Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3117. hozzászólásra
Elindul a kompresszor, fordul 3-at és megtölti levegővel a vékony csöveket x bárral, de a motor 3 fordulatnál még nem pörög ki, így megáll vagy meg sem indul rendesen. De ha teszünk rá egy nagyobb tartályt amit pl 50fordulatra tölt meg x bárral, akkor a motor 50et fordul mire megállna, de nem áll meg mert 50ford alatt, felveszi a fordulatot és megy.
Próbáljatok meg mondjuk egy 1,1 KW-os 1440 fordulatú motorral 2 hengeres kb 10 baros kompresszort meghajtani és mondjuk 5 baros tartálynyomásnál visszakapcsolni és majd meglátjátok, olyat nyög hogy még soha és akkora zárlati áram lesz.... addig úgysem hiszitek el, oda kellne legalább 3-4 KW-os motor olyan meg 1 fázisúban hát én még nem láttam, de mondom meg kell próbálni....
Azért kell mert pl 8 bar-nál lefúj 5 nél meg mondjuk visszakapcsol és az 1 fázisú motor nem bírja ekkora ellennyomás mellett elindítani a kompresszort, ezért engedi al a nyomást a kis tartályból hogy oda először légköri nyomásra dolgozzon csak a komresszor, persze visszacsapó szelep is kell a kistartály meg a nagytartály közé. Vagy 1 faxa 3 fázisú motor és akkor nincs ez a hercehurca
Én így csináltam magamnak egyet kb 6 éve, sokat megy és lekopogjam bírja a gyűrődést.Egy fázis hajtja 2 hengeres. A lényeg hogy a kompresszor és a nyom kapcsoló közé tegyél egy kis tartályt, amiből a nyom kapcsoló kiereszti a levegőt. Ez azért kell hogy a motor indításkor feltudja venni a fordulatot, ne legyen nyomás alatt.
Van 2,2kw-os 1440 fordulatos motor, az negy rá. Van rajta egy lefúvató szelep....nyomáskapcsoló mennyibe kerülhet? Az lekapcsolja a motort ha feláll a beállított nyomás igaz?
Soha nem figyeltem még meg ilyet közelről. A FESTO vízszűrőt a szivó torokba illik rakni igaz?
Szert tettem ma két múzeális berendezésre. A kérdésem az hogy tudna e valaki segíteni abban hogy milyen típusú kompresszor van a képen, ill. milyen milyen hegesztő?
Hol találhatnék egy pálinka fokoló korrekciós táblázatot? Van hőmérő a fokban (20 C-nál mér pontosan) csak nem szeretném az egész cuccot felmelegíteni.
Üsd be a Googliba eladó multicar motor! Ott van egy,a sincro trade hirdeti, Izsákon.Biztos el is viszik neked, mert járműveket fuvaroznak,fent vannak itt is a gép szállítások nál!
Az úgy együtt csak 9V az akku nyugalmi min. 12,5 V kell legyen, különben eldobandó az akkud. + 3,5 V az sok már, elcseppenhet, ezért kell elé az MTZ sönt, amit indítás alatt ki kell iktatni, mert akkor már valóban csak 10-10,5 V feszültsléged van, de ezt az 50-es MTZ indítókapcsolója élből tudja, semmit nem kell feltalálni, csak megfelelően bekötni, ennyi...
Elvileg lehet hogy jó is lesz ez az izzító gyertya mert az ellenőrző szem is egy fogyasztó. A helyedben kivett állapotban izzítanék egyet hogy lássam mi és hogyan izzik be hamarabb a gyertya vagy a szem.Nehogy elcseppenjen a gyertya amire a szem beizzik.
7 V + 2V az MTZ visszajelző az már 9V köss be elé még 1 MTZ söntöt MTZ kapcsolóval, úgy mint az MTZ van kötve. Ott a 4 db 2 V-os gyertya az 8 V + a visszajelző 2V + a sönt is 2V tehát így 12, DE a kapcsoló bekötése olyan hogy izzításkor minden sorban van kötve, indításra fordításkor a söntöt kiveszi (megkerüli) a körből, és csak 10 V-os terhelés marad a körben, mert az indítás miatt úgy is lessik az akku fesz 10 V körülre, és így indítás alatt is van izzítása. Tehát 7 V a gyertyád + 2 V-os visszajelző + 2 V-os sönt de csak izzításkor ez így 11 V nem fog elégni a 12-kötüli fesz től nem félj, indtáskor meg zárd ki a söntöt, úgysem ad az akkud 10 V-nál többet indítás alatt. Remélem érthetően adtam elő
Hasonlít a TDI-be járatoshoz, de az hosszabb.
