Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz pataipatrik11 #3575. hozzászólásáraMiskolc mellett.
Áron még nemgondolkodtam, de nem mindenáron eladó!
Multéven elővettem, rendberaktam, vetettem vele.
A sorközművelő az orosz , magasvázú.
80-90cm az alja a váznak.
Mindjárt csinálok képet róla.
Válasz rtamas1976 #3571. hozzászólásáraSzia! Szerintem amennyit én szánnák rá az neked kevés lenne, de beszéljünk, merre vagy helyileg? Én heves megye, ha nem szomszédos megye akkor szintén felejtős a dolog sajnos.
Válasz rtamas1976 #3573. hozzászólásáraNekem is a vaskerekes van,a tárcsa csere egy kicsit kellemetlen,de ki lehet bírni egyszer egy szezonban.Vetésellenörző viszont nagy előny ha van rajta.
Válasz Igazi Földönfutó #3572. hozzászólásáraMüködik, kb 50ha vetett az új öntvényházzal.
Viszont 4 magtartály kellrá valamikor.
Elégé használtak, fáradtak.
A régi vaskerekes, a tartályt lekellvenni a tárcsacseréhez.
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólásáraIgazi Földön futó jól összeszedte, én még a csoroszlyákat mondanám hogy nézd meg nincsenek e papír vékonyra kopva ez miatt könnyebben összeszedi a szár maradványokat stb és nyitva marad a sor
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólásáraLehet elfogom adni ha megveszem a újjat.
4sor, műtrágya, mikrogranulátum, vetésellenőrző, hidraulikus nyomjelző.
A hozzávaló sorközművelőt is eladom.
Arravaló az spc műtrágyatartálya.
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólásáraHelló.A gép lelke az exhaustor,azt nézd meg hogy szállítja a levegőt,tengely,nem lóg-e,szíjtárcsán nincs -e repedés,mert ezek húzós dolgok.A vetőkocsinál a lánchajtás legyen jó,a vákumkamrák ne legyenek nagyon elkopva,ha kell fel lehessen esztergálni,az aluház ne legyen esetleg törött.Vetőmagtartály hajlamos szétrohadni/ha nem műanyag.Ha meg megvetted amúgyis darabokra kell szedni,és az apróságokat kicserélni ha szükséges.Ha lehet a nyomjelzőt is próbáld ki.
Sziasztok! Spc vetőgép vásárlása előtt állok. Mire kell odafigyeljek vásárláskor? Mit nézzek meg rajta?Hobbyként csinálom 2.5 hektár szántón. Ugyhogy a vegyél inkább monosemet stílusú kommenteket mellőzzétek légyszives. Köszi a válaszokat!
Válasz Koczka József #3562. hozzászólásáraKöszönöm,visszalapoztam,nem találtam meg. Majd újra. Ez is külön csoroszján engedi a műtrágyát,külön a magot. Kérdés,hogy egyszerűen lecserélhetők-e a csoroszják tárcsára.
Válasz fagyis #3561. hozzászólásáraSzia a műtrágya kijutatásnak nincs köze a vetéshez. Két külön rendszer. De olvass vissza ott vannak feltöltve árak és kereskedők akinél be tudod szerezni.
Jó napot mindenkinek!
arról tudna-e valaki véleményt mondani,hogy műanyag tartályos csoroszjás műtrágyaszórós SPC-t át lehet-e tárcsásra szerelni egyszerűen mint mag és műtrágya kijuttatását is. Valaki esetleg csinált ilyet? Esetleg mekkora költség?
Köszönöm.
Válasz p@pesz06 #3555. hozzászólásáraA nagydobosi a gáz. Nagyonnagy a mag!
Nembiztos, hogy fogmenni
Sortáv is fontos!
Mi az olajtököt 150cmes sortávra vetjük.
A nagydobosihoz jó.
De a bébitökhöz 75cm.
Válasz p@pesz06 #3551. hozzászólásáraValmikor azzal vetettük.
Volt 3és 6furatos tárcsám is.
4mm es furattal, magleválasztót kikell dobni belőle!
Szerintem a 6furatos volt a nyerő.
A keverő gumi a régi tipusú kell bele.
