Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz 5465 #3308. hozzászólásáraNekem most készül egy hasonló,itthoni gyártású . Nem lesz kamera,hanem hátul ül egy ember (én) és hidraulikusan kormányozza.
Nekem azért kell,mert a zeller gyomirtása nem megoldható mivel kivonták a hatóanyagot.Kapálni meg nemigen szeretek.
Ha kész lesz teszek fel videót.
Az ára elég húzós,ha a gyártó hozzájárul akkor megírom. (a gyártó is itt szokott lenni)
Válasz Hús Futár #3299. hozzászólásáraA mienk annyira laza (volt), hogy zsirzó nyomásra kiemelkedett, és egy combosabb csavarhúzóvan le lehetett pattintani. 3-4 helyen pontszerüen be volt "préselve, ütve". Egy kicsit rázömítettünk és jó is lett. Ha a zsírzógomb csak a préselt lemezbe van betekerve, akkor pöttyints mögé egy hatlapfejű fényes édesannyát, hogy legyen normális menete. Milyénket párat kifordított a külső behatás.
Válasz .!?@ #3312. hozzászólásáraFogalmam sincs. 2 éve használtan vettük, de sokat ez sem ment még. Talán 2017es évjárat. 5 millió körül volt, de hogy bruttó, vagy nettó, passz. Ha gondolod kikeresem holnap a számlát. Azok az ujjacskák szépen teszik a dolgukat. Kamera nélkül meg már el sem tudnám képzelni
Válasz 5465 #3308. hozzászólásáraKicsit megpiszkálja a földet, kiforgatja az apró gyomokat a sorokban, a tövek között is. Illetve egyengeti a sorok közét. Nem mintha kellene, de konyhakert minőség van mögötte.
Válasz Hús Futár #3299. hozzászólásáraA porvèdőre gondolsz?? Mert azt sok sok szerszám kipróbálás útán csőkulcs jött be, simán lepattant a fedèl. Csak merőlegesen fogd meg a szerszámmal ès 1-2 föl le mozdulat ès lejön..
Válasz .!?@ #3290. hozzászólásáraMibe fáj ilyen garford 6 vagy 8 soros kivitelben?
Mennyi Ha kapástól lehet érdemes beleinvesztálni?
2020-ban ha jól emlékszem az Agromashon volt valami kite fejlesztésü kamera-letapogató vezérlésü kocsi, amire a meglévő sorközmüvelőt rá lehet kapcsolni. Jó lehet ez a változat?
Válasz Bárány #3240. hozzászólásáraKamerás kultival lehetséges.
Nekem anno a garford elhúzta kb 2 cm-el a sor mellett egész nap egyenesben,kanyarban.
Steketee és garford a terv a precíziósban, pl.
Válasz ZZ #3284. hozzászólásáraPassz, ezt így ember meg nem mondja. Ha feloldódtak, szétkenődtek a meszes kis szemcsék, az nem jelent jót, de egy-két csepp eső azért még nem feltétlenül ellenfél.
Válasz ZZ #3282. hozzászólásáraHa rendes, bemosót kap, az rendben, de akkor egy darabig nem tudsz kultizni, márpedig gondolom, nem csak a műtrágya bedolgozása miatt csinálnád. Ha viszont épp csak megáztatja, akkor a bemosás helyett a hatóanyag részben-egészben elillan.
Szóval most nem kéne rá eső.
Válasz lac* #3260. hozzászólásáraAkkor nem értem miért "tart" tőle mindenki a környezetemben. Inkább 3500-4000 euróval /1 225 000-1 400 000 Ft/ drágább Monosemet választanak.
A ráma támasztókerekeinek meg tarajos fémkereket választanák a domborzati viszonyok miatt - oldaldőllések.
De idén csak nézegetem......
Válasz dnsv #3261. hozzászólásáraEzt a forgókapásat csak youtube videókon láttam dolgozni, valahogyan tartok az ismeretlentől. Ha látnám élőben, lehet változna a véleményem.
A rugókapás sorközmüvelőre gondoltam, ahol a kocsi be van téve a tartógerenda mögé-alá. Hogyan vált be ez a megoldás?
Válasz Utász #3182. hozzászólásáraMost vettük elő, pár kép.
Hézagolás a kocsikon.
Innen is vágtunk le, hogy a kocsi méllyebben tudjon menni.
Van hozzá egy kormányzási lehetőség, házi, csak kis sebességnél működik jól.
