Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR414.08 FtUSD399.68 FtCHF436.3 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv.
Vettem egy spc vetőgèpet.
Szeretnèk bele rakni gömbcsapokat,hogy ki lehessen zárni a sorokat.
Ki milyet használ hozzá?
Már ami nem az aranyáron van.
Válasz istvan0423 #3017. hozzászólásáraAkkor nézd már meg,alább amit betettem linket!Ott van szója beállítás is,400 ezer feletti tőszámmal!Annyira nem folytam bele!
Válasz medikus #3016. hozzászólásáraPersze, hogy nem az határozza meg. Igazából amit szójához írnak tárcsát furat átmérővel, illetve áttételekkel az kb. 300e szemet tud hektáronként. A kérdésem az, mivel a cirok, cukorrépa tárcsával, illetve áttételekkel tudná a 450e szemet, hogy annak a 2,5mm furatán fogja-e kellően a nagyobb szója szemet?
Üdvözletem! Aki vetett már szóját Spc-vel kukorica sortávra, jelen esetben Bahiát, milyen beállítással tette ezt, illetve milyen tárcsával? A gyári 40furatx4,5mm ajánlott tárcsával 300e csíra/ha alatt van a tőszám, ami kevés. Esetleg cirok tárcsa jó lehet hozzá? Ezen van 68 furatx2,5mm, illetve ezáltal a tőszám is elérné a szükséges 450e csíra/ha-t, csak kérdés megfelelően fogja-e a 2,5mm furat a szója magot? Köszönöm a segítséget!
Válasz B.Bali #3013. hozzászólásáraNekem van k kereke az állítható az a műtrágya kijuttató hajtókar is. Lényegében a láncra voltam kíváncsi akkor az csak az előre bukást határolja a vetőkocsinál?
Olyat kérdeznék tudom hogy matek de a hajtott fogaskerék 11 es ráhajt 22 re 14 es 16 os vagy 11 es 30as 14 es16 os tárcsa meg írnátok menyi igy a tő táv köszönöm
Válasz erik18 #2982. hozzászólásáraNekem a rögtörő feszítője van ezzel megoldva,de boltban még nem láttam.Szerintem házilag se túl bonyolult megcsinálni,egy hasonló ívű csőből vagy rúdanyagból.Egyet már én is elhagytam.
Válasz Balázs85 #2978. hozzászólásáraHa ennél a sebességnél szépen veti a kukoricát, akkor a napraforgót is szépen fogja!
A jól bevált módszeren ne változtass!
Köszönöm a válaszodat, sokat segített A furatátmérő 3mm kell legyen? Annyit mondj meg nekem kérlek, hogy jelen esetben mi az optimális sebesség? A kukoricát én 5-6 km/h körül vetem és úgy nagyon szépen dolgozik az SPC.
Üdv.,Balázs
3577 hozzászólás
Üdv.
Vettem egy spc vetőgèpet.
Szeretnèk bele rakni gömbcsapokat,hogy ki lehessen zárni a sorokat.
Ki milyet használ hozzá?
Már ami nem az aranyáron van.
Sziasztok!
Van egy ilyenem eladó, ha esetleg valakit érdekelne
SPC turbina
2q műtrágya kijuttatásához milyen fogaskerék szükségesek?
Üdv. Ha lenne valakinél elfekvőben műtrágya meghajtó kerékre fogaskerék megvásárolnám.
Üdv. Ha valakinek nem lenne elfekvő én műtrágya meghajtó kerékre fogaskerék megvásárolják.
Válasz istvan0423 #3015. hozzászólásáraFúrd át 3,5 re, az megfogja biztos.
Válasz istvan0423 #3017. hozzászólásáraA kardánt tedd át 1000-be,oda fof ragadni.
Válasz istvan0423 #3019. hozzászólására3006 hsz! Kezelési utasítás!
Válasz medikus #3018. hozzászólásáraÉrtem én, hogy gőzgép, de... hol az a link, mert azt nem látom?
Válasz istvan0423 #3017. hozzászólásáraAkkor nézd már meg,alább amit betettem linket!Ott van szója beállítás is,400 ezer feletti tőszámmal!Annyira nem folytam bele!
Válasz medikus #3016. hozzászólásáraPersze, hogy nem az határozza meg. Igazából amit szójához írnak tárcsát furat átmérővel, illetve áttételekkel az kb. 300e szemet tud hektáronként. A kérdésem az, mivel a cirok, cukorrépa tárcsával, illetve áttételekkel tudná a 450e szemet, hogy annak a 2,5mm furatán fogja-e kellően a nagyobb szója szemet?
Válasz istvan0423 #3015. hozzászólására40 furat,68 furat!Nem csak a furat száma határozza meg a sűrűséget!Vagy nálad igen?
Üdvözletem! Aki vetett már szóját Spc-vel kukorica sortávra, jelen esetben Bahiát, milyen beállítással tette ezt, illetve milyen tárcsával? A gyári 40furatx4,5mm ajánlott tárcsával 300e csíra/ha alatt van a tőszám, ami kevés. Esetleg cirok tárcsa jó lehet hozzá? Ezen van 68 furatx2,5mm, illetve ezáltal a tőszám is elérné a szükséges 450e csíra/ha-t, csak kérdés megfelelően fogja-e a 2,5mm furat a szója magot? Köszönöm a segítséget!
