Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraHátulról belenézel ott van benne a +/- lelölés. Ha jól rémlik hátulról nézve a baloldali a + de nem 100%.
Kicsire meg azt kötsz amire szükséged van. Én nem használom sehol se.
Sorvezető, bálázógép, kamera, vetőgépek mind ilyenen kapnak áramot.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraGyujtás pozitív, monitoroknál stb mint főkapcsoló működik.
Olyan helyről kell neki adni ahol csak gyujtáskor van delej.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraEzen kár dühöngened.!Én sem értettem hozzá,s elfogadtam,hogy nem vagyok polihisztor.Mig szakertelem hijján lutriznék kicsapatod a gép biztijait,hivj egy hozzáértő villanyászt s kb 10 perc alatt berakja.... Az Mtz traktorunkba lett ilyen berakva anno a nyugati claas bálázó miatt.Egy kis biztosítékot is iktatott be közzé,s hátravitte az akku ládába.Többi nem érdekelt jó volt kötött volt áram slussz.Én egyszer raktam vissza pótkocsi széllessségjelző drótját.Barna sárgát felcseréltem szó szerint olvadtak el a billenőkapcsoló müanyagok az mtz ben.Söt mos van valami új szokás hogy a nyugati géphez kapcsolt eszköz balamelyik bekötését már nem úgy rakják.A sok panel meg kütyü miatt.Ki a fene tudja ezt lekövetni...Jobban jársz iszol egy sört míg egy hozzáértő meg berakja neked ezt a vacakot....
Válasz mtz1221 #7705. hozzászólásáraCsak akkor van rajta áram, ha elfordítod az indítókulcsot. (ráadod a gyújtást)
Erre az ágra ha jól emlékszem 10 Amperes biztosítékot szoktak tenni, valószíneg ez a kis pólus többel nem is terhelhető.
Válasz atisgyulai #7700. hozzászólásáraVettem egy permetezőt még a télen.Szerb a gyártó de magyar forgalmazótól vettem különböző okokból.A szerbet megkértem hogy nem sürgetem télen nem akarom nézegetni de február közepén örülnék ha kész lenne.Január 25-én szólt hogy kész ott van forgalmazómnál.Na én azóta nem kaptam el a geciktől.Egész hetem ordibálással fenyegetőzéssel múlt.Nekem kell állatnak lennem ha saját tulajdonomat el akarom kapni,többet vajdasági magyartól egy falat kenyér sem kell.Na de mindegy is ma elkaptam az elektromos cuccát,és akarom a napokba bekötni hogy mire haza haza ér legalább ez meglegyen.Ja legszebb a dologban hogy fele porlasztót már kilopták belőle,amivel megint szarban leszek mert a forgalmazó majd belerak valami kínai szarokat az aragok helyett,a gyártót meg meg vagy fogja érdekelni vagy nem.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraA traktorokon gyárilag általában:
A két nagy közül az egyik test, a másik állandó feszültség, asszem max. 25 Amper. (Hogy melyik melyik, fejből nem tudom.)
A kicsi gyújtásra van kötve, max 10A.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraHolnap meg tudom nézni. Bálázó gyárilag ilyennel szerelt.
Csak a harmadik pólus nálam üres.
Mátrix párhuzamvezetők is ilyennel szeteltek, kérdezz rá abban a topikban is, hátha valaki vágja fejből!
Válasz endypapa #7693. hozzászólásáraLakosság belépés ,ügyfél kapuval ,közműtérkép megtekintése,keresés településre ,hálózatok láthatóságának kikapcsolása,alaptérkép fűl lenyitása,HELYRAJZI SZÁM FELIRAT megjelenít. ORTOFOTÓ 2017 kiveték sajnos nem lehet megnyitni.Keresés felet van négy szimbólum harmadik a mérések .
Válasz csoppika #7687. hozzászólásáraEn úgy szoktam hogy beadom és egyből kérek egy módosítást vagy mit és ahogy rktomi mondja egészen a következő évig ott van.
