Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A damil minöségére allergiások ezek a vackok,sokat kaszálok velük és a drágább jobb minöségü damilokkal sosincs gond.Szépen sorba tekerem fel a dobra.Nálam a damil adagolás szokott akadozni,hiába csapom oda nem adja ki akkor szétkapom és mehet ujra.4 db kinai van a tanyába abbol egy az tuti franko az megy egész nap a többi az szivat.Felvannak fegyverezve damil,vágo tárcsa,körfürész lap és mehet a csapatás.Elgondolkoztam rajt hogy vegyek drága pézér márkásat 1db-ot vagy annyiér döbbet még ha nem is tuti gépek
Adva vagyon egy munkagép..van rajta két db hidromotor a két hidromotor sorba van kötve és van egy ág ami a két hidromotort összeköti és be van kötve a visszatérő ágba az első hidromotor nem indúl el,de a másik megy mint a doxa..mi lehet a hiba???????
Nem lehet hogy ha másik irányba csavarod fel akkor nem tesz ilkyet? Esetleg nem új csomag damilról van szó? Nekem is volt egy csomag ami folyton egybe olvadt a dobon. Nekem csak a dobban szokott nyomot hagyni.
Nem akkor vágja a sort a kultivátor, ha a gép eleje hirtelen ide-oda sétál 10-10 centit, mert akkor még a hátsó kerék belül van az 5-5 centis sétálásban, hanem akkor, amikor már olyan sokáig megy az első kerék féloldalt, h. a hátsónak is van ideje utánamenni teljesen.Mindezektől függetlenül ne vitatkozz a tanárral, mert valószínüleg ő még nem sokat kultivátorozott életében, csak az elméletet tanítja nektek. (de ha ki akarja próbálni, még van előttem 40 hektár, eljöhet bemutatót tartani)
Ennek a kapcsolónak egy baja volt, mivel csak egy helyen (felül) volt masszívan rögzítve egymáshoz, de ha húzni kellett, akkor inkább az alja húzott (oda csatlakoztak a vonószárak), ezért kitépte a háromszöget az U- vas tokból alul, legalább is az ekénél. A sorközművelő, az valamivel tovább bírta.Ezért javasoljad, h. ezeket alakítsák át úgy, h. az alsó rész erősebb legyen, esetleg legyen rajta (a háromszögen)1-1 30 mm átmérőjű tüske, ami belemegy a tok alján lévő 1-1 csődarabba,és így már nem bírja a gép előrefelé széttépni a két elemet.
Valószínüleg a tanár azt várja, h. azt mondd neki, h. nem lehet befeszíteni a feszítő lakatokat, mert a kormány mozgatására vágja a sort.Ennek ellenére én mégis feszes lakatokkal megyek már 25 éve, mert dombok vannak a földben, és ha lóg a lakat, úgy is félre megy a kapa, és akkor vágja a sort.Aztán ha a kultivátor kerék elkapja a vegyszerező nyomát, és tud oldalra mozogni, akkor is vágja a sort.A valóság az, h. én behúzom a lakatot, és igen agresszív kormánymozdulatokkal tartom egyenesbe a gépet, és így, ha az eleje kissé kitér oldalra,egyből visszacsapom a kormányt, és nincs ideje a gép hátuljának is kimenni a középvonalból, ezért nem vágja a sort.
A felső a munkagépen van rajta ( mindegyiken) Ez egy U vas tok, ami lefelé néz. A gépre felteszed azt a háromszöget a 3 pontra, amit ebbe az U vasba bele kell emelni, és egy horoggal rögzíteni benne ( rugó bekattintja a helyére). Levételkor a horgot kiakasztod, és lefelé kijön a tokból a gyoskapcsoló háromszög.
Ha rögzített karokkal kapálsz,marha nehéz kormányozni,mert kivágsz mindent. Lazára kell hagyni,és nem vág.
A kapcsolásra legegyszerűbb az spc vetőgép gyári gyorskapcsolása.
s az iskolákban általában a régi dolgokat emlegetik.......
Válasz #3674. hozzászólásra
Apró kormánymozdulatokkal szabad csak kormányozni a traktort mert kiviszi a sorokat a kultivátor.
