Hirdetés
Fórum
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Körbálázót, de milyet? új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kecsketenyésztés új
- Dohánytermesztés új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
Cikkajánló
Hirdetés
276 hozzászólás
Válasz #25. hozzászólásra
Én őszi sörárpában gondolkodom.Vanessa vetőmagot adnának.
Válasz #23. hozzászólásra
Nyugati határszél. Tak:4300, sör:4800+komp. Termésátlag 20-25q/ha. Sok gombás állomány. Szarul kelt, eső sem volt később sem...
Errefelé a legjobb eredményem 38q/ha volt pár éve... Szóval erre el kell felejteni a tavaszi sörárpát... Csak muszájból szabad..
Úgy látszik kevesen vagyunk, vagy nem nagyon érdeklödnek a gazdatársak a téma iránt. Nálunk Felvidéken is kevesebbet tudtak vetni, másutt még ennyit se. A tavaszon azt gondoltam, hogy a sörárpa lesz a nyerö, de a mostani árak nem ezt igazolják. A múlt héten még 200-220€ volt az ára, most kedödik csak aratása és máris csak 160-180€ árról beszélnek. Még azt mondják a kereskedök, hogy még kevesebb lesz, legalábbis ök szeretnék.A hektárhozamok, eddig 35-40q/ha.
Senki nem termelt sörárpát??Forintba,mi az átvételi ára?
Szia! Én itt Miskolc mellett készülök most 40 ha-on őszi árpára! Nem szerződtem senkivel, majd aki jóbb ajánlatott tesz az viszi! Évekig termeltem a Borsodi (Bőcsi) sörgyárnak, a mínőséget mindíg tudtam hozni! Most a raiffaisen agro-val szemezgetek.....majd lessz valami.
Erre a privátra jabilman@freemail.hu egy telefonszámot adhatsz, ha ott leszünk a finisben, majd kereslek!
Az idei tapasztalatok,termésátlag,átvételi árak,hogyan alakultak?
békésben is vannak termelőim.gyoma szeghalom környékén
Válasz #13. hozzászólásra
Köszi az infót,lehet bedurrantunk vagy 50 hektárt,próba képen!
az egész országban felvásárolunk,illetve termeltetünk
xanadu,scarlett,pasadena,jersey,malz,vanessa,nectaria ezek elfogadott fajták
a 2012 es évben elég magasak voltak a felvásárlási árak.valószinű igy lessz ez 2013 ban is)
kamionos szállitás.bevizsgálás után az eladó telaphelyén értendő
Én termelek minden évben,idén rekordot termett.Xanadu 5,5t/ha!!Nálunk átlagban 3-4tonnákad ad.Ha sör minőségű,magasabb árban van mint a búza.Szalmája meg jó takarmány a húsmarhának.
Válasz #12. hozzászólásra
Termelnétek?Hód tész termeltet.
Válasz #11. hozzászólásra
Esetleg, Békés vagy Csongrád megyéből is vásároltok,vagy csak Borsod megyében?Írtad országosan,az mit foglal magában,teherautós szállításra gondolsz,vagy megyékre lebontva telephelyi átvétel is működik,traktoros szállítás végett..
cégünk kedvező feltételekkel vásárol szerződik őszi illetve tavaszi sörárpa fajtákat.várom minden kedves termelő jelentkezését.30/4244034.gyenes attila
az árak kezdenek szállni.
ma épp 67 eFt -ot ajánlottak sörárpáért.
nem is kérdés hogy érdemes vele foglalkozni..
Válasz #8. hozzászólásra
40 fölött vagyunk
ez a legjobb amit vágott idén a fickó
Válasz #7. hozzászólásra
............nem, maszek oldalakkal
Válasz #6. hozzászólásra
10centis oldalakkal?
Válasz #5. hozzászólásra
10 heki 8 db hw8011-es
mi számit jó termésnek fiuklányok idén?
Vanessét ajánlják a kereskedök.Gyenes cége adna vetömagot meg kötne szerzödést is.Most is volt 200t árpánk több termelövel közösen.47+kom-ért ment el kombájn alol levonás nélkül.Tervbe van egy tárolo épitése pályázatbol ha sikerül akkor tudnánk bánni kényesebb portékával is.Itt van még a durum buza ha jo az is nagy biznisz lenne.De külön kell kezelni idáig nincs rá mod csak ha lenne saját tárolo ahol kamiont is tudnánk pakolni.Lassan haladunk elöre a kicsik kimaradnak a pénzosztásbol de hátha eljön a mi idönk is
Válasz #2. hozzászólásra
Tudok rá piacot,azért érdeklődöm.Vanesse fajtát adnának,az idén 5-6 tonna között arattak.2,5 mm es rostán megy át,és azt 56+ért vették meg.
Az öszi sörárpa termesztés engem is érdekelne.Pláne ha megfizetik jobban mint a taki árpát.Meg tétel legyen meg tárolás lehetöség.
Érdemes vele foglalkozni?Mindent írjatok,ami vele kapcsolatos.