Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szinte az összes nagyobbacska vetőmagos tud adni.
Megkérdeztem akitől veszem, ő is Hegedűséktől hozatja. 450-ért vettem tőle a tavasszal.
25kg/ha-al szoktam vetni gabona sortávra. Érdemes vetés után meghengerezni. Sok sikert hozzá!
Válasz #2951. hozzászólásra
Köszi, tavasszal megpróbálom egy kisebb területen és ha bevállik akkor az egészet lefújom!Bár nem lesz kismeló... Mennyire lehet ez hatásos? Azaz évekig is jó? Vagy a bodza ki fog újulni? Sajna trakival nem férek be a sorok közé így nem tudom gyökerestül írtani!
B.
Valamelyik totális gyomirtóval lefújod a friss hajtást. Ez nem bántja az akácot. Szőlőben is lehet alkalmazni, gyomirtásra. Csak ne legyen a gyomirtónak tartamhatása. Pl. Gialka
Adott egy akác erdő, melyben a fák már viszonylag nagyok (min 8cm átmérőjű törzsektől) viszont totál bodzával benőtt! A bodzát szeretném kiirtani, lehetséges? Eddig fűrész tárcsás géppel vágtuk, de ugye mindig visszanőt! Létezik olyan vegyszer, amivel lefújom a bodzát és az akácnak nem árt?
Lehetséges ezt rendben tartani? Vagy ne foglakozzak vele?
Alternáló kaszánk van aminek szerintem tuti nem tetszene meg szecskázós bálázóról se tudok de lehet megfelezem a területet és majd kiderül melyik mit tud. Akinek menne a végtermék az nagyon igényes a minőségre nem tudom megfelelne-e neki...
Mint írtam Akklimat fajtát vetettem eddig, jövőre kipróbálom a Bovital-t is. Annyi a lényeg, hogy vékony szárú legyen, mert abból lehet jó szénát csinálni. Meg nem árt ha szársártős kaszával van vágva, mert kicsit aprít rajta, meg sokat számít száradáskor. A bálázó is jó ha szecskázós, mert később könnyebb lesz bontani a bálát, no meg a 2m hosszúságú szálakkal megküzd elég alaposan a bálázó is. Kisbálázóval a környéken nem is nagyon vállalják mert rendre megtalálják benne a mackót.
A vetőmagot egy helyi kereskedőtől veszem, rendelésre hozza.
Üdv, náddal kapcsolatban lenne pár kérdésem. Ma vittem ki egy pótkocsi komposztot a földre és belekerült pár szál nád! Az elég ha a szárát szedem ki, vagy a gyökeréről is ki tud hajtani?? amúgy ha szétterítjük majd be lesz tárcsázva...
Nem mindenütt működik így a dolog.
Nálunk pl. akár vásárlóként, akár bérlőként voltam érintett, a kezembe adták a helyi önkormányzatnál az iratokat, én vittem el a tulajnak.
Bár tudom, hogy a tv. szerint neki kellene átadni, vagy megküldeni postán, de vannak kivételek.
De azt ne felejtsd el hogy ki értesítést csak az eladó fog kapni!! És azt is csak postán!! Néhány napra..Legalábbis nálunk a kocka -fejüek igy csinálják!! Kész röhej az egész... És majd az eladó értesiti azt aki meg nyerte..Vagy aztakire úgy gondolja hogy tartozik!! Botrány ami a felfüggesztésekkel együtt jár!!!
Be kell menned a papírért (vagy elküldik az ügyvédnek már nem is tudom) és akkor biztosan. De javaslom hogy érdeklődj a lejárat napján a jegyzőnél és akkor nincs több para.
Sziasztok,
november 8.-án letelik a kifüggesztés határideje az önkormányzatnál az általam megvételre kerülő földterületnek.Az a határidő letelte után derül ki,hogy más is meg akarja venni,vagy ez már kiderült volna menet közben is?
Minden évben van, vetésforgótól függően 20-25 heki.
Legeltetem és szénának kaszálom. Normál évben 3x meg lehet kaszálni. Idén csak 2 kaszálás jött le róla, a végét most legeltetem. Az MTZ nem látszik ki belőle, olyan magasra megnő.
