Ha valamiért tönkre mennek a gumik akkor bármelyik végéről lel lehet bontani és újgumikat tenni rá. De az nem az én időmben lesz-eddig 4 év alatt semmi változás a gumik állapotában. A szomszédé vagy 20 éve készült csak a fa csapágyat kellett neki egyszer cserélni.
Amire fel van fűzve az 2 centivel kissebb sugarúra van csinálva,és amikor mentek fel a gumik egy 20-as zárt szelvénnyel van kihézagolva-az nem látszik a képen. De nem lötyög rajta.
Nincs plussz súly rajta-benne,nálunk homok van bőven elég így.
Viszont a szélessége miatt itt-ott felfekszik-szebb munkát csinálna kettő rövidebb.
Nagyon sok(200 max) hektár nincs benne,mondjuk mi mindig húzzuk a tácsa vagy a kombinátor után,különben azonnal kiszárad a homok.
Válasz máris szomszéd #13206. hozzászólásáraÍgy valahogy gondoltam én is. Csak azt nemtudom hogy a csapágytartókat kivigyem e hátra, és ott is kössem össze vizszintessen egy zártszelvénnyel ? Nincs kedvem, csak félekhogy az nélkül meg wz oldalsócsapágytartó nyúlványok szétnyilnak ?
Válasz mtz1221 #13204. hozzászólásáraNincs itthon a henger ami biztos,hogy 11 kamiongumiból van.A nagy tárcsa méretéhez lett csinálva kb. 3m lehet. Két kamion felni a végén és összekötve 70(? ez volt ingyen)-es zárt szelvénnyekkel. A kamion felnin kívül minden az udvarból került ki.
Válasz máris szomszéd #13203. hozzászólásáraVan egy 5-ös falú cső beledugva végig, abba mentek a csapágy csonkok. Milyen széles a gumi hengered, nincs róla pár kép, én meg nem találok sehol semmit, ahonnan ötleteket merítenék. Akkor a két oldalára a csapágytartónak nem is lesz két 80as U vas elég ?
Válasz mtz1221 #13202. hozzászólásáraNem fog az onnan letörni? Amikor kanyarodunk a nehéz gumi hengerrel akkor eléggé szokott feszülni.Én a biztonság kedvéért átmenő tengellyel csináltam. Ja és facsapággyal.
Válasz Gumóka #13199. hozzászólásáraArra gondolsz amivel a co pisztolyt kell fújkálni ? Most jut eszembe van itthon olyanom zsírban is. Bekenem azzal meg rá a wdés doboz és jó lesz az.
Válasz mtz1221 #13184. hozzászólásáraÉn használok tapadásgátló sprayt, ha olyan helyen, vagy olyan alkatrészt hegesztek, tök jó cucc.
De gyárakban azért komoly gépek vannak, a munkafolyamattól függően be lehet úgy állítani, hogy alig fröcsköl.
Nálam is lényegesen szebb lenne a varrat corgonnal, mostmár azt várom fogyjon el a co, cserélem is a palackot.
Válasz FERGA 5455 #13176. hozzászólásáraHa betudod tenni pont a közepére, és nem méteres álományba akarsz bele menni, gond nélkül. 300as meg úgy van tervezve hogy 4 báron bírja azt sújt, mint az 520as 1.8on. Fiatal koromban 16.9est belevittem a 70 centis sortávba, de mikor már nagy volt a levél, nem lehetett vele dolgozni
Üdv. mindenkinek. Valaki használ közületek 520-abroncsozást 76 sortávba? Növényvédelmi munkáknál mennyire lehet benne eltalálni? Illetve ápolókerékkel ami 300mm széles lenne hátul, vetést lehetne vele végezni, bírna a terhelést kb. 12-13q-val?
Válasz vitezkaroly1 #13173. hozzászólásáraRendszámtábláb nem lóghat.
Az amit betettél nem igen levehető. Illetve ugye mind az, de ehhez szerszám kell. Szóval ha nem más, akkor nem praktikus.
Amúgy az ilyen csavaroból, az a "levehető" szerintem, aminél a vonóhorog szára egy hüvelyben van.
Amit viszont tudok, ha felrakattad, utánna rögtön vizsga, mert ha nincs benne a forgalmiban, azért büntetnek, ha nem vontatsz vele akkor is! Valamikor ez nem így volt, de már ez van.
Vonóhorog téma
Ha belelóg a rendszámtáblára a vonóhorog, akkor levehető fejest kell feltenni.
A kérdés az lenne, hogy a két csavar felfogatású levehetőnek minősül-e?
Ismerősöm szerint a levehető fejes a bajonett záras, csappal levehető stb... a két csavarral rögzített nem levehető. (legalábbis a jogszabály szerint)
Van valakinek erről pontos infója?
13221 hozzászólás
Válasz máris szomszéd #13219. hozzászólásáraKöszönöm így minden világos!
Válasz mtz1221 #13217. hozzászólására
Ha valamiért tönkre mennek a gumik akkor bármelyik végéről lel lehet bontani és újgumikat tenni rá. De az nem az én időmben lesz-eddig 4 év alatt semmi változás a gumik állapotában. A szomszédé vagy 20 éve készült csak a fa csapágyat kellett neki egyszer cserélni.