A csatlakoztatási megoldáshoz pedig nézzél meg egy komáromigépes vagy ksmk kultivátort vagy egy monosem vetőgépet, ezeken biztos van olyan megoldás amit látni szeretnél.
Azért használ a nyugati gyártók zöme vezetőtárcsákat hogy a kormányzás miatti kaszálást csökkentse.
Segítséget kérnék!
Két kérdésem lenne a kultivátorozással kapcsolatban:(aki már kultivátorozott valaha annak egyszerű kérdések lesznek, én sajnos még sohase kultivátoroztam)
1.Mi lesz akkor, ha 1 kultivátort rögzített alsó függesztőkarhoz kapcsolunk, majd azt menet közben kormánymozdulatokkal korrigáljuk?(nem kormányzott sorközi kultivátorról van szó)
2.Mivel lehet megoldani: hogy a traktorosnak csak egy, (kézzel végrehajtható) csatlakoztatási feladatot kelljen elvégeznie egy 3pontos függesztésnél? Esetleg valamilyen segédszerkezetet ismertek ehhez?
Esetleg, ha neten tudtok hozzá valami jó leírást, annak a linkjét is megköszönöm!
Köszi a válaszokat!
Manitou telerakodóból kifogyott a fékolaj, éppen fel akartam tölteni a nálam fékolajként hívott szintetikus olajjal, amikor megláttam egy matricán a következő feliratot: IMPERATIVE TO USE MINERAL OIL. Ha jól értelmezem ásványi olajról papol. Létezik hogy azt kell rakni bele?
Talán tudja valaki!
Leszeretnék bontani egy régi házat. Elég düledező. Azt a tippet kaptam, ha le van dőlve az egyik gerenda (tehát megvan rogyva a ház, traktorral egy kicsit rásegítek), akkor nem kell fizetni a bontási engedélyért. Különben 200 ezer ft körül van.
Bízom benne,hogy valaki tud segíteni vagy valami infót adni.
Olyan helyet keresek ahol mezőgazdasági gépmárkák, jelöléseit , matricáit,
és minden ilyen kis kütyüt meg lehet találni amit egy elkészült gép festése után még ráragasztottak, esetleg rácsavaroztak..
13112 hozzászólás
Válasz #3710. hozzászólásra
Külön-külön működnek? A visszatérőbe a résolaj van bekötve.Érdekes probléma. Axiál dugattyús motor?
A damil minöségére allergiások ezek a vackok,sokat kaszálok velük és a drágább jobb minöségü damilokkal sosincs gond.Szépen sorba tekerem fel a dobra.Nálam a damil adagolás szokott akadozni,hiába csapom oda nem adja ki akkor szétkapom és mehet ujra.4 db kinai van a tanyába abbol egy az tuti franko az megy egész nap a többi az szivat.Felvannak fegyverezve damil,vágo tárcsa,körfürész lap és mehet a csapatás.Elgondolkoztam rajt hogy vegyek drága pézér márkásat 1db-ot vagy annyiér döbbet még ha nem is tuti gépek![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Adva vagyon egy munkagép..van rajta két db hidromotor a két hidromotor sorba van kötve és van egy ág ami a két hidromotort összeköti és be van kötve a visszatérő ágba az első hidromotor nem indúl el,de a másik megy mint a doxa..mi lehet a hiba???????
Válasz #3708. hozzászólásra
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Vagy nem! Miénk valami kínai! :D
A damilos fűkaszát úgy hivják hogy: STHILL![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz #3701. hozzászólásra
Egymás mellé, és ne egymásra tekerd fel a damilt.
Krone 10 16-ost használ(t valaki? Infót szeretnék róla.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Az én fűkaszám a hagyományos. Fa nyélen a fém.
Talán olcsót vettél, és mosst jön ki rajta, hogy melegben használhatatlan.
Egész télen nem volt vele semmi gond.
Volt főnököm is vett egy ilyet, majd egy évre rá megtanult a hagyományos kaszával dolgozni. Olcsóbb jobb.
A szomszédom szegélyvágót használt. Már Ő is áttért a hagyományos változatra.
Barátom késest használ. Illetve a fia. (de náluk a pénz nem számít).
Nem lehet hogy ha másik irányba csavarod fel akkor nem tesz ilkyet? Esetleg nem új csomag damilról van szó? Nekem is volt egy csomag ami folyton egybe olvadt a dobon. Nekem csak a dobban szokott nyomot hagyni.
