Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem értem miért az államtol várjátok a munkahelyet,a közmunka az egy röhely,az élő munkaerő járulékait kellene drasztikusan csökkenteni ,lenne itt munka,
Jövőre kötelező lesz az is hogy a gazdáknak kötelező lesz bevarrni azt az egyetlen lukat is a seggén,hogy nehogy eszébe jusson hogy 5 prcre elmegy a wc-re.
Nem ilyenekkel kéne foglalkoznia az államnak,hanem azzal hogy hogy tudna munkahelyeket teremteni és nem szezonálisat,és utána a munkavállalást kéne nekik kötelezővé tenni és nem eltartani azokat akik nem akarnak dolgozni.
Teljesen mindegy milyen motorról beszélünk. A kompresszió gy., lehúzó gy. és az áteresztő gyűrű mindegyik 4ütemű motorban benne van, az mtz-től a merci-ig.
Hmmm... azért aki itt próbálja megvitatni a dugattyúgyűrűk mibenléttét az inkább ne nyúljon hozzá. Kompresszió gyűrűről meg olajlehúzógyűrűről már hallottatok. Olajlehúzóból millióféle kialakítás létezik gyártónként, típusonként más van hogy egyik külső vagy belső sarka lekerekített, van amelyikben lépcső van az aló élnél, van amelyik csak más anyagú ránézésre is a kompresszióhoz képest, van amelyik trapéz keresztmetszetű... stb. De ezekből csak egyet helyeznek el egy dugón. Feladata hogy lehúzza a dugattyú faláról az olajat. Felette van általában 1-2 esetleg három kompresszió gyűrű tipustól függően alatta viszont van olajáteresztő gyűrű is (ezt valahogy mindegyik szaki kihagyta a felsorolásból) ennek feladata hogy megkönnyítse az olajlehúzó gyűrű dolgát tehát a hengerfalról a nagyja olajat "áteressze" a dugattyú szoknyájának belső felére. és csak annyit hagyjon a hengerfalon amivel az olajlehúzó már könnyen elbánik. Ebből is általában egy darab van dugónként de néhány masinába főleg régebbiekbe (pl RS 09) ebből is kettő van egyik a megszokott helyén harmadik vagy negyedik gyűrűként a másik viszont lent a dugattyú szoknyáján a csapszeg alatt.
Egy alap tan,nem szólunk olyan szerelőnek aki nem tudja ,hogy mit is kell csinálni,és főleg mi nem álunk neki ha nem értünk hozzá,én se tudom elméletben hogy is kell feltenni,de ha kinyitom a dobozt már tudom is,mert alaptan az iskolában
Figyu ha 3 lenne a kompressziógyűrű akkor semmi olaj nem jutna felülre és 5 hét alatt elkopna a hüvely vagy a felső gyürű!! Minden motornak kell lenni kis olaj fogyasztásának mert kell neki 1 kis felső kenés qa gyürűknek is!!!
A dugattyú gyűrű kialakítása a felhelyezését határozza meg!!!
A gyűrű belső átmérőjénél az egyik oldalon saroktörés található!!
A másik oldala sima(éles)!!!
Általában a sima oldalt jelölik írással!!!
Tehát ha a saroktöréses oldal van felfelé akkor a gyűrű olajszivattyú módjára dolgozik
Ezért jelölik a gyártól azt az oldalt írással,amelyik felfele kell,hogy nézzen...(gyengébbek kedvéért...)
De a minőségi gyűrűkészletekhez még a mai napig adnak szerelési útasítást...
Felül a kompresszió alatta olajlehúzó és a legalsó az olajáteresztő!! Szokott lenni felülről a második kompresszió-ollajlehúzó is aminek kettős szerepe van annál a lehúzó élnek kell lefele lenni, hogy leborotválja az olajat a hüvely oldaráról.
#1. hozzászólás, cserna.katka küldte be 2012-04-09 09:01:54-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Mtz 80-as dugattyú gyűrűjének hogyan kellene állnia, mi a helyes összeszerelése. Aki tud kérem segítsen, képekkel, leírással. Előre is köszönöm.
13079 hozzászólás
Hát ez Qva jó!
Mire oda kerülünk ,hogy már papíron is mi csináljuk a földeket el megy a kedvünk az egésztől...
Válasz #1921. hozzászólásra
Tomi az ilyet a Magyar Közlönybe kell olvasni!
2011. évi CLXVIII. törvény
143/2011. (XII. 23.) VM rendelet
Válasz #1926. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Nem értem miért az államtol várjátok a munkahelyet,a közmunka az egy röhely,az élő munkaerő járulékait kellene drasztikusan csökkenteni ,lenne itt munka,
Jövőre kötelező lesz az is hogy a gazdáknak kötelező lesz bevarrni azt az egyetlen lukat is a seggén,hogy nehogy eszébe jusson hogy 5 prcre elmegy a wc-re.