Magot csak keveset kell belerakni!
Olajtök lessz?
sziasztok,
most kezdtem el átszerelni a csoroszlyákat tárcsásra.
már évek óta árulnak ilyet és az új gépeket is lehet kérni ezzel.
Van tapasztalatotok spc tárcsás nagy csoroszlyáról?
nekem a dzsuvás föld miatt kellene.
nem szántom le és így marad egy kis szemét, ami a csoroszlya alá tud akadni. A nagy csoroszlyák amúgy is kopottak, így kapna gurulóst.
így legalább a szalma, szár és gaz maradékot legalább maga alá tudná nyomni.
mi a véleményetek?
Válasz Gepi #3542. hozzászólásáraMegy vissza kukoricára. Borsóm után, másodvetésben 4 Ha kukorica vetődik nem sokárra.
4 soros az spc, régi vaskerekes, régi tartályos, 18 éve vetek vele. Évi 40-saját, 15-20 bérvetésem van. Már régen lecserélhettem volna bármire amire akarom, de már úgy összeszoktunk mint az asszonnyal.
A beváltat meg nem adjuk el.
Válasz Jóskabáttya #3541. hozzászólásáraAz igen Értem már értem. Becsüld meg a könyvet többet ér mint a gép
Remélem sikerrel jársz a következő szezonra. Nem tudom milyen géped van. Marad a kérdés. Ennyi munkát bele ölsz a gépbe. Sejtettem hogy kell a lánccal is foglalkozni de gondoltam a sapnoló megoldja. De nem. Érdemes vele foglalkozni. így marad a gép vagy majd vissza kell állítani kukoricához? Gondoltál a sorközt 50cm-re átállítani?
Válasz Gepi #3539. hozzászólásáraKöszi!
Igen a simo első fogasketekét én is tudom. Viszont a lánc tipusa nem egyezik.
Úgy fogom csinálni hogy a biciklis boltban veszek 4 db z14 est, az én készletemben a z16 bol 2 garnitúra van, annak körkivágóval kiveszem a közepét, és bele heggesztem a Z14 közepébe izlésesen.
Még annyit ehez: hogy a legnagyobb kisfogas a z11 már annyira felpörgetné az adagolást, hogy szójából 700 ezer felett adná, és a láncból is elkellene venni 5 szemet, mert a spanoló már nem tudja annyira megfeszíteni.
Az egésznek a nyitja az az eredeti 1976-os kiadású románnyelvű használati utasítás, ami a magyarhoz képest, legalább 50x több növényhez, és annak variációihoz nyújt segítséget. E könyv szerint, ez a gép a mákot, a vöröshagymát, és a sárgarépát is eltudja vetni!
Válasz Jóskabáttya #3538. hozzászólásáraRégen énis azzal vetettem.
Istenigazából a gaspardo és utánzatai és a monosem tudja normálisan.
A másik a sávgyomirtás kb1/3 dába van mint a teljes gyomoitás. Az pededig nemkevés! A többi úgyis kapa
Szeretném leírni szója vetési tapasztalatomat.
A lényeg. A vetőgéphez rendelkezésre álló mindennemű fogaskerék készlet, nem alkalmas arra hogy a 450 ezres magszámot kivessünk.
Amint a képeken is látszik, jónak néz ki, de mégse jó, mert a tő köznek 2-3 cm nek kellene lennie, és nálam es 4.5-5 cm lett.
16/16 áttétel, 4.5/40 tárcsa.
Így a 450 ezer helyett, kirakott 388 ezret. 5 ha.tábla 3 ha-jánál vettem észre hogy nem úgy fogy a mag ahogy kéne. Így abba hagytam és átálltam a gabona vetőre, amivel 25cm re vetve fejeztem be. Így lesz egy félig ilyen félig olyan táblám.
Tanuló pénzt meg kell fizetni. A beállítás akkor lett volna helyes, ha a magelosztó tárcsára egy Z14 es f.kerék kerűl, de mivel ilyen nincs az spc hez, így ezt a jövő évre magamnak fogom legyártani. Akkor már simán adja a 450-500 ezer szemet. Szép napot mindenkinek!