Régebbi 2.2, 2.4-es toyotákba szerelték ezeket. Egyelőre marad ez, mert ezt az egyet találtuk ami méretben megfelelő és mivel elfekvő készlet volt, kemény 700 Ft-ért vettem. Ha kinyűved akkor majd megpróbálok szerezni másikat.
A gond ezekkel, hogy az autóban sorosan van kötve 4db. Ott az eredő ellenállás összeadódik, nem gond a 12V. Itt sajnos a traktorban egymagában van. Egy MTZ ellenőrző szem van csak vele sorban bekötve. Talán ez elég lesz neki. Meglátjuk.
Egy kis segítséget szeretnék kérni az okosabbjától.
A kistrakeszban kifingott az izzítógyertya. EZT kaptam helyette. Méretre ugyan az mint ami volt, viszont az adatlapja szerint ez 7V-os. Most akkor ezt le kellene söntölni? Az előző direkt 12V-ról dolgozott.
Kecskeméten vállalnék mezőgazdasági munkát,traktorozást,fuvarozást aratásról C+E jogosítvánnyal+GKI,szántás,magágykészítés, tavaszi vetés,műtrágyázás,trágyaszórás,kultúra művelés.
Főiskolás vagyok elég sok szabadidővel, bármilyen munkába besegítenék,otthon gazdálkodunk, tapasztalatom van.
sziasztok tudna nekem valaki tipet adni vagy tanacsot ???????? hasznalt mtz t akarok venni de keves pénzem van rá és ezt ugy tudnám megoldani hogy hitelre van e ijen lehetőség hajdu megyeben őstermelőire pl
Válasz #3071. hozzászólásra
A 6 métert biztos tudja,szélcsendben azthiszem 9-10 méter a hatótávolság. Nem szoktam teljes gázon járatni,fütyül elég rendesen!!!
13072 hozzászólás
Tisztelt Kollegák,
Tapasztalatot/tanácsot szeretnék kérni.
Utánfutót kellene venni....5q körülit.
Mi a praktikusabb?
1. Raktéren belüli vagy kívüli kerekekkel?
2. Hány q-tól kell a fék?
3. Mit érdemes mindíg ellenőrizni vétel előtt? (műszakilag)
Ill. ha valakinek van hasznos tanácsa azt hálásan megköszönöm.
Üdv:
Válasz #3120. hozzászólásra
Előjátéknak !
Válasz #3119. hozzászólásra
De érted most már miért kell?
Válasz #3118. hozzászólásra
logika van benne
Válasz #3117. hozzászólásra
Elindul a kompresszor, fordul 3-at és megtölti levegővel a vékony csöveket x bárral, de a motor 3 fordulatnál még nem pörög ki, így megáll vagy meg sem indul rendesen. De ha teszünk rá egy nagyobb tartályt amit pl 50fordulatra tölt meg x bárral, akkor a motor 50et fordul mire megállna, de nem áll meg mert 50ford alatt, felveszi a fordulatot és megy.
Válasz #3114. hozzászólásra
a visszacsapót értem,csak a kis tartályt nem!
Válasz #3115. hozzászólásra
Próbáljatok meg mondjuk egy 1,1 KW-os 1440 fordulatú motorral 2 hengeres kb 10 baros kompresszort meghajtani és mondjuk 5 baros tartálynyomásnál visszakapcsolni és majd meglátjátok, olyat nyög hogy még soha és akkora zárlati áram lesz.... addig úgysem hiszitek el, oda kellne legalább 3-4 KW-os motor olyan meg 1 fázisúban hát én még nem láttam, de mondom meg kell próbálni....
Válasz #3114. hozzászólásra
Válasz #3110. hozzászólásra
Azért kell mert pl 8 bar-nál lefúj 5 nél meg mondjuk visszakapcsol és az 1 fázisú motor nem bírja ekkora ellennyomás mellett elindítani a kompresszort, ezért engedi al a nyomást a kis tartályból hogy oda először légköri nyomásra dolgozzon csak a komresszor, persze visszacsapó szelep is kell a kistartály meg a nagytartály közé. Vagy 1 faxa 3 fázisú motor és akkor nincs ez a hercehurca
Válasz #3111. hozzászólásra
magyarázd el,hogy mi értelme van!
A nyomáskapcsolót hova kell betenni? Mennyibe kerül?
