Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha ugrál valami nincs kiegyensúlyozva. Talán az ékszíjtárcsa?
Egyszer jártam így szalagfűrésszel. Az öntött kerék (600-as) nem volt kiegyensúlyozva és elképesztően rángatta a vázat.
Attól függ hogy mire raktad rá Nekünk a két légtartály felett van a motor meg a kompi, a kettő között egy pár darab gumibak (3 vagy 4) van, használtak már így jó puhák és sokat csillapítanak. Ennek az egésznek van súlya igencsak de ha ferde betononvan képes elkóbászolni
Vettem egy kompresszort, ezt azt (pl motort) tettem rá és had menjen. Megy is csak ugrál mint a .......(majdnem csúnyát mondtam).
Ifa kompresszor szíjjal hajtva.... mindkét irányba forgatva ezt csinálja.
Segítségre lenne szükségem!! RAUCH KOMET 800 műtrágyaszórót újítanánk fel de nem tudom ,hogy a
boltozódásgátló ,hogy van felrakva rá ill.,hogy jön széjjel ?? Nem szeretném szétbarmolni, ha valaki szedet szét már ilyet kérném,hogy ossza meg velem !!
Valószinű h autómatikus inditásra is lehet elektronikával tuningolni, nekem a riasztómra van beállitva ha az ólnál áramszünet van, és sms-t küld akkor is ha helyreáll.
Válasz #3160. hozzászólásra
A dobozán rajta van hogy mit tud működtetni, ábrákkal.Például hűtő ventillátor ha be van jelölve akkor biztos jó, színuszos!
Válasz #3158. hozzászólásra
Pedig van,csak keresd!!Az enyém is onnan származik.Majd meghozassák.Vagy kamionos ismerős, kintről!!!DC-AC Intelligent Power inverter 600w Ez van az enyémre írva!
Válasz #3148. hozzászólásra
Nézz szét autós boltban!! Ott ahol kamion alkatrész van.! Minden kamionosnak van invertere!!Ott lehet venni,nekem is onnan hozták!A 600w -os 14000 volt.Jóval olcsóbb mint Pl a Conrad nál!!Van abba még állítólag kw feletti is.
Válasz #3152. hozzászólásra
Ezt azért nem írom alá! A lakásban is a visszatérő ágba nem agy helyen vannak bekötve a radiátorok!Másról lehet szó.Inkább az,hogy nincs elég mélyen a kazán.Nem mindig elég 1/2 méter.Főleg ha hosszú a rendszer.Azáltal lasssú a keringés!
Erről lehet szó. A gravitációs rendszernél az egészet nagyon pontosan kell tervezni, különösen a csövek hosszát és átmérőjét, különben nem kering rendesen.
Plusz az esetleges bővítés, átalakítás is nehéz ügy.
Ma már nemigen alkalmazzák, ezért nehéz valóban hozzáértőt találni.
Kérdezhettem volna privátban is, de akkor a többiek nem tanulnak belóle.
Ha lassan mondanád hogy Én is értsem: a meleg víz lezárta az utat a hidegebb előtt?
Én ettől tartva kihagytam a rendszerből a szivattyút. A fóliában lesüllyesztettük a kazánokat, gravitációval működik a fűtés, szivattyú nélkül. Annyi volt a trükk, hogy minden visszatérő ágat külön kellett bekötni az egyes kazánokba, mert ha a közösítőhöz valamelyik ág hamarabb vissza ért, lezárta az utat a többi előtt.
Válasz #3147. hozzászólásra
Már nem emlékezem,hogy nekem hány Wattosat javasoltak. Azért kérdezd meg, hogy elég-e 150 wattos. Mert indulásnál nagyobb az áramfelvétel.
Például próbáltam a hűtőt és nem indította el. 600 W-os
Egyébként még puffer tartályban is gondolkozhatsz. Min 500 literes. Erre tenni egy szelepet ami 95 celsiusnál kinyit és levezeti a hőt, ha elmegy villany.
http://www.panelectron.hu/
voltcraft a típus. Adnak tanácsot is. Nézz körül a honlapon. Interneten rendeltem.
Elektronikus by-pass ez kapcsolja át, ha nincs áram.
