraMert nem való oda. Csak senki nem szólt nekik. Gondolom csak az jön le nekik, apró magágyat hagy maga után, jól nyom,aprit. De a reggeli ködös föld is kibèleli. Katasztrófa.Legalább felemelhető lenne,ha nem kell. De nem , inkább vegyèl másikat amin kerèk van.
Válasz fexco #267. hozzászólásáraMinden kompaktorom bedugul az első henger, ez gyártó független.
Válasz fexco #263. hozzászólásáraFaxa rögös betonkemèny nyáron lazított, vagy szántott agyonszáradt agyagon az a henger a súly, meg a simito ha le nem törik , biztosan megtöri a földet. Amúgy biztosan egy átok rajta. Felemelhetőnek kène lennie a hengernek, ha sár van,hátulra meg 2támkerèk kellene magasságot állitani akkor azon futna.
Válasz mtz1221 #266. hozzászólásáraaz amikor magágyat csinál,szinte nem is dolgozik.
szerintem ez konstrukcio hibás:a csapágyazásnál a középső tengelyen vannak azok az erősitések,és ott dugul be,de olyan szinten,mint a beton....
Válasz fexco #265. hozzászólásáraMert a simító deszka össze keveri a földet. Azt nem lehet felvenni elsőnek ?
Válasz trikolor5 #264. hozzászólásáramost használtam előszőr simitani.eddig csak magágyelőkészitésre használtam.az első henger általába bedugul,ha egy kicsit nedves a pálya.
Válasz fexco #263. hozzászólásáraPont ilyet néztem. Megvagy vele elégedve?
Éés nemdugult be az eleje...4-5centin lett a kapamező belőve.
Válasz mtz1221 #256. hozzászólására
Válasz .Richard. #260. hozzászólásáraMár nincs ilyen gond, nem végez nehéz munkát, permetező és műtrágyaszóró a feladata. Tartja a 81 fokot szigorúan.
Válasz Gandhy #253. hozzászólásáraNem lehet kisebb szijtárcsát rakni a vizpumpára? Vagy,több lapátos ventilátort? Esetleg egy elektromosant elèje,ami fúj hátrafele?
Válasz envagyok2 #257. hozzászólásáraNálam jobb szokott lenni ha kiszárítom a tetejét. Mélyebbre megy a gyökere indulásból, nem sül le 1 hét alatt mikor megjönnek a júniusi 40 fokok.
Válasz Gandhy #253. hozzászólásáravagy lehet nagyon betekeri a töreket. le kell kédergumizni, ne tudja felszedni, felszívni a töreket, és ne a hűtő alatt, mellett szívja, hanem csak rajta keresztül, és akkor jobb lesz a hútés. ettől még nem vonom kétségbe, hogy szar. nyugti gépeknél is 4-5 hútőn (klíma, gázolaj, interkúler, váltó, és a víz) keresztül szívja be a levegőt, az se fog kevesebbet, mint az akku... én is kínlódtam hűtéssel, nekem is az volt a baj, hogy telesívta a hűtőket, csisszre körbekédereztem, azóta rá se lehet ismerni.
Válasz mtz1221 #256. hozzászólásáraszerintem meg 2-3-4 cmre, ahogy épp elmegy mindenhol a kapa. minek szárítani jobban? gyomokat kicsapja, aztán magágyat meg 6-8 cmre, ahogy a vetőgáp járni fog.
Válasz fexco #255. hozzászólására10-12 centi max mélységre és többet nem fogsz tiprollerrezni.
üdv gazdatársak!!! ha kompaktorral simitok,a kapamezőt hogy ajánlatos beállitani??gruberozott és szántott (tavaly ősszel)táblákba?? vagy inkább mennyek neki tiprollerrel??
Válasz Gandhy #253. hozzászólásáraNekünk még hátul volt a fülkében, azt 2003-ban vette papám újan.
Válasz Gumóka #252. hozzászólásáraA rendszámot fel sem tettem előre, az oldalelemeket sem bírta. A traktor elhúzott mindent erőből, de a hűtése egy nagy lófax. A hűtők előtt két benga akku, azt nem is értem, miért kellett oda.
Válasz Gandhy #250. hozzászólásáraNálunk is ilyen volt újkora óta, nyári lazítást nem igen bírta, nekünk a rácson volt elől a rendszám, le lett véve, úgy azért jobb lett, de minden nap pucolni kellett a hűtőjét.
Szerintem ott alulméretezett lett.
Válasz Gandhy #250. hozzászólására520 szélesen
Válasz Gumóka #247. hozzászólásáraElhúzta a 1025, csak átment szauna üzemmódba.
Válasz kovacsviktoraggtelek #248. hozzászólására
Itt holnap kezdődik,ülés tesztelve
Válasz Gandhy #243. hozzászólásáraNem nyomtad neki eléggé
Válasz vlasztika #244. hozzászólásáraÉn a kombinátort többre becsülöm első menetre is mélyen. Másodszor vetés előtt meg csak 5-8 centin.
Válasz vlasztika #244. hozzászólásáraTisztelt Uram!
Minél hamarabb célszerű lezárni a talajt, amint lehet, csinálni kell, ezek az ordító szelek rengeteg nedvességet el tudnak vinni!
Sziasztok!
Érdemes lenne szerintetek könnyű fogasboronával szántást elmunkálni vagy inkább márciusban?Áprilisban vetés elött rau kombinátorral lenne magágy készitve.
Válasz Kémlelő #239. hozzászólásáraNekem elől-hátul is van, de az elsőt le kellett vennem, mert nem bírt vele a ménes.
Ki mikor kezdi?
Válasz Kémlelő #239. hozzászólásáraVan amikor szárítani kell a talajt hogy rendesen tudjál vetni / ültetni. Zöldség termesztőknél szokás ez.
Válasz Kémlelő #239. hozzászólásáraHa a simító megy hátul, akkor egy kicsit lezárja.
Válasz gyurko19 #224. hozzászólásáraMiért jobb ha elől van a borona és hatul a simító?
Van akinél fordítva van.
Előbb simít, aztán csíkot húz.
Válasz pamko #225. hozzászólásáraIgen elbírja!
Válasz mtz1221 #235. hozzászólásáranálam meg csavarodik belőle a víz
Válasz mtz1221 #235. hozzászólásáraMár múlt hét csütörtökön is porolt itt.