Nem ilyenekkel kéne foglalkoznia az államnak,hanem azzal hogy hogy tudna munkahelyeket teremteni és nem szezonálisat,és utána a munkavállalást kéne nekik kötelezővé tenni és nem eltartani azokat akik nem akarnak dolgozni.
Válasz #1923. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
"gazdálkodásnál kötelező a belépés"
Szeretjük ezeket a kötelező dolgokat.
Bár én beléptem, az agrárkárenyhítésbe, pedig nem volt kötelező. Magamtól úgy gondoltam, hogy nekem ez megéri.
Miért kell felnőtt emberek helyett az államnak dönteni?
Reklámozza, győzzön meg minél több embert, hogy neki ez jó lesz. mÁr mint nem az államnka, hanem a termelőnek.
Válasz #1923. hozzászólásra
Valami ilyesmit beszélt a falugazdász is.
Csak azt nem értem,hogy ez miért kötelező.
Válasz #1920. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Belépés az agrárkárenyhítő alapba, 1000ft/ha!!! 1ha gyümölcsös, 5ha kertészet, 10ha szántóföldi gazdálkodásnál kötelező a belépés!!
Válasz #1921. hozzászólásra
Amikor elkészíted a területalapú támogatás igénylésed ott fogsz vele találkozni.
Válasz #1920. hozzászólásra
Hallottam már erről,de nem találtam irományt a dologról.
Te hol olvastad?
Figyu!!!
A 10ha nál nagyobb földterületre kötelező biztosítást kötni? Mi a szar ez?
#1. hozzászólás, Ivica küldte be 2012-04-15 21:45:47-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Ivica
Szép jó estét! Segítséget szeretnék kérni Ford dexta 2000-es traktor index javításában. Nagyon szépen megköszönném!
Válasz #1917. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
De Ezt az olvasmányt ajánlom minden dugattyúgyűrűben tájékozódni kívánó fórumtársamnak.
Válasz #1916. hozzászólásra
Minden tiszteletem Sanyi Bácsié!
Válasz #1912. hozzászólásra
Azért, mert az olaj lehúzógyűrű feladata a felesleges olaj eltávolítása a henger faláról.
Válasz #1914. hozzászólásra
Így igaz mind benne van, ha nincs vagy összekeverik őket, akkor van cumi!!
Válasz #1909. hozzászólásra
Teljesen mindegy milyen motorról beszélünk. A kompresszió gy., lehúzó gy. és az áteresztő gyűrű mindegyik 4ütemű motorban benne van, az mtz-től a merci-ig.
Válasz #1908. hozzászólásra
Jó van na! Hengert akartam írni nem dugattyút.
Válasz #1911. hozzászólásra
Most te miért röhögsz vaze???????????????? Mert baromságot írnak ide a "gépészek"????????????
Válasz #1908. hozzászólásra
ne ide
sok gépész jár ide...![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
A "dühöngő-be írjál"
Válasz #1907. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
igy van ne, nyuljon hozzá
Még jó,hogy Mtz-ről beszélünk nem valami hiper-super nyugatiról....
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
A gyűrű feledata hogy lehúzza a dugattyú faláról az olajat, ezt írtad na ne mááááááá!!
Hmmm... azért aki itt próbálja megvitatni a dugattyúgyűrűk mibenléttét az inkább ne nyúljon hozzá.
Kompresszió gyűrűről meg olajlehúzógyűrűről már hallottatok. Olajlehúzóból millióféle kialakítás létezik gyártónként, típusonként más van hogy egyik külső vagy belső sarka lekerekített, van amelyikben lépcső van az aló élnél, van amelyik csak más anyagú ránézésre is a kompresszióhoz képest, van amelyik trapéz keresztmetszetű... stb. De ezekből csak egyet helyeznek el egy dugón. Feladata hogy lehúzza a dugattyú faláról az olajat. Felette van általában 1-2 esetleg három kompresszió gyűrű tipustól függően alatta viszont van olajáteresztő gyűrű is (ezt valahogy mindegyik szaki kihagyta a felsorolásból) ennek feladata hogy megkönnyítse az olajlehúzó gyűrű dolgát tehát a hengerfalról a nagyja olajat "áteressze" a dugattyú szoknyájának belső felére. és csak annyit hagyjon a hengerfalon amivel az olajlehúzó már könnyen elbánik. Ebből is általában egy darab van dugónként de néhány masinába főleg régebbiekbe (pl RS 09) ebből is kettő van egyik a megszokott helyén harmadik vagy negyedik gyűrűként a másik viszont lent a dugattyú szoknyáján a csapszeg alatt.
