Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.18 FtUSD394.32 FtCHF441.5 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sk Laci #12378. hozzászólásáraSzia!
Roti mellé egy puli, nekem kiváló párosítás volt, puli figyelmét semmi sem kerüli el. A roti meg megadja a kellő erőt...
Üdv.: Csuti
Válasz csabahegeszt #12372. hozzászólásáraSzia!
Akitől kaptad a Kangal kutyakölyköt, az tenyészti is a kutyákat?
Megfordult a fejemben egy Kangal kutya vásárlása, de egy középázsiai is lehetne.
Nekem a porta őrzésére megfelelő kutyára lenne szükségem.
Pitbulom volt, isteni kutya, de a rövid szőrzete öregségére nagy hátrány a téli időszakban.
Rotwajler jó, de sokszor csak azt hallotta meg amit akart....
Jelenleg német juhászkutyám van, de valahogyan a dominancia hiányzik belőle. Nem félős kutya, semmitől se fél, de a "törtetés" hiányzik belőle.
Haligali mindenki.
Tart e itt valaki olyan kutyát aminek a fülét vágni kellene.
Kaptam egy kangal kölyköt és le szeretném vágatni a fülét vagyis csak igazitatni.
Ismer e valaki valakit aki itt Tiszaújváros környékén ezt megoldja?
Válasz envagyok2 #12369. hozzászólásáraUreát lehet, de kiadós eső előtt szerintem a péti sem pörkölne. Ma eszembe jutottál permetezés közben. Fel ül itt minden kemény 2 mm-ert.
Válasz .Richard. #12367. hozzászólásáraA karburátor új azt kitudja lehet a régi jobb volt. Kipufogó nincs eltömödve. A szimeringet még nem néztem de lehet csere lesz de valami jobbra kellene. Kompresszió lehet benne vissza rántotta a behuzókart,hogy most cserélhetem a légszűrőt is!! Mondjuk a szikra egy kicsit mintha gyenge lenne. Köszönöm a segítséget ezt szart most elteszem mert most mást kellene csinálnom
Válasz .Richard. #12359. hozzászólásáraKöszönöm!! Gyűrű nincs eltörve. A karburátort kicseréltem. De így csak akkor indul ha bespricelek neki!! Akkor se normálisan
Válasz envagyok2 #12362. hozzászólásáraEgy biztos ki lesz gyúrva az alkar, ha egész nap ezt csattogtatja a dolgozó!
Amúgy akus lenne ebből a frankó, nem pneumatikus, mert a kompresszor sem ér el minden hová, azért meg traktorral kisérgetni sem valami gazdaságos.
Válasz A.I. #12360. hozzászólásáranéztem ilyesmit, két bajom van vele, egyik hogy csak egy karikába hajlítja a kapcsot, a gépi kettőbe, azért vadkerítésnél ez talán nem mindegy. a másik, hogy ezzel több ezret elcsettinteni nem lehet egyszerű, vállból leesik az ember keze. meg a huzal vastagsága se lehet mindegy,, látjátok, az a gépi 1,8 mm-es huzallal dolgozik, és ebből csinál két karikába 3 mm-es átmérőt, az azért nem lehet rossz, aból nem lazul ki a két drót.
betonvaskötözők meg megintcsak gyenge huzallal dolgoznak, nem? amit én láttam, az lágy kötöződrótot evett meg, valami keményebb, vastagabb huzalt nem tudom bele lehet-e rakni, vagy a kis műanyag fogaskerekeket azonnal ledarálta.
Válasz Maszek Zs #12354. hozzászólásáraSok a benzin! Feltève ha nem gyűrű törèses. A sok benzin lehet tűszelep vagy szabályzomembrán hiba,de lehet a szivattyumembrán szarakodik.
Válasz csabahegeszt #12348. hozzászólásáraSzia, kicsit késő már a válasz lehet. Pláne, hogy holnap vasárnap. Tiszafüred Richter csapágybolt. Bár nincs neked túl közel, de azért annyira messze sem, ha nagyon kellett volna. Azért előtte nem árt egy telefon, nehogy lyukra fusson az ember!
Üdv!!