Lehet nem a 800fokba kéne kaszáni
Tegyél rá kést,no problem...
Hej parasztok!![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
A damilos fükaszán a damil összesül a dobin.Mitől lehet ez?
Válasz #3699. hozzászólásra
Köszi
Válasz #3698. hozzászólásra
Lehet. Másodvetésként birkának, marhának szénának ajánlják. A mostani Kistermelők Lapjában foglalkoznak vele.
Állomány szárított (köles) szalmát lehet etetni pl. birkákkal?
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #3696. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Lehet h. 10 perc után ki kellene hívni a mentőt hozzám ![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz #3695. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Sokáig állitgatják gyakorlással, a végén szellős lesz a kukifölded .
Válasz #3693. hozzászólásra
Nem akkor vágja a sort a kultivátor, ha a gép eleje hirtelen ide-oda sétál 10-10 centit, mert akkor még a hátsó kerék belül van az 5-5 centis sétálásban, hanem akkor, amikor már olyan sokáig megy az első kerék féloldalt, h. a hátsónak is van ideje utánamenni teljesen.Mindezektől függetlenül ne vitatkozz a tanárral, mert valószínüleg ő még nem sokat kultivátorozott életében, csak az elméletet tanítja nektek. (de ha ki akarja próbálni, még van előttem 40 hektár, eljöhet bemutatót tartani)
Ennek a kapcsolónak egy baja volt, mivel csak egy helyen (felül) volt masszívan rögzítve egymáshoz, de ha húzni kellett, akkor inkább az alja húzott (oda csatlakoztak a vonószárak), ezért kitépte a háromszöget az U- vas tokból alul, legalább is az ekénél. A sorközművelő, az valamivel tovább bírta.Ezért javasoljad, h. ezeket alakítsák át úgy, h. az alsó rész erősebb legyen, esetleg legyen rajta (a háromszögen)1-1 30 mm átmérőjű tüske, ami belemegy a tok alján lévő 1-1 csődarabba,és így már nem bírja a gép előrefelé széttépni a két elemet.
Válasz #3690. hozzászólásra
Hm...ezt még át kell gondolnom, hogy pontosan hogy is van:)
Válasz #3679. hozzászólásra
Köszönöm ezt a választ is!:) fel fogom használni!
Válasz #3678. hozzászólásra
Huu ez nagyon jó:) ez fog nekik tetszeni, tuti!:)))
Válasz #3685. hozzászólásra
Valószínüleg a tanár azt várja, h. azt mondd neki, h. nem lehet befeszíteni a feszítő lakatokat, mert a kormány mozgatására vágja a sort.Ennek ellenére én mégis feszes lakatokkal megyek már 25 éve, mert dombok vannak a földben, és ha lóg a lakat, úgy is félre megy a kapa, és akkor vágja a sort.Aztán ha a kultivátor kerék elkapja a vegyszerező nyomát, és tud oldalra mozogni, akkor is vágja a sort.A valóság az, h. én behúzom a lakatot, és igen agresszív kormánymozdulatokkal tartom egyenesbe a gépet, és így, ha az eleje kissé kitér oldalra,egyből visszacsapom a kormányt, és nincs ideje a gép hátuljának is kimenni a középvonalból, ezért nem vágja a sort.
Válasz #3686. hozzászólásra
Mivel segédszerkezet!!!!! köll a faszinak mindenáron tolja elé a koma ezt......
ez is szupi, köszi:)
A felső a munkagépen van rajta ( mindegyiken) Ez egy U vas tok, ami lefelé néz. A gépre felteszed azt a háromszöget a 3 pontra, amit ebbe az U vasba bele kell emelni, és egy horoggal rögzíteni benne ( rugó bekattintja a helyére). Levételkor a horgot kiakasztod, és lefelé kijön a tokból a gyoskapcsoló háromszög.
a Keletagronál ha beütöd h. gyorskapcsoló, akkor kiadja ezeket , az Oroszok által már 40 éve használt munkagép kapcsolókat![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130616222133_kep.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130616222202_kep_1_.jpg)
Válasz #3683. hozzászólásra
igen!
Köszi a válaszokat, jöhetnek az újdonságok is:)
itt vagy még?