Egy alap tan,nem szólunk olyan szerelőnek aki nem tudja ,hogy mit is kell csinálni,és főleg mi nem álunk neki ha nem értünk hozzá,én se tudom elméletben hogy is kell feltenni,de ha kinyitom a dobozt már tudom is,mert alaptan az iskolában![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz #1904. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Figyu ha 3 lenne a kompressziógyűrű akkor semmi olaj nem jutna felülre és 5 hét alatt elkopna a hüvely vagy a felső gyürű!! Minden motornak kell lenni kis olaj fogyasztásának mert kell neki 1 kis felső kenés qa gyürűknek is!!!
Válasz #1901. hozzászólásra
Akkor Te még nem láttál 5 gyűrűs Mtz dugattyút???
Te még nem láttál 4 gyűrűs Mtz dugattyút???
Te még nem láttál Mtz turbós dugattyút???
Válasz #1899. hozzászólásra
Mert ruszki nem szokott számozni!!!
Válasz #1899. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Réges régen: BEPX
mostanság HBR
De számozásost én még nem láttam!!!
Válasz #1898. hozzászólásra
Annyi komresszió nincs benne a 2-3 az amit írtam kettős szerepű, kompresszió olajlehúzó egyben !!!
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
4-5. olajlehúzó gyűrű...ezt véletlenül lemaradt
most akkor miért is nem a számozás van felfelé???????
Mtz-nél
felülről lefelé!!!!!!
1 gyűrű a króm kompresszió gyűrű
2.kompresszió gyűrű
3.kompresszió gyűrű
4-5.kialakítástól függ hagyományos(ifa tipusú)vagy kétrészes...
A dugattyú gyűrű kialakítása a felhelyezését határozza meg!!!
A gyűrű belső átmérőjénél az egyik oldalon saroktörés található!!
A másik oldala sima(éles)!!!
Általában a sima oldalt jelölik írással!!!
Tehát ha a saroktöréses oldal van felfelé akkor a gyűrű olajszivattyú módjára dolgozik
Ezért jelölik a gyártól azt az oldalt írással,amelyik felfele kell,hogy nézzen...(gyengébbek kedvéért...)
De a minőségi gyűrűkészletekhez még a mai napig adnak szerelési útasítást...
Válasz #1895. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Válasz #1893. hozzászólásra
De az a ruszkinál nem nagyon van!!
Válasz #1892. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Felül a kompresszió alatta olajlehúzó és a legalsó az olajáteresztő!! Szokott lenni felülről a második kompresszió-ollajlehúzó is aminek kettős szerepe van annál a lehúzó élnek kell lefele lenni, hogy leborotválja az olajat a hüvely oldaráról.
Válasz #1893. hozzászólásra
Válasz #1892. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
A dugattyúgyűrűt mindig számozással felfele kell beszerelni
#1. hozzászólás, cserna.katka küldte be 2012-04-09 09:01:54-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Mtz 80-as dugattyú gyűrűjének hogyan kellene állnia, mi a helyes összeszerelése. Aki tud kérem segítsen, képekkel, leírással. Előre is köszönöm.
Válasz #1890. hozzászólásra
Ez az köszönöm!
Válasz #1889. hozzászólásra
hali
nem tudom,hogy erre gondoltál-e de ha ez az akkor tessék:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1MOvmGIPi7w#!
Sziasztok!!!
Valaki megtudná mondani hol találom azt a linket amin egy olyan videó van ahol a francia parasztok trágyával terítik be az utcát, és a polg.hivatalt..
Köszönöm...
Szép napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy Mc 880-as vetésellenörző monitorhoz nincs-e valakinek leírása(Mascar).Előre is köszi.
Válasz #1886. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Abba meg má űtem elegett
Válasz #1882. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
arra ajánlom a
M agorok
T raktor
Z eusá-t
Válasz #1883. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, Clió ??? Maradj má az túl drága bótba járni !!!
Válasz #1881. hozzászólásra
Válasz #1880. hozzászólásra
Neki az van,az asszonynak jó a Clioó-is
Válasz #1880. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Az nem tud menni fődúton és akkor még ott a tarló is !!!!
Válasz #1879. hozzászólásra
baxx rá attól még marhaokos lehecc
Válasz #1873. hozzászólásra
ekkora problémánál 1 multimilliárdos agrojazzgitáros má uj A8as berendelésével foglalatoskodik hehehehehehe