Motoros kasza 2 ütemü.
Miért prüszköl vissza a karburátor (légszűrőbe) ha nagynehezen elindul. És nagyon nehezen indul,de nem normálisan jár. Nem az enyém, de a gazdája azt mondta:dolgozott vele felpörgött durrant egyet leállt. Majd onnan nem indult. Azt,hogy vissza dolgozik a légszűrőbe már valahol hallottam, hogy miért csinálja de már nem tudom.
Másik kérdés.
Van e valakinek pezag 185 kaszája?
Alól a tengelybe van egy nyírócsap ki milyen anyagból rak oda hogy ne nyírja el gyorsan.
Mert raktam csőstifftett 2db egymásba és 2 kör után elnyirta.
Itt Tiszaújváros környékén hol kapnék kardáncsővet méterre?
Ha valaki tudná ne tartsa magában.
A bálázó kardán kapott egy ívet sajnos.
Háromszög 46 külső átmérő
Üdv!
Ismerős esetleg valakinek ez az alkatrész?
Milyen gépnek milyen alkatrésze lehet ez?
Valószínűleg claas márka!
Egyik oldalon 3db éknút, másikon 2db belapolás.
Átmérő a vastagabb részen kb. 60mm, vékonyabb részen 50mm.
Hossza kb. 400mm
Válasz csabahegeszt #12340. hozzászólásáraja nem kaszálod tisztára akkor bszhatod, ha meg tle van kaszálva anyomvonal, akkor meg.. de legyen így, nem mondom, hogy ne csináld. inkább csinálj neki csapdát, tereld be kerítésel hogy egy nyomon tudjon menni, és oda rakj valamit, ami fejbebassza. de ha már vilanypásztor, csinálj szöges drótból, ha nincs szerencséje és épp akkor jön az impulzus, amikor a szög a gatyáján keresztül megy, az azért más kávéház.
Válasz envagyok2 #12338. hozzászólásáraHát a földtöl 30cm re észre sem veszi a drótot a dolgozó akarom mondani a nem oda illő embernek nevezett rothadék.
Én sem megyek senkihez be ha nem hívnak.
Legalább gondolkozik hogy mi volt az.
Válasz csabahegeszt #12333. hozzászólásáraAzt nèzd amelyik töb joulos az az erősebb. Az akkussal nagyot 15000volt felettit minimum 100wos napelem meg 60ah akku kell. Ez alatti töltèssel 3nap alatt lemerül. èn ennèl a folyamatos áramfelvètelt nèztem,0.5ampert mutatott a mèrő a 15000volt felettinèl,ami kb. 1,5másodpercenkènt üt. Ezt nem lehet leföldelni,földbe ledugott vezetèknèl is odabsz. Ilyen helyre a 220voltos a jó,nem merül le. Csak nekem ott nincs villany. Vegyèl olyant amelyik jelez a telefonra,ha behatolás van.
Válasz csabahegeszt #12333. hozzászólásáraszerintem nincs olyan, ami CE jelzéssel, gyári és 24 kvoltos. olyan sincs, amitől elfekszik az ember. és nem is a volttól fekszik el, hanem az energiától, amit lead, vagyis a J-t kell nézzed. ráadásul az üzletben kapható készülékek közüla nagyok már mindenképp olyanok, hogy ha letestel valami, akkor talán még egy impőulzust beleküldenek, de a követkző már mindenképp kisebb energiájú lesz, és ezt tartják, ha nem szűnik meg a testelés, ha megszűnik, akkor újra felemelik. szóval hivatalosat nem kapsz ilyet, amilyenre vágysz. ráadásul ezek a nagy teljesítményket, egy nap alatt leszívnak egy 100 ah-ás akkut, szóval ezeknek mindenképp kell a napelem. különben ezért se nagyon van akkus nagy teljesítményű, mert nem bírod megtáplálni.
korábban talán villanypásztoros topikba beszéltünk erről, volt valmai tvműsorbavalami fiatal gyerek, aki trafókat gyárt, neki van egy nagy teljesítményű, mondjuk a nyugati gyáriakhoz képest féláron. ha van napelem, talán azt ki lehet próbálni, ha jó a hálózat, nem testel le semmi, jó a földelés, esetleg vannak föld vezetékek is, úgy azért üthet. de mondjuk nem hszem, hogy van olyan ember, aki belesétálna egy villanypásztorba.
