Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Akkor még figyelgetni kell tovább az aprókat Multkor egy 10-esért vettem kompletten ezt az ifa hátuljára szerelhető csigát munkahengerekkel hidromotorral együtt Bár több mint valószínű a hidromotor kuka mert le voltak véve a csövek éveken keresztül a víz meg adta az érzést a belsejében gondolom...
Jó persze ahol van minden ott lehet hogy így meg lehet oldani De nálunk még a betonkeverő is kölcsönbe van a mag pedig alapból zsákolva 6q az összes szoval nem nagy matek még így se csak mivel még nem csináltam ilyet tapasztalat az nulla
EB/IFA magátrakó csiga is alkalmas lenne ilyenre?? Vagy az már túl nagy átmérőjű??
Minek a betonkeverő?? Ha ömlesztve van a gabona bele a csigát aljára egy csövet a permetező gépedben bekevert csávázószerrel, nyomatni bele a szert és mire a másik végére ér a mag be is van csávázva! Mehet a pótra a vagy a big-beg zsákba onnan meg a vetőgépbe.
Válasz #4658. hozzászólásra
Nem lesz vele gond szerintem mi big-bag-ba csávázunk és tavaly úgy jártunk hogy csávázás közbe el kezdett esni az eső úgy meg ázott hogy csorgott belője a piros lé de nem lett vele semmi gond pedig csávázástól a vetésig kb 2 hónap eltelt.
Bevonod egy brutál gombaölővel és utána bepenészedik? Nem túl életszerű. De nem kell aggódni, mi is csáváztunk már big-bag zsákba is és úgy volt egy jódarabig, nem lett baja. Bár azért nem szabad eláztatni
Az úgy működőképes-e hogy most hétvégén betonkeverőbe lecsávázom a gabona vetőmagot megszárítom majd bezsákolom és jövő hétvégén meg vetés?? A zsákba bepenészedik?? Vagy lehet valami baja?? Olyat hallottam hogy csávázás után egyből vetni szokták
Válasz #4646. hozzászólásra
Szerintem is a rendterítő a legjobb megoldás olcsó és gyors régen mi is csináltuk így, biztos megcsinálják bérmunkában is még zúzni sem muszáj utána, ha szét van egyenletesen szórva akkor már be lehet dolgozni.
Rendterítő biztos van a környéken, végig kell szaladni az szétdobja aztán mehet neki a zúzó, vagy ha van akkor 6,2-es ih-t nekiengedni és nem kell zúzni.
Amúgy ha ügyesen csinálod akkor a nagy rz is szétnyomja.
Nem tud valaki eladó mezőgépes, vagy bármilyen szalmazúzót, ami traktorra szerelhető, és alkalmas lenne a rendek szétterítésére?
Eladtam a szalmát egy vállalkozónak aki bálázta és elhordta volna, de ez a 2 hónap kevésnek bizonyult ahhoz, hogy ideérjen...
A gépen kívül bármilyen épkézláb ötletet szívesen várok, hogy mit lehetne csinálni a szalmával, megszáradni nem fog, bálázás kilőve, vízszintes tengelyű zúzó nem viszi szét, 610es asztallal lett vágva, úgyhogy amit a függőleges tengelyű terít az is édeskevés, meggyújtani nem lehet...
előre is köszönöm az ötleteket!
Ha valakinek van szalmazúzója, de eladni nem akarja, akár ki is bérelném!
Üdv Mindenkinek
E-280-hoz keresek javítási,üzemeltetési,valamilyen könyvet, a gyári beállítási adatok érdekelnének.
E-formában a legjobb.
Sürgős lenne. Előre is köszönöm.
Válasz #4639. hozzászólásra
Igen beszéltem vele tegnap,
vittem egy grammos mérleget amit "hitelesítettem" azzal mértem de ez lett a vége!!
Nem tudom mi lehet a baj!!!
A rapid elvét nem tudom, de az accord rendszerűn ugyanez volt a problémánk. Ki volt kopva az adagoló ház és a magadagoló is, így mellé is ment mag, annak a java a földre potyogott. Csak aprómagnál volt az a jelenség.
ez elvileg csak egy sima csúszótalp nem ?
ha igen, akkor inkább ha már kazánlemez érdemesebb gyártani egy jó erőset, a gyárit meg nem bántani.
olyat aki öntvényt tudna rendesen hegeszteni ha nehezen is de lehet találni, felszerelést annál nehezebb.
elektróda meg apparátus akad, de ha ezt rendesen meg akarod hegesztetni ahhoz fel kell melegíteni homogénre az egészet, aztán heftelés után lassan hűteni homokágyban.
akkor már inkább gyártani valami vaskosabb anyagból.
Van olyan patkány/egér méreg amit szét kell szórni a közlekedési útvonalaikon, ráragad a lábukra. Idegesíti őket és ahogy lenyalogatják, tisztogatják magukat megmérgeződnek. Minden kertész-háztartási-gazda boltban kapható.
Tisztelt gazdálkodók!
Vásároltam egy feltehetően japán alternáló kaszát. Kaszálás közben a csúszótalp kettétört. Érdeklődnék hol lehet a képen látható talpat beszerezni.