Vetés után 2 hónapra már lehet kaszálni. Gyorsan nő, bírja a kedvezőtlen feltételeket. Rosszabb időjárás mellett is leadja a 8-10t/ha termésátlagot. Fontos, hogy kb 60cm alatt nem lehet legeltetni és kaszálni sem az antinutritív hatása miatt. Hirtelen időváltozáskor is kerülendő a legeltetés és a zölden etetés pár napig. Marhák, lovak, kecske, birka gond nélkül eszi, zölden legelik.
Széna készítéshez a vékony szárú fajták a jók. Eddig Akklimatot vetettem. Jövőre ki akarom próbálni a Bovital hibridet is.
Lesz még próbára egy kisebb táblán silócirok. Meglátjuk mit produkál.
Sziasztok!
Gaspardo MTE 6F, valamint TUME HKK 4001 DD típusú vetőgépekhez, valamint V-Teknik VT 2000-es és Müller Elektronik PK 602 típusú vetés ellenőrző monitorokhoz keresek magyar nyelvű kezelési utasítást!
Köszi!
Üdv 2140 john deere hidrolika szivattyú nagyon zajos levattem azt látom a tügörgők nagyon el vannak kopva van benne 2 db honnan lehet ilyet venni,es mennyiert kivéve kiteelég ha csak a tügörgöt cserélem a vagy kompletem cseréljem a tengelyel együt???????????????
13055 hozzászólás
Válasz #2934. hozzászólásra
Szinte az összes nagyobbacska vetőmagos tud adni.
Megkérdeztem akitől veszem, ő is Hegedűséktől hozatja. 450-ért vettem tőle a tavasszal.
25kg/ha-al szoktam vetni gabona sortávra. Érdemes vetés után meghengerezni. Sok sikert hozzá!
Válasz #2953. hozzászólásra
http://erdeszetilapok.oszk.hu/01721/pdf/EL_1981_11_515-517.pdf
Válasz #2951. hozzászólásra
Köszi, tavasszal megpróbálom egy kisebb területen és ha bevállik akkor az egészet lefújom!Bár nem lesz kismeló... Mennyire lehet ez hatásos? Azaz évekig is jó? Vagy a bodza ki fog újulni? Sajna trakival nem férek be a sorok közé így nem tudom gyökerestül írtani!
B.
Válasz #2950. hozzászólásra
azért a 400 forintos ár barátibb mint az 1600
Válasz #2944. hozzászólásra
Valamelyik totális gyomirtóval lefújod a friss hajtást. Ez nem bántja az akácot. Szőlőben is lehet alkalmazni, gyomirtásra. Csak ne legyen a gyomirtónak tartamhatása. Pl. Gialka
Válasz #2947. hozzászólásra
köszöntem én is
Válasz #2944. hozzászólásra
Ha hozzáférsz géppel, az mtz is kihúzgálja a bojtos gyökerével egyben.
Válasz #2947. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #2945. hozzászólásra
ez válasz Norbinak is
http://www.biogold.hu/
Válasz #2943. hozzászólásra
ha tudsz valami elérhetőséget tudnál azt megköszönném
Válasz #2943. hozzászólásra
van honlapjuk?
Sziasztok,
Adott egy akác erdő, melyben a fák már viszonylag nagyok (min 8cm átmérőjű törzsektől) viszont totál bodzával benőtt! A bodzát szeretném kiirtani, lehetséges? Eddig fűrész tárcsás géppel vágtuk, de ugye mindig visszanőt! Létezik olyan vegyszer, amivel lefújom a bodzát és az akácnak nem árt?
Lehetséges ezt rendben tartani? Vagy ne foglakozzak vele?
Köszi!
Hegedűsék nagy szudáni termesztők vetőmagot is árulnak.
Kecsón a nagy Tesco után vannak
Válasz #2938. hozzászólásra
valami kaszálnivaló, szudánifű vagy mohar
itt is nézheted
http://www.agroszemek.hu/
Válasz #2937. hozzászólásra
A hamisított kínai lánc fűrész is viszi.Amúgy nem tudom.