Válasz csoppika #7684. hozzászólásáraHát nem. Egész éven használható a felület. Kivéve az új beadás kezdete előtt pár napot amíg aktualizálják a rendszert. Kell valakinek az ügyfélkapuja akinek nincs területalapúja és egész éven gond nélkül lehet használni ilyenekre. Ez biztos. Nekem is így van.
Válasz csferri #7668. hozzászólásáraHa van ügyfélkapud akkor az egységes kérelem felülete ahol a területalapút adjuk be a legjobb és legprofibb választás minden szinten. Kataszter, mérések különböző fedvények stb.
Válasz endypapa #7673. hozzászólásáraEzt szerettem a legjobban, legkönnyebb volt vele területet és távolságot mérni, így már sajnos nem lehet vele mit kezdeni legalább is nekem nem.
Köszi fiúk csak ezt az Earth-ot meg nem sikerül telepíteni, ill sikerült csak nem nyitja meg videókártya nem kompatibilis azt írja, számítógép zseni meg amúgy sem vagyok. A Maps-al elég jól boldogultam, hátha valaki belinkeli.
Válasz endypapa #7674. hozzászólásáraHa telepítetted, akkor a felső sorban van olyan, hogy eszközök-vonalzó, ott tudsz vonalat, útvonalat, területet mérni, meg el is menteni. Kataszteri fedvény persze nincs... Nekem ott is fent vannak a területeim.
Válasz csferri #7668. hozzászólásáraMost nem működik a műholdas fedvény rajta.
Az oldal üzemeltetőjének (nébih? ) nincs lóvéja, hogy fizessen érte a google-nak.
"Kedves Látogató!
Google Maps réteg
Sajnos törölni kellett az alaprétegek közül a GoogleMaps háttértérképeit, mivel a Google megváltozatta az ingyenesen lekérhető térképek darabszámát. Az új ingyenes keretbe az Erdőtérkép, látogatottsága miatt sajnos már nem fér bele. Így a finanszírozási problémák fennállásáig sajnos ezt a szolgáltatást ki kellett kapcsolni a térképen. Kérem szíves türelmüket! Remélhetőleg rendeződni fognak a pénzügyek és akkor újra láthatóak lesznek a Google alaprétegei!"
Válasz Bolha. #7669. hozzászólásáraNem ez a Mepar böngésző. Az egy műholdas világtérkép amin körbe lehet szinezni adott területet és méri, mint a falugazdász.
Kollégák! Be tudná nekem valaki másolni a gogle maps műholdas térképet amin lehet területet is mérni(ha meg nem szűnt az is, mert nem találom). Régebben valaki felrakta , csak most a gép újra lett húzva , lementve meg nem volt A Nébih erdészetit megtaláltam de azon meg már nincs a műholdas térkép így nem sokat ér.
Válasz rigás #7662. hozzászólásáraDolgoztam egy telepen. Ott a betonra tett anyagot felszedték a gépek. A földre tett kb. 20cm vastag anyag viszont jó volt.
Válasz rigás #7662. hozzászólásáraTöbb csapat is járkál fejér megyében, azt kell határozottan tudatosítani bennük hogy amíg el nem készült az egész munka addig nincs pénz 1 fillér se, se sofőrnek se melósnak se hirtelen bérelni úthengert se semmi másra, amikor ezt kezdik elhinni akkor 5 ből marad max 1 banda. Aztán azok is fognak próbálkozni ezzel azzal, ha 5 forinttal előre vannak lelépnek és nem fejezik be a melót nálunk a 300 méteres út utolsó 4 métere így maradt ki. Árban pedig amit először mondanak annak lemennek a feléig simán. Amiben megegyeztek mindenképp le kell írni, az áfás csalásaikból (itt mindegyik próbálkozott) kimaradni mert úgy megbüntetnek hogy abból apénzből a mészáros meg a simicska versenyben aszfaltozna. A vastagságra figyelj mert azt is véletlen lejjebb veszik menet közben.