Segítségüket előre is köszönöm.
13072 hozzászólás
Sziasztok.
Meg tudná nekem valaki mondani hogy a 106-os klíma rendszerébe mennyi gázt kell tölteni és melyik fajtát?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz #4672. hozzászólásra
Az úgy nem biznisz Annyiért vettem de át kellett menni érte az ország túloldalára szoval többe került a fuvar mint az áru
Válasz #4671. hozzászólásra
15-ért átveszem és már hasznod is van
Válasz #4669. hozzászólásra
Akkor még figyelgetni kell tovább az aprókat Multkor egy 10-esért vettem kompletten ezt az ifa hátuljára szerelhető csigát munkahengerekkel hidromotorral együtt Bár több mint valószínű a hidromotor kuka mert le voltak véve a csövek éveken keresztül a víz meg adta az érzést a belsejében gondolom...
Válasz #4668. hozzászólásra
Mi általában a kis terménycsigával szoktuk annak 6-7 cm csigaátmérője lehet, de régebben a naggyal csinálták faterék az kb 12 cm átmérőjű lehet.
Válasz #4668. hozzászólásra
Az szerintem már sok lenne! Hagyományos termény csiga!
Válasz #4665. hozzászólásra
Jó persze ahol van minden ott lehet hogy így meg lehet oldani De nálunk még a betonkeverő is kölcsönbe van a mag pedig alapból zsákolva 6q az összes szoval nem nagy matek még így se csak mivel még nem csináltam ilyet tapasztalat az nulla
EB/IFA magátrakó csiga is alkalmas lenne ilyenre?? Vagy az már túl nagy átmérőjű??
Válasz #4659. hozzászólásra
Az elég neki pont max 1,5 liter!!
Válasz #4660. hozzászólásra
Elég 1-1.5 liter,a keveröböl mehet a zsákba egyböl,két nap múlva lehet vetni...
Minek a betonkeverő?? Ha ömlesztve van a gabona bele a csigát aljára egy csövet a permetező gépedben bekevert csávázószerrel, nyomatni bele a szert és mire a másik végére ér a mag be is van csávázva! Mehet a pótra a vagy a big-beg zsákba onnan meg a vetőgépbe.
Köszönöm a segítséget mindenkinek
Nem lesz vele gond szerintem mi big-bag-ba csávázunk és tavaly úgy jártunk hogy csávázás közbe el kezdett esni az eső úgy meg ázott hogy csorgott belője a piros lé de nem lett vele semmi gond pedig csávázástól a vetésig kb 2 hónap eltelt.
Mi is BB be csávázunk egyből, tonnánként kb 15 literrel semmi gond nincs bele....de csávázóval nem betonkeverővel...
Bevonod egy brutál gombaölővel és utána bepenészedik? Nem túl életszerű. De nem kell aggódni, mi is csáváztunk már big-bag zsákba is és úgy volt egy jódarabig, nem lett baja. Bár azért nem szabad eláztatni
Válasz #4659. hozzászólásra
Én amit kaptam ajánlást az 2 litert ajánl 50 kg-ra. De ki lenne terítve száraz helyre és csak utána zsákolva
attól függ mennyi vízzel csinálod nekem nem szokott baj lenni pedig volt hogy egy hónapot is zsákban állt . 50kg hoz 1,2-1,5 liter lé
Az úgy működőképes-e hogy most hétvégén betonkeverőbe lecsávázom a gabona vetőmagot megszárítom majd bezsákolom és jövő hétvégén meg vetés?? A zsákba bepenészedik?? Vagy lehet valami baja?? Olyat hallottam hogy csávázás után egyből vetni szokták
Válasz #4656. hozzászólásra
Eladhatod, haszonbérbe adhatod, megterhelheted (zálogba adhatod és vehetsz rá fel hitelt), mást nem nagyon.
Üdv!Most tudtam meg,hogy 500m" tulajdoni részem van egy szántóföldben.Mit kezdhetek vele.Kérem aki tudjon segítsen.Köszönöm
Válasz #4654. hozzászólásra
Szia. Vágtatok már a naprát? Tegnap voltam tárcsázni láttam hogy érik a tiéd is. A napokba jött le hogy ismerős vagy
Szerintem is a rendterítő a legjobb megoldás olcsó és gyors régen mi is csináltuk így, biztos megcsinálják bérmunkában is még zúzni sem muszáj utána, ha szét van egyenletesen szórva akkor már be lehet dolgozni.
Rendterítő biztos van a környéken, végig kell szaladni az szétdobja aztán mehet neki a zúzó, vagy ha van akkor 6,2-es ih-t nekiengedni és nem kell zúzni.
Amúgy ha ügyesen csinálod akkor a nagy rz is szétnyomja.
Válasz #4651. hozzászólásra
A gki kártyát a sofőr kapja nem az autó!
A saját termelésű árú saját autós fuvarozásához úgy tudom nem kell.
