Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz S Robi #2874. hozzászólásáraMindent magam csinálok a betétet fél dolárért rendeltem, Jelenleg is pontosan vet a gépem,mivel sok mindent újítottam rajta,Pl: rögterelő, granulátúm a csor,közepén, maglevezető, turbina nagyobb fordulat jobb vákum,16furatu 5,5tárcsa furat helyett 4,5gyorsabb a vákum. stb.A kopás miatt akarom kicserélni . két fém között elmegy a vákum.
Vetési sebesség 6Km/ó
Egyébként mindent kiszámoltam,
Válasz kem.imre #2872. hozzászólásáraEz így nem többre jön ki mint egy új kamra?? Mennyi lesz ez a közbetét+ marás+ specko ragasztó hozzá? Írd már le neked mennyibe állt meg?
Válasz Földönfuto #2871. hozzászólásáraIgen. kopás álló anyag,3mm ragasztani kell, a házat és a felfogatást párhuzamosra kellesztergálni, vagy marni, A tárcsa nem kopik,és a ház sem kopik. Tökéletes vákum.
3D -vel nyomtattam ,de aima múanyagból és az nem
jó azanyaga.
Aki szerelte már komolyabban a vetőgépet.
Kérdésem az lenne hogy ahol az ékszíjtárcsa tengelye még reteszes és át van fúrva na azt a át lehet szerelni 6 bordás változatra? Elég megvenni a 6 bordás tengelyt vagy még valamit alakítani kell rajta?
Cirok vetéséhez keresnék 68 furatos vetőtárcsát. Nincs valakinek esetleg eladó?
28 furatos 2,5-es ami nekünk van, ez így elég ritka lenne, bár próbavetésnél 5-7 cm lenne ezzel a tőtáv.
Köszönöm!
Válasz Gumóka #2856. hozzászólására22-11-es fogaskerekekkel és 12 furatú tárcsával kb. 57 körül vet. Én így szoktam.
A könyv szerint 22-9 fogaskerekekkel és 14 furatú tárcsával elméletileg 54200 szem.
Szerintem inkább vess kicsivel több szemet mert az spc nem egy Doxa!
Vetem a naprát fordulókban néha megforgatom a kereket, pötyögteti e a magot, jó minden oké. Erre mikor végeztem látom az egyik kocsiból nem fogyott mag. Mi lehetett a gond? Ha gyorsabban forgott a kerék ezekszerint nem szórta a magot. Maglesodró? Ötlet? Köszi.
Válasz sanya #2852. hozzászólásáraKöszönöm.Nekem a másik típus van és ventilátorral küszködöm.De az idénre már a vetés befejezve.Akkor tovább keresgélek.Köszönöm!
Üdv Mindenkinek.
Tudom nem itt kell hirdetni, de sürgős lenne.
Valakinek nincs egy ilyen műtrágya csoroszlya tartója eladó aki elpostázná? Vettem a vetőgépet, 1 hiányzik, le tudnám gyártani,de nyakamon a vetés.
Válasz Petyuska #2840. hozzászólásáraAttól függ,hogy az a néha mit jelent,mert ha minden tárcsafordulatnál hiányzik egy szem akkor az 7-8% kiesés annál a vetőegységnél.
Sziasztok megfordítom a magkrverő gumikat még annyit szeretnék hogy ha néha egy egy furaton nincs mag az túl nagy baj spc nél vagy normális?szépen tartja és csak 1 szem van rajta.
Válasz Petyuska #2837. hozzászólásáraÉn eddig ezt a kombinációt használtam,a táblázatnak megfelelően vet.Most kicsit többet akarok vetni,a 22-10 és 16-os tárcsa kombinációt 70000 szem környékénAhogy a kolléga mondja,a magkeverőt forditsd meg.
Válasz Petyuska #2837. hozzászólásáraSzia! A magkeverő gumit fordítsd meg, hogy nagyobb felülettel a tárcsának támaszkodjon! Az áttételek nekem is ugyanazok, de én csak 13 furatos tárcsával vetek kukoricát.
Sziasztok!érdeklődnék hogy kell lennie a magkeverőnek a tárcsánál mert nekem most a nagyobbik oldala van befele a kissebb meg a tárcsánál jó ez így? Illetve 22 11 es lánckerék van fent 14 furatos tárcsávál olyan 67 68 ezer körül néztem a táblázatból haszálja valaki így?
Válasz Petya91 #2834. hozzászólásáraTermészetesen 14x3mm vetünk mi is,viszont a maglesodróval nem lehet csodát művelni,engedd hadd pakolja,inkább mint a precízkedés miatt hiányos legyen a vetés.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy Spc-6-os vetőgépet. 30 és 11-es lánckerék van benne. Napraforgót szeretnék vetni vele olyan 55 ezer/ha magmennyiséggel. A könyv szerint 16-os tárcsával a 70 és 80 cmes sortávot beátlagolva jó is lenne. De a képlet alapján kiszámolva (ami a könyvben van) 14-es tárcsa kellene. Melyik adatnak higgyek?