Amire fel van fűzve az 2 centivel kissebb sugarúra van csinálva,és amikor mentek fel a gumik egy 20-as zárt szelvénnyel van kihézagolva-az nem látszik a képen. De nem lötyög rajta.
Nincs plussz súly rajta-benne,nálunk homok van bőven elég így.
Viszont a szélessége miatt itt-ott felfekszik-szebb munkát csinálna kettő rövidebb.
Nagyon sok(200 max) hektár nincs benne,mondjuk mi mindig húzzuk a tácsa vagy a kombinátor után,különben azonnal kiszárad a homok.
Válasz FERGA 5455 #13194. hozzászólásáraén is
Válasz Maszek Zs #13216. hozzászólásáraHagy forduljon, könnyebb vele fordulni, és jobban leköveti a földet .
Válasz mtz1221 #13214. hozzászólásáraRánagyítottam!
így már látszik. De mitől nem fordult meg a helyén? Vagy el tud fordulni rajta?
Válasz mtz1221 #13213. hozzászólásáraMég annyit mióta van meg, hány hektár várható a 22.5 gumiktól üresen ?
Válasz Maszek Zs #13212. hozzászólásáraNézd már meg az összes képét, ha már szenvedett a fényképezéssel.
Válasz máris szomszéd #13211. hozzászólásáraKöszöntem.
De találtunk itthon 70x6os lapvasat, befenekeltük vele az U vasat, egyelőre nem lesz hátul összekötő.

Válasz máris szomszéd #13211. hozzászólásáraSzia!
Ezek a gumik fújva vannak?
És,hogy fújod? Ha kell cserélni akkor lehet(kereket)?
Válasz mtz1221 #13210. hozzászólásáraA negyedik képen az "távtartó" a másik oldalon is van-kellett mert mászkált oldalra.

Válasz mtz1221 #13209. hozzászólásáraHabár megnéztem itt a hengereket, ha ez bírja, akkor itt is bírnia kell.

Válasz máris szomszéd #13208. hozzászólásáraKösz. És szerinted nyílna az a hátsó nélkül, ha jól beerősíteném az oldalsókat ?
Válasz mtz1221 #13207. hozzászólásáraÖssze van kötve hátul is egy zárt szelvénnyel, hogy ne tudjon "nyílni". Eddig bírta.
Válasz máris szomszéd #13206. hozzászólásáraÍgy valahogy gondoltam én is. Csak azt nemtudom hogy a csapágytartókat kivigyem e hátra, és ott is kössem össze vizszintessen egy zártszelvénnyel ? Nincs kedvem, csak félekhogy az nélkül meg wz oldalsócsapágytartó nyúlványok szétnyilnak ?
Válasz mtz1221 #13204. hozzászólásáraNincs itthon a henger ami biztos,hogy 11 kamiongumiból van.A nagy tárcsa méretéhez lett csinálva kb. 3m lehet. Két kamion felni a végén és összekötve 70(? ez volt ingyen)-es zárt szelvénnyekkel. A kamion felnin kívül minden az udvarból került ki.
https://www.facebook.com/groups/679621408886388/permalink/1826811360834048/
Válasz mtz1221 #13204. hozzászólásáraÍgy e, csak ez 430 széles lesz, félek én is hogy elgörbíti a 80as U vas darabokat.

Válasz máris szomszéd #13203. hozzászólásáraVan egy 5-ös falú cső beledugva végig, abba mentek a csapágy csonkok. Milyen széles a gumi hengered, nincs róla pár kép, én meg nem találok sehol semmit, ahonnan ötleteket merítenék. Akkor a két oldalára a csapágytartónak nem is lesz két 80as U vas elég ?
Válasz mtz1221 #13202. hozzászólásáraNem fog az onnan letörni? Amikor kanyarodunk a nehéz gumi hengerrel akkor eléggé szokott feszülni.Én a biztonság kedvéért átmenő tengellyel csináltam. Ja és facsapággyal.
Válasz Gumóka #13201. hozzászólásáraJó lett a wdés+ papír szallag.

Válasz mtz1221 #13200. hozzászólásáraIgen.
De zsír ki fog olvadni
Válasz Gumóka #13199. hozzászólásáraArra gondolsz amivel a co pisztolyt kell fújkálni ? Most jut eszembe van itthon olyanom zsírban is. Bekenem azzal meg rá a wdés doboz és jó lesz az.
Válasz mtz1221 #13184. hozzászólásáraÉn használok tapadásgátló sprayt, ha olyan helyen, vagy olyan alkatrészt hegesztek, tök jó cucc.
De gyárakban azért komoly gépek vannak, a munkafolyamattól függően be lehet úgy állítani, hogy alig fröcsköl.
Nálam is lényegesen szebb lenne a varrat corgonnal, mostmár azt várom fogyjon el a co, cserélem is a palackot.
Válasz hashtag #13195. hozzászólásáraJa, csak az alufólia, smirgli dolognál vettem poénosra a dolgot.