GKi kártyáról tudna valaki érdemi felvilágosítást adni Saját árú Saját Tgk tahográf mentesség Beépített tartozék menetíró műszernél östermelői igazolványnál adnak ki autó rendszámra(17T)gki kártyát tamfolyam nélkűl???
Az igazi megoldás és a legegyszerűbb leges leg költségkímélőbb, az a "piros tehénke" !!
rz3 assal simán szétteritettem meg darált is rajta annyit hogy tárcsa beviszi az még jobban széthuzza uitánna
Rotoros rendkéző esetleg tőbb soron terítve?
Önjáró silózó?
Sziasztok!
Nem tud valaki eladó mezőgépes, vagy bármilyen szalmazúzót, ami traktorra szerelhető, és alkalmas lenne a rendek szétterítésére?
Eladtam a szalmát egy vállalkozónak aki bálázta és elhordta volna, de ez a 2 hónap kevésnek bizonyult ahhoz, hogy ideérjen...
A gépen kívül bármilyen épkézláb ötletet szívesen várok, hogy mit lehetne csinálni a szalmával, megszáradni nem fog, bálázás kilőve, vízszintes tengelyű zúzó nem viszi szét, 610es asztallal lett vágva, úgyhogy amit a függőleges tengelyű terít az is édeskevés, meggyújtani nem lehet...
előre is köszönöm az ötleteket!
Ha valakinek van szalmazúzója, de eladni nem akarja, akár ki is bérelném!
Válasz #4644. hozzászólásra
Feltéve ha nem az E280 as Mercire gondoltál
Válasz #4643. hozzászólásra
Ezt találtam:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Gepkonyvek-javitasi-utmutatok-katalogusok-eladoak/6187957/
Üdv Mindenkinek
E-280-hoz keresek javítási,üzemeltetési,valamilyen könyvet, a gyári beállítási adatok érdekelnének.
E-formában a legjobb.
Sürgős lenne. Előre is köszönöm.
Válasz #4640. hozzászólásra
Igen de itt a leforgatásnál az is a tálcába hullik szerintem ami mellé megy ,legalábbis úgy gondolom
Válasz #4639. hozzászólásra
Igen beszéltem vele tegnap,
vittem egy grammos mérleget amit "hitelesítettem" azzal mértem de ez lett a vége!!
Nem tudom mi lehet a baj!!!
Válasz #4638. hozzászólásra
A rapid elvét nem tudom, de az accord rendszerűn ugyanez volt a problémánk. Ki volt kopva az adagoló ház és a magadagoló is, így mellé is ment mag, annak a java a földre potyogott. Csak aprómagnál volt az a jelenség.
Válasz #4638. hozzászólásra
Hívtad a számot?
Baj van!
Nem tudom a Rapidot beállítani repcére!
Beállítom az előírtakat leforgatom kiad 2kg/ha és ezek után el vetek vele 2.8kg/ha!
Mi lehet a baj???
Válasz #4633. hozzászólásra
Köszönöm szépen a segítséget, sikerült meghegeszteni.
Üdv.
1992-es jcb 4 cx-hez keresek alkatrészkatalógust.Minden variácio érdekel.
20/3506510
Targonca/homlokrakodó villakocsit keresek!
ez elvileg csak egy sima csúszótalp nem ?
ha igen, akkor inkább ha már kazánlemez érdemesebb gyártani egy jó erőset, a gyárit meg nem bántani.
olyat aki öntvényt tudna rendesen hegeszteni ha nehezen is de lehet találni, felszerelést annál nehezebb.
elektróda meg apparátus akad, de ha ezt rendesen meg akarod hegesztetni ahhoz fel kell melegíteni homogénre az egészet, aztán heftelés után lassan hűteni homokágyban.
akkor már inkább gyártani valami vaskosabb anyagból.
Válasz #4629. hozzászólásra
Azért nem ennyire egyszerű a dolog főleg annak aki még nem hegesztett öntvényt.
Olyan hegesztőműhelyt kellene keresni akik meghegesztik normálisan.
Válasz #4630. hozzászólásra
A kazán lapot nem tudod össze hegeszteni az öntvénnyel
Üdv! Úgy,ahogy irták! Vmi kazánlappal alulról még meg lehetne mereviteni,ha nem zavar ott semmit. Csavarral!
Válasz #4628. hozzászólásra
Így van de ehhez nem sima elektróda kell hanem öntvény pálca
Válasz #4626. hozzászólásra
kigyököl megheggeszt és mehet tovább ....
Válasz #4615. hozzászólásra
Van olyan patkány/egér méreg amit szét kell szórni a közlekedési útvonalaikon, ráragad a lábukra. Idegesíti őket és ahogy lenyalogatják, tisztogatják magukat megmérgeződnek. Minden kertész-háztartási-gazda boltban kapható.
Tisztelt gazdálkodók!
Vásároltam egy feltehetően japán alternáló kaszát. Kaszálás közben a csúszótalp kettétört. Érdeklődnék hol lehet a képen látható talpat beszerezni.
Segítségüket előre is köszönöm.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Szép napot mindenkinek
Válasz #4623. hozzászólásra
Köszönöm, ez jól esett.,már jön is.:)