Válasz #2937. hozzászólásra
MARKOLÓVAL!!!!
Válasz #2929. hozzászólásra
Mi lesz a földbe vetve az sokat számít, azért ne fossál annyira, a nádat lehet írtani rendesen!!!
Nekem meg nád területem van, amibe elszaporodott a fa.
Ezt mivel tudom kiírtani???
Válasz #2935. hozzászólásra
Köszi hogy ilyen adakozók vagytok! vizet azt meg csak nagyritkán talál... akkor csak a gyökerét szedjem ki?? száráról csak nem hajt már ki
Válasz #2925. hozzászólásra
A nád vizínövény, a homokon nem tartom valószinünek, hogy megél, de ne szomorkodj, ha bejössz Kecsora adok én neked.
Válasz #2933. hozzászólásra
okés, köszi! most így hogy írjátok kezdek efelé hajlani?
mz/x: vetőmagba akkor tudnál segíteni??
Válasz #2932. hozzászólásra
60 centi felett kaszálhatod,nem kell megvárni a 2 métert...azt meg elbírja akármelyik bálázó,tavasszal én is vetek vagy 3 hektár Aklimatot
Válasz #2931. hozzászólásra
Alternáló kaszánk van aminek szerintem tuti nem tetszene meg szecskázós bálázóról se tudok de lehet megfelezem a területet és majd kiderül melyik mit tud. Akinek menne a végtermék az nagyon igényes a minőségre nem tudom megfelelne-e neki...
Válasz #2930. hozzászólásra
Igen! Az idei átlag kb ennyi volt.
Csapadékosabb időben ennek a duplája sem gond.
Pl ITT egy adatlap. Ebből szemezgethetsz.
Válasz #2926. hozzászólásra
Az a 8-10t az a széna mennyisége lenne??
Válasz #2927. hozzászólásra
akkor jól kibaxtam magammal
Nem gond ha nem fogja meg, adok én, nem vagy messze.
gyökérről hajt...nem is gyengén
Válasz #2916. hozzászólásra
Mint írtam Akklimat fajtát vetettem eddig, jövőre kipróbálom a Bovital-t is. Annyi a lényeg, hogy vékony szárú legyen, mert abból lehet jó szénát csinálni. Meg nem árt ha szársártős kaszával van vágva, mert kicsit aprít rajta, meg sokat számít száradáskor. A bálázó is jó ha szecskázós, mert később könnyebb lesz bontani a bálát, no meg a 2m hosszúságú szálakkal megküzd elég alaposan a bálázó is. Kisbálázóval a környéken nem is nagyon vállalják mert rendre megtalálják benne a mackót.
A vetőmagot egy helyi kereskedőtől veszem, rendelésre hozza.
Üdv, náddal kapcsolatban lenne pár kérdésem. Ma vittem ki egy pótkocsi komposztot a földre és belekerült pár szál nád! Az elég ha a szárát szedem ki, vagy a gyökeréről is ki tud hajtani?? amúgy ha szétterítjük majd be lesz tárcsázva...
Válasz #2921. hozzászólásra
Nem mindenütt működik így a dolog.
Nálunk pl. akár vásárlóként, akár bérlőként voltam érintett, a kezembe adták a helyi önkormányzatnál az iratokat, én vittem el a tulajnak.
Bár tudom, hogy a tv. szerint neki kellene átadni, vagy megküldeni postán, de vannak kivételek.
így már értem a lényeget,köszi.
az új földtörvény után gondolom ez még macerásabb lesz.
BOCSI!! Ki -fügesztés akart volna lenni.. Már e szó hallatán is ideges vagyok
Válasz #2919. hozzászólásra
De azt ne felejtsd el hogy ki értesítést csak az eladó fog kapni!! És azt is csak postán!! Néhány napra..Legalábbis nálunk a kocka -fejüek igy csinálják!! Kész röhej az egész... És majd az eladó értesiti azt aki meg nyerte..Vagy aztakire úgy gondolja hogy tartozik!! Botrány ami a felfüggesztésekkel együtt jár!!!