3577 hozzászólás
Válasz pataipatrik11 #3575. hozzászólásáraA műtráhya tartályokat 1 biztosító szög rögzít, vagy 2db csavar. Levehtő kiönthető, kimosható. Atartály ugyanaz a sorközművelőn és a vetőgépen.
Válasz pataipatrik11 #3575. hozzászólásáraMiskolc mellett.
Áron még nemgondolkodtam, de nem mindenáron eladó!
Multéven elővettem, rendberaktam, vetettem vele.
A sorközművelő az orosz , magasvázú.
80-90cm az alja a váznak.
Mindjárt csinálok képet róla.
Válasz rtamas1976 #3571. hozzászólásáraSzia! Szerintem amennyit én szánnák rá az neked kevés lenne, de beszéljünk, merre vagy helyileg? Én heves megye, ha nem szomszédos megye akkor szintén felejtős a dolog sajnos.
Válasz rtamas1976 #3573. hozzászólásáraNekem is a vaskerekes van,a tárcsa csere egy kicsit kellemetlen,de ki lehet bírni egyszer egy szezonban.Vetésellenörző viszont nagy előny ha van rajta.
Válasz Igazi Földönfutó #3572. hozzászólásáraMüködik, kb 50ha vetett az új öntvényházzal.
Viszont 4 magtartály kellrá valamikor.
Elégé használtak, fáradtak.
A régi vaskerekes, a tartályt lekellvenni a tárcsacseréhez.
Válasz rtamas1976 #3569. hozzászólásáraAkkor azt át se kell nézni.
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólására#3444
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólásáraIgazi Földön futó jól összeszedte, én még a csoroszlyákat mondanám hogy nézd meg nincsenek e papír vékonyra kopva ez miatt könnyebben összeszedi a szár maradványokat stb és nyitva marad a sor
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólásáraLehet elfogom adni ha megveszem a újjat.
4sor, műtrágya, mikrogranulátum, vetésellenőrző, hidraulikus nyomjelző.
A hozzávaló sorközművelőt is eladom.
Arravaló az spc műtrágyatartálya.
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólásáraHelló.A gép lelke az exhaustor,azt nézd meg hogy szállítja a levegőt,tengely,nem lóg-e,szíjtárcsán nincs -e repedés,mert ezek húzós dolgok.A vetőkocsinál a lánchajtás legyen jó,a vákumkamrák ne legyenek nagyon elkopva,ha kell fel lehessen esztergálni,az aluház ne legyen esetleg törött.Vetőmagtartály hajlamos szétrohadni/ha nem műanyag.Ha meg megvetted amúgyis darabokra kell szedni,és az apróságokat kicserélni ha szükséges.Ha lehet a nyomjelzőt is próbáld ki.
Sziasztok! Spc vetőgép vásárlása előtt állok. Mire kell odafigyeljek vásárláskor? Mit nézzek meg rajta?Hobbyként csinálom 2.5 hektár szántón. Ugyhogy a vegyél inkább monosemet stílusú kommenteket mellőzzétek légyszives. Köszi a válaszokat!
Válasz fagyis #3565. hozzászólásáraSzia én a habi kft javaslom. De irdbe a keresőbe, biztos dob fel valamit.
Válasz Koczka József #3564. hozzászólásáraKöszönöm. Valahol jó lenne látni egy gyári tárcsás vetőgépet kereskedésben. Dél-Békésben vagyok.Csaba,Makó,Szeged
Válasz fagyis #3563. hozzászólásáraSzia szerintem minimális munkát igényel.
Válasz Koczka József #3562. hozzászólásáraKöszönöm,visszalapoztam,nem találtam meg. Majd újra. Ez is külön csoroszján engedi a műtrágyát,külön a magot. Kérdés,hogy egyszerűen lecserélhetők-e a csoroszják tárcsára.
Válasz fagyis #3561. hozzászólásáraSzia a műtrágya kijutatásnak nincs köze a vetéshez. Két külön rendszer. De olvass vissza ott vannak feltöltve árak és kereskedők akinél be tudod szerezni.
