Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak621 FtBenzin árak608 FtEUR409.5 FtUSD388.65 FtCHF439.37 FtGBP491.4 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nevetthettek én sem tudom mivan. Augusztus közepére levolt az aszálykáros szar vágva, amit előtte utánna csináltunk abban alig van. Tele volt léha búzaszemnyi szemekkel is, úgy látszik azok is ki keltek bokrosodva a tárcsázástól. Sőt mintha a gyökere is újrahajttot volna valamiért.
Válasz canji.r #12921. hozzászólásáraJa, árvakelés. Az a vicces egy kombájn vágta, csak ezt szaladtam le próbára tárcsával, a többiben alig kelt ki, pedig itt 1 hónapja 100+mili leesett.
Válasz canji.r #12915. hozzászólásáraezt nem tudom, szerintem minimum 10 köbös. de a keverési sebesség se mindegy, nyakig rakod a kicsit, lassan kevered, beleőszülsz, meg meg se keveri. ha rendesen, időben meg akarod keverni, akkor nem tudod nyakig rakni, magyarul nem szórja ki.
Válasz cross #12916. hozzászólásáraÁltalános 6ik. Házi feladat felirása füzetbe. Neves 2költő akármi költemènnyel volt valami feladva. Siettem,mert szünet lett,kisbetűvel írtam a nevüket . Másnap megnèzte a házit,jó lett,de mivel kisbetűvel írtam a kiskőrösi meg akármelyik nevèt, 2egyest kaptam . Szóval az ilyen jrásoknak meg sem szabadna jelenni. Igaz,tudományosan èrdekes,de nem emberi.
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteű lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen.
Volt régebben berakva egy írás ahol a szavaknak csak az eleje és vége egyezett, mégis gyorsan olvasva értelmes szavakat kaptunk. Nem tudja valaki hol lehet megtalálni ezt az írást ???
Válasz Sk Laci #12902. hozzászólásáraYurop vákum kompresszor?? Akkor csak az első pajzsot kell levenni és ki tuidod cserélni a lapátokat, Ha elkezded szétszedni röhögni fogsz rajta hogy milyen pofon egyszerű.Mint mondtam csak a végén lévő meghajtó részre figyelj .
Válasz Sk Laci #12902. hozzászólásáraA karikázott részre gondolok, nekem ott két csavar fogja a fedelet, le lehet venni, ott van benne egy labda, amit a vákuum tud mozgatni, de a folyadékot zárja.
Mondjuk ebbe pont nincs, mert szét van rohadva a bele
Válasz Sk Laci #12902. hozzászólásáraFaék egyébként, a forgórészbe csak bele vannak csúsztatva a lemezek.
Ifáét évente csináltam, mert valaki mindig megrántotta vízzel
Apropó, ebbe nincs a vákuumcső és a tartály csatlakozásnál egy labda belül?
Tehát ott nincs valami csavvarral szétszedhető dobozszerű valami?
Válasz Sk Laci #12898. hozzászólásáraBakelit lapátok vannak benne nem nagy meló kicserélni. Csak arra figyelj hogy a tengely végén van egy nut azzal hajtja az olaj szivattyút az megfelelő állásba legyen osszetakaskor.
Szippantókocsin a permetező töltése közben egyik pillanatról a másikra elállt nyomni a vizet, az óra meg se mozdul.
Lehetséges, hogy a kompreszor egy pillanat alatt elromoljon?
Roppanhattak a lamellák?
Ha igen, akkor mitől???
Kenés ment rendesen, szépen csöpögött az olaj a kontrolablaknál.
Másfél éves szippantókocsi, talán 7x nyomott ki magából 8 M3 vizet.
Mindig kútvíz volt beleengedve, szivatni sohase szivattam vele.
Tömlőkön repedést nem látok sehol.
Tényleg elmehetett a kompreszor, ami alig volt használva???
