Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy lucerna vetögepem és fel szeretném újítani és az adattáblájan már nem látszik semmi. Ha valaki felismerné az nagyon sokat segitene
Válasz Zoli555 #3582. hozzászólására Enyém ilyen E kombájn kalászemelő munkahengerből van . Viszont a hidraulikát fojtószeleppel kell szerelni, hogy ne dobálja és lassan működjön. Pár hete volt fen targonca kormánymunkahenger az kétoldalas az lenne a legjobb .
Válasz fagyis #3580. hozzászólásáraszia,
Habinál vettem. Nagyjából egyszerű, ám mégsem.
Ez a csoroszlya SPC6 DF néven fut, ez pedig az új típus, amit lehet ezzel a csoroszlyával is kérni.
https://agrosat.hu/vetogepek/kukorica-vetogep/spc--6-df-tarcsas-vetogep
Viszont nekem még régi van, így 2cm-el közelebb van a két fül. Elől a láncos és hátul a Kamra csavarba kapaszkodós. Ez orvosolható, simán a levett fülét ráhegesztem. Illetve a kocsi váz hajtott laposvasát kicsit megmelegíti az ember és kintébb nyitja. Ez azért kell, mert elől van a sárfogó és annak a csavarjai az első fülnél vannak (ahol a láncszem is). Ha csak natúrban feszítem szét és szerelem, feszültség maradna a vasban és ki tudja...
Ismerős már átszerelte, meg is húztuk a földben (furcsa is volt a februári melegben SPC-t látni a határban). Mélységállítón kell majd állítani, egyébként jó.
Viszont ahogy néztem nekem nem lesz jó. A szármaradványos félig művelt földbe képes volt felmenni a szárra. Valószínűleg nagyobb kocsinyomás kéne neki. Lefordítva a munkáját, jobb mint a csúszós, vág és mélységet is jobban tart, árkot jobban nyitja és fedés tömörítés is egyenletesebb.
De nekem nem ez a jó választás.
Szerintem egy elővágó tárcsát dobok csak rá, azt gerendelyre hogy legyen súly rajta. A többit meg a sima csoroszlya megoldja. Nekem technológiám, hogy vetés után gyűrűzök a vegyszer előtt. Tehát biztos jó takarásom van.
Lehet, hogy eladom és veszek valami vágó tárcsát az árán...
Van itt olyan, aki átalakította az spc nyomjelzőjét két oldali, külön-külön munkahengeresre? Ha igen, méretekre lennék kíváncsi, leginkább arra, hogy mekkora munkahenger kellene és annak a felfogatási pontjaira. Ha képekkel együtt lenne méret, az még jobb lenne. Köszönöm szépen!
A 6 soros spcnek mekkora a gerendelyhosszúsága? Szállítás miatt kérdezném ha leszedem róla a kocsikat illetve a nyomjelzőket befér e egy 4 méter hosszúságú raktérbe vagy egy 50 centit kilógna e?
Válasz pataipatrik11 #3575. hozzászólásáraMiskolc mellett.
Áron még nemgondolkodtam, de nem mindenáron eladó!
Multéven elővettem, rendberaktam, vetettem vele.
A sorközművelő az orosz , magasvázú.
80-90cm az alja a váznak.
Mindjárt csinálok képet róla.
Válasz rtamas1976 #3571. hozzászólásáraSzia! Szerintem amennyit én szánnák rá az neked kevés lenne, de beszéljünk, merre vagy helyileg? Én heves megye, ha nem szomszédos megye akkor szintén felejtős a dolog sajnos.
Válasz rtamas1976 #3573. hozzászólásáraNekem is a vaskerekes van,a tárcsa csere egy kicsit kellemetlen,de ki lehet bírni egyszer egy szezonban.Vetésellenörző viszont nagy előny ha van rajta.
Válasz Igazi Földönfutó #3572. hozzászólásáraMüködik, kb 50ha vetett az új öntvényházzal.
Viszont 4 magtartály kellrá valamikor.
Elégé használtak, fáradtak.
A régi vaskerekes, a tartályt lekellvenni a tárcsacseréhez.
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólásáraIgazi Földön futó jól összeszedte, én még a csoroszlyákat mondanám hogy nézd meg nincsenek e papír vékonyra kopva ez miatt könnyebben összeszedi a szár maradványokat stb és nyitva marad a sor
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólásáraLehet elfogom adni ha megveszem a újjat.
4sor, műtrágya, mikrogranulátum, vetésellenőrző, hidraulikus nyomjelző.
A hozzávaló sorközművelőt is eladom.
Arravaló az spc műtrágyatartálya.
