Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mi azt cseréltük le erre. Nem tudom hogy mire való, teherautósboltba vettük sima légkürtként, elég masszív kinézete van és a hangja is brutál. Komppal vonattal egy nagyságrenden van.
Valaki tudna nekem mondani olyan oldalt vagy oldalakat, ahol regebbi traktorokrol talalok informaciot (kb 1984-tol),csakhogy ne kelljem mindent megkerdezzek itt ha kinezek valamit?
Válasz #165. hozzászólásra
No nekünk rajta van a német gyári levegős sziréna. Mikor megunom,hogy a code-3-at le se sz..ják,akkor otatolom neki a levegőst,nyílik az út egyből...
Na erre van 1 sztorim, egy kihízott kan.... kikacsázott elém, de mivel 4,5m széles künnyű Ih tárcsa volt utánnam 6 km keresztül a seggébe voltam és toltam neki rendesen a hülyéről már dölt a viz, kapkodta a levegőt -már majdnem sajnáltam- , de annyi esze nem lett volna hogy lehúzodjon a marhája.
Én is raktam a trakira légkürtöt igaz nem valami nagyot, de elég hangosan szól. Azért tettem fel mert ha megyek a faluba a sok biciglis meg a gyalogos xarik előlem lemenni az útról, elvárnák, hogy én kerülgessem őket megrakva. Azóta amióta fent van lehúzódnak, de a szájukról le tudom olvasni, hogy rendesen anyáznak.
Tűzoltóautóba szereltünk ilyesmit. Aztán mellém került egy olyan szerparancsnok aki sose szokott az lenni... első vonuláskor mikor használtam majdnem kiugrott mellőlem. Utána meg úgy ordított míg ki nem értünk hogy a szélvédő is csupa nyál lett... nekem meg a könnyeim potyogtak a nevetéstől... Amúgy hatásos eszköz... ha valami kretén neki áll versenyezni, nem akar elengedni akkor rányomom és egyből beáll a vetésbe.
Ilyesmi van keresztanyám Fabiájába, meg a szerelő haver passat-jában, a rendszer hasonló, de csak akmion kürt, amúgy az elrendezés ugyanez. Arra is kapkodja a fejét a török kamionsofőr hogy hol a kolléga...
nem nagy a gazdasag, de ha mar belefognank akkor ugy kb 80-100 tonna gabonanak kellene, viszont 2 reszben(buzanak es arpanak vagy kukoricanak) vagy akar tobb kisebb reszben is megfelelne....
szoval akkor nem erdemes foglalkozni vele...csak sajnos az uj az nem egy olcso mulatsag, na meg a legnagyobb baj, h azt se tudom itt nalunk (erdely) kik foglalkoznak olyasmivel...
megprobaljuk kiirtani valahogy a kis mocskokat, amugy erdekelne velemeny gabonasilokrol, mert nagyon hajlanek affele, mennyire kell szaraz legyen a termeny hogy ne legyen semmi baja es az hogy van megoldva, hogy ne parasodjon be a belseje (regebbi hasznalt siloknal)?
Én a gázosítást javaslom, mert az visz mindent, takartasd le fóliával 2 hétre. Igaz most a hidegben csökken a hatékonysága mindegyik szernek, ezért a következő 2 hétben nem nagy értelme lenne, de a bogarak ilyenkor lassúak is, ha csak nincs valami langyosabb helyen a cuccod.
Sajnos annyi gabona van, hogy nem megoldhato a bogarak kifagtasztasa, na meg mas hely sincs ahova atrakni egy rostalas utan (gondolom valogatna a rosta is) amugy meg nalunk ami atment a kalapacs malmon nem lattam utana a lisztben bogarat, de azt se alliton h nem elik tul, szivos kis rohadekok az mar biztos
ha nem túl sok van, akkor fel kell rakni pótkocsira nem túl vastagon, kifagynak a mocskok, de le lehet permetezni azt hiszem reldannal, de néhány hétig nem lehet etetni. de permetezéskor át kell forgatni
De az a mocsok bogár még a darálót is kibírja!! A szomszéd falu malmában még az őrlés után is maradtak benne abból a mocsok fekete bogárkából a lisztben!
SOS! Volna egy olyan kerdesem h gabona bogarat a gabonabol lehete valamivel irtani vagy "elijeszteni" vagy csak az a megoldas van h kitakaritani a helyiseget es vegyszerezes?
13072 hozzászólás
Válasz #169. hozzászólásra
Mi azt cseréltük le erre. Nem tudom hogy mire való, teherautósboltba vettük sima légkürtként, elég masszív kinézete van és a hangja is brutál. Komppal vonattal egy nagyságrenden van.