Jó napot mindenkinek!
arról tudna-e valaki véleményt mondani,hogy műanyag tartályos csoroszjás műtrágyaszórós SPC-t át lehet-e tárcsásra szerelni egyszerűen mint mag és műtrágya kijuttatását is. Valaki esetleg csinált ilyet? Esetleg mekkora költség?
Köszönöm.
Válasz p@pesz06 #3558. hozzászólásáraHa az alap infók megvannak keress!
Válasz Selvin #3557. hozzászólásáraAbban nincs de a vetőmag mérete és a kivetett mag darabszáma a fontos.
Ha tudok segítek.
Válasz rtamas1976 #3556. hozzászólásáraUgy erzem te benne vagy ebbe a témába lehet kereslek majd tanácsért
Válasz rtamas1976 #3556. hozzászólásáraElnézést, hogy beleszólok, de én főzőtököt tervezek vetni spc-vel. Arról van tapasztalat?
Válasz p@pesz06 #3555. hozzászólásáraA nagydobosi a gáz. Nagyonnagy a mag!
Nembiztos, hogy fogmenni
Sortáv is fontos!
Mi az olajtököt 150cmes sortávra vetjük.
A nagydobosihoz jó.
De a bébitökhöz 75cm.
Válasz rtamas1976 #3554. hozzászólásáraNem tudom mit vesz majd ...a magot ő intézi
Válasz p@pesz06 #3553. hozzászólásáraA nagydobosi fajta vagy a bébitök tipus?
Válasz rtamas1976 #3552. hozzászólásáraNem sima sütőtök a szomszédnak kéne átalakitani az spc.....hogy eltudja vetni magának
Válasz p@pesz06 #3551. hozzászólásáraValmikor azzal vetettük.
Volt 3és 6furatos tárcsám is.
4mm es furattal, magleválasztót kikell dobni belőle!
Szerintem a 6furatos volt a nyerő.
A keverő gumi a régi tipusú kell bele.
Magot csak keveset kell belerakni!
Olajtök lessz?
közületek vetett már valaki spc t-vel tököt?tudtok a
beállitásokban segiteni?.(tárcsa lánc kerekek....)
Válasz Szem Howkinsz #3549. hozzászólásáraSzia! Miből gondoltad hogy gépet akarok venni?
Válasz Jóskabáttya #3543. hozzászólásáraNekem van egy spc vetőgép műtrágya szórós 400 ért viheted sószóró is van rajta ! Szabolcsi megye
Válasz Szem Howkinsz #3546. hozzászólásáraEladtad a földet?
Válasz Szem Howkinsz #3546. hozzászólásáracságabiabugaverőkiskombájodmegvanmég?engemérdekel,decsakhaalkuképes!!megpersze,ha elhozodpáviánházárolfélutiglegalább!!
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-01-03 11:08:33
Válasz sandorbirtok #3544. hozzászólásáraNézd meg a direkt vető gépeket!
A multiva vetőgép lényege, hogy a tömörítő henger ami mögötte a van a csoroszlyától eltolva helyezkedik el.
Így tervezték, mert jobb a kelés.
Előbb csak egy sort alakíts át.
Ismerősöm Lajta vetőgépet alakított direktre át.
Balmazújvároson megnézheted.
sziasztok,
most kezdtem el átszerelni a csoroszlyákat tárcsásra.
már évek óta árulnak ilyet és az új gépeket is lehet kérni ezzel.
Van tapasztalatotok spc tárcsás nagy csoroszlyáról?
nekem a dzsuvás föld miatt kellene.
nem szántom le és így marad egy kis szemét, ami a csoroszlya alá tud akadni. A nagy csoroszlyák amúgy is kopottak, így kapna gurulóst.
így legalább a szalma, szár és gaz maradékot legalább maga alá tudná nyomni.
mi a véleményetek?
Válasz Gepi #3542. hozzászólásáraMegy vissza kukoricára. Borsóm után, másodvetésben 4 Ha kukorica vetődik nem sokárra.
4 soros az spc, régi vaskerekes, régi tartályos, 18 éve vetek vele. Évi 40-saját, 15-20 bérvetésem van. Már régen lecserélhettem volna bármire amire akarom, de már úgy összeszoktunk mint az asszonnyal.