Kell hozzá még egy relé is ami átkapcsolja a fogyasztókat az inverterre, áramszünet esetén. Valamint relével érdemes bekapcsolni az invertert, hogy ne fogyassza az áramot (készenléti állapotban)csak áram kimaradás esetén kapcsoljon be.
vannak speciális akkumulátor töltők. Érzékelik az akkumulátor töltöttségét.
Ifa kompresszorba mennyi olajat illik önteni?
Nem járművön van hanem maszek itthoni ketyere.
Igaz hogy ezek eszik az olajat?
A henger falán meglátszik hogy meddig járt az olajlehúzó gyűrű. Nem tapintható hogy válla lenne, ez gondolom egy ideig elmegy még. ?
Szorasi tablazatot keresnek Amazon ZA-M tipusu mutragyaszorohoz. Kezlesi utasitasunk van hozza, de abban csak kivonat van a tablazatokbol.
Az Amazon oldalan mar szetneztem, de nem talaltam.
csak azért mert ha egyedi gyártmány akkor kérhetik a tervrajzot is ami alapján kiadták a forgalmit,haveromtól is kérték aki pedig csak műszakizni vitte a futót...az előző tulaja meg kiköltözött amerikába de valahonnan összekaparták
Az a helyzet hogy nem egyszerű az ügy.
Le van járva a műszakija; elhagyták a forgalmit; és meghalt a tulaj. A lánya örökölte és van róla papírja hogy rendelkezhet vele. (Bírósági végzés.)
A futó nem kicsi, inkább b.szott nagy és 50 rugó lenne az ára. Van rajta javítani való, de az nyílván megoldható. A papírja miatt lehet nyűgös, de szerintem 130-ban megállna annyiért meg ahogy az árakat nézem nem rossz.
Én ajánlom a plató alatti kerekes változatokat. Nagyobb a raktér, igaz valamivel magasabbra kell pakolni.
Ha lehet az oldalai ne legyenek fixek. Már sokszor segített ki, hogy az oldalak leszerelése után szinte bármit el tudok szállítani. Nincsenek méretkorlátok, csak amit már a KRESZ sem enged meg
Érdemes ráfutófékest venni, azzal könnyebb közlekedni, pláne ha a papírja súlyban lefelé okosítva van, és kis összsúlyú autóval szeretnéd húzni.
Jó napot kivánok.csak annyit szeretnék hozzáfűzni az előttem szólókhoz te tudod mit akarsz vele szállítani,ha esetlegesen piacozol oda mindenképp a külső kerekes a jobb könnyebb belepakolni-ha esetleg ládaméretű a plató akkor az csak hab a tortán,egyébként mindeggy.Terhelhetőség szerint inkább teleszkóp laprugó megoldás.
Hogy hány mázsát húzhatsz fék nélkül, azt az autód forgalmijában nézd meg, olyan utánfutót vegyél, amit a kocsid húzhat!
Lógó kerékcsapágy, rossz vonófej nem túl drágán javítható. Törött, rozsdás, megcsavarodott váz már problémásabb.
Ha belül vannak a kerekek, az általában nagyobb rakfelületet jelent, tehát előny.
Ami fontos:
Alvázszám rendben legyen, ne legyen átütve
Papírok rendben legyenek
Vonórúd nem lehet törött, sem hegesztett
Ezekkel lehet később a legtöbbet szívni!
Ha jó az ára, kisebb javítanivalók beleférhetnek.
2 utánfutót szoktunk használni (Ignis után).
Az egyik a miénk azaz 4mázsás és IFA gyártmányú, 8-as(asszem) kerekük van.
A másik meg szomszédé,STEMA gyártmányú, az meg 7,5q-ás.
Mind a kettő ráfutófékmentes, raktéren kívül vannak a kerekei.
Semmi rossz véleményem nincsen.
Ellenőrizni: Ne lötyögjön a kerékagyai a tengelyen, ne legyen váztörés, jó legyen rajta a vonófeje, Jó legyen a rugói(főleg a laprugósat javasolom).
Szerintem ne vegyél gumirugózásút, mert nem tudsz megvenni sehonnan egy normális gumit(max esztergáltani kellett, így jártunk a 4 mázsással).
13072 hozzászólás
Válasz #3167. hozzászólásra
Ha ugrál valami nincs kiegyensúlyozva. Talán az ékszíjtárcsa?