Válasz csabahegeszt #12336. hozzászólásáraA 10ezer ftos wifis forgatható,videofelvevős kèprögzitős,SD kártyás beállítható megfigyelt terület a látómezőjèn szükithető,hogy ne a mozgó levelet jelezze,telefonra alkalmazással küldi amit lát, 220v kell neki. De van napelemes akkus is. Vesz fel hangot,èlő hang is mozgáskövetèse is van,arra fordul amerre mozog valami. Szirèna van,wifwijel erőssèg visszajelzèse van,hangszóró van,tehát,mint telefon,kèppel használható,felvètel időzítő van,hangra is bekapcsolhat,ha úgy állitod,percenkènt ès 3vagy 5percenkènt küld kèpet,ahogy állitod,ledes világitás van,ha mozgást lát,bekapcsol,vagy infrás,akkor nincs fèny. Telefonról mindent állithatsz rajta,forgathatod,stb. Memoriát törli,ha televan. Bizonyára a több milliós jó,de semmi èrteleme. Vagy lehet,de nekem nem kell. Ebből 2van nekem.
Másik dolog.
Van olyan ember akinek van hőkamerája?
Olyan 50000ft os kb
Tudom az nem profi de amire nekem kellene arra elég lehetne.
Nem messziről nézném a tanyát kb 100méteről.
Lényeg az lenne hogy lássam a mozgást.
Van hálózati 2 db is.Azokat a lovak igen tisztelik.
Már ha csak egyet csatan mennek a legelő közepére.
Azt hiszem 24000 voltot ad le, de lehet tévedek.
Ilyes valami kellene aksisba vagy napelemesbe.
Az vág olyat hogy lefekszem töle.
De a tanyára akarok, kétlábuak miatt is.
Csak olyat hogy verje földhöz a fejét.
12930 hozzászólás
Válasz Sk Laci #12378. hozzászólásáraSzia!
Roti mellé egy puli, nekem kiváló párosítás volt, puli figyelmét semmi sem kerüli el. A roti meg megadja a kellő erőt...
Üdv.: Csuti
Válasz Sk Laci #12378. hozzászólásáraVegyél igazi pulit! Tanyasit,nem ezeket a túltenyésztetteket!
Válasz csabahegeszt #12372. hozzászólásáraSzia!
Akitől kaptad a Kangal kutyakölyköt, az tenyészti is a kutyákat?
Megfordult a fejemben egy Kangal kutya vásárlása, de egy középázsiai is lehetne.
Nekem a porta őrzésére megfelelő kutyára lenne szükségem.
Pitbulom volt, isteni kutya, de a rövid szőrzete öregségére nagy hátrány a téli időszakban.
Rotwajler jó, de sokszor csak azt hallotta meg amit akart....
Jelenleg német juhászkutyám van, de valahogyan a dominancia hiányzik belőle. Nem félős kutya, semmitől se fél, de a "törtetés" hiányzik belőle.
Válasz szeszko #12375. hozzászólására100 éve!
Üdv!
Jól gondolom, hogy az árokból az csapadékvizet nem vezethetik rá a földemre?
Érdemes emiatt veszekedni a KPM-mel?
Válasz medikus #12374. hozzászólásáraA hegyekben a pásztorok 100 éve is levágták.
Az állatvédő lobbi miatt tiltották be. Farkat megfelelő indokkal most is le lehet vágni.
Válasz csabahegeszt #12372. hozzászólásáraSikerülhet rosszul is!
Válasz csabahegeszt #12372. hozzászólásáraHa jól tudom,ez már tilos! Anno a Dobbermanoknál alkalmazták!A farok vágás is tilos,pl a Rottveilereknél!
Haligali mindenki.
Tart e itt valaki olyan kutyát aminek a fülét vágni kellene.
Kaptam egy kangal kölyköt és le szeretném vágatni a fülét vagyis csak igazitatni.
