ford dexta 2000 es trakihoz van valakinek katalogusa? vagy cikkszámai? vagy tud valaki valakit ahonnan lehet hozzá alkatrészhez jutni olcsóón lehetőleg?
Ha ilyenben gondolkozol akkor érdemes minél hamarabb szerezni egy regszámot és elkezdeni egy tanfolyamot. Évente 275000 Ft-ot lehet visszaigényelni, vagy max 4 tanfolyamot.
Akár még a T kategóriás jogsi is simán belefér, plusz egy másik tanfolyam az idén. Érdemes kihasználni, később nem tudni lesze hasonló támogatás
Szerintem valaki összekeveri a szezont a fazonnal
Létezik ÚMVP-s képzés amit az állam, EU támogat, a tanfolyam költségét 100% vissza lehet igényelni. Ez még a jövő évben él. Ehhez szükséges az MVH regszám (őstermelői).
De ez nem "akció", ez egy támogatási program. Lehet válogatni a képzések között.
Rendelet itt megtalálsz mindent. A képzések listája a lap alján a mellékletben van.
Gugliba becsapkodod az "ÚMVP képzések" keresőszavakat és találsz képző szervezeteket is.
Sziasztok!
Esetleg tudtok arról valamit, hogy olyan akció van ha most váltok ki őstermelőit akkor ingyenes mezőgazdasági képzéseken vehetek részt?Valami ilyesmit hallottam.
Válasz #2566. hozzászólásra
azok cseh számok,baja írja a gép,-alkatrész kereskedelmet,hát rákérdezünk.még egyszer köszönöm segítségeket jó éjt kívánok.
Kis segítséget kérnék, ha valaki tud a cseh Strom mezőgépgyártó cég magyarországi képviseletét vagy kereskedője címét.
A választ privát üzenetben kérem.
A vezeték hossza vagyis az ellenállása korlátozza a motor indulási áramát. Lehet nyugodtan használni csak lehet egy kicsit veszít a teljesítményéből a motor de ezt nem igazán tudod észerevenni.
Bár nálunk, ha valamelyik leveri sokszor, akkor kicserél, és kitart sokáig. :D
(Nem vagyok nagy villanyszerelő, de apám az, csak most ezeket emlékezetből írtam, mivel nem kérdeztem apát.)
Amúgy bent volt már alapból a 3 fázis. Mundjuk a 250 es hegesztő néha levágja kb 10 óra hegesztés alatt 1x így az nem izgat egyáltalán de ilyenkor tuti megy több nagyfogyasztó
Köszi a sok ötletet de melóztam vele így nem tudtam írni. Utánaolvastam fórumokon és azt írták hogy az a lényeg hogy minél hoszabb úton jusson el megszakítótól az áram a fogyasztóhoz. Ezt úgy oldottam meg hogy alpból a kertben lévő kamrából hoztam áramot előre. Így min 50 métert tesz meg az áram amíg eljut a gyorsdarabolóhoz. Állítólag azért mert ekkora távon már nem bírja levágni. Lehet kevesebb is elég lett volna de biztos ami biztos Már 80 százalékosan kész is a csirkeólkapu
Ne bénázz koma, az a lényeg ami a villanyóra alatt van, 1 fázisnál 32 amperig ingyenes a kismegszakító csere, némi papírmunka+ 1 EON által hitelesített villanyszerelő kiadja hogy a hálózatod elbírja a 32 ampert és már cserélik is ingyen!!! Namost, ha fent van a 32 A az óra alatt akkor biztosan osztva van a hálózatod odabent a lakásban és van fent szakaszonként 1-1 db kismegszakító, a lakást fenthagyod 16 A amperen, (tűzveszély, stb... ) a kamrát vagy műhelyt meg ráteszed 25 -re és onnét használva a gyorsvágódat nem veri le sohasem. Ha 380-ad (3 fázis) van akkor általában 3*16 -os kismegszakítókat szoktak feltenni ez gondolom ki is van fizetve ha nem akkor gáz van mert 1 misi a büntettés a feketén feltett kismegszakítóért. Na most ilyenkor azt kell csinálni hogy az egyik 16-os helyett kérsz mondjuk 25-öset ez 9 Amper amiért már fizetni kell mert csak 32-ig ingyenes ahogy mondtam, ez így már 2*16+25 azaz 57 Amper összesen, ha legális volt az eddigi 3*16 azaz 48 akkor fizetsz durván 9*5500 Ft + Áfa és kicserélik a kismegszakítódat és minden legális, ne játsz velül mert qrván büntetnek. Remélem érthető voltam a sok Amper között.