Válasz #2919. hozzászólásra
Be kell menned a papírért (vagy elküldik az ügyvédnek már nem is tudom) és akkor biztosan. De javaslom hogy érdeklődj a lejárat napján a jegyzőnél és akkor nincs több para.
Válasz #2918. hozzászólásra
akkor az a lényeg,hogy nov 8-után derül ki minden.Ez kb hány nap után tisztázódik le?
Válasz #2917. hozzászólásra
A lejártakor lesz hivatalos, azaz biztos hogy hányan jelelntkeztzek a jegyzőnél, ha jelentkeztek. Addig pletyka...
Sziasztok,
november 8.-án letelik a kifüggesztés határideje az önkormányzatnál az általam megvételre kerülő földterületnek.Az a határidő letelte után derül ki,hogy más is meg akarja venni,vagy ez már kiderült volna menet közben is?
Válasz #2914. hozzászólásra
Okés, nekem kizárólag széna készítésre kellene! Tudsz fajtát ajánlani?? Vetőmagot honnan szerzed be??
Ares: rendben, tudom észen kell lenni mert könnyen átbasszák a komát, főleg ha valaki valamit elakar adni
Válasz #2913. hozzászólásra
Baromság el ne hidd neki, hogy kétszer lehet kaszálni évente!!! Átba...ás, vigyázzál!!!
Válasz #2911. hozzászólásra
Igen, neked céloztam, csak félrenyomtam.
Minden évben van, vetésforgótól függően 20-25 heki.
Legeltetem és szénának kaszálom. Normál évben 3x meg lehet kaszálni. Idén csak 2 kaszálás jött le róla, a végét most legeltetem. Az MTZ nem látszik ki belőle, olyan magasra megnő.
Vetés után 2 hónapra már lehet kaszálni. Gyorsan nő, bírja a kedvezőtlen feltételeket. Rosszabb időjárás mellett is leadja a 8-10t/ha termésátlagot. Fontos, hogy kb 60cm alatt nem lehet legeltetni és kaszálni sem az antinutritív hatása miatt. Hirtelen időváltozáskor is kerülendő a legeltetés és a zölden etetés pár napig. Marhák, lovak, kecske, birka gond nélkül eszi, zölden legelik.
Széna készítéshez a vékony szárú fajták a jók. Eddig Akklimatot vetettem. Jövőre ki akarom próbálni a Bovital hibridet is.
Lesz még próbára egy kisebb táblán silócirok. Meglátjuk mit produkál.
Válasz #2912. hozzászólásra
Elvileg a muhar is jobb évben 2x adja magát legalábbis akitől venném a magot azt mondta Valamivel el kell kezdeni kísérletezni
Válasz #2911. hozzászólásra
Jobb időkben elvileg 2x is megkaszálható. Nekem is van egy 6 ha homok, én is valami ilyesmit tervezek.
Válasz #2910. hozzászólásra
Gondolom nekem céloztad Rendben, egy körbejárást azért megér Te tudsz róla valami konkrétumot mondani??
Válasz #2904. hozzászólásra
Nézd még meg a szudáni füvet is. Nagyobb a hozama mint a moharnak. Lovak, marhák birkák szeretik. Akár még legeltethető is.
Sziasztok!
Gaspardo MTE 6F, valamint TUME HKK 4001 DD típusú vetőgépekhez, valamint V-Teknik VT 2000-es és Müller Elektronik PK 602 típusú vetés ellenőrző monitorokhoz keresek magyar nyelvű kezelési utasítást!
Köszi!
Üdv 2140 john deere hidrolika szivattyú nagyon zajos levattem azt látom a tügörgők nagyon el vannak kopva van benne 2 db honnan lehet ilyet venni,es mennyiert kivéve kiteelég ha csak a tügörgöt cserélem a vagy kompletem cseréljem a tengelyel együt???????????????
Válasz #2906. hozzászólásra
hajdúban keresd !!sokat lehajigálnak az ekékről az ilyen "kacatokból"
meg sokan meg se veszik rá
A képen lévő kverneland ld ekére való előhántót keresek párban, felfogatással: