Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz alair #8909. hozzászólására1 könyvelő is egy csómó kérdéssel kezdené, ill mondanà, hogy hozz be egy csomó papírt. Ezek az információk nélkül felelötlenség lenne bármi konkrétat is kijelenteni.
Válasz alair #8909. hozzászólásáraSzerintem udvarias volt. A rendelkezésre álló információk alapján meg ennél jobb választ felelősségteljesen(!) nem lehet adni.
Ha ideböki, hogy x Ft adót kell fizetni, és pont, az lett volna súlyos hiba.
Kabi bácsinak ennél jobbat én se mondhatok: kell keresni egy hozzáérőt a közelben, aki minden bizonnyal fel fog tennni még pár kérdést, mielőtt megadná a választ.
Válasz agrogal #8907. hozzászólásáraÉrdemben is tudnál segíteni neki? Vagy maradunk a kioktató stílusnál? Szerintem azt ő is tudja, hogy egy könyvelő meg tudná válaszolni a kérdéseit, de ezek a fórumok talán azért (is) jöttek létre, hogy segítsünk egymásnak ha tudunk. Nekem eléggé nem szimpatikus, ha valaki bizonyos tudás birtokában inkább kioktat, ahelyett, hogy tényleg segítene..
Válasz vénkabi #8906. hozzászólásáraBácsi,az attól függ milyen adózási módot tetszett választani.A 600E lényegtelen gyakorlatilag.Tételes,álltalány ..stb.A nyugdijasnak már nem kell a negyedéves nyugdij és egészségügyi pénzeket fizetni.Olcsó könyvelőt érdemes felkeresnie ha az alapoknál el tetszett akadni.
Ha valaki tudja, homályosítson fel legyen szíves.
Őstermelő (nem biztosított, nyugdijas) a 600 000 Ft bevétel fölött mennyi adót kell fizessen. Ennek érdekében mikor, mit kell és hova jelenteni.
Köszönöm ha segítesz.
Válasz _NB_ #8899. hozzászólásáraviszonbt amit belinkeltél oldalt, ott van egy bekötési rajz. ezen a földeléshez képest ki lehetne igazodni, már csak az a kérdés, hogy ez az apát vagy anyát mutatja szemből vagy hátulról, hahaha
Válasz medikus #8897. hozzászólásárahai, tudnál segíteni, hogy ezt hogy kell bekötnöm?
arra gondoltam, hogy egy billneő kapcsolót beépítek a műszerfalba egy üres helyre, amihez a szivargyujtóról vennék le áramot, 10 amperes biztosíték, nahde mit hogy kell árkössek erre a 3 csatlakozóra?
Válasz *** HM *** #8894. hozzászólásáraAmiket itt mondtunk, nézd meg! Lehet, hogy csak kábelkontakt (egyszer jó, egyszer nem), lehet szenzor hiba is.
Én ezeket megnézném (az a kuplung dolog nálam szerintem nem játszana, de Laci biztos, nem véletlenül mondta), aztán, ha nem boldogulnék, megcsörgetném a szervizest.
Válasz Sk Laci #8893. hozzászólásáraHívhatom a messiást is meglehet hágni ha mindig mindennel egyedi probléma van.
Tényleg fapafos jdt kell venni azokat már széttúrták milliószor meg van rá szerelő akárhol akármennyi.
Válasz mtz1221 #8882. hozzászólásáraAhogy elnézem ezek az oldalankénti egyszeres működési munkahengerek a nyomjelző felemelésében segítenek, tehát a lesüllyesztés és a nyomjelzés az a nyomjelző saját súlya végzi, esetleg egy rugóval rásegítenek.
Amikor nyomjelzőket átváltod és az egyiket emeled hidraulikusan a másik munkahengerből meg kinyomja a nyomjelző súlya az olajat, míg leér.