A legegyszerübb hogy az eon-al lecserélteted a kismegszakítódat nagyobra ami nem olcsó meg kell hozzá papírmunka is rendesen.
A másik megoldás hogy lágyindítást kell alkalmazni vagy ha lehet csillagba kell kötni a motorját.
De ehez villanyszerelő kell mindenképpen.
Üdvözlet!
Hátha valakinek van ötlete!
A minap vettem egy benzinmotoros talajfúrót nem márkás termék, a géppel magával nincs is gondom, egyedül szerintem a fúró kialakítással lehet némi probléma, mert nehezen akarja magát behúzni a földbe, valahogy 15cm után megakad a dolog, pörög forog, de valahogy nem akar mélyebbre menni, és nézegettem a fúrót, és elég vastagnak találom a spirál rész kialakítását, van-e valakinek ötlete, ami esetleg bevált már?
Köszönettel!
Még az rokonomnál 3 fázisú áram van. (bognár mester, de nem dolgozik) Szalagfűrésze motor cserén esett át, és érdekes volt mikor megláttunk a villanyóra szekrénybe. Azt hogy 2 fázis 16 amperes kismegszakító van, és a 3. fázisnál a kismegszakító 10 amperes volt. Kicserélte 16-ra, és azóta nem verte le.
ez jó vételnek tűnt mert 12 e volt de akkor lehet ezért volt annyi. ez meg egyből pörögne mint állat. van az utcában egy villanyszerelő csávó délután elcsípem hogy találjon ki valamit...
Most nézem hogy vannak 16 čs 10 amperos kismegszakítók is de idáig nem figyeltem meg hogy melyiket vágja le. ráadásul nem is egyhelyen vannak mert van 3 kismegszakító külön a villanyóraládába meg van vagy 15 a pincčbe čs rittig egyszer felfele utána meg lefele kell szaladgálni
De mondjuk az én darálóm(380V-os, de mi 220ról tolunk 2db kondenzátorral, relével) nagyon magas az áramfelvétele, és megmelegszik a konnektor, fűnyíróvezeték...
Valaki tud valami tippet hogy lehetne megtuningolni a normál áramot mert a 2200 wattos gyorsdaraboló akárhova dugom mindíg levágja indításkor egyből de az ugyanilyen teljesítményű porszívó meg simán meg akárhonnan.
Szia!
Ezért kérdeztem az embert hogy a 70L ugyan hogy jött ki neki???Hogy csak szántásra, vagy minden egyéb munkára(vetés,permetezés,kultivátorozás) számított ennyit hektáronként???
Hali tud valaki informálni,sürgős lenne 2 db magyar tarka bikát leadnom, 6-700 kilósak. kinek érdemes eladnom? beszélnek felénk már600 ft/ kg is. nemrégiben még 740 ről volt szó csak elfelejtették elvinni. ha tud valaki segíteni megköszönném.
Üdv! Idén elkövettem azt a hatalmas hibát hogy túl korán leszerződtem! Ebben a nagy aszályban attól félek hogy nem lesz meg a lekötött mennyiségem, meg persze azt a keveset is ami terem nem féláron szeretném eladni! Az lenne a kérdésem hogy van e lehetőségem szerződés bontásra?
Üdv! Idén elkövettem azt a hatalmas hibát hogy túl korán leszerződtem! Ebben a nagy aszályban attól félek hogy nem lesz meg a lekötött mennyiségem, meg persze azt a keveset is ami terem nem féláron szeretném eladni! Az lenne a kérdésem hogy van e lehetőségem szerződés bontásra?
Sziasztok.Nagy mennyiségű henger céklánk lenne sos-be eladó.tudnátok nekünk ebben segíteni?Savanyúsok akikkel eddig beszéltem mind csak szeptembertől venne sajnos.
13172 hozzászólás
ford dexta 2000 es trakihoz van valakinek katalogusa? vagy cikkszámai? vagy tud valaki valakit ahonnan lehet hozzá alkatrészhez jutni olcsóón lehetőleg?
Válasz #2570. hozzászólásra