De egyszerű, be kell tekerni papír maszkolószalaggal
Válasz envagyok2 #13196. hozzászólásáraAz azért van, ha elejtesz valamit, ne törjön össze
Válasz Gumóka #13193. hozzászólásáraez totál kamu, itt nincs 10 cm olajsár a padlón.
Válasz Gumóka #13193. hozzászólásáraNem kinevetés volt
Ismerem a csókát, sokmindent megcsípett már
Válasz fexco #13191. hozzászólásáraIrtam privátban
Válasz hashtag #13192. hozzászólásáraNevetsz rajta, de munkahengerek végeire a szemeket így hegesztik fel. Én is úgy lestem el.
Innen:
https://youtube.com/@cuttingedgeengineering?si=90wlMVBv1kHkrS46
Aztán itt azért komolyabban megy a műhelyunka.
Válasz Gumóka #13182. hozzászólásáraAz jó lesz! Eseteg még nèhàny réteg alufólia, kivàncsibbaknak csiszolóvászonnal szinesítve
Válasz FERGA 5455 #13187. hozzászólásáraszoktam
Válasz mtz1221 #13189. hozzászólásáraJó nagy eszterga
Vagy a másik oldalról hegesztik
Kérdezd meg Norant vagy a RAD-os kollégát
Válasz ND #13188. hozzászólásáraPl nagy nehéz 3 méteres rögtörőket ???
Válasz mtz1221 #13184. hozzászólásáraHegesztés után esztergálják?
Válasz fexco #13185. hozzászólásáraKössz a felvilágosítást
Amúgy 1 másik kérdésem, hogy te használsz Arion 400 sorozatú trakit?
Válasz mtz1221 #13178. hozzászólásáraOké.. Köszi a választ
Válasz FERGA 5455 #13176. hozzászólásárameg se kottyan neki.hogy irták,akár 4 bárra fujni.---de a gumin ez az adat rajt kell,hogy legyen.
Válasz mtz1221 #13183. hozzászólásáraDe nagy gyárakban hogy oldhassák meg ?
Válasz Gumóka #13182. hozzászólásáraTaláltam egy üres wd40-es dobozt, úgy nézem jó lesz rá.
Válasz mtz1221 #13181. hozzászólásáraVékony lemezt hajts rá, aztán tömlőbilincsel szorítsd oda
Válasz Gumóka #13180. hozzászólásáraNem találok pár tonna rosszvas között egy 50es tengelyre való csapágy középet .
Válasz mtz1221 #13179. hozzászólásáraVizes rongy, de lehet kapni tapasásgátló sprayt is
Tűzálló sixszallag szerűség van ? Vagy ki mivel takarná le a csapágyfelfekvést, ha 2 mmre hegeszt tőle ?
Válasz FERGA 5455 #13176. hozzászólásáraHa betudod tenni pont a közepére, és nem méteres álományba akarsz bele menni, gond nélkül. 300as meg úgy van tervezve hogy 4 báron bírja azt sújt, mint az 520as 1.8on. Fiatal koromban 16.9est belevittem a 70 centis sortávba, de mikor már nagy volt a levél, nem lehetett vele dolgozni
Válasz FERGA 5455 #13176. hozzászólásáraSehol senki??
Üdv. mindenkinek. Valaki használ közületek 520-abroncsozást 76 sortávba? Növényvédelmi munkáknál mennyire lehet benne eltalálni? Illetve ápolókerékkel ami 300mm széles lenne hátul, vetést lehetne vele végezni, bírna a terhelést kb. 12-13q-val?
Válasz A.I. #13174. hozzászólásáraOK!
Válasz vitezkaroly1 #13173. hozzászólásáraRendszámtábláb nem lóghat.
Az amit betettél nem igen levehető. Illetve ugye mind az, de ehhez szerszám kell. Szóval ha nem más, akkor nem praktikus.
Amúgy az ilyen csavaroból, az a "levehető" szerintem, aminél a vonóhorog szára egy hüvelyben van.
Amit viszont tudok, ha felrakattad, utánna rögtön vizsga, mert ha nincs benne a forgalmiban, azért büntetnek, ha nem vontatsz vele akkor is! Valamikor ez nem így volt, de már ez van.
Vonóhorog téma
Ha belelóg a rendszámtáblára a vonóhorog, akkor levehető fejest kell feltenni.
A kérdés az lenne, hogy a két csavar felfogatású levehetőnek minősül-e?
Ismerősöm szerint a levehető fejes a bajonett záras, csappal levehető stb... a két csavarral rögzített nem levehető. (legalábbis a jogszabály szerint)
Van valakinek erről pontos infója?
Teszek fel képet a két csavaros felfogatásról.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-qiho3RelNlbpPBa8JyHkJcLk9EvEYsb9Lw&s
Válasz _NB_ #13171. hozzászólásáraKöszi holnap rákérdezek náluk