Egyszer jártam így szalagfűrésszel. Az öntött kerék (600-as) nem volt kiegyensúlyozva és elképesztően rángatta a vázat.
Válasz #3170. hozzászólásra
Ifa tartályon van a kompresszor is meg a motor is.
Attól függ hogy mire raktad rá Nekünk a két légtartály felett van a motor meg a kompi, a kettő között egy pár darab gumibak (3 vagy 4) van, használtak már így jó puhák és sokat csillapítanak. Ennek az egésznek van súlya igencsak de ha ferde betononvan képes elkóbászolni
Válasz #3168. hozzászólásra
A kompresszor tengelye kb. 1000-t fordul.
mennyivel forgatod?
Tisztelt Kollegák,
Vettem egy kompresszort, ezt azt (pl motort) tettem rá és had menjen. Megy is csak ugrál mint a .......(majdnem csúnyát mondtam).
Ifa kompresszor szíjjal hajtva.... mindkét irányba forgatva ezt csinálja.
Valakinek ötlet? Jobb híján ki kell kötnöm vazze.
Válasz #3163. hozzászólásra
Az más kérdés hogy egy kalap f.st nem ér.
Csak a napokaban próbáltam ki, és 200V-ot ad és osszam be.
Üdvözlet Mindenkinek !
Segítségre lenne szükségem!! RAUCH KOMET 800 műtrágyaszórót újítanánk fel de nem tudom ,hogy a
boltozódásgátló ,hogy van felrakva rá ill.,hogy jön széjjel ?? Nem szeretném szétbarmolni, ha valaki szedet szét már ilyet kérném,hogy ossza meg velem !!
Előre is kösz a segítséget
Válasz #3154. hozzászólásra
Valószinű h autómatikus inditásra is lehet elektronikával tuningolni, nekem a riasztómra van beállitva ha az ólnál áramszünet van, és sms-t küld akkor is ha helyreáll.
Az nem rossz. Én 5e-ért vettem az OBI-ban egy nno name-et, és elég a keringető 40W-jához.
Válasz #3161. hozzászólásra
http://www.gyenis.hu/Inverter/index.htm
A valódi szinuszos és a módosított szinuszos nem ugyan az.
Válasz #3160. hozzászólásra
A dobozán rajta van hogy mit tud működtetni, ábrákkal.Például hűtő ventillátor ha be van jelölve akkor biztos jó, színuszos!
Válasz #3159. hozzászólásra
Köszönöm,megpróbálok ilyen után érdeklődni.
Válasz #3158. hozzászólásra
Pedig van,csak keresd!!Az enyém is onnan származik.Majd meghozassák.Vagy kamionos ismerős, kintről!!!DC-AC Intelligent Power inverter 600w Ez van az enyémre írva!
Válasz #3157. hozzászólásra
A keringető szivattyú csak valódi színuszos rendszerű áram átalakítóval működik.A kamion boltban nem találtam ilyet.
Válasz #3148. hozzászólásra
Nézz szét autós boltban!! Ott ahol kamion alkatrész van.! Minden kamionosnak van invertere!!Ott lehet venni,nekem is onnan hozták!A 600w -os 14000 volt.Jóval olcsóbb mint Pl a Conrad nál!!Van abba még állítólag kw feletti is.
Ezt azért nem írom alá! A lakásban is a visszatérő ágba nem agy helyen vannak bekötve a radiátorok!Másról lehet szó.Inkább az,hogy nincs elég mélyen a kazán.Nem mindig elég 1/2 méter.Főleg ha hosszú a rendszer.Azáltal lasssú a keringés!
Válasz #3153. hozzászólásra
Erről lehet szó. A gravitációs rendszernél az egészet nagyon pontosan kell tervezni, különösen a csövek hosszát és átmérőjét, különben nem kering rendesen.
Plusz az esetleges bővítés, átalakítás is nehéz ügy.
Ma már nemigen alkalmazzák, ezért nehéz valóban hozzáértőt találni.
Válasz #3151. hozzászólásra
Az agregátor áram kimaradás esetén automatikusan fog indulni? Vagy állandóan lesed és kézzel indítod?
A 77 illetve 83 a korod lenne???
Kérdezhettem volna privátban is, de akkor a többiek nem tanulnak belóle.