Válasz Bobi82 #12885. hozzászólásáraTavaj neostar volt az biztos.
Viszont igazadvan onestar volt az éven.
Ezek nagyon hasonlóak.
Jövőre is onestar lessz!
Válasz rtamas1976 #12883. hozzászólásáraAzért kérdem,mert nem túl messzi vagyunk egymáshoz,nekem neoma volt de 2.6 tonna átlag igaz belvíz kivitt sokat,de szerintem elfáradt már,elvileg neostar már nincs most néztem a vetőmagost!
Válasz Bobi82 #12882. hozzászólásáraGyakorlatilag nemvolt külömbség.
Sem làtszólag sem olajtartalomban nemvolt külömbség.
Ez most hozzámkerült földön tápanyag hiányos területen.
És az aszájjal nemvolt mérhető külömbség.
Sokvolt az apró vékonyszem.
Sokat levontak 16-17%ot
De ígyis kijött 3,5t/ha ra
Viszont a régi területen a neomát mindkét fajta megverte.
Kb 3-4mázsával
Az aszáj és a légköri aszáj limitálta a fajtákat.
Tavaj neostar 4,5t tudott
Nekem jobbantetszik mint a bacardi.
A neostarnak kissebb egyenletesebb a kupája.
Homogénebb jobban berakódik mint a nagykupás bacardi.
12930 hozzászólás
Válasz mtz1221 #12929. hozzászólásáraSebváltó szinkronba kéne, úgyhogy terhelést kap rendesen.
Válasz kajszi_71823 #12928. hozzászólásáraMennyit dolgozik, vagy csak annyit még a helyére rakod ??? Ha a második akkor bármelyik fogaskerékgyártó megcsinálja.
Látott valaki már ilyes fajta rúgót? Hol tudnám legyártattni?
Válasz Sk Laci #12923. hozzászólására
Nevetthettek én sem tudom mivan. Augusztus közepére levolt az aszálykáros szar vágva, amit előtte utánna csináltunk abban alig van. Tele volt léha búzaszemnyi szemekkel is, úgy látszik azok is ki keltek bokrosodva a tárcsázástól. Sőt mintha a gyökere is újrahajttot volna valamiért.
Válasz mtz1221 #12922. hozzászólásáraAratásra leestek a csövek,te meg beletárcsáztad?
Válasz mtz1221 #12922. hozzászólásáraA pótkocsira ürített a kombájn?
Válasz mtz1221 #12922. hozzászólásáraEzt tényleg a kukorica aratásának a vesztesége?
Vagy csak "jónapotot" csinálsz belőlünk?
Válasz canji.r #12921. hozzászólásáraJa, árvakelés. Az a vicces egy kombájn vágta, csak ezt szaladtam le próbára tárcsával, a többiben alig kelt ki, pedig itt 1 hónapja 100+mili leesett.
Válasz mtz1221 #12920. hozzászólásáraEz mi? Kukorica?
Válasz envagyok2 #12919. hozzászólásáraBasszus megkelett volna többit is szaladni vékonyan 18km/h al tárcsával. Nem lessz ez így rossz.
Válasz canji.r #12915. hozzászólásáraezt nem tudom, szerintem minimum 10 köbös. de a keverési sebesség se mindegy, nyakig rakod a kicsit, lassan kevered, beleőszülsz, meg meg se keveri. ha rendesen, időben meg akarod keverni, akkor nem tudod nyakig rakni, magyarul nem szórja ki.
Válasz cross #12916. hozzászólásáraÁltalános 6ik. Házi feladat felirása füzetbe. Neves 2költő akármi költemènnyel volt valami feladva. Siettem,mert szünet lett,kisbetűvel írtam a nevüket . Másnap megnèzte a házit,jó lett,de mivel kisbetűvel írtam a kiskőrösi meg akármelyik nevèt, 2egyest kaptam . Szóval az ilyen jrásoknak meg sem szabadna jelenni. Igaz,tudományosan èrdekes,de nem emberi.
