Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408.16 FtUSD375.23 FtCHF434.59 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz hegesztocsabi #3136. hozzászólásáraVetőegységet felülről nézve, látod ahogy a tárcsa viszi a szemet. Oda rögzíted, hogy a mágnes "pöcke" lesodorja a magot. Idén, oda egy bepasszoló hajtogatott drótot akasztottam, spécin lesodorta a magot (jövőre a drótot szeretném ilyenre cserélni). Ha nem elég a szár, lehet toldani. Fülkéből csak az áramot kell neki adni. (4-6 kapcsoló)
Válasz hegesztocsabi #3136. hozzászólásáraVákuumcsövet zárja, hogy az ahhoz tartozó kocsi ne vessen magot.
Manuális szakaszolás.
Papám ezt régen úgy oldotta meg, hugy "u" vasakkal kitámasztottuk a kocsit a rugónak a szárain, tehát az a kocsi akkor a levegőbe volt.
Válasz Földönfuto #3127. hozzászólásáraElektromágnes (szolenoid)
Szerintem ez egyszerűbb, praktikusab. Lehet olcsóbb is.
Ez, vagy ehhez hasunló szerkentyűvel jól megoldható. Ez pl. 3600 ft/db.
Hello.Meg akarom csinálniaz SPC-re a csapos megoldásu sorelzárót.A csapokat hova érdemes tenni,fent az exhausztorhoz,lent a vákumkamránál,vagy teljesen mindegy hol kötöm be?
Sziasztok! Egy olyan kèrdèsel fordulok hozzátok hogy . van egy spc vetőgèpem ès a tartályok elèggè oda vannak rajta de kedvezet üzlet hogy tudtam vásárolni tartályokat de az újjab fèle tartály . az a kèrdès mit kell cserèlni hogy paszoljon rá ?
Válasz Utász #3124. hozzászólásáraHát ahogy mondani szokták,ezeknek a keleti gépeknek lelke van,produkál olyanokat amit nehéz megfejteni,a gazdának kell kiismerni a gépét.Én is SPC-vel dolgozok.
Válasz Josku #3119. hozzászólásáraNekünk filc nincs benne, a gumik sem ujjak. De a tőszám tartható. A pontatlanság meg .... nem egy monosem. De néztem kelést monosen, tempo után is. A tempos szemmel láthatóan pontosabb volt, de nem hajszálra egyforma. A monosemes hasonlított az spc hez. Persze gép/föld tényező számít.
Akarom mondnai a láttam olyan tengelyt, ami ugy nézett ki ujjonan mintha reszelővel munkálták volna ki. Árba megegyezett. Utángyártott alkatrészek minőségével is akad gond.
Nyilván ha megoldás volt a filc, akkor kell. Nekem a hat tárcsából 2 kicsit hullámos, de vetésellenőrző szerint nincs vele probléma.
Egyenetlen tőtávnál akkor hagy ki magot. Mondjuk akkor dupla tőtáv, azt mérte valaki pontosan?
Kopott csoroszlyánál volt nekünk olyan, hogy 1-1 hant valószínűleg pillanatnyilag megakaszthatta a magot, vagy nem tudom, mi lehetett, de volt tőtáv rövidebb és hosszabb is az előírtnál, nm-re visszaszámolva pedig közel volt a tőszám.
Új csoroszjákkal ez megszűnt. Mondjuk kelés után lett nézve. Tehát nem pontos.
Válasz béla12 #3118. hozzászólásáraSzerintem ott a gond hogy a vetőtárcsa átmérője nem elég nagy, van orosz verziója is ennek a gépnek ott már jobban sikerül tartani a távolságot.
Válasz béla12 #3118. hozzászólásáraSzintén szenész! A négyszög tengelyre, a keverő alá, mindég kellett egy vékony filc darab. De miért? Hogy jobban oda nyomja a vetőtárcsát a vákumházra? Ennek gyárilag normálisan kellene működnie! A gumi keverő a hibás, gyötrődik, vetemedik. Az után gyártottak minősége pedig, pfffu. Másik probléma hogy a tárcsa is vetemedhet, ezt egy üveglapra téve ellenőrizhetjük, ha csak egy kiss deff. Is van benne akkor minden fordulatnál vákum szökik meg mellette, ott nem is veszi fell azt a 2-3 magot.
Válasz Josku #3115. hozzászólásáraÉn minden évben 50-70 ha vetek, és nem vagyok megelégedve a tőtáv egyenletességével. Szerinted okozhatja az öreg keverőtárcsa? A sebesség kb 6km/ó.
Válasz Földönfuto #3106. hozzászólásáraA keverő gumit max 2 szezont, vagy 100 ha, munka után nyugodtan kilehet dobni. Akár milyen jól is néz ki. Én is igy jártam, beraktam az új keverőt, a gép egy szemet nem hibázott.