Ha ilyenben gondolkozol akkor érdemes minél hamarabb szerezni egy regszámot és elkezdeni egy tanfolyamot. Évente 275000 Ft-ot lehet visszaigényelni, vagy max 4 tanfolyamot.
Akár még a T kategóriás jogsi is simán belefér, plusz egy másik tanfolyam az idén. Érdemes kihasználni, később nem tudni lesze hasonló támogatás
Válasz #2569. hozzászólásra
,amúgy köszi.
Lehet, én csak mástól hallottam
Válasz #2568. hozzászólásra

Szerintem valaki összekeveri a szezont a fazonnal
Létezik ÚMVP-s képzés amit az állam, EU támogat, a tanfolyam költségét 100% vissza lehet igényelni. Ez még a jövő évben él. Ehhez szükséges az MVH regszám (őstermelői).
De ez nem "akció", ez egy támogatási program. Lehet válogatni a képzések között.
Rendelet itt megtalálsz mindent. A képzések listája a lap alján a mellékletben van.
Gugliba becsapkodod az "ÚMVP képzések" keresőszavakat és találsz képző szervezeteket is.
Sziasztok!
Esetleg tudtok arról valamit, hogy olyan akció van ha most váltok ki őstermelőit akkor ingyenes mezőgazdasági képzéseken vehetek részt?Valami ilyesmit hallottam.
Válasz #2566. hozzászólásra
azok cseh számok,baja írja a gép,-alkatrész kereskedelmet,hát rákérdezünk.még egyszer köszönöm segítségeket jó éjt kívánok.
Válasz #2565. hozzászólásra

a kapcsolatokba van egy pár telefonszám
Válasz #2563. hozzászólásra
ezt megtaláltam én is de a kereskedelmi képviselet üres/vagy én nem boldogulok honlappal/.
Válasz #2562. hozzászólásra
talán.jónak tűnik a strom mulcsozó, kellene egy az idei kukibetakarításra.majd telefonon érdeklődök.kössz az infót norbert.
Válasz #2561. hozzászólásra
Strom
Válasz #2561. hozzászólásra

Talán EZAZ??
Válasz #2560. hozzászólásra
nem privibe,hanem ide várom a címeket ha lehet,köszönöm.
Jó estét mindenkinek!
Kis segítséget kérnék, ha valaki tud a cseh Strom mezőgépgyártó cég magyarországi képviseletét vagy kereskedője címét.
A választ privát üzenetben kérem.
Előre is köszönöm.
Válasz #2558. hozzászólásra
ja meg nem gondolkodtam rendesen. bocsi
de azért megy neki a gépe.
Válasz #2556. hozzászólásra
ja bocsi, nem gondoltam, hogy 10 amperes van az óra alatt. Lehetséges az, hogy nem rendesen olvastam.
Válasz #2553. hozzászólásra
A vezeték hossza vagyis az ellenállása korlátozza a motor indulási áramát. Lehet nyugodtan használni csak lehet egy kicsit veszít a teljesítményéből a motor de ezt nem igazán tudod észerevenni.
Válasz #2555. hozzászólásra
elöbb inkább kérdezd mint hülyeséget irsz,tehetsz be akár 30amperost is a kamrába,ha a villanyóránál csak 10-es van szerinted melyik csap le
Válasz #2554. hozzászólásra
Bár nálunk, ha valamelyik leveri sokszor, akkor kicserél, és kitart sokáig. :D
(Nem vagyok nagy villanyszerelő, de apám az, csak most ezeket emlékezetből írtam, mivel nem kérdeztem apát.)
Válasz #2552. hozzászólásra