Válasz cross #12916. hozzászólásáraEz az köszöntem nagyon. Hónapok óta akarom a gyereknek megmutatni.
Válasz mtz1221 #12913. hozzászólásáraNem tudom milyen szövegre gondolsz, de az interneten ez kering:
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteű lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen.
Válasz envagyok2 #12914. hozzászólásáraAz a kérdés hogy 5 120as bálának mekkora kocsi kell,hogy keverés közben ne szórja ki.
Válasz canji.r #12911. hozzászólásárami a kérdés? amennyi belefér, és amennyit megkever. kocsiha válogatja szwerinterm.
Volt régebben berakva egy írás ahol a szavaknak csak az eleje és vége egyezett, mégis gyorsan olvasva értelmes szavakat kaptunk. Nem tudja valaki hol lehet megtalálni ezt az írást ???
Válasz canji.r #12911. hozzászólásáraNincs közöttünk állattartó?
Vagy nem érnek rá irkálni?
Sziasztok.
Van-e valakinek etető mixer kocsija?
Hány m³be hány körbálát raktok?
Válasz Sk Laci #12909. hozzászólásáraIgen egyértelmű.
Válasz R Sándor #12907. hozzászólására
4. képen a kompreszor hátulján a kis kocka lessz szerintem az olajpumpa. Ez volt nagyon felmelegedve. Rendesen párolgott ott minden.
Válasz Gumóka #12905. hozzászólásáraVan 2 helyen iss. Tartály tetején, és a kompreszor előtt.
Válasz Sk Laci #12902. hozzászólásáraYurop vákum kompresszor?? Akkor csak az első pajzsot kell levenni és ki tuidod cserélni a lapátokat, Ha elkezded szétszedni röhögni fogsz rajta hogy milyen pofon egyszerű.Mint mondtam csak a végén lévő meghajtó részre figyelj .
Válasz Gumóka #12905. hozzászólásáraezen kivűl még egy opció lehet:a szivó részen a szűrő eldugult.
Válasz Sk Laci #12902. hozzászólásáraA karikázott részre gondolok, nekem ott két csavar fogja a fedelet, le lehet venni, ott van benne egy labda, amit a vákuum tud mozgatni, de a folyadékot zárja.
Mondjuk ebbe pont nincs, mert szét van rohadva a bele
Válasz Gumóka #12903. hozzászólásáraazlesszaz
Válasz Sk Laci #12902. hozzászólásáraFaék egyébként, a forgórészbe csak bele vannak csúsztatva a lemezek.
Ifáét évente csináltam, mert valaki mindig megrántotta vízzel
Apropó, ebbe nincs a vákuumcső és a tartály csatlakozásnál egy labda belül?
Tehát ott nincs valami csavvarral szétszedhető dobozszerű valami?
Válasz R Sándor #12901. hozzászólásáraKöszi!
Hétfőn telefonálok a gyártóval, meglátom mire megyek.
Ha én javítanám, akkor lehet lesznek kérdések.
Még valami eszembe jutott: kompreszor hátulja ahol az olajpumpa van amit írsz forró volt.
Ez normális, vagy besülhetett ott valami?
Válasz Sk Laci #12898. hozzászólásáraBakelit lapátok vannak benne nem nagy meló kicserélni. Csak arra figyelj hogy a tengely végén van egy nut azzal hajtja az olaj szivattyút az megfelelő állásba legyen osszetakaskor.
Válasz Gumóka #12899. hozzászólásáraSehol se fúja. Se a szelepnél, se a "kipufogónál".
Válasz Sk Laci #12898. hozzászólásáraGondolom van rajta biztonsági szelep, ott nem fújja a levegőt?
Szippantókocsin a permetező töltése közben egyik pillanatról a másikra elállt nyomni a vizet, az óra meg se mozdul.
