Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.69 FtUSD396.2 FtCHF437.45 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
üdv!
Magát a folyamatot ismerem, de a szót nem, nincs semmi ilyen irányú végzettség vagy tanulmány, a műszaki dolgokba kicsit több. Tapasztalat sincs vele mert sose sorközműveltünk , most is csak kényszerűség miatt.
Üdv, Te gazdálkodsz ?
Na mindegy is, a lényeg az hogy minden szárazföldi növénynek, de csak hogy a termesztettnél maradjunk a kukoricánál is,a vízkörforgásnak van egy napi ritmusa, reggelre ha van miből felvennie akkor a kukorica sejtjei telve vannak vízzel, ezért pattan el,vagy törik,ez a felvett víz nem csak a tápanyagokhoz van, hanem a párologtatáshoz is, mert ha nem tud párologtatni a kukorica, előbb csak "pipál",aztán elpusztul,legrosszabb esetben.
Ezért jó az ha, már párologtatott, s nem olyan feszes,könnyebben hajlik ha eléri a vázat is, de nem törik.
De ezt a jelenséget Neked is ismerni kell.:)
Látod a dohánynál pontosan fordított a helyzet, ott reggel turgor állapotban törjük a levelet.:)
Üdv!
Miért töri ki nedves reggelen? Nekünk ettől kisebb lesz holnap csinálva olyan térd és derék között ér, de muszáj csinálni mert a kakaslábfű él és virul a titus plustól, dekalb mag az erektív levélállás miatt nem borult még össze, naponta 3-4 centit nő, nagyon beindult, csak nedves a földje a hétfői 30militől..
Te is hidd el nekem, hogy a lúdtalp + oldalazó kapa ugyan úgy betakarja a műtrágyát a sor mellett, és én sem ma kezdtem!
Azt pedig nem merném állítani a helyedben, hogy a töltögetéstől több a termés! Tudod, én csak a konkrét, objektív összehasonlító vizsgálatoknak hiszek, egy táblán belüli összehasonlításnak például. Egy gépalj így, egy gépalj amúgy csinálva, és ezt többször ismételve.
hidd el nekem mi sem ma kezdtük, nekünk ez bevállt mivel így többet tud a vetemény! Ja és a betöltés nem csak a gyom betakarása miatt fontos hanem most kap még 1,5 mázs a pétit hekinként és az odacsorgatott műkaki egyből be van takarva nedves földel sokkal hamarabb hasznosul hidd el nekem :)
Lúdtalpkapa a az oldalkéses KSMK-n is van! A töltögetéspártik azt állítják, hogy a töltögető kapa betakarja a gyomot a növény sorában.
Dombos területen pedig próbáld ki, hogy melyiken folyik meg jobban a csapadékvíz, a töltögetetten, vagy a lúdtalp+ oldalazó kapával kapálton-e!
A forgókban pedig tapasztaltam, hogy hogyan döcög a gép, pedig az csak rugós kapás kultivátorral volt ekézve!
Szántásnál az pár centi is számít, nekem legalább is!
1: erózió nem fenyeget
2: a gyomot a ludtalpkapa kivágja
3: betakarításnál nem érzed a kombájnba mert nem krumpli töltés
4: komoly eke nem veszi fel azt a kis bakhátat!
De még mindig nem értem miért jó feltölteni a sort?
1. Nagyobb lesz az erózió veszélye.
2. A gyomot nem takarja be jobban a sorában.
3. Aratáskor "nagyon kellemes" döcögni a kombájnnal, meg a magszállítókkal a barázdákon!
4. Szántáskor változhat a mélység, mert a mélységtartó kerék hol a púpon, hol a barázdában mehet.
Üdv.!
Sorközművelőről szeretnék infót kérni.
A 3 soros sorközművelőnek a fő tartó gerendája milyen hosszú?
Építési folyamatban vagyok, ezért érdekelne.
Itt vannak a képek.
MTZ-vel kapálunk 3-5 sebességben, attól függően mekkora a forgó.
Leták féle 6 soros kapával dolgozunk / 7 kocsis /.
Ár/érték arányban jó munkát végez, van sokkal jobb sorközművelő is de egyenlőre ez van.