Válasz béla12 #3112. hozzászólásáraNekem annyira nem jött be. Ha nedvesebb a föld hajlamos beragadni valamint ha kukorica volt az elővetemény a gyökér maradvány szeret beragadni.
Kollégák!
Aki vett tárcsás csoroszlyát azt kérdezem,jobb rosszabb vagy nem sokat jelent, kinek mi a tapasztalata? Érdemes megvenni?
Köszi a válaszokat!
Nekem meg a VET-4-es ellenőrző zavarodott meg,11 ha-on kihozta,hogy jó 120000db-al kevesebbet vetettem,holott a 11 zsák épp,hogy elég lett,vagy 6kg maradt.Az egyik sornál meg állandóan hozta,hogy 30-40 %-al kevesebbet vet,a magtartály jelzöi meg egyforma fogyást mutattak.Kíváncsi leszek a kelésre mert az előirányzott mag viszont elfogyott.Nem tudom mi történhetett vele.
Válasz prütyi #3103. hozzászólásáraLerakta .
Lehengereztem.
Van ahol betemette a henger van hol nem.
Tegnap kapott 10 mm esőt remêlem az is mosott rá földet.
Válasz hegesztocsabi #3102. hozzászólásáraMagot le tudta mélyebbre tenni mint a talajfelszín? Ha igen akkor nem tudsz mást csinálni csak azt hogy egyből lehengerezed és reménykedsz hogy az lök rá földet.
Üdv.
Az volna a kèrdès ,hogy az spchez lehet e venni tárcsás vetőcsoroszja sornyitót,meg sorzárót.
Mert van egy olyan területtem amit nem igazán tudtam elművrlni.
Kombinátor beragadt,nehèz borona csak csikargatta.
Pedig szàntva volt.
Tárcsa nagy darabokat szaggat fel.
El is vettetem de a magárkot nem birta visza zárni a kerèk.
Mi lenne a megoldás.
Válasz trikolor5 #3099. hozzászólásáraHa nem lökte le a láncot az a kocsi amelyikből nem fogy, és forog a tárcsa, akkor vákum nincs. Vagy a nagy csavar nagyon meg van húzva. Könnyen kell forogni a keréknek.
Azonkívül, nézd át a csöveket, ha a csövek rendbe vannak, akkor vákum kamra le, egy jó nagy reszelő, és szépen csiszold egyenesbe.
Sziasztok. Valaki tudna segíteni abban, hogy a vetőgépre felragasztott táblázat és a gépkönyben lévő nem fedi egymást. Melyiket kell nézni? Az eltèrés 5-6000 szem/ha
Válasz hegesztocsabi #3034. hozzászólásáraMeg hatalmas baromság. :)
Magtartály elött van egy kémlelő nyílás, ahol viszi a tárcsa a magot. Oda kell szerkeszteni egy mag lesodrót. Akár elektromos működtetésűt is lehet, oszt jóccakát.
3543 hozzászólás
Válasz hegesztocsabi #3136. hozzászólásáraVetőegységet felülről nézve, látod ahogy a tárcsa viszi a szemet. Oda rögzíted, hogy a mágnes "pöcke" lesodorja a magot. Idén, oda egy bepasszoló hajtogatott drótot akasztottam, spécin lesodorta a magot (jövőre a drótot szeretném ilyenre cserélni). Ha nem elég a szár, lehet toldani. Fülkéből csak az áramot kell neki adni. (4-6 kapcsoló)
Válasz Földönfuto #3139. hozzászólásáraKeretszakaszolásra? Nekem ami forrás permetező van, azon szerintem gyári, de sima golyóscsapok vannak fent.
Válasz S Robi #3140. hozzászólásáraMeg ehhez kell még valami szerkezet amit működtet,nem?
Válasz Földönfuto #3139. hozzászólásáraSajnos amiket találtam max 10-20mm a hasznos út ez szerintem kevés.
Válasz Gumóka #3137. hozzászólásáraPermetezőn nem lehet alkalmazni?
Válasz endypapa_20120 #3131. hozzászólásáraSzia ha lehetne küldj egy linket erről az alkatrészről . 12v működik ?
Válasz hegesztocsabi #3136. hozzászólásáraVákuumcsövet zárja, hogy az ahhoz tartozó kocsi ne vessen magot.
Manuális szakaszolás.
Papám ezt régen úgy oldotta meg, hugy "u" vasakkal kitámasztottuk a kocsit a rugónak a szárain, tehát az a kocsi akkor a levegőbe volt.
Egyszerűbb megoldás, de ott is le kellett hajolni
Válasz endypapa_20120 #3131. hozzászólásáraÉs ez hogyan nyit zár,vagyis mit ?
Válasz endypapa_20120 #3130. hozzászólásáraMár meg vannak a csapok.Bár itt még ki se kellene szállni a gépből.