Ha lassan mondanád hogy Én is értsem: a meleg víz lezárta az utat a hidegebb előtt?
Válasz #3150. hozzászólásra
Én ettől tartva kihagytam a rendszerből a szivattyút. A fóliában lesüllyesztettük a kazánokat, gravitációval működik a fűtés, szivattyú nélkül. Annyi volt a trükk, hogy minden visszatérő ágat külön kellett bekötni az egyes kazánokba, mert ha a közösítőhöz valamelyik ág hamarabb vissza ért, lezárta az utat a többi előtt.
Ha ritkán van áramszünet, akkor ennyiért aggregátort is kapnál, a földekre kiviheted hegesztés-fúrás-flexhez, és a lakást is ellátná .
Válasz #3149. hozzászólásra
Ha benn van 2talicska fa szerintem 500l megrottyan,Jó volna vagy 2000l puffert felfűteni,úgy üzemeltetni.
Már nem emlékezem,hogy nekem hány Wattosat javasoltak. Azért kérdezd meg, hogy elég-e 150 wattos. Mert indulásnál nagyobb az áramfelvétel.
Például próbáltam a hűtőt és nem indította el. 600 W-os
Egyébként még puffer tartályban is gondolkozhatsz. Min 500 literes. Erre tenni egy szelepet ami 95 celsiusnál kinyit és levezeti a hőt, ha elmegy villany.
Válasz #3145. hozzászólásra
Köszi a segitség,lehet,hogy onnan rendelem.
Válasz #3146. hozzászólásra
Beszéltem velük nincs összeépítve 150W-os 70-80ezer.
Válasz #3144. hozzászólásra
Ha nem vagy járatos a villanytémában, mindenképp Villanyszerelő kösse be.
Válasz #3142. hozzászólásra
http://www.panelectron.hu/
voltcraft a típus. Adnak tanácsot is. Nézz körül a honlapon. Interneten rendeltem.
Elektronikus by-pass ez kapcsolja át, ha nincs áram.
Válasz #3143. hozzászólásra
Igy összeépítve lenne jó megvenni.
Válasz #3141. hozzászólásra
Kell hozzá még egy relé is ami átkapcsolja a fogyasztókat az inverterre, áramszünet esetén. Valamint relével érdemes bekapcsolni az invertert, hogy ne fogyassza az áramot (készenléti állapotban)csak áram kimaradás esetén kapcsoljon be.
vannak speciális akkumulátor töltők. Érzékelik az akkumulátor töltöttségét.
Válasz #3141. hozzászólásra
Köszi. Meg irnád melyiket vetted.mert van sok,meg ku..a drágák is.
Válasz #3140. hozzászólásra
Interneten lehet venni. Tavaly vettem 600 w-osat és aku töltőt is.
Keringető szivattyúhoz elég 300 w is.
Jó estét mindenkinek. Valódi színusos invertert keresek bálás kazánomhoz keringető szivattyúmhoz áramszünet esetére,ami12V-ot átalakítja 220-ra.
Válasz #3138. hozzászólásra
Szerintem öntesz bele 2.5 dl, az elég hogy elérje a hajtókar!
Tisztelt Kollegák,
Ifa kompresszorba mennyi olajat illik önteni?
Nem járművön van hanem maszek itthoni ketyere.
Igaz hogy ezek eszik az olajat?
A henger falán meglátszik hogy meddig járt az olajlehúzó gyűrű. Nem tapintható hogy válla lenne, ez gondolom egy ideig elmegy még. ?
Válasz #3136. hozzászólásra
kozben meg is lett, fent van az amazon oldalan is, csak rossz helyen kerestem
itt kell elkezdeni:
http://ddb.amazone.de/wizzard/step1
udv
robi
Udvozletem Mindenkinek,
Szorasi tablazatot keresnek Amazon ZA-M tipusu mutragyaszorohoz. Kezlesi utasitasunk van hozza, de abban csak kivonat van a tablazatokbol.
Az Amazon oldalan mar szetneztem, de nem talaltam.
Tudna valaki segiteni ez ugyben?
Elore is koszonom.
Minden jot
Robi
Válasz #3134. hozzászólásra
Úgy tudom ez gyári, de jó tudni hogy ilyen is van (bár itt semmin nem kell csodálkozni csak fizess).
