Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR410.17 FtUSD394.01 FtCHF434.22 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fezan néven volt forgalomba a Kwizdánál, 1 azol hatóanyag, nem rosz, de nem tud annyit mint a 2-3 hatóanyagos premium kategoriás szerek, (Fapcon pro, tango star, stb....)
Válasz #4402. hozzászólásra
Meparban megkeresed a blokk azonosítot. Mvh-n indítasz egy területelapút vagy módosítást vagy bármit, úgysem fogod beküldeni, mert csak a térképet akarod... Beírod a blokk azonosítot-> térkép -> kataszterhez pipa és mutatja a hrsz határokat.
A mepar-on csak annyit tudsz megnézni, hogy hova esik a hrsz (egy "+" jellel jelöli), de hogy pontosan mettől-meddig tart, merre megy az adott hrsz határa, azt nem tudod a sima mepar-ral megnézni, ahhoz kell egy felhasználó név + jelszó (fizetős).
Én nem ismerek a MePar-on kívül ilyen programot. A falugazdászoknak elvileg van olyan MePar hozzáférésük, amin látszik rendesen a hrsz-os fedvény. Esetleg tőlük lehetne segítséget kérni.
Kérdésem az lenne, hogy van e a meparhoz hasonló olyan oldal, ahol nem csak a hrsz-re tudok rákeresni, hanem adott hrsz határai is be vannak jelölve, vonallal körül van határolva?!
Bérelnék egy területet, a meparban megtaláltam a hrszt, elvileg szántó, de a mepar térképen bokros, erdős részbe dobta a hrsz-t. Google vagy más egyéb programmal szerintetek meg lehet keresni, hogy mennyire elhagyatott a terület?
A hagyatéki tárgyalás után kell, vagy előtte is lehet?
mert a pénzintézethez és közüzemi elszámolásokhoz ezt hiszem a hagyaték után kell menni.
Javítsatok ki, vagy (erősítsetek) meg, ha rosszul (jól) tudom.
Üdv! Valaki tudna segíteni honnan tudnék fotókat keríteni erről a gépről? A mienk most lenne felújítva viszont nem tudom milyen rögterelők vannak/voltak rajta...RAU-2-GS-421 http://mezogeparchivum.hu/tema_tarloap.html
Ha valaki tud segíteni, akkor segíthetek esetleg növényvédelmi problémák megoldásában :)
Ha nekem a körzetembe tartozó állatorvossal tele van a tökéletesen a cipőm, akkor hívhatok másik állatorvost a jószágaim ellátására, és azok papírjainak kiállítására???
Sziasztok!
Valamelyik topikban olvastam régebben a vídiás kopó alkatrészekről. Meg tudná mondani valaki, hogy melyik cég forgalmazza őket? Konkrétan vogel noot és farmet kapák érdekelnének, vagy amik ezekkel kompatibilisek. Köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
NH, Fiatagri bálázó kamra visszajelző kapcsolói behánytak.
Ilyen van benne: LINK, de ez is jó lenne: LINK.
Készleten nincs sehol, de ha volna is arany áron akarják adni. Hol lehet szerezni ilyen nyomókapcsolót?
Ideiglenesen rövidre kötöttem őket, hogy legalább be tudjuk fejezni a munkát, de nem a legfrankóbb így.
13072 hozzászólás
Válasz #4419. hozzászólásra
20 liter Glyfozat bruttó 33 -ba kerül, ami 1300 Ft + Áfa / l -t jelent
Válasz #4420. hozzászólásra
Üdv!
Tabon van sátorüzem, ha érdekel, rákérdezek neked.....
Valaki!
Tudtok Somogy, vagy környékén, ponyva készítőt?
Válasz #4418. hozzászólásra
5liter glyfo az 10ezer (de inkább kevesebb) igaz két hét kell neki
Válasz #4417. hozzászólásra
Repcére 1.5-2 litert ír.Az nagyon drága!Aki reglonnal deszikált már
repcét az mekkora dózissal csinálta?
Válasz #4416. hozzászólásra
10000
Menyibe kerül 1 liter reglone?
Dominator 106 linde hidromotor dugattyú,nincs valakinek??Egynek leszakadt a feje.
Válasz #4413. hozzászólásra
Szerintem mindenkinek igaza lehet.
Mi van akkor, ha az MVH ellenőr is többet tud, mint ami a feladata. Esetleg ismerős a rendszergazdánál.