Válasz TeljesenMindegy #3129. hozzászólásáraAkkor fent lesz,a fenének van kedve hajolgatni.
Válasz Josku #3115. hozzászólásáraMi 2002 be vettük azóta nem lett cserélve . Akkor most már ráférne . Évi 80ha .
Válasz Földönfuto #3127. hozzászólásáraIgy van az enyémen.
Válasz endypapa_20120 #3130. hozzászólására
Válasz Földönfuto #3127. hozzászólásáraElektromágnes (szolenoid)
Szerintem ez egyszerűbb, praktikusab. Lehet olcsóbb is.
Ez, vagy ehhez hasunló szerkentyűvel jól megoldható. Ez pl. 3600 ft/db.
Válasz Gumóka #3128. hozzászólásáraNeki jó a dereka, ezért merült fel benne ez a kérdés.
Válasz Földönfuto #3127. hozzászólásáraMindegy, de én fentre tenném, ott kézre esik az összes.
Hello.Meg akarom csinálniaz SPC-re a csapos megoldásu sorelzárót.A csapokat hova érdemes tenni,fent az exhausztorhoz,lent a vákumkamránál,vagy teljesen mindegy hol kötöm be?
Sziasztok! Egy olyan kèrdèsel fordulok hozzátok hogy . van egy spc vetőgèpem ès a tartályok elèggè oda vannak rajta de kedvezet üzlet hogy tudtam vásárolni tartályokat de az újjab fèle tartály . az a kèrdès mit kell cserèlni hogy paszoljon rá ?
Válasz Utász #3124. hozzászólásáraHát ahogy mondani szokták,ezeknek a keleti gépeknek lelke van,produkál olyanokat amit nehéz megfejteni,a gazdának kell kiismerni a gépét.Én is SPC-vel dolgozok.
Válasz Josku #3119. hozzászólásáraNekünk filc nincs benne, a gumik sem ujjak. De a tőszám tartható. A pontatlanság meg .... nem egy monosem. De néztem kelést monosen, tempo után is. A tempos szemmel láthatóan pontosabb volt, de nem hajszálra egyforma. A monosemes hasonlított az spc hez. Persze gép/föld tényező számít.
Akarom mondnai a láttam olyan tengelyt, ami ugy nézett ki ujjonan mintha reszelővel munkálták volna ki. Árba megegyezett. Utángyártott alkatrészek minőségével is akad gond.
Nyilván ha megoldás volt a filc, akkor kell. Nekem a hat tárcsából 2 kicsit hullámos, de vetésellenőrző szerint nincs vele probléma.
Egyenetlen tőtávnál akkor hagy ki magot. Mondjuk akkor dupla tőtáv, azt mérte valaki pontosan?
Kopott csoroszlyánál volt nekünk olyan, hogy 1-1 hant valószínűleg pillanatnyilag megakaszthatta a magot, vagy nem tudom, mi lehetett, de volt tőtáv rövidebb és hosszabb is az előírtnál, nm-re visszaszámolva pedig közel volt a tőszám.
Új csoroszjákkal ez megszűnt. Mondjuk kelés után lett nézve. Tehát nem pontos.
Válasz TeljesenMindegy #3121. hozzászólásáraJogos
Válasz Josku #3119. hozzászólásáraHa kihagy magot az más téma. A tőtáv egyenetlenségéről volt szó. Ahhoz mi köze van ennek kis darab guminak?
Válasz béla12 #3118. hozzászólásáraSzerintem ott a gond hogy a vetőtárcsa átmérője nem elég nagy, van orosz verziója is ennek a gépnek ott már jobban sikerül tartani a távolságot.
Válasz béla12 #3118. hozzászólásáraSzintén szenész! A négyszög tengelyre, a keverő alá, mindég kellett egy vékony filc darab. De miért? Hogy jobban oda nyomja a vetőtárcsát a vákumházra? Ennek gyárilag normálisan kellene működnie! A gumi keverő a hibás, gyötrődik, vetemedik. Az után gyártottak minősége pedig, pfffu. Másik probléma hogy a tárcsa is vetemedhet, ezt egy üveglapra téve ellenőrizhetjük, ha csak egy kiss deff. Is van benne akkor minden fordulatnál vákum szökik meg mellette, ott nem is veszi fell azt a 2-3 magot.
Válasz Josku #3115. hozzászólásáraÉn minden évben 50-70 ha vetek, és nem vagyok megelégedve a tőtáv egyenletességével. Szerinted okozhatja az öreg keverőtárcsa? A sebesség kb 6km/ó.
Válasz Josku #3115. hozzászólásáraRáadásul én 1000-es fordulaton vetek,a vákummal nemigen van gond.
Válasz Josku #3115. hozzászólásáraKöszi,jövőre kihajítom belőle,már vagy 6-7 éve van benne.
