Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Ká01 #10852. hozzászólásáraFortschritt, típus nem megy fejből, de a mezőgép archívum oldalán meg tudtam volna nézni neked, csak felköltöztek Frászbuka, oda meg én nem férek hozzájuk.
De tuti Fortschritt, kollégának van is a szomszéd faluban egy.
Válasz Zoli1437 #10847. hozzászólásáraIdén fogom müszakiztatni a permetezőmet, mert őszre lejár a vizsgája, és ilyen porlasztókat szeretnék venni rá müszaki vizsga előtt.
Cikkajánlóban az elektronikus permetezési naplónál van kép egy permetezőgépről, ahogyan permetez.
Milyen tipusú duplasugarú porlasztók lehetnek rajta, ami ilyen sugarú permetezést tudhat.
Vettem duplasugarú porlasztókat, de az egészen más képet mutat permetezés közben, mint amit a gyártó propagált.
Válasz ND #10836. hozzászólásáraNem biztos de úgy rémlik hogy a DESTA dízel targoncának vagy a BAKANCAR bolgár dízel targoncának valami ilyesmi lehet a mérete.
Ezeknek nem tudom a típusát de kb30-35 éve voltak ezek a gépek üzembe konzervgyárakba meg hasonló helyeken.
Válasz sanyeee #10813. hozzászólásáraKérdésem lenne Sanyee
Parajdról nincs rövidebb út Székelyvarságra csak az a nagy kerülő ott felétek?
Csak megyünk mi is.
Dehát 520km majdnem 8 óra az kicsit odabasz.
Mit érdemes arra felé mindenképpen megnézni?
Köszi
Szerintetek flexel csináljak neki hegyet
Mert igy nem igazán harap rendesen.
Ha szálasabb a gané mint pl széna van benne akkor csak ráhúza és nem tépi rendesen.
Vagy ki mit csinált vele?
Válasz csabahegeszt #10826. hozzászólásáraMég volt a faluban bér pároltató addig mi vittünk sokat. Nem sokat cicózott vele, volt valami gépje ami tele volt tűvel azzal nyomatta tele sóval. Utána meg ment a pároló gépbe. Meg szerintem nincs az a só mennyiség, amit a baromfi nem bírna el. De miért nem veszel szalonnát közé és csinálsz belőlük kolbászt ???
Válasz csabahegeszt #10826. hozzászólásáraJó kérdés. Én is csak sertéssel operálok ilyen témában. De a húsok nagysága miatt szerintem max 1 hét ha páclébe teszed, hogy ne legyen túl sós. Az oldalast 2-3 napra szoktam beletenni , csak az íze miatt. Ennél relatíve még vékonyabb a hús.
Van itt olyan ember aki már sózott be kacsát,libát,nyúl combokat füstölni? Mennyi ideig kell sóban állnia?
Mert most ilyen gondolatom támadt meg van is mit vágni,babgulyásba kipróbálni ne mindig csak a sertés.
Kecskét is akarok majd azt meddig kell sóban állni hagyni.
Ilyen hülye kérdéseim volnának.
Sziasztok! A helyzet a következő, van egy 60 év körüli ezüstfenyő az udvaron. Eddig soha, de az idén kb 3-4hónapja minden estére tele van gerlével. 20- 40 db között lehetnek. Ez még nem volna baj, de eleinte havonta 1,2 db megdöglött belőlük. De már olyan is van hogy hetente 3 -4 döglött gerle is van. Ma reggelre is kettő, tegnap is. Valaki mérgezi őket? Vagy valami megölheti őket a fán? Nem látszik semmi rajtuk, de nagyon soványak amiket nézek. Éhen pusztulnak?
Válasz Gumóka #10822. hozzászólásáraSzia!
Hideg füst jó dolog,de ha párás nyirkos az idő akkor kínkeserves szépen megfüstölni,főleg a kolbászt. Nekem úgy tanították,hogy el kel találni azt a hőfokot amin szépen fogja a füst, anélkül,hogy megfolyna. Mifelénk a profi bérfüstölő is, van,hogy ráengedi a meleget.
Üdv.: Csuti
Válasz csabahegeszt #10818. hozzászólásáraNekünk csak sima téglaépítmény van, alul, ahova a fűrészpor megy, úgy van megcsinálva, hogy az üstöt is lehet fűteni vele, ha épp nem em füstöl az ember.
Nem hidegfüsttel megy, bár már gondolkoztam én is rajta
Válasz mtz1221 #10817. hozzászólásáraFa láda a külseje,belől flunér .
Ezt gyorsan csináltam mert már muszáj volt füstölni.
De nem lesz ideje belemenni az egérnek mert utána nem lesz bent jó idő ,se kint
Válasz sanyeee #10813. hozzászólásáraMég jó,hogy mondod teljesen elfelejtkeztem róla.
Na de most már túl vagyok rajta!
Egész jó víz van felétek.