"Késleltetheti a kifizetést"
Szegény kérdező ember legyen a talpán, ha el tudja ezek után dönteni, hogy mit is tegyen?
Mi szoktuk nézni. Van késedelmes kifizetésünk. Ennek még nem tudjuk.
Válasz #4412. hozzászólásra
Az MVH nem AVH habár jobb félni mint megijedni!
Az MVH ellenőrei azt látják amit elmentettél, ők nem informatikusok és nem férnek hozzá a rendszerhez.
Válasz #4411. hozzászólásra
Ha belépsz egy kérelembe, aztán kilépsz, annak nyoma marad a rendszerben.
Válasz #4410. hozzászólásra
Nem kell a mentés gombot megnyomni és akkor nem csináltál semmit
Válasz #4406. hozzászólásra
Az MVH nem javasolja, hogy egy beadott kérelemhez hozzányúlj. Késleltetheti a kifizetést.
Válasz #4407. hozzászólásra
Fezan néven volt forgalomba a Kwizdánál, 1 azol hatóanyag, nem rosz, de nem tud annyit mint a 2-3 hatóanyagos premium kategoriás szerek, (Fapcon pro, tango star, stb....)
Válasz #4404. hozzászólásra
Rendben, köszi a segítséget
Üdv!
Valaki használta már ezt a szert?
https://www.cheminova.hu/cheminova/web.nsf/Pub/riza_250_ew.html
mik a vélemények róla?
Válasz #4405. hozzászólásra
És miért nem?
Meg írsz egy levelet, amit nem juttatsz el a címzetthez.
Olyan, mint ha nem csináltál volna semmit.
Válasz #4404. hozzászólásra
Igen, van egy ilyen lehetőség is, de én már ilyenkor nem lépnék be egy beadott kérelembe. Még akkor sem, ha utána nincs beküldve.
Meparban megkeresed a blokk azonosítot. Mvh-n indítasz egy területelapút vagy módosítást vagy bármit, úgysem fogod beküldeni, mert csak a térképet akarod... Beírod a blokk azonosítot-> térkép -> kataszterhez pipa és mutatja a hrsz határokat.
Köszi!
Válasz #4401. hozzászólásra
A mepar-on csak annyit tudsz megnézni, hogy hova esik a hrsz (egy "+" jellel jelöli), de hogy pontosan mettől-meddig tart, merre megy az adott hrsz határa, azt nem tudod a sima mepar-ral megnézni, ahhoz kell egy felhasználó név + jelszó (fizetős).
Válasz #4400. hozzászólásra
De azt jól tudom, hogy a meparon ezt nem lehet megnézni?
Válasz #4399. hozzászólásra
Én nem ismerek a MePar-on kívül ilyen programot. A falugazdászoknak elvileg van olyan MePar hozzáférésük, amin látszik rendesen a hrsz-os fedvény. Esetleg tőlük lehetne segítséget kérni.
Üdv!
Kérdésem az lenne, hogy van e a meparhoz hasonló olyan oldal, ahol nem csak a hrsz-re tudok rákeresni, hanem adott hrsz határai is be vannak jelölve, vonallal körül van határolva?!
Bérelnék egy területet, a meparban megtaláltam a hrszt, elvileg szántó, de a mepar térképen bokros, erdős részbe dobta a hrsz-t. Google vagy más egyéb programmal szerintetek meg lehet keresni, hogy mennyire elhagyatott a terület?
köszi
Sziasztok!
Jászszentlászlón van állítólag egy cég vagy magánszemély, aki gabonacsigát gyárt. Tudja esetleg valaki a nevét, címét és a telefonszámát?
Válasz #4395. hozzászólásra
A hagyatéki tárgyalás után kell, vagy előtte is lehet?
mert a pénzintézethez és közüzemi elszámolásokhoz ezt hiszem a hagyaték után kell menni.
Javítsatok ki, vagy (erősítsetek) meg, ha rosszul (jól) tudom.
Üdv! Valaki tudna segíteni honnan tudnék fotókat keríteni erről a gépről? A mienk most lenne felújítva viszont nem tudom milyen rögterelők vannak/voltak rajta...RAU-2-GS-421 http://mezogeparchivum.hu/tema_tarloap.html
Ha valaki tud segíteni, akkor segíthetek esetleg növényvédelmi problémák megoldásában :)
Válasz #4394. hozzászólásra
http://www.mvh.gov.hu/MVHPortal/files/1029563_1_melleklet__Vis_maior_esemeny_bejelentese_Z0001pdf
Ha valaki nem olvasná a falugazdász topikot. Itt is megkérdem.