Sok szerencsét dikk
13112 hozzászólás
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraHátulról belenézel ott van benne a +/- lelölés. Ha jól rémlik hátulról nézve a baloldali a + de nem 100%.
Kicsire meg azt kötsz amire szükséged van. Én nem használom sehol se.
Sorvezető, bálázógép, kamera, vetőgépek mind ilyenen kapnak áramot.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraGyujtás pozitív, monitoroknál stb mint főkapcsoló működik.
Olyan helyről kell neki adni ahol csak gyujtáskor van delej.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraHátuljába van számozás + 30,- 31
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraEzen kár dühöngened.!Én sem értettem hozzá,s elfogadtam,hogy nem vagyok polihisztor.Mig szakertelem hijján lutriznék kicsapatod a gép biztijait,hivj egy hozzáértő villanyászt s kb 10 perc alatt berakja.... Az Mtz traktorunkba lett ilyen berakva anno a nyugati claas bálázó miatt.Egy kis biztosítékot is iktatott be közzé,s hátravitte az akku ládába.Többi nem érdekelt jó volt kötött volt áram slussz.Én egyszer raktam vissza pótkocsi széllessségjelző drótját.Barna sárgát felcseréltem szó szerint olvadtak el a billenőkapcsoló müanyagok az mtz ben.Söt mos van valami új szokás hogy a nyugati géphez kapcsolt eszköz balamelyik bekötését már nem úgy rakják.A sok panel meg kütyü miatt.Ki a fene tudja ezt lekövetni...Jobban jársz iszol egy sört míg egy hozzáértő meg berakja neked ezt a vacakot....
Válasz Bárány #7706. hozzászólásáraOk értem.Akkor már csak azt kell kilámpáznom hogy az arag 180 hoz melyik ponton megy a +.
Válasz Bárány #7706. hozzászólásáraKicsi a dugalj legkisebb "lukja". Ezt értem rajta.
Válasz mtz1221 #7705. hozzászólásáraCsak akkor van rajta áram, ha elfordítod az indítókulcsot. (ráadod a gyújtást)
Erre az ágra ha jól emlékszem 10 Amperes biztosítékot szoktak tenni, valószíneg ez a kis pólus többel nem is terhelhető.
Válasz Bárány #7703. hozzászólására-A kicsi gyújtásra van kötve, max 10A.- Ezt egy kicsit légyszi írd körbe,az elektronikát nem vágom.![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Válasz atisgyulai #7700. hozzászólásáraVettem egy permetezőt még a télen.Szerb a gyártó de magyar forgalmazótól vettem különböző okokból.A szerbet megkértem hogy nem sürgetem télen nem akarom nézegetni de február közepén örülnék ha kész lenne.Január 25-én szólt hogy kész ott van forgalmazómnál.Na én azóta nem kaptam el a geciktől.Egész hetem ordibálással fenyegetőzéssel múlt.Nekem kell állatnak lennem ha saját tulajdonomat el akarom kapni,többet vajdasági magyartól egy falat kenyér sem kell.
Na de mindegy is ma elkaptam az elektromos cuccát,és akarom a napokba bekötni hogy mire haza haza ér legalább ez meglegyen.Ja legszebb a dologban hogy fele porlasztót már kilopták belőle,amivel megint szarban leszek mert a forgalmazó majd belerak valami kínai szarokat az aragok helyett,a gyártót meg meg vagy fogja érdekelni vagy nem.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraA traktorokon gyárilag általában:
A két nagy közül az egyik test, a másik állandó feszültség, asszem max. 25 Amper. (Hogy melyik melyik, fejből nem tudom.)
A kicsi gyújtásra van kötve, max 10A.
Persze nem kötelező így kötni.
Válasz mtz1221 #7698. hozzászólásáraNem szoktuk bekötni!Bár mit vihetsz rajta,pl vezérlést!