Válasz #3678. hozzászólásra
Ezt ha megmutatja a tanitónak kettéállnak a fülei.....
Ennyire azi nem lehetnek korral haladók a ........
Ha rögzített karokkal kapálsz,marha nehéz kormányozni,mert kivágsz mindent. Lazára kell hagyni,és nem vág.
A kapcsolásra legegyszerűbb az spc vetőgép gyári gyorskapcsolása.
s az iskolákban általában a régi dolgokat emlegetik.......
2.
1 keresztbe vassal alákapol a gipnek beakad oszt má csak a 3. pontot kell becuppintani.......
Forditsátok le neki iskolai nyelvre.....
Apró kormánymozdulatokkal szabad csak kormányozni a traktort mert kiviszi a sorokat a kultivátor.
A csatlakoztatási megoldáshoz pedig nézzél meg egy komáromigépes vagy ksmk kultivátort vagy egy monosem vetőgépet, ezeken biztos van olyan megoldás amit látni szeretnél.
Azért használ a nyugati gyártók zöme vezetőtárcsákat hogy a kormányzás miatti kaszálást csökkentse.
Válasz #3677. hozzászólásra
A második kérdésre szerintem Ez a válasz
igen, iskolai feladat:) gondoltam ti tudtok segíteni.
Ez valami iskolai feladat?
Segítséget kérnék!
Két kérdésem lenne a kultivátorozással kapcsolatban:(aki már kultivátorozott valaha annak egyszerű kérdések lesznek, én sajnos még sohase kultivátoroztam)
1.Mi lesz akkor, ha 1 kultivátort rögzített alsó függesztőkarhoz kapcsolunk, majd azt menet közben kormánymozdulatokkal korrigáljuk?(nem kormányzott sorközi kultivátorról van szó)
2.Mivel lehet megoldani: hogy a traktorosnak csak egy, (kézzel végrehajtható) csatlakoztatási feladatot kelljen elvégeznie egy 3pontos függesztésnél? Esetleg valamilyen segédszerkezetet ismertek ehhez?
Esetleg, ha neten tudtok hozzá valami jó leírást, annak a linkjét is megköszönöm!
Köszi a válaszokat!
Válasz #3672. hozzászólásra
Köszi Őket már kérdeztem nem tudnak segíteni nincs most nincs Nekik
Válasz #3671. hozzászólásra
Tempel kft, Tiszakécskén forgalmazza, és alkatrészt is tart hozzá.
Tempel kft - Samasz
Segítség kellene samasz 1,65 kaszához keresek felsőtányért 4x2 csavaros felfogatással ha van valakinek ötlete kérem jelezze Köszönettel: Roli
Válasz #3668. hozzászólásra
Felszólít az ásványi olaj használatára.
Válasz #3668. hozzászólásra
Itt egy kolléga ráöntött más fajtát ,és megdagadtak a karmantyúk,kuka lett belőle,de ez mindeggy hogy manitou,vagy bármi márka
Manitou telerakodóból kifogyott a fékolaj, éppen fel akartam tölteni a nálam fékolajként hívott szintetikus olajjal, amikor megláttam egy matricán a következő feliratot: IMPERATIVE TO USE MINERAL OIL. Ha jól értelmezem ásványi olajról papol. Létezik hogy azt kell rakni bele?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #3666. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Ha összedől akkor nem kell engedély. Segíts neki egy kicsit.
Talán tudja valaki!![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Leszeretnék bontani egy régi házat. Elég düledező. Azt a tippet kaptam, ha le van dőlve az egyik gerenda (tehát megvan rogyva a ház, traktorral egy kicsit rásegítek), akkor nem kell fizetni a bontási engedélyért. Különben 200 ezer ft körül van.
Válasz #3664. hozzászólásra
Szia!
Itt van egy hirdetés a matricákhoz!
matricák
Sziasztok.....
Bízom benne,hogy valaki tud segíteni vagy valami infót adni.
Olyan helyet keresek ahol mezőgazdasági gépmárkák, jelöléseit , matricáit,
és minden ilyen kis kütyüt meg lehet találni amit egy elkészült gép festése után még ráragasztottak, esetleg rácsavaroztak..
Köszönöm a segítséget ......
Válasz #3662. hozzászólásra
Akkor majd valahogy elöbbre hozzuk...