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólásáraHelló.A gép lelke az exhaustor,azt nézd meg hogy szállítja a levegőt,tengely,nem lóg-e,szíjtárcsán nincs -e repedés,mert ezek húzós dolgok.A vetőkocsinál a lánchajtás legyen jó,a vákumkamrák ne legyenek nagyon elkopva,ha kell fel lehessen esztergálni,az aluház ne legyen esetleg törött.Vetőmagtartály hajlamos szétrohadni/ha nem műanyag.Ha meg megvetted amúgyis darabokra kell szedni,és az apróságokat kicserélni ha szükséges.Ha lehet a nyomjelzőt is próbáld ki.
Sziasztok! Spc vetőgép vásárlása előtt állok. Mire kell odafigyeljek vásárláskor? Mit nézzek meg rajta?Hobbyként csinálom 2.5 hektár szántón. Ugyhogy a vegyél inkább monosemet stílusú kommenteket mellőzzétek légyszives. Köszi a válaszokat!
Válasz Koczka József #3562. hozzászólásáraKöszönöm,visszalapoztam,nem találtam meg. Majd újra. Ez is külön csoroszján engedi a műtrágyát,külön a magot. Kérdés,hogy egyszerűen lecserélhetők-e a csoroszják tárcsára.
Válasz fagyis #3561. hozzászólásáraSzia a műtrágya kijutatásnak nincs köze a vetéshez. Két külön rendszer. De olvass vissza ott vannak feltöltve árak és kereskedők akinél be tudod szerezni.
Jó napot mindenkinek!
arról tudna-e valaki véleményt mondani,hogy műanyag tartályos csoroszjás műtrágyaszórós SPC-t át lehet-e tárcsásra szerelni egyszerűen mint mag és műtrágya kijuttatását is. Valaki esetleg csinált ilyet? Esetleg mekkora költség?
Köszönöm.
Válasz p@pesz06 #3555. hozzászólásáraA nagydobosi a gáz. Nagyonnagy a mag!
Nembiztos, hogy fogmenni
Sortáv is fontos!
Mi az olajtököt 150cmes sortávra vetjük.
A nagydobosihoz jó.
De a bébitökhöz 75cm.
Válasz p@pesz06 #3551. hozzászólásáraValmikor azzal vetettük.
Volt 3és 6furatos tárcsám is.
4mm es furattal, magleválasztót kikell dobni belőle!
Szerintem a 6furatos volt a nyerő.
A keverő gumi a régi tipusú kell bele.
Magot csak keveset kell belerakni!
Olajtök lessz?
3598 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy lucerna vetögepem és fel szeretném újítani és az adattáblájan már nem látszik semmi. Ha valaki felismerné az nagyon sokat segitene
Sziasztok! Van valakinek szállítókocsija eladó?
Válasz Zoli555 #3595. hozzászólásáraSzívesen ha kell még esetleg kép szóljál
Válasz Balázs. #3594. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a képeket!
Válasz Balázs. #3593. hozzászólására
Válasz Zoli555 #3588. hozzászólására

. Azért van hegesztve mert hat soros nyomjelzővel küldték Romániából
Válasz Zoli555 #3582. hozzászólására

Válasz agrotomi #3590. hozzászólásárahttps://static.agroinform.hu/data/forum/documents/agroinform_20210313193607_spc_kezelesi_utmutato.pdf
Sziasztok! Valaki nem tudna kisegíteni SPC6 98”as vetőgép gépkönyvével? Köszönöm????
Válasz Zoli555 #3588. hozzászólásáraJövő héten fotózok neked gyárilag milyen
Apámé volt a vetőgép de itt maradt helyben
Válasz S Robi #3587. hozzászólásáraKöszönöm, de én mindenképp kétoldalit szeretnék külön-külön. Akár két körre is.
Válasz Zoli555 #3582. hozzászólására
Enyém ilyen E kombájn kalászemelő munkahengerből van . Viszont a hidraulikát fojtószeleppel kell szerelni, hogy ne dobálja és lassan működjön. Pár hete volt fen targonca kormánymunkahenger az kétoldalas az lenne a legjobb .
Válasz fagyis #3580. hozzászólásáraszia,
Habinál vettem. Nagyjából egyszerű, ám mégsem.
Ez a csoroszlya SPC6 DF néven fut, ez pedig az új típus, amit lehet ezzel a csoroszlyával is kérni.
https://agrosat.hu/vetogepek/kukorica-vetogep/spc--6-df-tarcsas-vetogep
Viszont nekem még régi van, így 2cm-el közelebb van a két fül. Elől a láncos és hátul a Kamra csavarba kapaszkodós. Ez orvosolható, simán a levett fülét ráhegesztem. Illetve a kocsi váz hajtott laposvasát kicsit megmelegíti az ember és kintébb nyitja. Ez azért kell, mert elől van a sárfogó és annak a csavarjai az első fülnél vannak (ahol a láncszem is). Ha csak natúrban feszítem szét és szerelem, feszültség maradna a vasban és ki tudja...