Válasz atisgyulai #7699. hozzászólásáraSzét ne szedd megtaláltam a hátlapján.Csak a kicsit nem tudom minek vagy kell-e egyáltalán.
Válasz mtz1221 #7698. hozzászólásáraKicsit ekéstem!
Mihez kell?
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraHolnap meg tudom nézni. Bálázó gyárilag ilyennel szerelt.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Csak a harmadik pólus nálam üres.
Mátrix párhuzamvezetők is ilyennel szeteltek, kérdezz rá abban a topikban is, hátha valaki vágja fejből!
Válasz medikus #7697. hozzászólásáraMegvan szétszedtem.![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
de mi lehet a kis luk ?? Nincs rajta semmi jelzés.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraHátul,belül rajta szokott lenni!!!!
Valaki tudja e a képen látható csatlakozó aljzat bekötését.Szóval melyikre megy a - melyikre a + meg mi a harmadik ??![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190325203045_8jb_001_933_011.jpg)
Lassan nyithatnátok egy oldalt!De van is!!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz endypapa #7693. hozzászólásáraLakosság belépés ,ügyfél kapuval ,közműtérkép megtekintése,keresés településre ,hálózatok láthatóságának kikapcsolása,alaptérkép fűl lenyitása,HELYRAJZI SZÁM FELIRAT megjelenít. ORTOFOTÓ 2017 kiveték sajnos nem lehet megnyitni.Keresés felet van négy szimbólum harmadik a mérések .
Válasz barkaspisti #7692. hozzászólásáraMelyik fül alatt?
Ezt próbáltátok már itt van hrsz is és lehet terű lettet és hosszúságot is mérni. https://www.e-epites.hu/e-kozmu
Válasz jamo #7686. hozzászólásáraKöszi ,ezt kerestem![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz csoppika #7687. hozzászólásáraEn úgy szoktam hogy beadom és egyből kérek egy módosítást vagy mit és ahogy rktomi mondja egészen a következő évig ott van.
Én ezt használom
https://www.freemaptools.com/area-calculator.htm
Van itt egész országra igaz XIX. századból Habsburg Birodalomi Kataszteri térképek.
Térkép
Válasz RkTomi #7685. hozzászólásáraAhm... Én saját kapun adom be. Ha akarok katasztert, akkor módosítást kell kezdeményeznem...
Válasz csferri #7668. hozzászólásáraEz egyszerű és nem kell telepítgetni, katt rá, ránagyítasz berajzolod és már irja is.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz csoppika #7684. hozzászólásáraHát nem. Egész éven használható a felület. Kivéve az új beadás kezdete előtt pár napot amíg aktualizálják a rendszert. Kell valakinek az ügyfélkapuja akinek nincs területalapúja és egész éven gond nélkül lehet használni ilyenekre. Ez biztos. Nekem is így van.
Válasz RkTomi #7683. hozzászólásáraJa... a beadasi időszakban...
Válasz csferri #7668. hozzászólásáraHa van ügyfélkapud akkor az egységes kérelem felülete ahol a területalapút adjuk be a legjobb és legprofibb választás minden szinten. Kataszter, mérések különböző fedvények stb.
Válasz jkocsmar #7680. hozzászólásáraÍgy már ez is működik csak lassú.
Válasz Heba #7679. hozzászólásáraEz egész jó, kár hogy pest megyére nincs kateszter.
Válasz csferri #7677. hozzászólásáraLétezik online felület is, de csak chrome böngészőből működik:
earth
Válasz csferri #7678. hozzászólásárahttp://www.kincsekanapalatt.hu/kataszter/
Válasz endypapa #7673. hozzászólásáraEzt szerettem a legjobban, legkönnyebb volt vele területet és távolságot mérni, így már sajnos nem lehet vele mit kezdeni legalább is nekem nem.
Köszi fiúk csak ezt az Earth-ot meg nem sikerül telepíteni, ill sikerült csak nem nyitja meg videókártya nem kompatibilis azt írja, számítógép zseni meg amúgy sem vagyok. A Maps-al elég jól boldogultam, hátha valaki belinkeli.