Válasz #170. hozzászólásra
www.tractordata.com
Valaki tudna nekem mondani olyan oldalt vagy oldalakat, ahol regebbi traktorokrol talalok informaciot (kb 1984-tol),csakhogy ne kelljem mindent megkerdezzek itt ha kinezek valamit?
Válasz #165. hozzászólásra
No nekünk rajta van a német gyári levegős sziréna. Mikor megunom,hogy a code-3-at le se sz..ják,akkor otatolom neki a levegőst,nyílik az út egyből...
Válasz #166. hozzászólásra
Na erre van 1 sztorim, egy kihízott kan.... kikacsázott elém, de mivel 4,5m széles künnyű Ih tárcsa volt utánnam 6 km keresztül a seggébe voltam és toltam neki rendesen a hülyéről már dölt a viz, kapkodta a levegőt -már majdnem sajnáltam- , de annyi esze nem lett volna hogy lehúzodjon a marhája.
Moderálta: (3932) 2013-11-14 09:09:46
Válasz #166. hozzászólásra
jól teszed !!!
Válasz #159. hozzászólásra
Én is raktam a trakira légkürtöt igaz nem valami nagyot, de elég hangosan szól. Azért tettem fel mert ha megyek a faluba a sok biciglis meg a gyalogos xarik előlem lemenni az útról, elvárnák, hogy én kerülgessem őket megrakva. Azóta amióta fent van lehúzódnak, de a szájukról le tudom olvasni, hogy rendesen anyáznak.
Tűzoltóautóba szereltünk ilyesmit. Aztán mellém került egy olyan szerparancsnok aki sose szokott az lenni... első vonuláskor mikor használtam majdnem kiugrott mellőlem. Utána meg úgy ordított míg ki nem értünk hogy a szélvédő is csupa nyál lett... nekem meg a könnyeim potyogtak a nevetéstől... Amúgy hatásos eszköz... ha valami kretén neki áll versenyezni, nem akar elengedni akkor rányomom és egyből beáll a vetésbe.
Ilyesmi van keresztanyám Fabiájába, meg a szerelő haver passat-jában, a rendszer hasonló, de csak akmion kürt, amúgy az elrendezés ugyanez. Arra is kapkodja a fejét a török kamionsofőr hogy hol a kolléga...
Válasz #162. hozzászólásra
No ,ezt tudja a terv,sufnituning módra.
No,lépek,mert benn vagyok nínó-éknál,és várnak otthon...
Állatság kell akkor Amerikában kell szétnézni......
Válasz #160. hozzászólásra
No,az a szitu,hogy a vonattemetőbe kilóra lehet venni dudát,kis co2 palack,reduktor,E-P szelep,osz GOOOOO!
Válasz #153. hozzászólásra
Azt írják máshol, hogy 60-90 ezer + Áfa
Válasz #158. hozzászólásra
Ez az állat ilyet akar csinálni
Válasz #155. hozzászólásra
Légkürtök
Válasz #154. hozzászólásra
skype?:gylala72
Válasz #155. hozzászólásra
Majd ráírod, hogy MÁV !!!
Válasz #154. hozzászólásra
Ennek a s.ket komámnak a kamioné nem jó,ennek bakker vonatduda kell!! Ő a heck.
Válasz #153. hozzászólásra
Kamion felszerelések, shop, bolt stb. Ezek újak.
Itt a nagy fergin van..........backi szinte megemelkedik mikor adnak neki kraftott.........
Válasz #152. hozzászólásra
Dobj már légyszi néhány linket!!! V-43-é kellene.
Válasz #149. hozzászólásra
Backi vagy 100 darabot találsz neten !!!!!!!
Válasz #150. hozzászólásra
Ok! Ha jársz arra szólj! Köszi!
Válasz #149. hozzászólásra
Tudom csak heccellek.
Hát nincs annyira közel, vagy 100km biztosan megvan, sőt 120. Ha útam lenne arrafelé bemegek és megnézem, illetve előte beszélünk róla.
de nem a szomszédban van, miskolcra még beugranék a barátod kedvéért, de ez kicsit hoszabb ugrás volna
Válasz #145. hozzászólásra
Hahóóóóóó!
Tudsz erről valamit????
Messze van ez hozzátok???
Havernak kellene onnan egy "mozdonyduda"!
Válasz #147. hozzászólásra
Válasz #145. hozzászólásra
Nem kocsma BAKKER!!!!!!!!!!!!
Mozdonytemető=mozdonybontó-parasztosan fogalmazva........
Válasz #141. hozzászólásra
Itt szokott hirdetni 1 lengyel gépkereskedő, nem találok egy hirdetését sem most, az hirdetett egyszerű kisebb tornyokat.
Válasz #144. hozzászólásra
Sátoraljaújhelyet tudom, mozdonytemetőt hallottam igen, de hogy az mit takar valójában azt már nemtudom.