Igaz hogy ez az IFA kompresszor szereti az olajat?
Hidd el hogy kell!
Válasz #3109. hozzászólásra
azt,hogy a "kis tartály" minek kell szerintem te se érted
Válasz #3108. hozzászólásra
Én így csináltam magamnak egyet kb 6 éve, sokat megy és lekopogjam bírja a gyűrődést.Egy fázis hajtja 2 hengeres. A lényeg hogy a kompresszor és a nyom kapcsoló közé tegyél egy kis tartályt, amiből a nyom kapcsoló kiereszti a levegőt. Ez azért kell hogy a motor indításkor feltudja venni a fordulatot, ne legyen nyomás alatt.
Válasz #3106. hozzászólásra
Van 2,2kw-os 1440 fordulatos motor, az negy rá. Van rajta egy lefúvató szelep....nyomáskapcsoló mennyibe kerülhet? Az lekapcsolja a motort ha feláll a beállított nyomás igaz?
Soha nem figyeltem még meg ilyet közelről. A FESTO vízszűrőt a szivó torokba illik rakni igaz?
Köszi
Válasz #3104. hozzászólásra
Rakj bele visszacsapó szelepet és nyomás kapcsolót meg egy motort a tartály kimenőre egy Festo vízszűrő és lehet dolgozni.
Válasz #3105. hozzászólásra
igy van ,1,5-2 kilovatt kell,vagy olyan lassító áttétel amivel nem lesz meg a levegőmennyiség festéshez,légkulcshoz
Válasz #3104. hozzászólásra
Ha nem csinálsz vele nyomást akkorlehet hogy elindul a 750w-os motorral! Van abban 1440 fordulatú is!Kell oda 1.5 kw!!!
Válasz #3103. hozzászólásra
nincs
gondolom egy 750-es motor megbírja.....azok 2800 körül forognak ha jól tudom.....(vagy valami ilyesmi)
Válasz #3100. hozzászólásra
Az áttétel csak motor fordulatszám ismerte után mondható meg. Ipari áramod van??
Válasz #3098. hozzászólásra
Jó a szemed, az ott "jaffa" kompresszor!!
Válasz #3099. hozzászólásra
elég erős árama van, tartok is tőle hogy vékonyabb barkácsra erős lesz.
Válasz #3098. hozzászólásra
Javítható ha úgy adódik? (úgy értem van hozzá alkatrész?)
Nincs rajta motor, mekkora teljesítményű illene rá és valyon milyen áttétellel?
Válasz #3097. hozzászólásra
a hegesztő szerintem "home made"
Válasz #3097. hozzászólásra
a kompresszor Ifa-ra való de magyar utángyártás
Tisztelt Kollegák,
Szert tettem ma két múzeális berendezésre. A kérdésem az hogy tudna e valaki segíteni abban hogy milyen típusú kompresszor van a képen, ill. milyen milyen hegesztő?
Képet tudok csinálni....ha kell még.
Válasz #3095. hozzászólásra
Köszönöm!!!
Látod "okos embernek télen-nyáron van esze"!
Válasz #3094. hozzászólásra
Elég lenne felmelegiteni a mintát amit fokolsz, mert ha az egészet melegitenéd, az is visszahülne a higitás után.
Jó estét mindenkinek!
Hol találhatnék egy pálinka fokoló korrekciós táblázatot? Van hőmérő a fokban (20 C-nál mér pontosan) csak nem szeretném az egész cuccot felmelegíteni.
Válasz #3092. hozzászólásra
Üsd be a Googliba eladó multicar motor! Ott van egy,a sincro trade hirdeti, Izsákon.Biztos el is viszik neked, mert járműveket fuvaroznak,fent vannak itt is a gép szállítások nál!
sziasztok érdekelne engem egy multicar motor+válto de a két személyes-nek a motorja meg az ára elöre is köszönöm
Válasz #3090. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #3081. hozzászólásra
Én meg vagyok vele elégedve (bár ízlések és pofonok)
Én mondjuk szeretem a Haszon magazin többi kiadásait is.
Válasz #3082. hozzászólásra
Ezek párhuzamosan vannak,ami soros MTZ,Csepel.A négy gyertya kb. 60A ami 11V körüli szintre ejti az aksi feszültségét,annyi is van ráirva...
Válasz #3085. hozzászólásra
Fizika órán biztos mumszos voltál,Ohm törvénye R=U/I...