Teendők elhalálozás esetén.?
"Az hogy mit illik tudni egy gazdálkodónak, nem egyszerű egy most kezdőnek megismerni.
Itt van például, a következő két egyszerű kérdés.
1., Ha egy éjjeli őr nappal meghal kaphat-e nyugdíjat?
2., Teendők a gazdálkodó halála esetén?
az elsőre az újszülötteken kívül mindenki ismeri a választ. Nem kaphat.
A második már komplikáltabb.
MVH, NAV Pénzintézet, stb.
Minket itt leginkább a mezőgazdasági tevékenységgel kapcsolatos rész érdekel.
És ez mindegyik az. Attól függően, hogy a TERA igénylés előtt, vagy után következett be az elhalálozás.
Ha valaki összefoglalná szerintem sokat tanulhatnánk, okulhatnánk belőle."
Válasz #4389. hozzászólásra
Persze, az ellátásra választhat dokit, de a papírmunkára már nem. A papírozást csak a körzeti csinálhatja.
Válasz #4391. hozzászólásra
Köszönöm,sikerült
Válasz #4390. hozzászólásra
A felső képből ítélve.....be ütöd a fedlapot és ki ugratod a biztosító gyűrűt.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni,ezt a fajta munkahengert,hogy lehet szétbontani:?
Válasz #4388. hozzászólásra
Szabad állatorvos választás van.
Üdv...
Csak egy kérdés...!!!!
Ha nekem a körzetembe tartozó állatorvossal tele van a tökéletesen a cipőm, akkor hívhatok másik állatorvost a jószágaim ellátására, és azok papírjainak kiállítására???
Köszi a válaszokat...
mágneses szúnyog háló.
NEM mezőgazdaság, de ha valakinek van róla tapasztalata, és elmondaná azt köszönettel veszem.
Ma négy legyet ütöttem le. (Igaz nem egy csapásra, de mindet sikerült kifognom).
http://outlettermek.com/magnes
Íme
Válasz #4383. hozzászólásra
Találtam egy tel.sz-t 70 02672796
Válasz #4383. hozzászólásra
http://https://www.facebook.com/pages/AGRO-PORTA/238804402838722
Válasz #4380. hozzászólásra
Ha esetleg valakinek porosodik egy ,akkor nem kell vele bajlódni.
Válasz #4382. hozzászólásra
Köszönöm. Úgy látom nem mostanában járt erre, a honlapja meg nem elérhető.
Válasz #4381. hozzászólásra
JOSEY
http://www.agroinform.com/felhasznalo.php?act=reszletek&uid=628
Sziasztok!
Valamelyik topikban olvastam régebben a vídiás kopó alkatrészekről. Meg tudná mondani valaki, hogy melyik cég forgalmazza őket? Konkrétan vogel noot és farmet kapák érdekelnének, vagy amik ezekkel kompatibilisek. Köszönöm a segítséget.
Válasz #4379. hozzászólásra
miért nem csináltok?nem nagy dolog.
Szép napot! Keresünk jd koombájnhoz való Nas adapter kapcsolókeretet. Esetleg New-Hollandét tudunk adni cserébe is.
Válasz #4375. hozzászólásra
Netparaszt majd a mail-edre nézz már rá légy szíves, előre is köszi
Válasz #4376. hozzászólásra
A sima féklámpa kapcsoló nem jó ?
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
NH, Fiatagri bálázó kamra visszajelző kapcsolói behánytak.
Ilyen van benne: LINK, de ez is jó lenne: LINK.
Készleten nincs sehol, de ha volna is arany áron akarják adni. Hol lehet szerezni ilyen nyomókapcsolót?
Ideiglenesen rövidre kötöttem őket, hogy legalább be tudjuk fejezni a munkát, de nem a legfrankóbb így.
Válasz #4373. hozzászólásra Elég kevés benne a kalcium, de egy tesztet megérhet a biológiai maradványok miatt, csak megéri-e szállítani tőled?
megoldódott. Oldott műtrágyás dugulás a tartályba visszavezető csőben.
Válasz #4371. hozzászólásra
A cukorgyári anyag az jó-e?
Nekem van vagy 15 q