Válasz Sk Laci #3257. hozzászólásáraÉn még nem dolgoztam vele,nemrég hozták őket.Ennél a forgalmazónál vásároltuk az öntöző dobokat meg a szivattyúkat is.A kocsik jóval hátrébb vannak a heltiéhez képest.Zsirzó pontokat nem igen találtam rajtuk,mármint a fotókon,amiket akkor csináltam,mikor meghozták őket.Talán a szárnyánál lehet egyedűl,a csapjánál a perselyeknél.
3665 hozzászólás
Válasz 5465 #3308. hozzászólásáraNekem most készül egy hasonló,itthoni gyártású . Nem lesz kamera,hanem hátul ül egy ember (én) és hidraulikusan kormányozza.
Nekem azért kell,mert a zeller gyomirtása nem megoldható mivel kivonták a hatóanyagot.Kapálni meg nemigen szeretek.
Ha kész lesz teszek fel videót.
Az ára elég húzós,ha a gyártó hozzájárul akkor megírom. (a gyártó is itt szokott lenni)
Válasz Hús Futár #3299. hozzászólásáraA mienk annyira laza (volt), hogy zsirzó nyomásra kiemelkedett, és egy combosabb csavarhúzóvan le lehetett pattintani. 3-4 helyen pontszerüen be volt "préselve, ütve". Egy kicsit rázömítettünk és jó is lett. Ha a zsírzógomb csak a préselt lemezbe van betekerve, akkor pöttyints mögé egy hatlapfejű fényes édesannyát, hogy legyen normális menete. Milyénket párat kifordított a külső behatás.
Válasz .!?@ #3312. hozzászólásáraFogalmam sincs. 2 éve használtan vettük, de sokat ez sem ment még. Talán 2017es évjárat. 5 millió körül volt, de hogy bruttó, vagy nettó, passz. Ha gondolod kikeresem holnap a számlát. Azok az ujjacskák szépen teszik a dolgukat. Kamera nélkül meg már el sem tudnám képzelni
Válasz Lackó #3311. hozzászólásáraÁra publikus !?
Valóban olyan drágák azok a sárga “ujjacskák” !?
Válasz Lackó #3309. hozzászólásáraKöszi
Válasz 5465 #3308. hozzászólásáraKicsit megpiszkálja a földet, kiforgatja az apró gyomokat a sorokban, a tövek között is. Illetve egyengeti a sorok közét. Nem mintha kellene, de konyhakert minőség van mögötte.
Válasz Lackó #3305. hozzászólásáraBocs a tudatlanságomért, de azok a sárga csillagkerekek mi célt szolgálnak?
Válasz Lackó #3305. hozzászólásáraBocs a tudatlanságomért, de azok a sárga csillagkerekek mi célt szolgálnak?
Válasz Hús Futár #3302. hozzászólásáraNincs velük semmi gond.Az is megy mint látom,ha indokolt.
Holnap nekikezdünk mi is
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3303. hozzászólásáraOk köszönöm , egy már így is oda mert mérgemben vágóval vettem le .
Válasz Hús Futár #3299. hozzászólásáraA porvèdőre gondolsz?? Mert azt sok sok szerszám kipróbálás útán csőkulcs jött be, simán lepattant a fedèl. Csak merőlegesen fogd meg a szerszámmal ès 1-2 föl le mozdulat ès lejön..
Válasz Vinkó #3300. hozzászólásáraEnnyire nem váltak be ?
Válasz Sk Laci #3292. hozzászólásáraSteketee és garford kb 40-ről a 6-os…..
Még nem jöttek meg az ajánlatok.
Válasz Hús Futár #3298. hozzászólásáraGarford.
Omikron kultivátorkocsi kopír kerekének a csapágyház fedelét hogy lehet leoperálni úgy hogy egyben is maradjon ?
Válasz Vinkó #3293. hozzászólásáraGarfordot vagy ilyen egyéb kamerás kocsit ?
Válasz Bárány #3295. hozzászólásáraBármit akaszthatsz rá, akár tarlónjáró ekét is...
Válasz gcastle #3294. hozzászólásáraTe írtad helyesen. Az Axial standján láttam, nem a Kitéén.
Válasz gcastle #3294. hozzászólásáraCsak én gondolom úgy, hogy ennek már semmi értelme?
Válasz Sk Laci #3292. hozzászólásáraAkciálos megoldás
Válasz Sk Laci #3292. hozzászólásáraVan itt 2db,most szépen növi be őket a gaz. Gyomfésű megy helyette.
Válasz .!?@ #3290. hozzászólásáraMibe fáj ilyen garford 6 vagy 8 soros kivitelben?
Mennyi Ha kapástól lehet érdemes beleinvesztálni?
2020-ban ha jól emlékszem az Agromashon volt valami kite fejlesztésü kamera-letapogató vezérlésü kocsi, amire a meglévő sorközmüvelőt rá lehet kapcsolni. Jó lehet ez a változat?