Felcsukásnál, meg vagy az amit mondasz, úszóba teszed és kézzel felhajtod öket
vagy
hidraulikusan felhajtod az egyik felét kiszállsz rögzíted, majd hidraulikusan felhajtod a másik felét megint kiszállsz és rögzíted
vagy
ha van valami rugós reteszelése amit meló idejére kilehet kapcsolni, akkor szállítási helyzethez vissza kapcsolod a reteszeket és utána fülkéből hidraulikusan felcsukod egyenként mindkettőt
vagy
ha modern a vetőgép akkor elektromos vezérlőszelep van a vetőgépen és egy gombnyomásra felcsukja mindkettő.
Válasz mtz1221 #8882. hozzászólásáraBefejeztem a vetést,az egyik mondjuk a jobb fönt volt mert a bal húzta csíkot, lerögzítem és fölemelem a balt és lerögzítem.
Válasz apuci #8881. hozzászólásáraTehát azt mondod egy egy cső a két munkahengerre a két cső meg az egy hidraulikaköre és működni fog? Ilyen egyszerű lenne?
Válasz tudatlan20 #8879. hozzászólásáraNekem egy öreg IH van így kötve,én már így vettem,de szerintem semmi trükk csak két csövet az egyik hidraulika kar két kivezetésére és amikor az egyiket emeled a másikat süllyeszti a másik irányba meg fordítva.
Sziasztok!
Segítségek kérnék hidraulika témában. Adott egy vetőgép aminek a nyomjelzői 2db egyes működtetésű munkahengerrel lettek utólag felszerelve. Be lehet e őket úgy kötni hogy a traktornak csak egy hidraulika körét használjam és müködtetéskor az egyik nyomjelző fel míg a másik le mozogjon?Remélem értitek mit is akarok kérdezni
Sziasztok.
Szeretném véleményeteket kérni, Ti hogyan oldjátok meg a vízszállítást a permetezőhöz.
Sajnos az IBC tartályos dolog megbukott.
Érdemes venni egy 2 köbös lajtot?
Abból is melyiket? A fém tartályos nem oxidálodik? Vagy savállót?
13112 hozzászólás
Foglalkozik itt valaki gyógynövény szedéssel?
Érdekelne a fehérmájva átvételi ára.
Hogyan működik a dolog stb.
Válasz alair #8909. hozzászólására1 könyvelő is egy csómó kérdéssel kezdené, ill mondanà, hogy hozz be egy csomó papírt. Ezek az információk nélkül felelötlenség lenne bármi konkrétat is kijelenteni.
Válasz alair #8909. hozzászólásáraSzerintem udvarias volt. A rendelkezésre álló információk alapján meg ennél jobb választ felelősségteljesen(!) nem lehet adni.
Ha ideböki, hogy x Ft adót kell fizetni, és pont, az lett volna súlyos hiba.
Kabi bácsinak ennél jobbat én se mondhatok: kell keresni egy hozzáérőt a közelben, aki minden bizonnyal fel fog tennni még pár kérdést, mielőtt megadná a választ.
Válasz agrogal #8907. hozzászólásáraÉrdemben is tudnál segíteni neki? Vagy maradunk a kioktató stílusnál? Szerintem azt ő is tudja, hogy egy könyvelő meg tudná válaszolni a kérdéseit, de ezek a fórumok talán azért (is) jöttek létre, hogy segítsünk egymásnak ha tudunk. Nekem eléggé nem szimpatikus, ha valaki bizonyos tudás birtokában inkább kioktat, ahelyett, hogy tényleg segítene..
Sziasztok! Sopronban vagy közvetlen közelében ki címereztet sok szezonális vendégmunkással? Köszönöm
Válasz vénkabi #8906. hozzászólásáraBácsi,az attól függ milyen adózási módot tetszett választani.A 600E lényegtelen gyakorlatilag.Tételes,álltalány ..stb.A nyugdijasnak már nem kell a negyedéves nyugdij és egészségügyi pénzeket fizetni.Olcsó könyvelőt érdemes felkeresnie ha az alapoknál el tetszett akadni.
Ha valaki tudja, homályosítson fel legyen szíves.
Őstermelő (nem biztosított, nyugdijas) a 600 000 Ft bevétel fölött mennyi adót kell fizessen. Ennek érdekében mikor, mit kell és hova jelenteni.