Válasz #3086. hozzászólásra
Az úgy együtt csak 9V az akku nyugalmi min. 12,5 V kell legyen, különben eldobandó az akkud. + 3,5 V az sok már, elcseppenhet, ezért kell elé az MTZ sönt, amit indítás alatt ki kell iktatni, mert akkor már valóban csak 10-10,5 V feszültsléged van, de ezt az 50-es MTZ indítókapcsolója élből tudja, semmit nem kell feltalálni, csak megfelelően bekötni, ennyi...
Elvileg lehet hogy jó is lesz ez az izzító gyertya mert az ellenőrző szem is egy fogyasztó. A helyedben kivett állapotban izzítanék egyet hogy lássam mi és hogyan izzik be hamarabb a gyertya vagy a szem.Nehogy elcseppenjen a gyertya amire a szem beizzik.
7 V + 2V az MTZ visszajelző az már 9V köss be elé még 1 MTZ söntöt MTZ kapcsolóval, úgy mint az MTZ van kötve. Ott a 4 db 2 V-os gyertya az 8 V + a visszajelző 2V + a sönt is 2V tehát így 12, DE a kapcsoló bekötése olyan hogy izzításkor minden sorban van kötve, indításra fordításkor a söntöt kiveszi (megkerüli) a körből, és csak 10 V-os terhelés marad a körben, mert az indítás miatt úgy is lessik az akku fesz 10 V körülre, és így indítás alatt is van izzítása. Tehát 7 V a gyertyád + 2 V-os visszajelző + 2 V-os sönt de csak izzításkor ez így 11 V nem fog elégni a 12-kötüli fesz től nem félj, indtáskor meg zárd ki a söntöt, úgysem ad az akkud 10 V-nál többet indítás alatt. Remélem érthetően adtam elő
Válasz #3079. hozzászólásra
Az nem lenne jó ha sorba kötnél vele egy 6 V-os kontrollámpát?
Válasz #3081. hozzászólásra
Válasz #3080. hozzászólásra
Hasonlít a TDI-be járatoshoz, de az hosszabb.
Régebbi 2.2, 2.4-es toyotákba szerelték ezeket. Egyelőre marad ez, mert ezt az egyet találtuk ami méretben megfelelő és mivel elfekvő készlet volt, kemény 700 Ft-ért vettem. Ha kinyűved akkor majd megpróbálok szerezni másikat.
A gond ezekkel, hogy az autóban sorosan van kötve 4db. Ott az eredő ellenállás összeadódik, nem gond a 12V. Itt sajnos a traktorban egymagában van. Egy MTZ ellenőrző szem van csak vele sorban bekötve. Talán ez elég lesz neki. Meglátjuk.
Válasz #3074. hozzászólásra
hogy vagy megelégedve az újsággal?? mert gondolkozok hogy jövőre én is előfizetek egyre csak melyikre??
Válasz #3079. hozzászólásra
Ez úgy néz ki,mint egy VAG TDI gyertya.Az a baj a sönttel,hogy nehezen kivitelezhetö.Cseréld ki 12 V-osra az a tuti...
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni az okosabbjától.
A kistrakeszban kifingott az izzítógyertya.
EZT kaptam helyette. Méretre ugyan az mint ami volt, viszont az adatlapja szerint ez 7V-os. Most akkor ezt le kellene söntölni? Az előző direkt 12V-ról dolgozott.
Kecskeméten vállalnék mezőgazdasági munkát,traktorozást,fuvarozást aratásról C+E jogosítvánnyal+GKI,szántás,magágykészítés, tavaszi vetés,műtrágyázás,trágyaszórás,kultúra művelés.
Főiskolás vagyok elég sok szabadidővel, bármilyen munkába besegítenék,otthon gazdálkodunk, tapasztalatom van.
Bármilyen segítség jól jönne:)
06/30 2511916
2013 tavasz
Válasz #3075. hozzászólásra
Képzeld a 10.oldalon van benne egy fórumtársunk
sziasztok tudna nekem valaki tipet adni vagy tanacsot ???????? hasznalt mtz t akarok venni de keves pénzem van rá és ezt ugy tudnám megoldani hogy hitelre van e ijen lehetőség hajdu megyeben őstermelőire pl
Válasz #3074. hozzászólásra
én még múlt héten
Érdeklődnék hogy a Haszon Agrár magazin novemberi száma mikor jelent meg. Én előfizetőként ma kaptam meg
Válasz #3071. hozzászólásra
A 6 métert biztos tudja,szélcsendben azthiszem 9-10 méter a hatótávolság. Nem szoktam teljes gázon járatni,fütyül elég rendesen!!!