Lehetséges, hogy a kompreszor egy pillanat alatt elromoljon?
Roppanhattak a lamellák?
Ha igen, akkor mitől???
Kenés ment rendesen, szépen csöpögött az olaj a kontrolablaknál.
Másfél éves szippantókocsi, talán 7x nyomott ki magából 8 M3 vizet.
Mindig kútvíz volt beleengedve, szivatni sohase szivattam vele.
Tömlőkön repedést nem látok sehol.
Tényleg elmehetett a kompreszor, ami alig volt használva???
Válasz fexco #12896. hozzászólásáraÍgy már nem is fogok
Válasz Gumóka #12894. hozzászólásáramár amugy is gondoltam,rá,hogy beirom,de mostmár nyugodtan beirhatom:ha rámhalgacc,nem spórolsz vele.....
Válasz Gumóka #12894. hozzászólására
Válasz fexco #12893. hozzászólásáraNem mentem ma ki egyedül, holnapra lesz segítségem.
De érkezett felajánlásból vagy 4 mázsa, földem nincs annyi
Azért köszönöm, de megoldódott a dolog
Válasz Gumóka #12890. hozzászólásáramost tudok irni,már áttvették!remélem időbe szóltam!
Válasz rtamas1976 #12880. hozzászólásáraNa, ezzel a matekkal 223,5kg jött ki.
Szerintem jó lesz ez a beállítás.
Válasz rtamas1976 #12881. hozzászólásáraKíváncsiságból még mértem, 1 liter mag 0.98 kg.
Válasz fexco #12889. hozzászólásáraKöszi!
Meglátom, ma meddig jutok.
Válasz Gumóka #12862. hozzászólásáraelvileg 2x50kg bontatlan original nádor megmaradt.holnap/ma/megnézem,ha estleg kell jelezz.
Válasz Bobi82 #12887. hozzászólásáraSzerintem jó anyag!
Válasz rtamas1976 #12886. hozzászólásáraKösz
aKkor elvileg az onestar nem rossz választás!
Válasz Bobi82 #12885. hozzászólásáraTavaj neostar volt az biztos.
Viszont igazadvan onestar volt az éven.
Ezek nagyon hasonlóak.
Jövőre is onestar lessz!
Válasz rtamas1976 #12883. hozzászólásáraAzért kérdem,mert nem túl messzi vagyunk egymáshoz,nekem neoma volt de 2.6 tonna átlag igaz belvíz kivitt sokat,de szerintem elfáradt már,elvileg neostar már nincs most néztem a vetőmagost!
Válasz rtamas1976 #12880. hozzászólásáraNa, ezt kipróbálom holnap, mert látod, én más számítással mértem.
Válasz Bobi82 #12882. hozzászólásáraGyakorlatilag nemvolt külömbség.
Sem làtszólag sem olajtartalomban nemvolt külömbség.
Ez most hozzámkerült földön tápanyag hiányos területen.
És az aszájjal nemvolt mérhető külömbség.
Sokvolt az apró vékonyszem.
Sokat levontak 16-17%ot
De ígyis kijött 3,5t/ha ra
Viszont a régi területen a neomát mindkét fajta megverte.
Kb 3-4mázsával
Az aszáj és a légköri aszáj limitálta a fajtákat.
Tavaj neostar 4,5t tudott
Nekem jobbantetszik mint a bacardi.
A neostarnak kissebb egyenletesebb a kupája.
Homogénebb jobban berakódik mint a nagykupás bacardi.
Válasz rtamas1976 #12881. hozzászólásáraÜdv!napraforgó közül melyik termett a legjobban neoma onestar és ha jól emlékszem bacardid is volt köszönöm
Válasz rtamas1976 #12880. hozzászólásáraA megmért magmennyiséget úgy számold ha pl:250kg az eredmény mikor berázkódik a mag kb 7-10kgal több megy ki!