3665 hozzászólás
Válasz #1459. hozzászólásra
ojan a kukorica is mint a XXXXXX mikor tele van vére ki lehet törni mikor nincs nem lehet
Moderálta: (575) 2012-06-08 18:40:25
Válasz #1463. hozzászólásra
Semmi gond, akkor jó munkát Neked.
Válasz #1462. hozzászólásra
üdv!
Magát a folyamatot ismerem, de a szót nem, nincs semmi ilyen irányú végzettség vagy tanulmány, a műszaki dolgokba kicsit több. Tapasztalat sincs vele mert sose sorközműveltünk , most is csak kényszerűség miatt.
Üdv, Te gazdálkodsz ?
Na mindegy is, a lényeg az hogy minden szárazföldi növénynek, de csak hogy a termesztettnél maradjunk a kukoricánál is,a vízkörforgásnak van egy napi ritmusa, reggelre ha van miből felvennie akkor a kukorica sejtjei telve vannak vízzel, ezért pattan el,vagy törik,ez a felvett víz nem csak a tápanyagokhoz van, hanem a párologtatáshoz is, mert ha nem tud párologtatni a kukorica, előbb csak "pipál",aztán elpusztul,legrosszabb esetben.
Ezért jó az ha, már párologtatott, s nem olyan feszes,könnyebben hajlik ha eléri a vázat is, de nem törik.
De ezt a jelenséget Neked is ismerni kell.:)
Látod a dohánynál pontosan fordított a helyzet, ott reggel turgor állapotban törjük a levelet.:)
Na egy kis segítség, én annak idején így tanultam: "a növényi sejtek feszes állapotát fenntartó nyomás"...............
Bezzeg az erektívet, azt igen!
Válasz #1458. hozzászólásra
Üdv!
ezt a szót nem ismerem, más szó nincs rá hogy milyen állapotba van
Válasz #1457. hozzászólásra
Mert turgor állapotban van.
Válasz #1456. hozzászólásra
Üdv!
Miért töri ki nedves reggelen? Nekünk ettől kisebb lesz holnap csinálva olyan térd és derék között ér, de muszáj csinálni mert a kakaslábfű él és virul a titus plustól, dekalb mag az erektív levélállás miatt nem borult még össze, naponta 3-4 centit nő, nagyon beindult, csak nedves a földje a hétfői 30militől..
Válasz #1454. hozzászólásra
Semmi baja nem kellene hogy legyen, ha elég melegben csinálja akkor nincs gond, ha nedves reggelen, akkor tényleg kitördeli.
Válasz #1454. hozzászólásra
Semmi baja nem lett. Sokszor csináltam már ilyen állapotban, csak a legmelegebb időben kell kimeni. Derektől kicsit magasabb volt.
Válasz #1449. hozzászólásra
Rossz nézni pattogott biztos a kukorica szára rendesen...
Válasz #1449. hozzászólásra
Itt is több a kár mint a haszon.
Válasz #1448. hozzászólásra
Te is hidd el nekem, hogy a lúdtalp + oldalazó kapa ugyan úgy betakarja a műtrágyát a sor mellett, és én sem ma kezdtem!
Azt pedig nem merném állítani a helyedben, hogy a töltögetéstől több a termés! Tudod, én csak a konkrét, objektív összehasonlító vizsgálatoknak hiszek, egy táblán belüli összehasonlításnak például. Egy gépalj így, egy gépalj amúgy csinálva, és ezt többször ismételve.
Válasz #1450. hozzászólásra
az ekézést nem a töltést mindenképpen ki kell hagyni(mind a24 sort)
Válasz #1447. hozzászólásra
A forgót akkor kihagyjuk a kultivátorozásból?
Tegnapi munkám!
Még egyszer
hidd el nekem mi sem ma kezdtük, nekünk ez bevállt mivel így többet tud a vetemény! Ja és a betöltés nem csak a gyom betakarása miatt fontos hanem most kap még 1,5 mázs a pétit hekinként és az odacsorgatott műkaki egyből be van takarva nedves földel sokkal hamarabb hasznosul hidd el nekem :)
Válasz #1442. hozzászólásra
napra után sose szántunka tárcsázás meg sokkal jobb..a végevetést sose töltsük,nem zötyög semmi.
Tegnapi munkám!
http://youtu.be/-_ottcaWDUY
Válasz #1441. hozzászólásra
Pedig ez hasonlít a krumplitöltéshez.