Köszönöm ha segítesz.
Tud valaki jó áron 32x95.6-os kardánkeresztet ?
Sziasztok, tud valaki nekem kramp és granit árakat.
Kramp: KL060002
Granit: 65215016
Köszi
Válasz _NB_ #8902. hozzászólásáranagyon fasza
Válasz envagyok2 #8901. hozzászólására
Válasz _NB_ #8899. hozzászólásáraviszonbt amit belinkeltél oldalt, ott van egy bekötési rajz. ezen a földeléshez képest ki lehetne igazodni, már csak az a kérdés, hogy ez az apát vagy anyát mutatja szemből vagy hátulról, hahaha
Válasz _NB_ #8899. hozzászólásáranem adtak hozzá, most este rendeltem.
sztem nincsenek megszámozva azok a kivezetések, melyik melyik lehet?
Válasz envagyok2 #8898. hozzászólására
Ha jól tudom, a 2 darab "C" alakú láb(1,2),
ide kell kötni a pluszt és a mínuszt.
Méghozzá, az 1 a plusz és 2 negatív.
Az alsó csúszósaru az a földelés lenne,
ha ez a szolenoid 240 voltról üzemelne.
DIN dugót adták hozzá ?
din plug solenoid
Válasz medikus #8897. hozzászólásárahai, tudnál segíteni, hogy ezt hogy kell bekötnöm?
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200615222957_img_20200615_171448.jpg)
arra gondoltam, hogy egy billneő kapcsolót beépítek a műszerfalba egy üres helyre, amihez a szivargyujtóról vennék le áramot, 10 amperes biztosíték, nahde mit hogy kell árkössek erre a 3 csatlakozóra?
Válasz tudatlan20 #8877. hozzászólásáraCsináld úgy mint az Spc-n van!Egy munkahengerrel!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz *** HM *** #8894. hozzászólásáraAmiket itt mondtunk, nézd meg! Lehet, hogy csak kábelkontakt (egyszer jó, egyszer nem), lehet szenzor hiba is.
Én ezeket megnézném (az a kuplung dolog nálam szerintem nem játszana, de Laci biztos, nem véletlenül mondta), aztán, ha nem boldogulnék, megcsörgetném a szervizest.
Válasz Sk Laci #8893. hozzászólásáraHívhatom a messiást is meglehet hágni ha mindig mindennel egyedi probléma van.![smile phone](/oldforum/images/smiles/phone.gif)
Tényleg fapafos jdt kell venni azokat már széttúrták milliószor meg van rá szerelő akárhol akármennyi.
Válasz Bárány #8892. hozzászólásáraFingom nincs van hogy semmi... indul nem villog a N.... van hogy villog akkor nemindul.
Válasz *** HM *** #8891. hozzászólásáraZetoron? Ha igen, lehet a kuplungpedál jeladója is.
Hívjad fel a szerviszt.
Válasz *** HM *** #8890. hozzászólásáraÜlésszenzor?
Válasz *** HM *** #8890. hozzászólásáraHa nem villog az N akkor indít ugyebár....
De miért villog?
Mi van olyankor ha üresben van a traktor irányváltó..... N en villog..... mégse engedi beinditani?
Válasz mtz1221 #8882. hozzászólásáraAhogy elnézem ezek az oldalankénti egyszeres működési munkahengerek a nyomjelző felemelésében segítenek, tehát a lesüllyesztés és a nyomjelzés az a nyomjelző saját súlya végzi, esetleg egy rugóval rásegítenek.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200614233133_nyomjelz_.jpg)
Amikor nyomjelzőket átváltod és az egyiket emeled hidraulikusan a másik munkahengerből meg kinyomja a nyomjelző súlya az olajat, míg leér.
Felcsukásnál, meg vagy az amit mondasz, úszóba teszed és kézzel felhajtod öket
vagy
hidraulikusan felhajtod az egyik felét kiszállsz rögzíted, majd hidraulikusan felhajtod a másik felét megint kiszállsz és rögzíted
vagy
ha van valami rugós reteszelése amit meló idejére kilehet kapcsolni, akkor szállítási helyzethez vissza kapcsolod a reteszeket és utána fülkéből hidraulikusan felcsukod egyenként mindkettőt
vagy
ha modern a vetőgép akkor elektromos vezérlőszelep van a vetőgépen és egy gombnyomásra felcsukja mindkettő.