Válasz B.Bali #3013. hozzászólásáraNekem van k kereke az állítható az a műtrágya kijuttató hajtókar is. Lényegében a láncra voltam kíváncsi akkor az csak az előre bukást határolja a vetőkocsinál?
Válasz erik18 #3012. hozzászólásáraNem nem azokkal,lennie kéne két oldalt mélységálító kerekeknek.Lehet neked nincs rajta.
üdv. A vetésmélységet hogyan lehet állítani az spc-n? a műtrágyameghajtó keréken vagy a vetőkocsikon lévő lánccal?
Válasz Földönfuto #3010. hozzászólásáraköszönöm mind2töknek, ettől többel szoktuk, majd úgy csináljuk, hogy legyen.
75 cm sortáv
30 és 11 lánckerék, 18 furatos tárcsa
Válasz ASRFeri #3008. hozzászólására5-6 km/h-nál a legpontosabb,ha van türelmed hozzá.
Válasz ASRFeri #3008. hozzászólására4 gyors vagy 6 felezve, (MTZ)gyorsan nem szabad mert akkor sok lessz a hiba
mekkora sebességgel vetitek a kukoricát?
Válasz medikus #3006. hozzászólásáraTanuljatok!
Válasz 44claasgarantos #3005. hozzászólására
Igen beugrót támasztó szét csavarni ahogy kivánja
Válasz 44claasgarantos #2999. hozzászólásáraHakelsegitség irjrám és segitek beálitani. Holehet a méjséget vagy a csoroszjanyomást.
Válasz 44claasgarantos #2999. hozzászólásáraNe nyúlj semmihez,fel kell tenni és kész.
Válasz 44claasgarantos #3001. hozzászólásáraa mélységet a két kerék tartja, és azzal kell beállítani. Nem a csoroszlya nagysága határozza meg
Még egy gondolat a régi csoroszlya 12 széles vagy magas az új 17cm atoll tartók hogy mélyre kerül a mag nem jön elő
Válasz 44claasgarantos #2999. hozzászólásáraAz csinálja a magárok fenekét
Ha kiélezed egy vékony semmit hagy maga után
Végig 6 mm anyag vastagság végén van egy csoroszlya rá hegesztve gutymő ara gondoltam hogy flekszel mint a kést
Válasz 44claasgarantos #2997. hozzászólásáraLátni kellene, de a gyári sem éles
Tompa nincsen éle
Válasz 44claasgarantos #2995. hozzászólásáraGyári él fölheggesztve
Nagyon nagyon köszönőm most kaptam négy új csoroszlyát 6 mm vastag nincs neki éle meg köszörülyem
Válasz barkaspisti #2992. hozzászólásáraDe hová tünt Sam Howkins?
22-11 16-os tárcsa =15,7cm 86000/ha
14-es =18cm 75000
30-11 16=21,8cm 61900/ha
14=25cm 54000
Válasz 44claasgarantos #2991. hozzászólásáraItt keresd: Válasz »#2017 Szem Howkinsz | 2016-03-16 21:47:28
Olyat kérdeznék tudom hogy matek de a hajtott fogaskerék 11 es ráhajt 22 re 14 es 16 os vagy 11 es 30as 14 es16 os tárcsa meg írnátok menyi igy a tő táv köszönöm
Válasz jozef19 #2987. hozzászólásáraTizes darabja...
Válasz barkaspisti #2988. hozzászólására 50 ezer
Válasz Balázs85 #2986. hozzászólásáraVET 4
Válasz Balázs85 #2986 hozzászólá
Van öt varázsszem spc-hez féláron...
Kedves barkaspisti!
Mennyi lenne a vetésellenőrző?
Köszi, Balázs
Sziasztok ha valakit érdekel lenne egy vetésellenőrzőm spc 4 héz .
Sziasztok!
Műanyag vetőmag tartályt tett már valaki fel spc vetőgépre? Hol lehet kapni, mert nem találtam, vagy a becker vetőgépét rá lehet tenni?
Válasz erik18 #2982. hozzászólásáraNekem a rögtörő feszítője van ezzel megoldva,de boltban még nem láttam.Szerintem házilag se túl bonyolult megcsinálni,egy hasonló ívű csőből vagy rúdanyagból.Egyet már én is elhagytam.
Válasz erik18 #2981. hozzászólásáraVagy tanácsot honnan lehetne beszerezni
3db ilyen alkatrészt keresnék. A műtrágya csorosszja feszítő rugója alatt van
Köszönöm szépen a választ/tanácsot
Válasz Balázs85 #2978. hozzászólásáraHa ennél a sebességnél szépen veti a kukoricát, akkor a napraforgót is szépen fogja!
A jól bevált módszeren ne változtass!
Kedves Hori62!
Köszönöm a válaszodat, sokat segített A furatátmérő 3mm kell legyen? Annyit mondj meg nekem kérlek, hogy jelen esetben mi az optimális sebesség? A kukoricát én 5-6 km/h körül vetem és úgy nagyon szépen dolgozik az SPC.
Üdv.,Balázs