Válasz Tomi81 #2827. hozzászólásáraJól írja a kolléga ,csakhogy az ékszíjtárcsában van a szabadonfutó a 4 sorosnál,áldott egy valami,és más az ékszíjazása is,sosem adnám el a gépet.
3577 hozzászólás
Válasz kem.imre #2876. hozzászólásáraTe Ukrajnában élsz?
nks.zp.ua ezt az oldalt nézd meg!
Ha megadod az E-mail cimed kűldök fotokat
kem.imre@gmail.hu
Válasz S Robi #2874. hozzászólásáraMindent magam csinálok a betétet fél dolárért rendeltem, Jelenleg is pontosan vet a gépem,mivel sok mindent újítottam rajta,Pl: rögterelő, granulátúm a csor,közepén, maglevezető, turbina nagyobb fordulat jobb vákum,16furatu 5,5tárcsa furat helyett 4,5gyorsabb a vákum. stb.A kopás miatt akarom kicserélni . két fém között elmegy a vákum.
Vetési sebesség 6Km/ó
Egyébként mindent kiszámoltam,
Válasz kem.imre #2872. hozzászólásáraEz így nem többre jön ki mint egy új kamra?? Mennyi lesz ez a közbetét+ marás+ specko ragasztó hozzá? Írd már le neked mennyibe állt meg?
Válasz kem.imre #2872. hozzászólásáraKíváncs lennék milyen tapasztalat lesz majd vele,milyen vetés lesz utána.
Válasz Földönfuto #2871. hozzászólásáraIgen. kopás álló anyag,3mm ragasztani kell, a házat és a felfogatást párhuzamosra kellesztergálni, vagy marni, A tárcsa nem kopik,és a ház sem kopik. Tökéletes vákum.
3D -vel nyomtattam ,de aima múanyagból és az nem
jó azanyaga.
Válasz kem.imre #2869. hozzászólásáraEz valami új felújítási módszer?Rá kell ragasztani,vagy hogy műkődik ez?
Válasz kem.imre #2869. hozzászólásáraMennyi hektárt vetsz vele hogy átalakítod?
Válasz kem.imre #2868. hozzászólására
azért kellene használt mert műanyag betét kerül rá és le kell esztergálni marni.
Válasz kem.imre #2866. hozzászólásáraNem tudom,hogy most mennyi egy új,de lehet jobban járnál újakkal,főleg ha saját lesz.
T Forumozok!
SPC vákumkamrát vásárolnák ( 6db),nem baj hogyha kopott, egy újításhoz kellene
sanya #2852 hozzászólásáraSziasztok!
Azt meg tudná valaki mondani, hogy ezekbe #2852 a ventilátorokba milyen méretű csapágy való és hány darab?
Válasz cseke.zsolt #2863. hozzászólásáraGörgess vissza egy kicsit,van róla kép és vélemény is!
SPC nél használ valaki tárcsás csorozslyát .
Tudna fel tenni róla képeket.
Köszönöm.
Válasz Gepi #2861. hozzászólásáraSzereltük csak kb. 20 éve. Azé esztergályos legyen kézné.
Aki szerelte már komolyabban a vetőgépet.
Kérdésem az lenne hogy ahol az ékszíjtárcsa tengelye még reteszes és át van fúrva na azt a át lehet szerelni 6 bordás változatra? Elég megvenni a 6 bordás tengelyt vagy még valamit alakítani kell rajta?
Válasz Aslan #2859. hozzászólásáraRendelni nem tudsz valahol??? Merre laksz??
Üdv!
Cirok vetéséhez keresnék 68 furatos vetőtárcsát. Nincs valakinek esetleg eladó?
28 furatos 2,5-es ami nekünk van, ez így elég ritka lenne, bár próbavetésnél 5-7 cm lenne ezzel a tőtáv.
Köszönöm!
Válasz Tobszi #2857. hozzászólásáraKöszönet!
Megnézem miből is élünk, meg mit lehet belőle kihozni
Válasz Gumóka #2856. hozzászólására22-11-es fogaskerekekkel és 12 furatú tárcsával kb. 57 körül vet. Én így szoktam.
A könyv szerint 22-9 fogaskerekekkel és 14 furatú tárcsával elméletileg 54200 szem.
Szerintem inkább vess kicsivel több szemet mert az spc nem egy Doxa!
Napraforgót szeretnék vetni 55 ezer szem/ha körül.
Ehhez milyen tárcsa és fogaskerék összetétel jó?