Válasz .!?@ #3290. hozzászólásáraAzzal igen. Meg szemöldökcsipesszel is.
Aztán kb. ki is fújt.
Válasz Bárány #3240. hozzászólásáraKamerás kultival lehetséges.
Nekem anno a garford elhúzta kb 2 cm-el a sor mellett egész nap egyenesben,kanyarban.
Steketee és garford a terv a precíziósban, pl.
Válasz máris szomszéd #3288. hozzászólásáraakkor Josey-től lesz.
nekem pénteken megjött a lengyel
Válasz ND #3287. hozzászólásáraMég nincs kész.
Ott alól a képek a gyártójánál.
Válasz máris szomszéd #3286. hozzászólásáraMit sikerült találni végül?
Válasz JOSEY #3276. hozzászólásáraMár ne kapkodj.
Válasz ZZ #3284. hozzászólásáraPassz, ezt így ember meg nem mondja. Ha feloldódtak, szétkenődtek a meszes kis szemcsék, az nem jelent jót, de egy-két csepp eső azért még nem feltétlenül ellenfél.
Válasz Bárány #3283. hozzászólásáraAjjaj...a radar szerint kaphatott egy kis záport
Napos, széles időben mennyi idő alatt illan el a levegőbe a N hatóanyag??
Válasz ZZ #3282. hozzászólásáraHa rendes, bemosót kap, az rendben, de akkor egy darabig nem tudsz kultizni, márpedig gondolom, nem csak a műtrágya bedolgozása miatt csinálnád. Ha viszont épp csak megáztatja, akkor a bemosás helyett a hatóanyag részben-egészben elillan.
Szóval most nem kéne rá eső.
Válasz Bárány #3281. hozzászólásáraHa még kapna annál jobb lenne...
Válasz ZZ #3280. hozzászólásáraHa nem kap esőt, sokáig el van az ott.
Megszórtam 250 kg petisóval....
Holnap kultizzam is, vagy elvan még így pár napot....
Mert akkor az egészet megszórom, nem kell szerelgetni fel le a műkaki szórót és a kultivátort...
Válasz JOSEY #3276. hozzászólásáraMár tűkön ülök.
Mindenkinek köszönöm a Mattermachoz való hozzászóllását.
Válasz lac* #3260. hozzászólásáraAkkor nem értem miért "tart" tőle mindenki a környezetemben. Inkább 3500-4000 euróval /1 225 000-1 400 000 Ft/ drágább Monosemet választanak.
A ráma támasztókerekeinek meg tarajos fémkereket választanák a domborzati viszonyok miatt - oldaldőllések.
De idén csak nézegetem......
Valami kèszül....
Válasz dnsv #3261. hozzászólásáraEzt a forgókapásat csak youtube videókon láttam dolgozni, valahogyan tartok az ismeretlentől. Ha látnám élőben, lehet változna a véleményem.
A rugókapás sorközmüvelőre gondoltam, ahol a kocsi be van téve a tartógerenda mögé-alá. Hogyan vált be ez a megoldás?
Válasz Utász #3182. hozzászólásáraMost vettük elő, pár kép.
Hézagolás a kocsikon.
Innen is vágtunk le, hogy a kocsi méllyebben tudjon menni.
Van hozzá egy kormányzási lehetőség, házi, csak kis sebességnél működik jól.
Válasz Bobo77 #3272. hozzászólásáraGyógypedagógián csak az jut nekik meg max piszkálhatják ami a lábuk között van .
Válasz Hús Futár #3271. hozzászólásáraSzimulátor masiniszta
Válasz horvath.agro #3227. hozzászólásáraMa is tanulhattunk valamit a GYP traktorista képzőjéből .
Válasz B.Bali #3268. hozzászólásáraTutti HO
Válasz R Sándor #3267. hozzászólására3,5-5 t/ha
Válasz Bárány #3265. hozzászólásáraMilyen a fajtája a naprádnak? Nagyon szép!
Válasz Bárány #3265. hozzászólásáraEnnyi??? Ezzel a mennyiséggel milyen termés atlagaid vannak??
Válasz Sk Laci #3257. hozzászólásáraÉn még nem dolgoztam vele,nemrég hozták őket.Ennél a forgalmazónál vásároltuk az öntöző dobokat meg a szivattyúkat is.A kocsik jóval hátrébb vannak a heltiéhez képest.Zsirzó pontokat nem igen találtam rajtuk,mármint a fotókon,amiket akkor csináltam,mikor meghozták őket.Talán a szárnyánál lehet egyedűl,a csapjánál a perselyeknél.