Válasz apuci #8885. hozzászólásáraKöszönöm!Akkor megpróbálom így!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz mtz1221 #8886. hozzászólásáraAz ott a profilomon egy MTZ,azzal húztam egy pár éve.![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Válasz apuci #8884. hozzászólásáraOk leesett,csak legyen úszó helyzet a trakin.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz tudatlan20 #8883. hozzászólásáraNekem működik!![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz mtz1221 #8882. hozzászólásáraBefejeztem a vetést,az egyik mondjuk a jobb fönt volt mert a bal húzta csíkot, lerögzítem és fölemelem a balt és lerögzítem.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz apuci #8881. hozzászólásáraTehát azt mondod egy egy cső a két munkahengerre a két cső meg az egy hidraulikaköre és működni fog? Ilyen egyszerű lenne?
Válasz apuci #8881. hozzászólásáraÉs az útra hogy emeled fel mindkettőt ?
Válasz tudatlan20 #8879. hozzászólásáraNekem egy öreg IH van így kötve,én már így vettem,de szerintem semmi trükk csak két csövet az egyik hidraulika kar két kivezetésére és amikor az egyiket emeled a másikat süllyeszti a másik irányba meg fordítva.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz tudatlan20 #8879. hozzászólásáraKell egy nyomjelző váltószelep is
Válasz apuci #8878. hozzászólásáraKöszönöm! Elárulnád hogy hogyan?Mit hova kössek?
Válasz tudatlan20 #8877. hozzászólásáraBe
Sziasztok!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Segítségek kérnék hidraulika témában. Adott egy vetőgép aminek a nyomjelzői 2db egyes működtetésű munkahengerrel lettek utólag felszerelve. Be lehet e őket úgy kötni hogy a traktornak csak egy hidraulika körét használjam és müködtetéskor az egyik nyomjelző fel míg a másik le mozogjon?Remélem értitek mit is akarok kérdezni
Válasz B.J. #8874. hozzászólásáraFeketét vegyél,fehérbe nem szabad vizet naftát rakni.
Válasz horesz01 #8871. hozzászólásáraKöszi, de ennyi pénz nincs a földön....:)
Válasz Tomi81 #8872. hozzászólásáraBe algásodik...:(
Szagos bükköny vetőmagot, pár kilót keresek.
Válasz B.J. #8869. hozzászólásáraMi a baj az IBCvel?
Válasz B.J. #8869. hozzászólásáraVan 4000 literes saválló tartályom eladó!
Válasz B.J. #8869. hozzászólásáraDetk-115
Sziasztok.
Szeretném véleményeteket kérni, Ti hogyan oldjátok meg a vízszállítást a permetezőhöz.
Sajnos az IBC tartályos dolog megbukott.
Érdemes venni egy 2 köbös lajtot?
Abból is melyiket? A fém tartályos nem oxidálodik? Vagy savállót?
Köszi
Válasz zoli6886 #8862. hozzászólásáraÉrdekes, mert 130 lóval húzok 9 keskeny (60mm) kapásat 20 centin, Te meg 65 lóval akarod telibe húzni. Homokba esetleg.
Válasz Drisa #8866. hozzászólására2012-es videó. Szerintem Busáék is csak véletlenül hagyták fent.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Tom250 #8861. hozzászólásáraHihetetlen hogy itt tartunk gépgyártásban... sírok.
Válasz Ares 826 #8864. hozzászólásáraLesz,mert tetszik neki!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Tom250 #8861. hozzászólásáraÉzéééééééééééééé ad valaki pénzt??????![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz zoli6886 #8862. hozzászólásáraSzerintem elég hozzá a 60le
Én egy 7 kapás Rabewerk grubert használok egy 65 lóerős Jumz-al, max 25-27 cm mélyen viszi.