A beváltat meg nem adjuk el.
Válasz Jóskabáttya #3541. hozzászólásáraAz igen Értem már értem. Becsüld meg a könyvet többet ér mint a gép
Remélem sikerrel jársz a következő szezonra. Nem tudom milyen géped van. Marad a kérdés. Ennyi munkát bele ölsz a gépbe. Sejtettem hogy kell a lánccal is foglalkozni de gondoltam a sapnoló megoldja. De nem. Érdemes vele foglalkozni. így marad a gép vagy majd vissza kell állítani kukoricához? Gondoltál a sorközt 50cm-re átállítani?
Válasz Gepi #3539. hozzászólásáraKöszi!
Igen a simo első fogasketekét én is tudom. Viszont a lánc tipusa nem egyezik.
Úgy fogom csinálni hogy a biciklis boltban veszek 4 db z14 est, az én készletemben a z16 bol 2 garnitúra van, annak körkivágóval kiveszem a közepét, és bele heggesztem a Z14 közepébe izlésesen.
Még annyit ehez: hogy a legnagyobb kisfogas a z11 már annyira felpörgetné az adagolást, hogy szójából 700 ezer felett adná, és a láncból is elkellene venni 5 szemet, mert a spanoló már nem tudja annyira megfeszíteni.
Az egésznek a nyitja az az eredeti 1976-os kiadású románnyelvű használati utasítás, ami a magyarhoz képest, legalább 50x több növényhez, és annak variációihoz nyújt segítséget. E könyv szerint, ez a gép a mákot, a vöröshagymát, és a sárgarépát is eltudja vetni!
Válasz Jóskabáttya #3538. hozzászólásáraRégen énis azzal vetettem.
Istenigazából a gaspardo és utánzatai és a monosem tudja normálisan.
A másik a sávgyomirtás kb1/3 dába van mint a teljes gyomoitás. Az pededig nemkevés! A többi úgyis kapa
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-05-19 22:42:24
Válasz rtamas76 #3536. hozzászólásáraNagyon szép vetés.
Én is spc vel vetem a tököt, sok modern gép el sem tudja vetni.
Szeretném leírni szója vetési tapasztalatomat.
A lényeg. A vetőgéphez rendelkezésre álló mindennemű fogaskerék készlet, nem alkalmas arra hogy a 450 ezres magszámot kivessünk.
Amint a képeken is látszik, jónak néz ki, de mégse jó, mert a tő köznek 2-3 cm nek kellene lennie, és nálam es 4.5-5 cm lett.
16/16 áttétel, 4.5/40 tárcsa.
Így a 450 ezer helyett, kirakott 388 ezret. 5 ha.tábla 3 ha-jánál vettem észre hogy nem úgy fogy a mag ahogy kéne. Így abba hagytam és átálltam a gabona vetőre, amivel 25cm re vetve fejeztem be. Így lesz egy félig ilyen félig olyan táblám.
Tanuló pénzt meg kell fizetni. A beállítás akkor lett volna helyes, ha a magelosztó tárcsára egy Z14 es f.kerék kerűl, de mivel ilyen nincs az spc hez, így ezt a jövő évre magamnak fogom legyártani. Akkor már simán adja a 450-500 ezer szemet. Szép napot mindenkinek!
Válasz Balázs. #3535. hozzászólásáraNemaz!
Majd csinálok később is róla!
Megmutatom a tököm!
Régvolt ilyen szép kelés!
Válasz rtamas76 #3531. hozzászólásáraEz szerkesztett kép
Válasz rtamas76 #3531. hozzászólására,,Főnök a görbében több van""!
Válasz Gepi #3532. hozzászólásáraVetéskor az rtk jel követte a forin-€ ingadozását.
Nameg a háborús infláció!
Válasz rtamas76 #3531. hozzászólásáraRossz helyen ment Putyin műholdja
Válasz rtamas76 #3530. hozzászólására
Válasz Ares 826 #3529. hozzászólásáraAmikor da da da dadog az rtk!
Válasz rtamas76 #3528. hozzászólásáraTöbb lesz a termése mert a görbe sorokba több mag lett vetve! Ügyes traktoros, rafinált gazda!