Válasz #3133. hozzászólásra
csak azért mert ha egyedi gyártmány akkor kérhetik a tervrajzot is ami alapján kiadták a forgalmit,haveromtól is kérték aki pedig csak műszakizni vitte a futót...az előző tulaja meg kiköltözött amerikába de valahonnan összekaparták
Válasz #3132. hozzászólásra
A törzskönyvbe PP-270 van írva. Nem tudok közelebbit.
Válasz #3130. hozzászólásra
maszek gyártmány?
Válasz #3130. hozzászólásra
Írassa a nevére, műszakiztassa le, aztán, ha a papírok rendben lesznek, tiszta ügy.
Én addig nem venném meg, még ha emígy olcsóbb lenne is.
Válasz #3127. hozzászólásra
Az a helyzet hogy nem egyszerű az ügy.
Le van járva a műszakija; elhagyták a forgalmit; és meghalt a tulaj. A lánya örökölte és van róla papírja hogy rendelkezhet vele. (Bírósági végzés.)
A futó nem kicsi, inkább b.szott nagy és 50 rugó lenne az ára. Van rajta javítani való, de az nyílván megoldható. A papírja miatt lehet nyűgös, de szerintem 130-ban megállna annyiért meg ahogy az árakat nézem nem rossz.
Válasz #3122. hozzászólásra
Én ajánlom a plató alatti kerekes változatokat. Nagyobb a raktér, igaz valamivel magasabbra kell pakolni.
Ha lehet az oldalai ne legyenek fixek. Már sokszor segített ki, hogy az oldalak leszerelése után szinte bármit el tudok szállítani. Nincsenek méretkorlátok, csak amit már a KRESZ sem enged meg
Érdemes ráfutófékest venni, azzal könnyebb közlekedni, pláne ha a papírja súlyban lefelé okosítva van, és kis összsúlyú autóval szeretnéd húzni.
Jó napot kivánok.csak annyit szeretnék hozzáfűzni az előttem szólókhoz te tudod mit akarsz vele szállítani,ha esetlegesen piacozol oda mindenképp a külső kerekes a jobb könnyebb belepakolni-ha esetleg ládaméretű a plató akkor az csak hab a tortán,egyébként mindeggy.Terhelhetőség szerint inkább teleszkóp laprugó megoldás.
Hogy hány mázsát húzhatsz fék nélkül, azt az autód forgalmijában nézd meg, olyan utánfutót vegyél, amit a kocsid húzhat!
Lógó kerékcsapágy, rossz vonófej nem túl drágán javítható. Törött, rozsdás, megcsavarodott váz már problémásabb.
Ha belül vannak a kerekek, az általában nagyobb rakfelületet jelent, tehát előny.
Ami fontos:
Alvázszám rendben legyen, ne legyen átütve
Papírok rendben legyenek
Vonórúd nem lehet törött, sem hegesztett
Ezekkel lehet később a legtöbbet szívni!
Ha jó az ára, kisebb javítanivalók beleférhetnek.
Válasz #3124. hozzászólásra
Szerintem 7,5q-ig nem kötelező a fék... fölötte már igen...
Válasz #3124. hozzászólásra
Szerintem 7,5q-ig nem kötelező a fék... fölötte már igen...
Válasz #3123. hozzászólásra
Köszönöm a tapasztalatokat.
7,5q-ás futóra (gondolom az 5q teher), hogy lehet hogy nem kötelező a fék?
2 utánfutót szoktunk használni (Ignis után).
Az egyik a miénk azaz 4mázsás és IFA gyártmányú, 8-as(asszem) kerekük van.
A másik meg szomszédé,STEMA gyártmányú, az meg 7,5q-ás.
Mind a kettő ráfutófékmentes, raktéren kívül vannak a kerekei.
Semmi rossz véleményem nincsen.
Ellenőrizni: Ne lötyögjön a kerékagyai a tengelyen, ne legyen váztörés, jó legyen rajta a vonófeje, Jó legyen a rugói(főleg a laprugósat javasolom).
Szerintem ne vegyél gumirugózásút, mert nem tudsz megvenni sehonnan egy normális gumit(max esztergáltani kellett, így jártunk a 4 mázsással).