Válasz #1443. hozzászólásra
Lúdtalpkapa a az oldalkéses KSMK-n is van! A töltögetéspártik azt állítják, hogy a töltögető kapa betakarja a gyomot a növény sorában.
Dombos területen pedig próbáld ki, hogy melyiken folyik meg jobban a csapadékvíz, a töltögetetten, vagy a lúdtalp+ oldalazó kapával kapálton-e!
A forgókban pedig tapasztaltam, hogy hogyan döcög a gép, pedig az csak rugós kapás kultivátorral volt ekézve!
Szántásnál az pár centi is számít, nekem legalább is!
1: erózió nem fenyeget
2: a gyomot a ludtalpkapa kivágja
3: betakarításnál nem érzed a kombájnba mert nem krumpli töltés
4: komoly eke nem veszi fel azt a kis bakhátat!
Válasz #1386. hozzászólásra
De még mindig nem értem miért jó feltölteni a sort?
1. Nagyobb lesz az erózió veszélye.
2. A gyomot nem takarja be jobban a sorában.
3. Aratáskor "nagyon kellemes" döcögni a kombájnnal, meg a magszállítókkal a barázdákon!
4. Szántáskor változhat a mélység, mert a mélységtartó kerék hol a púpon, hol a barázdában mehet.
na itt a kép
huzatáskor pio e82!
Válasz #1435. hozzászólásra
Mennyi pííííz????
Üdv:Kobi--Segitséget kérek!1974-es Orosz sorközmüvelöhöz keresek egy tag felfogatásához öntvény házat,elöre is köszi!!
Válasz #1435. hozzászólásra
Üdv Bence, nagyon szép. Legalább leteszteltétek a gyártmányt.
A forgókapás nehézkultiból én is szívesen fogadnék egyet tesztelésre.
Moderálta: (575) 2012-06-07 12:10:55
Üdv.!
Sorközművelőről szeretnék infót kérni.
A 3 soros sorközművelőnek a fő tartó gerendája milyen hosszú?
Építési folyamatban vagyok, ezért érdekelne.
Tegnap gépet nézni voltunk...
videót majd később
hangot rá
Valaki használt már ilyen műtrágyaszórót?
http://www.sorosmutragyaszoro.hu/
Ha igen mik a vélemények?
Válasz #1430. hozzászólásra
7000+áfa/db ahogy néztem + ptk
Válasz #1430. hozzászólásra
Letáknál. A neten fent van árlistával együtt.
Válasz #1428. hozzászólásra
Ilyen töltőkapát hol lehet venni, és kb mennyibe kerül?
Válasz #1425. hozzászólásra
Sajnos nem lehet látni a képet
Válasz #1427. hozzászólásra
Válasz #1425. hozzászólásra
Válasz #1423. hozzászólásra
igen ere kösz szépen kicsit nedveseb földön ragadnak e vagy lerugják magukrol
Válasz #1380. hozzászólásra
Itt vannak a képek.
MTZ-vel kapálunk 3-5 sebességben, attól függően mekkora a forgó.
Leták féle 6 soros kapával dolgozunk / 7 kocsis /.
Ár/érték arányban jó munkát végez, van sokkal jobb sorközművelő is de egyenlőre ez van.
Válasz #1417. hozzászólásra
itt megtalálod a méreteket is:
http://webshop.keletagro.hu/spc-vetogep-tomoritokerek-komplett_id5549
Válasz #1417. hozzászólásra
erre gondoltál?
http://webshop.keletagro.hu/1_webaruhaz/spc-vetogep-tomoritokerek-gumi_id5548
Válasz #1416. hozzászólásra
Persze teszteltem vetettem vele 10ha kukoricát.
Válasz #1394. hozzászólásra
Mit állítsak be ?
Mikor az egész eleje kuka.
néha mikor megyek vele az aszfalton és bemegy egy gödörbe úgy elkezd szitálni mintha szét akarna esni.
Válasz #1419. hozzászólásra
Szia JOSEY, ezt a videót éppen tegnap néztem, nem semmi.
Válasz #1357. hozzászólásra
Válasz #1411. hozzászólásra
jo megvan csináva ijen záro kerekeket hol lehet kapni meg menyié kb mijen szélesek
Válasz #1411. hozzászólásra
Tetszik, tesztelted is ?
Lehet szériában gyártani.