Ismerős már átszerelte, meg is húztuk a földben (furcsa is volt a februári melegben SPC-t látni a határban). Mélységállítón kell majd állítani, egyébként jó.
Viszont ahogy néztem nekem nem lesz jó. A szármaradványos félig művelt földbe képes volt felmenni a szárra. Valószínűleg nagyobb kocsinyomás kéne neki. Lefordítva a munkáját, jobb mint a csúszós, vág és mélységet is jobban tart, árkot jobban nyitja és fedés tömörítés is egyenletesebb.
De nekem nem ez a jó választás.
Szerintem egy elővágó tárcsát dobok csak rá, azt gerendelyre hogy legyen súly rajta. A többit meg a sima csoroszlya megoldja. Nekem technológiám, hogy vetés után gyűrűzök a vegyszer előtt. Tehát biztos jó takarásom van.
Lehet, hogy eladom és veszek valami vágó tárcsát az árán...
Válasz pataipatrik11 #3584. hozzászólásáraAkkor van mit csinálni.
Válasz pataipatrik11 #3583. hozzászólásáraMár itthon van*
Válasz Dvili #3581. hozzászólásáraKöszi már itthon van ????
Sziasztok.
Van itt olyan, aki átalakította az spc nyomjelzőjét két oldali, külön-külön munkahengeresre? Ha igen, méretekre lennék kíváncsi, leginkább arra, hogy mekkora munkahenger kellene és annak a felfogatási pontjaira. Ha képekkel együtt lenne méret, az még jobb lenne. Köszönöm szépen!
Válasz pataipatrik11 #3578. hozzászólásáraszia szerintem 4,5 m , max 10 cm cel hosszabb két menetes szár túllóg kicsit erre számíts
Válasz sandorbirtok #3544. hozzászólásáraJó Napot. Érdeklődöm,hogy egyszerű-e le cserélni a csoroszlyákat,egyezik-e a furat. Hol és mennyiért vette? Köszönöm.
Válasz pataipatrik11 #3578. hozzászólásáraA plusz 50cm-be belefér.
Sziasztok!
A 6 soros spcnek mekkora a gerendelyhosszúsága? Szállítás miatt kérdezném ha leszedem róla a kocsikat illetve a nyomjelzőket befér e egy 4 méter hosszúságú raktérbe vagy egy 50 centit kilógna e?
Válasz pataipatrik11 #3575. hozzászólásáraA műtráhya tartályokat 1 biztosító szög rögzít, vagy 2db csavar. Levehtő kiönthető, kimosható. Atartály ugyanaz a sorközművelőn és a vetőgépen.

Válasz pataipatrik11 #3575. hozzászólásáraMiskolc mellett.
Áron még nemgondolkodtam, de nem mindenáron eladó!
Multéven elővettem, rendberaktam, vetettem vele.
A sorközművelő az orosz , magasvázú.
80-90cm az alja a váznak.
Mindjárt csinálok képet róla.
Válasz rtamas1976 #3571. hozzászólásáraSzia! Szerintem amennyit én szánnák rá az neked kevés lenne, de beszéljünk, merre vagy helyileg? Én heves megye, ha nem szomszédos megye akkor szintén felejtős a dolog sajnos.
Válasz rtamas1976 #3573. hozzászólásáraNekem is a vaskerekes van,a tárcsa csere egy kicsit kellemetlen,de ki lehet bírni egyszer egy szezonban.Vetésellenörző viszont nagy előny ha van rajta.
Válasz Igazi Földönfutó #3572. hozzászólásáraMüködik, kb 50ha vetett az új öntvényházzal.
Viszont 4 magtartály kellrá valamikor.
Elégé használtak, fáradtak.
A régi vaskerekes, a tartályt lekellvenni a tárcsacseréhez.
Válasz rtamas1976 #3569. hozzászólásáraAkkor azt át se kell nézni.
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólására#3444
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólásáraIgazi Földön futó jól összeszedte, én még a csoroszlyákat mondanám hogy nézd meg nincsenek e papír vékonyra kopva ez miatt könnyebben összeszedi a szár maradványokat stb és nyitva marad a sor
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólásáraLehet elfogom adni ha megveszem a újjat.
4sor, műtrágya, mikrogranulátum, vetésellenőrző, hidraulikus nyomjelző.