De ez vagy 45 fokos de lehet hogy annyi sincs.
Köszönöm finom.
Akkor nem olyan kis kitérő volt ez.
13055 hozzászólás
Válasz Ká01 #10852. hozzászólásáraFortschritt, típus nem megy fejből, de a mezőgép archívum oldalán meg tudtam volna nézni neked, csak felköltöztek Frászbuka, oda meg én nem férek hozzájuk.
De tuti Fortschritt, kollégának van is a szomszéd faluban egy.
Válasz mtz1221 #10853. hozzászólásáraSajna nem,de azért köszi.
Válasz Ká01 #10852. hozzászólásáraItt néz szét, hátha meg lesz.
Sziasztok!Valaki meg tudja mondani,hogy mi a típusa/gyártmánya ennek a kultinak?
Valkinek ilyen nincs elfekvőben
Válasz Zoli1437 #10849. hozzászólásáraEgy sugarúm van, de ez a duplasugarú a tökéletesebb lefedés miatt szeretném.
Válasz Sk Laci #10848. hozzászólásáraEgy sugárban ismerem. Egyik előnye, hogy nem sodródik el.
Válasz Zoli1437 #10847. hozzászólásáraIdén fogom müszakiztatni a permetezőmet, mert őszre lejár a vizsgája, és ilyen porlasztókat szeretnék venni rá müszaki vizsga előtt.
Válasz Sk Laci #10846. hozzászólásáraCsak tipp szinten. Az IDKT-120 alacsony nyomáson így nézhet ki.
Cikkajánlóban az elektronikus permetezési naplónál van kép egy permetezőgépről, ahogyan permetez.
Milyen tipusú duplasugarú porlasztók lehetnek rajta, ami ilyen sugarú permetezést tudhat.
Vettem duplasugarú porlasztókat, de az egészen más képet mutat permetezés közben, mint amit a gyártó propagált.
Válasz Tepertő #10843. hozzászólásáraKöszönöm szépen a segitséget.
Mindig kell valamit változtattni.
Válasz olasz_kapo #10841. hozzászólásáraEz?
https://hirdetmeny.magyarorszag.hu/
Válasz olasz_kapo #10841. hozzászólásárahttps://hirdetmenyek.magyarorszag.hu/ oldalon megtalálod!
Válasz olasz_kapo #10841. hozzászólására Hát az már sajnos nagyon régen de keresd az új oldalon ott van
Sziasztok!
Segíiiiitség,hol? Látom a termőföld kifüggesztését, mivel a régimagyarország megszunt.
Válasz .Richard. #10838. hozzászólásáraKöszönöm, megnézem
Válasz apuci #10837. hozzászólásáraKöszönöm, rákeresek
Válasz ND #10836. hozzászólásáraSumo suzuki webáruház. Samurai hűtő kb. Ez 20on párezer. Alu plus műanyag.
Válasz ND #10836. hozzászólásáraNem biztos de úgy rémlik hogy a DESTA dízel targoncának vagy a BAKANCAR bolgár dízel targoncának valami ilyesmi lehet a mérete.
Ezeknek nem tudom a típusát de kb30-35 éve voltak ezek a gépek üzembe konzervgyárakba meg hasonló helyeken.
Sziasztok,
Valakinek nincs véletlenül egy elfekvő 45-48cm széles, 55-60cm magas hűtő elfekvőben?
Vagy tipp miben lehet ekkora, hol lehet ócóé szerezni?
Előre is köszönöm
Válasz mtz1221 #10832. hozzászólására csigától kagylótól ráktól csak jobb lehet ha már szalonna is van benne ....
Válasz sanyeee #10813. hozzászólásáraKérdésem lenne Sanyee
Parajdról nincs rövidebb út Székelyvarságra csak az a nagy kerülő ott felétek?
Csak megyünk mi is.
Dehát 520km majdnem 8 óra az kicsit odabasz.
Mit érdemes arra felé mindenképpen megnézni?
Köszi
Szerintetek flexel csináljak neki hegyet
Mert igy nem igazán harap rendesen.
Ha szálasabb a gané mint pl széna van benne akkor csak ráhúza és nem tépi rendesen.
Vagy ki mit csinált vele?
Válasz csabahegeszt #10831. hozzászólásáraÉn ettem hasonlót, liba kacsa nyúl és fehércsirke+ szalonna keveréket, elsőosztályú volt.
Válasz mtz1221 #10830. hozzászólásáraHát még olyat nem csináltam.
De lehet kipróbálása kerül
Válasz csabahegeszt #10826. hozzászólásáraMég volt a faluban bér pároltató addig mi vittünk sokat. Nem sokat cicózott vele, volt valami gépje ami tele volt tűvel azzal nyomatta tele sóval. Utána meg ment a pároló gépbe. Meg szerintem nincs az a só mennyiség, amit a baromfi nem bírna el. De miért nem veszel szalonnát közé és csinálsz belőlük kolbászt ???