Ismer e valaki valakit aki itt Tiszaújváros környékén ezt megoldja?
Sziasztok, a KSH adatszolgáltatást be szoktátok adni? Bünti lesz ha nem adom? Köszönöm
Válasz envagyok2 #12369. hozzászólásáraUreát lehet, de kiadós eső előtt szerintem a péti sem pörkölne. Ma eszembe jutottál permetezés közben. Fel ül itt minden kemény 2 mm-ert.
3-4-5 leveles kukoricára lehet pétisót dobni, vagy megperzseli? harmatot magához gyűjti a pétisó, ez a tömény oldat nem perzseli a közepét?
Válasz .Richard. #12367. hozzászólásáraA karburátor új azt kitudja lehet a régi jobb volt. Kipufogó nincs eltömödve. A szimeringet még nem néztem de lehet csere lesz de valami jobbra kellene. Kompresszió lehet benne vissza rántotta a behuzókart,hogy most cserélhetem a légszűrőt is!! Mondjuk a szikra egy kicsit mintha gyenge lenne. Köszönöm a segítséget ezt szart most elteszem mert most mást kellene csinálnom
Válasz Maszek Zs #12366. hozzászólásáraJó az a karburátor? Kipufogó nincs eltömödve? Szimeringnek? Elősürit? Lehet a gyújtó trafó mekkent meg. Gyertya?
Válasz .Richard. #12359. hozzászólásáraKöszönöm!! Gyűrű nincs eltörve. A karburátort kicseréltem. De így csak akkor indul ha bespricelek neki!! Akkor se normálisan
Válasz titz.jozsef77 #12363. hozzászólásárale kell forgassad!
Válasz envagyok2 #12362. hozzászólásáraEgy biztos ki lesz gyúrva az alkar, ha egész nap ezt csattogtatja a dolgozó!
Amúgy akus lenne ebből a frankó, nem pneumatikus, mert a kompresszor sem ér el minden hová, azért meg traktorral kisérgetni sem valami gazdaságos.
Sziasztok,
A Nordsten lift-o-matic 2,5m-es vetőgépemhez szója beállítással tudna valaki esetleg segíteni?
Köszönöm!
Válasz A.I. #12360. hozzászólásáranéztem ilyesmit, két bajom van vele, egyik hogy csak egy karikába hajlítja a kapcsot, a gépi kettőbe, azért vadkerítésnél ez talán nem mindegy. a másik, hogy ezzel több ezret elcsettinteni nem lehet egyszerű, vállból leesik az ember keze. meg a huzal vastagsága se lehet mindegy,, látjátok, az a gépi 1,8 mm-es huzallal dolgozik, és ebből csinál két karikába 3 mm-es átmérőt, az azért nem lehet rossz, aból nem lazul ki a két drót.
betonvaskötözők meg megintcsak gyenge huzallal dolgoznak, nem? amit én láttam, az lágy kötöződrótot evett meg, valami keményebb, vastagabb huzalt nem tudom bele lehet-e rakni, vagy a kis műanyag fogaskerekeket azonnal ledarálta.
Válasz A.I. #12360. hozzászólásáraJah persze, amit te linkeltél, az pneumatikus...
Válasz envagyok2 #12357. hozzászólásáraEz olyasmi, csak kicsit talán "gagyibb"!
Nem is túl drága azért gyanús nekem kicsit.
Válasz Maszek Zs #12354. hozzászólásáraSok a benzin! Feltève ha nem gyűrű törèses. A sok benzin lehet tűszelep vagy szabályzomembrán hiba,de lehet a szivattyumembrán szarakodik.
Válasz envagyok2 #12357. hozzászólásáraBtonvaskötöző gèpet keress! Vagy,keritès kapcsozót!
ilyet látott már valaki, vagy tud valami márkát, boltot, ahol forgalmaznak ilyesmit?
https://waltersfencing.com.au/collections/fencing-construction-equipment/products/sg-speed-guide
Válasz csabahegeszt #12348. hozzászólásáraSzia, kicsit késő már a válasz lehet. Pláne, hogy holnap vasárnap. Tiszafüred Richter csapágybolt. Bár nincs neked túl közel, de azért annyira messze sem, ha nagyon kellett volna. Azért előtte nem árt egy telefon, nehogy lyukra fusson az ember!