Válasz Földönfuto #3106. hozzászólásáraA keverő gumit max 2 szezont, vagy 100 ha, munka után nyugodtan kilehet dobni. Akár milyen jól is néz ki. Én is igy jártam, beraktam az új keverőt, a gép egy szemet nem hibázott.
Válasz béla12 #3112. hozzászólásáraNekem annyira nem jött be. Ha nedvesebb a föld hajlamos beragadni valamint ha kukorica volt az elővetemény a gyökér maradvány szeret beragadni.
Válasz S Robi #3110. hozzászólásáraEz sima laposvas vagy valami nemesebb acèlból készült?
Már azèrt kèrdezem ,hogy nem egyenesedik ki vissza a hajtás?
Kollégák!
Aki vett tárcsás csoroszlyát azt kérdezem,jobb rosszabb vagy nem sokat jelent, kinek mi a tapasztalata? Érdemes megvenni?
Köszi a válaszokat!
Válasz Tomi81 #3101. hozzászólásáraIgen
Válasz hegesztocsabi #3102. hozzászólására én ilyent csináltam, jól vizsgázott
Válasz hegesztocsabi #3102. hozzászólásáraGyűrűs henger!
Válasz hegesztocsabi #3102. hozzászólásáraMagtakaró fogas... nincs más én is jártam már így
Válasz Földönfuto #3106. hozzászólásáraA vetés porral jár...
Nekem meg a VET-4-es ellenőrző zavarodott meg,11 ha-on kihozta,hogy jó 120000db-al kevesebbet vetettem,holott a 11 zsák épp,hogy elég lett,vagy 6kg maradt.Az egyik sornál meg állandóan hozta,hogy 30-40 %-al kevesebbet vet,a magtartály jelzöi meg egyforma fogyást mutattak.Kíváncsi leszek a kelésre mert az előirányzott mag viszont elfogyott.Nem tudom mi történhetett vele.
Válasz hegdesztocsabi #3104. hozzászólásáraDe nrm is a mostani vetèsre gondoltam hanem a kővetkező èvekre.
Ez 10 ből 9*szer ilyen vízes valamit ki kell találnom
Válasz prütyi #3103. hozzászólásáraLerakta .
Lehengereztem.
Van ahol betemette a henger van hol nem.
Tegnap kapott 10 mm esőt remêlem az is mosott rá földet.
Válasz hegesztocsabi #3102. hozzászólásáraMagot le tudta mélyebbre tenni mint a talajfelszín? Ha igen akkor nem tudsz mást csinálni csak azt hogy egyből lehengerezed és reménykedsz hogy az lök rá földet.
Üdv.
Az volna a kèrdès ,hogy az spchez lehet e venni tárcsás vetőcsoroszja sornyitót,meg sorzárót.
Mert van egy olyan területtem amit nem igazán tudtam elművrlni.
Kombinátor beragadt,nehèz borona csak csikargatta.
Pedig szàntva volt.
Tárcsa nagy darabokat szaggat fel.
El is vettetem de a magárkot nem birta visza zárni a kerèk.
Mi lenne a megoldás.
Válasz ax26u3 #3098. hozzászólásáraA fogszámok és a tárcsa lyukosztás is egyforma a táblázatban, meg a matricán?
Válasz trikolor5 #3099. hozzászólásáraHa nem lökte le a láncot az a kocsi amelyikből nem fogy, és forog a tárcsa, akkor vákum nincs. Vagy a nagy csavar nagyon meg van húzva. Könnyen kell forogni a keréknek.
Azonkívül, nézd át a csöveket, ha a csövek rendbe vannak, akkor vákum kamra le, egy jó nagy reszelő, és szépen csiszold egyenesbe.
Az miért lehet, hogy ha forgatom a vetőkocsik kerekét szépen potyogtatja a magot, de élesben meg némelyik magtartályból szinte nem fogy semmi??? help!
Sziasztok. Valaki tudna segíteni abban, hogy a vetőgépre felragasztott táblázat és a gépkönyben lévő nem fedi egymást. Melyiket kell nézni? Az eltèrés 5-6000 szem/ha
Válasz Tobszi #3039. hozzászólásáraNos ezt én is megcsináltam Nem hittem volna hogy összejön de bevált és működött. Gyors, precíz és praktikus
Válasz hegesztocsabi #3034. hozzászólásáraMeg hatalmas baromság. :)
Magtartály elött van egy kémlelő nyílás, ahol viszi a tárcsa a magot. Oda kell szerkeszteni egy mag lesodrót. Akár elektromos működtetésűt is lehet, oszt jóccakát.
Válasz Utász #3093. hozzászólásáraköszi!
Sziasztok!
A keréknél lévő csapágy megadta magát.
Tudja valaki esetleg a számát, típusát?