Az hót ziher, hogy valahol van egy ilyen kocsma, bahnhoff, mozdonytemető névvel
Válasz #143. hozzászólásra
Sátoraljaújhely,mozdonytemető. Ismered,tudod hol van????????
mondjad Lajám!
Szannberg vagy???
Válasz #140. hozzászólásra
nem nagy a gazdasag, de ha mar belefognank akkor ugy kb 80-100 tonna gabonanak kellene, viszont 2 reszben(buzanak es arpanak vagy kukoricanak) vagy akar tobb kisebb reszben is megfelelne....
Válasz #139. hozzászólásra
Mekkora kell ???
Válasz #138. hozzászólásra
szoval akkor nem erdemes foglalkozni vele...csak sajnos az uj az nem egy olcso mulatsag, na meg a legnagyobb baj, h azt se tudom itt nalunk (erdely) kik foglalkoznak olyasmivel...
Válasz #137. hozzászólásra
Ha használt silót akarsz megvenni, lebontani és újra felépíteni akkor azt már most felejts el................
megprobaljuk kiirtani valahogy a kis mocskokat, amugy erdekelne velemeny gabonasilokrol, mert nagyon hajlanek affele, mennyire kell szaraz legyen a termeny hogy ne legyen semmi baja es az hogy van megoldva, hogy ne parasodjon be a belseje (regebbi hasznalt siloknal)?
Válasz #128. hozzászólásra
Jobb helyeken tudsz te is venni ilyeneket, ezek tabletták,golyók:
Magnaphos
Quickphos
Tekphos
Vagy lehet vegyszerezni de ez a leghatéktalanabb ha "vastag" a gabona: Actellic, Reldan, Fendona.
Mind a kettőnél van legalább 1 hónap etetési szünet így érdemes ezt előre bekalkulálni a darálásoknál.
Itt is van bőven választási lehetőség: http://www.zephyrkft.hu/gazosito-szerek.html
Én a gázosítást javaslom, mert az visz mindent, takartasd le fóliával 2 hétre. Igaz most a hidegben csökken a hatékonysága mindegyik szernek, ezért a következő 2 hétben nem nagy értelme lenne, de a bogarak ilyenkor lassúak is, ha csak nincs valami langyosabb helyen a cuccod.
Válasz #133. hozzászólásra
Fólia rá,szakemberrel "tablettát" dobatni alá,nem veszélyes kőccség.
Válasz #133. hozzászólásra
Ha külőnálló épület ,jól szellőző,akkor fóliával letakarni ,és gázt engedni alá,vagy karbittal gázt termeltetni.de akkor villanyt kikötni,és minden szikra- dohányzás-láng-gyerek messzire elterelése.
Sajnos annyi gabona van, hogy nem megoldhato a bogarak kifagtasztasa, na meg mas hely sincs ahova atrakni egy rostalas utan (gondolom valogatna a rosta is) amugy meg nalunk ami atment a kalapacs malmon nem lattam utana a lisztben bogarat, de azt se alliton h nem elik tul, szivos kis rohadekok az mar biztos
Válasz #130. hozzászólásra
ha nem túl sok van, akkor fel kell rakni pótkocsira nem túl vastagon, kifagynak a mocskok, de le lehet permetezni azt hiszem reldannal, de néhány hétig nem lehet etetni. de permetezéskor át kell forgatni
Válasz #130. hozzászólásra
De az a mocsok bogár még a darálót is kibírja!! A szomszéd falu malmában még az őrlés után is maradtak benne abból a mocsok fekete bogárkából a lisztben!
Válasz #129. hozzászólásra
aham, értegetem. Hat ha csak ez van akkor úgy néz ki h darálás lesz az egeszből
Válasz #128. hozzászólásra
gázositás, de csak szakember végezheti
SOS! Volna egy olyan kerdesem h gabona bogarat a gabonabol lehete valamivel irtani vagy "elijeszteni" vagy csak az a megoldas van h kitakaritani a helyiseget es vegyszerezes?
Válasz #126. hozzászólásra
Teeeee!!!
Mit nem képzelsz öreganyátokról?!?!
Válasz #123. hozzászólásra
Még szerencse, hogy csak a szaván ragadod...........akarommondani fogod
Válasz #124. hozzászólásra
Értem. Te sem épp a szomszédban vagy.Belenéztem a honalpotokba - szép. Majd a képeket este tüzetesebben is megnézegetem.
Válasz #123. hozzászólásra
paraszt vagyok,hobbiként vadászom http://www.3fenyo.com
Válasz #122. hozzászólásra
Szóval vadász vagy!
Lehet, hogy a szavadon foglak...
Köszi előre is!!!