Válasz #2552. hozzászólásra
Csupána a hooszú kábel a titka 
Ugyan az mint a garázsba
Válasz #2551. hozzászólásra
Azért nem ver le a kamrából kivezetett áram, mert lehet hogy ott van nagyobb amperű kismegszakító... Nézd utána, és akkor meg tudod.
Válasz #2548. hozzászólásra

Amúgy bent volt már alapból a 3 fázis. Mundjuk a 250 es hegesztő néha levágja kb 10 óra hegesztés alatt 1x így az nem izgat egyáltalán de ilyenkor tuti megy több nagyfogyasztó
Köszi a sok ötletet de melóztam vele így nem tudtam írni. Utánaolvastam fórumokon és azt írták hogy az a lényeg hogy minél hoszabb úton jusson el megszakítótól az áram a fogyasztóhoz. Ezt úgy oldottam meg hogy alpból a kertben lévő kamrából hoztam áramot előre. Így min 50 métert tesz meg az áram amíg eljut a gyorsdarabolóhoz. Állítólag azért mert ekkora távon már nem bírja levágni. Lehet kevesebb is elég lett volna de biztos ami biztos

Már 80 százalékosan kész is a csirkeólkapu
Válasz #2536. hozzászólásra
Ez a gyorsdaraboló miről megy sima 230v-ról vagy háromfázisú gép és 400vos?
Válasz #2539. hozzászólásra

Ne bénázz koma, az a lényeg ami a villanyóra alatt van, 1 fázisnál 32 amperig ingyenes a kismegszakító csere, némi papírmunka+ 1 EON által hitelesített villanyszerelő kiadja hogy a hálózatod elbírja a 32 ampert és már cserélik is ingyen!!! Namost, ha fent van a 32 A az óra alatt akkor biztosan osztva van a hálózatod odabent a lakásban és van fent szakaszonként 1-1 db kismegszakító, a lakást fenthagyod 16 A amperen, (tűzveszély, stb... ) a kamrát vagy műhelyt meg ráteszed 25 -re és onnét használva a gyorsvágódat nem veri le sohasem. Ha 380-ad (3 fázis) van akkor általában 3*16 -os kismegszakítókat szoktak feltenni ez gondolom ki is van fizetve ha nem akkor gáz van mert 1 misi a büntettés a feketén feltett kismegszakítóért. Na most ilyenkor azt kell csinálni hogy az egyik 16-os helyett kérsz mondjuk 25-öset ez 9 Amper amiért már fizetni kell mert csak 32-ig ingyenes ahogy mondtam, ez így már 2*16+25 azaz 57 Amper összesen, ha legális volt az eddigi 3*16 azaz 48 akkor fizetsz durván 9*5500 Ft + Áfa és kicserélik a kismegszakítódat és minden legális, ne játsz velül mert qrván büntetnek. Remélem érthető voltam a sok Amper között.
A legegyszerübb hogy az eon-al lecserélteted a kismegszakítódat nagyobra ami nem olcsó meg kell hozzá papírmunka is rendesen.
A másik megoldás hogy lágyindítást kell alkalmazni vagy ha lehet csillagba kell kötni a motorját.
De ehez villanyszerelő kell mindenképpen.
Válasz #2544. hozzászólásra
Szerintem nyomni kell rá.
Bár nem szeretném hülyeséget mondani, inkább a szakik megmondják.
Válasz #2544. hozzászólásra
Szerintem nyomni kell rá.
Bár nem szeretném hülyeséget mondani, inkább a szakik megmondják.
Üdvözlet!
Hátha valakinek van ötlete!
A minap vettem egy benzinmotoros talajfúrót nem márkás termék, a géppel magával nincs is gondom, egyedül szerintem a fúró kialakítással lehet némi probléma, mert nehezen akarja magát behúzni a földbe, valahogy 15cm után megakad a dolog, pörög forog, de valahogy nem akar mélyebbre menni, és nézegettem a fúrót, és elég vastagnak találom a spirál rész kialakítását, van-e valakinek ötlete, ami esetleg bevált már?
Köszönettel!
Válasz #2542. hozzászólásra
Még az rokonomnál 3 fázisú áram van. (bognár mester, de nem dolgozik) Szalagfűrésze motor cserén esett át, és érdekes volt mikor megláttunk a villanyóra szekrénybe. Azt hogy 2 fázis 16 amperes kismegszakító van, és a 3. fázisnál a kismegszakító 10 amperes volt. Kicserélte 16-ra, és azóta nem verte le.
Válasz #2539. hozzászólásra