Válasz kajszi_71823 #12347. hozzászólásáraNincs benne menet
Google, fotó alapján claas corto alkatrésznek mutatja, de azokra rákeresve nem találtam ilyet.
Üdv!!
Motoros kasza 2 ütemü.
Miért prüszköl vissza a karburátor (légszűrőbe) ha nagynehezen elindul. És nagyon nehezen indul,de nem normálisan jár. Nem az enyém, de a gazdája azt mondta:dolgozott vele felpörgött durrant egyet leállt. Majd onnan nem indult. Azt,hogy vissza dolgozik a légszűrőbe már valahol hallottam, hogy miért csinálja de már nem tudom.
Köszi!!
Válasz medikus #12351. hozzászólásáraAz a baj hogy nincs
Válasz mtz1221 #12350. hozzászólásáraVan igen
Válasz csabahegeszt #12349. hozzászólásáraSzelepszár!
Válasz csabahegeszt #12349. hozzászólásáraAkkor máshol van a gond. Tegyél bele 10.9es csavart, majd attól megmutassa, miért töri a stiftet. Kardánon van szabadonfutó ?
Másik kérdés.
Van e valakinek pezag 185 kaszája?
Alól a tengelybe van egy nyírócsap ki milyen anyagból rak oda hogy ne nyírja el gyorsan.
Mert raktam csőstifftett 2db egymásba és 2 kör után elnyirta.
Itt Tiszaújváros környékén hol kapnék kardáncsővet méterre?
Ha valaki tudná ne tartsa magában.
A bálázó kardán kapott egy ívet sajnos.
Háromszög 46 külső átmérő
Válasz atisgyulai #12346. hozzászólásáraKaszában lévő csiga meghajtó tengelyének nézem, ha van benne M12es menet.
Üdv!
Ismerős esetleg valakinek ez az alkatrész?
Milyen gépnek milyen alkatrésze lehet ez?
Valószínűleg claas márka!
Egyik oldalon 3db éknút, másikon 2db belapolás.
Átmérő a vastagabb részen kb. 60mm, vékonyabb részen 50mm.
Hossza kb. 400mm
Válasz csabahegeszt #12344. hozzászólására
Válasz rtamas76 #12343. hozzászólásáraÒ már csak tudta.
Semmi kárt nem csinált az EMBERISÉGNEK.
Csak tette a dolgát.
Válasz csabahegeszt #12340. hozzászólásáraAz öreg Szoboszlait kérdezd
Kesznyétenben.
Válasz envagyok2 #12341. hozzászólásáraValamit rosszul érttél.
De van ez így.
Válasz csabahegeszt #12340. hozzászólásáraja nem kaszálod tisztára akkor bszhatod, ha meg tle van kaszálva anyomvonal, akkor meg.. de legyen így, nem mondom, hogy ne csináld. inkább csinálj neki csapdát, tereld be kerítésel hogy egy nyomon tudjon menni, és oda rakj valamit, ami fejbebassza. de ha már vilanypásztor, csinálj szöges drótból, ha nincs szerencséje és épp akkor jön az impulzus, amikor a szög a gatyáján keresztül megy, az azért más kávéház.
Válasz envagyok2 #12338. hozzászólásáraHát a földtöl 30cm re észre sem veszi a drótot a dolgozó akarom mondani a nem oda illő embernek nevezett rothadék.
Én sem megyek senkihez be ha nem hívnak.
Legalább gondolkozik hogy mi volt az.
Válasz csabahegeszt #12333. hozzászólásáraAzt nèzd amelyik töb joulos az az erősebb. Az akkussal nagyot 15000volt felettit minimum 100wos napelem meg 60ah akku kell. Ez alatti töltèssel 3nap alatt lemerül. èn ennèl a folyamatos áramfelvètelt nèztem,0.5ampert mutatott a mèrő a 15000volt felettinèl,ami kb. 1,5másodpercenkènt üt. Ezt nem lehet leföldelni,földbe ledugott vezetèknèl is odabsz. Ilyen helyre a 220voltos a jó,nem merül le. Csak nekem ott nincs villany. Vegyèl olyant amelyik jelez a telefonra,ha behatolás van.