Válasz Balázs. #10824. hozzászólásáraDoki!!
Válasz csabahegeszt #10826. hozzászólásárahttp://vukmagazin.blogspot.com/2018/08/disznosagok-nyulhusbol.html
Én még nem csináltam, bár elképzelhető hogy fogok, de ebből szerintem ki lehet indulni.
Válasz csabahegeszt #10826. hozzászólásáraJó kérdés. Én is csak sertéssel operálok ilyen témában. De a húsok nagysága miatt szerintem max 1 hét ha páclébe teszed, hogy ne legyen túl sós. Az oldalast 2-3 napra szoktam beletenni , csak az íze miatt. Ennél relatíve még vékonyabb a hús.
Van itt olyan ember aki már sózott be kacsát,libát,nyúl combokat füstölni? Mennyi ideig kell sóban állnia?
Mert most ilyen gondolatom támadt meg van is mit vágni,babgulyásba kipróbálni ne mindig csak a sertés.
Kecskét is akarok majd azt meddig kell sóban állni hagyni.
Ilyen hülye kérdéseim volnának.
Válasz Balázs. #10824. hozzászólására madár influenza ad oda az állatorvosnak egy friss hullát......
Sziasztok! A helyzet a következő, van egy 60 év körüli ezüstfenyő az udvaron. Eddig soha, de az idén kb 3-4hónapja minden estére tele van gerlével. 20- 40 db között lehetnek. Ez még nem volna baj, de eleinte havonta 1,2 db megdöglött belőlük. De már olyan is van hogy hetente 3 -4 döglött gerle is van. Ma reggelre is kettő, tegnap is. Valaki mérgezi őket? Vagy valami megölheti őket a fán? Nem látszik semmi rajtuk, de nagyon soványak amiket nézek. Éhen pusztulnak?
Válasz Gumóka #10822. hozzászólásáraSzia!
Hideg füst jó dolog,de ha párás nyirkos az idő akkor kínkeserves szépen megfüstölni,főleg a kolbászt. Nekem úgy tanították,hogy el kel találni azt a hőfokot amin szépen fogja a füst, anélkül,hogy megfolyna. Mifelénk a profi bérfüstölő is, van,hogy ráengedi a meleget.
Üdv.: Csuti
Válasz csabahegeszt #10818. hozzászólásáraNekünk csak sima téglaépítmény van, alul, ahova a fűrészpor megy, úgy van megcsinálva, hogy az üstöt is lehet fűteni vele, ha épp nem em füstöl az ember.
Nem hidegfüsttel megy, bár már gondolkoztam én is rajta
Válasz csabahegeszt #10814. hozzászólásáraÉn köszönöm a segítséget!
Nem a kitérő volt nagy, alapból a távolság ami nagy és még meg is álltunk pár helyen
Válasz csabahegeszt #10818. hozzászólására
Válasz mtz1221 #10817. hozzászólásáraFa láda a külseje,belől flunér .
Ezt gyorsan csináltam mert már muszáj volt füstölni.
De nem lesz ideje belemenni az egérnek mert utána nem lesz bent jó idő ,se kint
Válasz Gumóka #10816. hozzászólásáraIgen
Talán túl hideg is
Párásodot egyszer papír törlővel leittatam a párát azóta semmi nincs.
Válasz csabahegeszt #10815. hozzászólására Miből van a fala, egerek nem rágják be magukat ???
Válasz csabahegeszt #10815. hozzászólásáraHidegfüst?
Válasz csabahegeszt #10814. hozzászólásáraNagy munkában vagyok
Pedig ehhez ital kell,itt fagyoskodni.
De a székely víz az nem volt fejeme.
Válasz sanyeee #10813. hozzászólásáraMég jó,hogy mondod teljesen elfelejtkeztem róla.
Na de most már túl vagyok rajta!
Egész jó víz van felétek.
De ez vagy 45 fokos de lehet hogy annyi sincs.
Köszönöm finom.
Akkor nem olyan kis kitérő volt ez.
Válasz csabahegeszt #10811. hozzászólásáraIgen, épp most érkeztünk meg.
Kostoltad a székely vizet?
Válasz zsuzsa.balla56 #10798. hozzászólására Nálam is volt ennyi de többet már elvittek ajándékba. Nálam több színű volt!
Válasz sanyeee #10680. hozzászólásáraHaza értetek rendben?
Minden oké?
Válasz kajszi_71823 #10809. hozzászólásáraOk!
Válasz UE-28 #10808. hozzászólásáraKosz, holnap csoroglek
Válasz kajszi_71823 #10807. hozzászólásáraSzia!
0620/824-1392
UE-28-ra tud valaki elérhetoséget? Megkoszonném.
Válasz medikus #10801. hozzászólásáraNekem van egy németjuhász az sajnos még is öli a sünt de más se lehet az udvaron.