Szerintem a 10 amper kicsik. :) Nálunk mind 16 amper van felszerelve.
Apám villanyszerelő, és ő simán kicserélte. :D Pont az előtte 10 amper volt.
Rengeteg kismegszakítója van egy dobozban.
Válasz #2540. hozzászólásra

ez jó vételnek tűnt mert 12 e volt de akkor lehet ezért volt annyi. ez meg egyből pörögne mint állat. van az utcában egy villanyszerelő csávó délután elcsípem hogy találjon ki valamit...

Nekem van olyan vágóm ami kis fordolattal kezd és nem vesz fel akkora áramot indításnál, nem nagy márka de jó, ilyen vásárlásban nem gondolkoztál??
Válasz #2538. hozzászólásra
mert van 3 kismegszakító külön a villanyóraládába meg van vagy 15 a pincčbe čs rittig egyszer felfele utána meg lefele kell szaladgálni 
Most nézem hogy vannak 16 čs 10 amperos kismegszakítók is de idáig nem figyeltem meg hogy melyiket vágja le. ráadásul nem is egyhelyen vannak
Válasz #2537. hozzászólásra
De mondjuk az én darálóm(380V-os, de mi 220ról tolunk 2db kondenzátorral, relével) nagyon magas az áramfelvétele, és megmelegszik a konnektor, fűnyíróvezeték...
Azért nem dobja le a porszívód, mert annak "kisebb" az amper(áramfelvétel) értéke mint a gyorsdaraboló.
Ki kell cserélni az áramelosztón a kismegszakítót. (Nálam ez vált be)
Valaki tud valami tippet hogy lehetne megtuningolni a normál áramot mert a 2200 wattos gyorsdaraboló akárhova dugom mindíg levágja indításkor egyből de az ugyanilyen teljesítményű porszívó meg simán meg akárhonnan.
Válasz #2530. hozzászólásra
Szia!
Ezért kérdeztem az embert hogy a 70L ugyan hogy jött ki neki???Hogy csak szántásra, vagy minden egyéb munkára(vetés,permetezés,kultivátorozás) számított ennyit hektáronként???
Üdv:
Aequos
Válasz #2533. hozzászólásra
szóval akkor felejtős a dolog...
Válasz #2532. hozzászólásra
Ami megterem
Válasz #2531. hozzászólásra
Ezt hogy érted hogy a maradékon?
Válasz #2529. hozzászólásra
De a szerződés bontás sem...a maradékon
Válasz #2526. hozzászólásra
...hektáronként
Miért az sok? Én van amikor 55literrel szántottam az egészet
Válasz #2527. hozzászólásra

Vismajor, kezd a falugazdásznál értesítsed a másik felet kivel szerződtél hogy gáz van a terméssel nem lesz meg!!
Hali tud valaki informálni,sürgős lenne 2 db magyar tarka bikát leadnom, 6-700 kilósak. kinek érdemes eladnom? beszélnek felénk már600 ft/ kg is. nemrégiben még 740 ről volt szó csak elfelejtették elvinni. ha tud valaki segíteni megköszönném.
Válasz #2515. hozzászólásra
Szia Én arra lennék kíváncsi, hogy a 70L/HA-os fogyasztásod az hogy jött ki???
Üdv:
Aequos
@Adorex:
Szia Én arra lennék kíváncsi, hogy a 70L/HA-os fogyasztásod az hogy jött ki???
Üdv:
Aequos
Sziasztok.Nagy mennyiségű henger céklánk lenne sos-be eladó.tudnátok nekünk ebben segíteni?Savanyúsok akikkel eddig beszéltem mind csak szeptembertől venne sajnos.