Válasz csabahegeszt #12333. hozzászólásáraszerintem nincs olyan, ami CE jelzéssel, gyári és 24 kvoltos. olyan sincs, amitől elfekszik az ember. és nem is a volttól fekszik el, hanem az energiától, amit lead, vagyis a J-t kell nézzed. ráadásul az üzletben kapható készülékek közüla nagyok már mindenképp olyanok, hogy ha letestel valami, akkor talán még egy impőulzust beleküldenek, de a követkző már mindenképp kisebb energiájú lesz, és ezt tartják, ha nem szűnik meg a testelés, ha megszűnik, akkor újra felemelik. szóval hivatalosat nem kapsz ilyet, amilyenre vágysz. ráadásul ezek a nagy teljesítményket, egy nap alatt leszívnak egy 100 ah-ás akkut, szóval ezeknek mindenképp kell a napelem. különben ezért se nagyon van akkus nagy teljesítményű, mert nem bírod megtáplálni.
korábban talán villanypásztoros topikba beszéltünk erről, volt valmai tvműsorbavalami fiatal gyerek, aki trafókat gyárt, neki van egy nagy teljesítményű, mondjuk a nyugati gyáriakhoz képest féláron. ha van napelem, talán azt ki lehet próbálni, ha jó a hálózat, nem testel le semmi, jó a földelés, esetleg vannak föld vezetékek is, úgy azért üthet. de mondjuk nem hszem, hogy van olyan ember, aki belesétálna egy villanypásztorba.
Válasz csabahegeszt #12336. hozzászólásáraA 10ezer ftos wifis forgatható,videofelvevős kèprögzitős,SD kártyás beállítható megfigyelt terület a látómezőjèn szükithető,hogy ne a mozgó levelet jelezze,telefonra alkalmazással küldi amit lát, 220v kell neki. De van napelemes akkus is. Vesz fel hangot,èlő hang is mozgáskövetèse is van,arra fordul amerre mozog valami. Szirèna van,wifwijel erőssèg visszajelzèse van,hangszóró van,tehát,mint telefon,kèppel használható,felvètel időzítő van,hangra is bekapcsolhat,ha úgy állitod,percenkènt ès 3vagy 5percenkènt küld kèpet,ahogy állitod,ledes világitás van,ha mozgást lát,bekapcsol,vagy infrás,akkor nincs fèny. Telefonról mindent állithatsz rajta,forgathatod,stb. Memoriát törli,ha televan. Bizonyára a több milliós jó,de semmi èrteleme. Vagy lehet,de nekem nem kell. Ebből 2van nekem.
Válasz Koczka József #12335. hozzászólásáraSzia Józsi
Zotyoval beszéltem .Ami neki van az 2.5milla.
Na az már jó.
Azt mondja ezeket az olcsóbbakat nem ismeri.
Válasz csabahegeszt #12334. hozzászólásáraSzia Csabi, vegyél a TEMU - ról ott van fillérekért ami neked jó.
Másik dolog.
Van olyan ember akinek van hőkamerája?
Olyan 50000ft os kb
Tudom az nem profi de amire nekem kellene arra elég lehetne.
Nem messziről nézném a tanyát kb 100méteről.
Lényeg az lenne hogy lássam a mozgást.
Van hálózati 2 db is.Azokat a lovak igen tisztelik.
Már ha csak egyet csatan mennek a legelő közepére.
Azt hiszem 24000 voltot ad le, de lehet tévedek.
Ilyes valami kellene aksisba vagy napelemesbe.
Az vág olyat hogy lefekszem töle.
De a tanyára akarok, kétlábuak miatt is.
Csak olyat hogy verje földhöz a fejét.
Válasz csabahegeszt #12329. hozzászólásáraAkkus, a napelem azt tölti.
Válasz csabahegeszt #12329. hozzászólásáraAmekkorát veszel belőle.