A hozzávaló sorközművelőt is eladom.
Arravaló az spc műtrágyatartálya.
Válasz pataipatrik11 #3567. hozzászólásáraHelló.A gép lelke az exhaustor,azt nézd meg hogy szállítja a levegőt,tengely,nem lóg-e,szíjtárcsán nincs -e repedés,mert ezek húzós dolgok.A vetőkocsinál a lánchajtás legyen jó,a vákumkamrák ne legyenek nagyon elkopva,ha kell fel lehessen esztergálni,az aluház ne legyen esetleg törött.Vetőmagtartály hajlamos szétrohadni/ha nem műanyag.Ha meg megvetted amúgyis darabokra kell szedni,és az apróságokat kicserélni ha szükséges.Ha lehet a nyomjelzőt is próbáld ki.
Sziasztok! Spc vetőgép vásárlása előtt állok. Mire kell odafigyeljek vásárláskor? Mit nézzek meg rajta?Hobbyként csinálom 2.5 hektár szántón. Ugyhogy a vegyél inkább monosemet stílusú kommenteket mellőzzétek légyszives. Köszi a válaszokat!
Válasz fagyis #3565. hozzászólásáraSzia én a habi kft javaslom. De irdbe a keresőbe, biztos dob fel valamit.
Válasz Koczka József #3564. hozzászólásáraKöszönöm. Valahol jó lenne látni egy gyári tárcsás vetőgépet kereskedésben. Dél-Békésben vagyok.Csaba,Makó,Szeged
Válasz fagyis #3563. hozzászólásáraSzia szerintem minimális munkát igényel.
Válasz Koczka József #3562. hozzászólásáraKöszönöm,visszalapoztam,nem találtam meg. Majd újra. Ez is külön csoroszján engedi a műtrágyát,külön a magot. Kérdés,hogy egyszerűen lecserélhetők-e a csoroszják tárcsára.
Válasz fagyis #3561. hozzászólásáraSzia a műtrágya kijutatásnak nincs köze a vetéshez. Két külön rendszer. De olvass vissza ott vannak feltöltve árak és kereskedők akinél be tudod szerezni.
Jó napot mindenkinek!
arról tudna-e valaki véleményt mondani,hogy műanyag tartályos csoroszjás műtrágyaszórós SPC-t át lehet-e tárcsásra szerelni egyszerűen mint mag és műtrágya kijuttatását is. Valaki esetleg csinált ilyet? Esetleg mekkora költség?
Köszönöm.
Válasz p@pesz06 #3558. hozzászólásáraHa az alap infók megvannak keress!
Válasz Selvin #3557. hozzászólásáraAbban nincs de a vetőmag mérete és a kivetett mag darabszáma a fontos.
Ha tudok segítek.
Válasz rtamas1976 #3556. hozzászólásáraUgy erzem te benne vagy ebbe a témába lehet kereslek majd tanácsért
Válasz rtamas1976 #3556. hozzászólásáraElnézést, hogy beleszólok, de én főzőtököt tervezek vetni spc-vel. Arról van tapasztalat?
Válasz p@pesz06 #3555. hozzászólásáraA nagydobosi a gáz. Nagyonnagy a mag!
Nembiztos, hogy fogmenni
Sortáv is fontos!
Mi az olajtököt 150cmes sortávra vetjük.
A nagydobosihoz jó.
De a bébitökhöz 75cm.
Válasz rtamas1976 #3554. hozzászólásáraNem tudom mit vesz majd ...a magot ő intézi
Válasz p@pesz06 #3553. hozzászólásáraA nagydobosi fajta vagy a bébitök tipus?
Válasz rtamas1976 #3552. hozzászólásáraNem sima sütőtök a szomszédnak kéne átalakitani az spc.....hogy eltudja vetni magának
Válasz p@pesz06 #3551. hozzászólásáraValmikor azzal vetettük.
Volt 3és 6furatos tárcsám is.
4mm es furattal, magleválasztót kikell dobni belőle!
Szerintem a 6furatos volt a nyerő.
A keverő gumi a régi tipusú kell bele.
Magot csak keveset kell belerakni!
Olajtök lessz?
közületek vetett már valaki spc t-vel tököt?tudtok a
beállitásokban segiteni?.(tárcsa lánc kerekek....)
Válasz Szem Howkinsz #3549. hozzászólásáraSzia! Miből gondoltad hogy gépet akarok venni?
Válasz Jóskabáttya #3543. hozzászólásáraNekem van egy spc vetőgép műtrágya szórós 400 ért viheted sószóró is van rajta ! Szabolcsi megye