Válasz endypapa #7674. hozzászólásáraHa telepítetted, akkor a felső sorban van olyan, hogy eszközök-vonalzó, ott tudsz vonalat, útvonalat, területet mérni, meg el is menteni. Kataszteri fedvény persze nincs... Nekem ott is fent vannak a területeim.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190321080052_vonalz_.jpg)
Válasz endypapa #7674. hozzászólásáraNekem a pro van meg, de talán az ingyenesen is lehet.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190321075309_2019_03_21.jpg)
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Ha látszik belőle valami..
Válasz Sanyee #7672. hozzászólásáraEzen, hogy lehet területet mérni?
Válasz csferri #7668. hozzászólásáraMost nem működik a műholdas fedvény rajta.
nak.
Az oldal üzemeltetőjének (nébih? ) nincs lóvéja, hogy fizessen érte a google-
"Kedves Látogató!
Google Maps réteg
Sajnos törölni kellett az alaprétegek közül a GoogleMaps háttértérképeit, mivel a Google megváltozatta az ingyenesen lekérhető térképek darabszámát. Az új ingyenes keretbe az Erdőtérkép, látogatottsága miatt sajnos már nem fér bele. Így a finanszírozási problémák fennállásáig sajnos ezt a szolgáltatást ki kellett kapcsolni a térképen. Kérem szíves türelmüket! Remélhetőleg rendeződni fognak a pénzügyek és akkor újra láthatóak lesznek a Google alaprétegei!"
http://erdoterkep.nebih.gov.hu/
Válasz csferri #7668. hozzászólásáraszoftver/google-earth-7303832.html
Válasz csferri #7670. hozzászólásáraGoogle Earth van még,ha nem az akkor nem tudom.![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Válasz Bolha. #7669. hozzászólásáraNem ez a Mepar böngésző. Az egy műholdas világtérkép amin körbe lehet szinezni adott területet és méri, mint a falugazdász.
Válasz csferri #7668. hozzászólásáraEzt?
Kollégák! Be tudná nekem valaki másolni a gogle maps műholdas térképet amin lehet területet is mérni(ha meg nem szűnt az is, mert nem találom). Régebben valaki felrakta , csak most a gép újra lett húzva , lementve meg nem volt
A Nébih erdészetit megtaláltam de azon meg már nincs a műholdas térkép így nem sokat ér.
Válasz rigás #7662. hozzászólásáraDolgoztam egy telepen. Ott a betonra tett anyagot felszedték a gépek. A földre tett kb. 20cm vastag anyag viszont jó volt.
Válasz rigás #7662. hozzászólásáraTöbb csapat is járkál fejér megyében, azt kell határozottan tudatosítani bennük hogy amíg el nem készült az egész munka addig nincs pénz 1 fillér se, se sofőrnek se melósnak se hirtelen bérelni úthengert se semmi másra, amikor ezt kezdik elhinni akkor 5 ből marad max 1 banda. Aztán azok is fognak próbálkozni ezzel azzal, ha 5 forinttal előre vannak lelépnek és nem fejezik be a melót nálunk a 300 méteres út utolsó 4 métere így maradt ki. Árban pedig amit először mondanak annak lemennek a feléig simán. Amiben megegyeztek mindenképp le kell írni, az áfás csalásaikból (itt mindegyik próbálkozott) kimaradni mert úgy megbüntetnek hogy abból apénzből a mészáros meg a simicska versenyben aszfaltozna. A vastagságra figyelj mert azt is véletlen lejjebb veszik menet közben.
Sok szerencsét dikk
Válasz rigás #7662. hozzászólásáraUtána meg megy a NAV,mert lopott anyagból dolgoztak!!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz galántai norbert #7661. hozzászólásáraKöszönöm, nagy segítség!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz rigás #7662. hozzászólásáraFelénk sok embert át...tak martaszfaltos csapatok, persze barnák.