Könyvem nincs hozzá.
Válasz trikolor5 #2854. hozzászólásáraNekem egyszer a csávázó szer volt össze állva és az nem engedte a magokat bár az kukoricánál volt.
Vetem a naprát fordulókban néha megforgatom a kereket, pötyögteti e a magot, jó minden oké. Erre mikor végeztem látom az egyik kocsiból nem fogyott mag. Mi lehetett a gond? Ha gyorsabban forgott a kerék ezekszerint nem szórta a magot. Maglesodró? Ötlet? Köszi.
Válasz sanya #2852. hozzászólásáraKöszönöm.Nekem a másik típus van és ventilátorral küszködöm.De az idénre már a vetés befejezve.Akkor tovább keresgélek.Köszönöm!
Válasz Csaby68 #2850. hozzászólására
Válasz sanya #2848. hozzászólásáraKöszönöm a választ.Képet lehetne kapni róla?Helyileg?
Válasz sanya #2848. hozzászólásáraSzia! Érdekel a ventilátor. Merre van helyileg?
Válasz Csaby68 #2847. hozzászólására30000 ft
Válasz sanya #2846. hozzászólásáraKöszönöm,megoldódott.Amugy mi lenne az ára?
Üdv mindenkinek! Nekem lenne egy ventilátorom elfekvőbe ha valakit érdekelne!?
Válasz schefferi77 #2831. hozzászólásáraÜdv!Megvan e még az a ventilátor?Engem érdekelne.Hol lene helyileg?
Üdv Mindenkinek.
Tudom nem itt kell hirdetni, de sürgős lenne.
Valakinek nincs egy ilyen műtrágya csoroszlya tartója eladó aki elpostázná? Vettem a vetőgépet, 1 hiányzik, le tudnám gyártani,de nyakamon a vetés.
Köszönöm
06 hetven 327 harminchat 98
Válasz Grisa #2842. hozzászólásáraSzia,
32-33 oldalon írja le a könyve:
https://www.hanki-ker.hu/kezelesi_utmutatok/spc/spc_kezelesi_utmutato.pdf
Kedves Kollegák az lenne a kérdésem hogy a műtrágya adagoló beállítást hogyan csináljam ha kb 200kg/ha os mennyiséget akarok szórní
Válasz Petyuska #2840. hozzászólásáraAttól függ,hogy az a néha mit jelent,mert ha minden tárcsafordulatnál hiányzik egy szem akkor az 7-8% kiesés annál a vetőegységnél.
Sziasztok megfordítom a magkrverő gumikat még annyit szeretnék hogy ha néha egy egy furaton nincs mag az túl nagy baj spc nél vagy normális?szépen tartja és csak 1 szem van rajta.
Válasz Petyuska #2837. hozzászólásáraÉn eddig ezt a kombinációt használtam,a táblázatnak megfelelően vet.Most kicsit többet akarok vetni,a 22-10 és 16-os tárcsa kombinációt 70000 szem környékénAhogy a kolléga mondja,a magkeverőt forditsd meg.
Válasz Petyuska #2837. hozzászólásáraSzia! A magkeverő gumit fordítsd meg, hogy nagyobb felülettel a tárcsának támaszkodjon! Az áttételek nekem is ugyanazok, de én csak 13 furatos tárcsával vetek kukoricát.
Sziasztok!érdeklődnék hogy kell lennie a magkeverőnek a tárcsánál mert nekem most a nagyobbik oldala van befele a kissebb meg a tárcsánál jó ez így? Illetve 22 11 es lánckerék van fent 14 furatos tárcsávál olyan 67 68 ezer körül néztem a táblázatból haszálja valaki így?
Válasz Petya91 #2834. hozzászólásáraSzia itt egy használati ha nem tudod megnyitni, töltsd le a Hankiker oldaláról Spc használati és vetéstáblázat
Válasz Petya91 #2834. hozzászólásáraTermészetesen 14x3mm vetünk mi is,viszont a maglesodróval nem lehet csodát művelni,engedd hadd pakolja,inkább mint a precízkedés miatt hiányos legyen a vetés.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy Spc-6-os vetőgépet. 30 és 11-es lánckerék van benne. Napraforgót szeretnék vetni vele olyan 55 ezer/ha magmennyiséggel. A könyv szerint 16-os tárcsával a 70 és 80 cmes sortávot beátlagolva jó is lenne. De a képlet alapján kiszámolva (ami a könyvben van) 14-es tárcsa kellene. Melyik adatnak higgyek?
Válasz Tomi81 #2827. hozzászólásáraJól írja a kolléga ,csakhogy az ékszíjtárcsában van a szabadonfutó a 4 sorosnál,áldott egy valami,és más az ékszíjazása is,sosem adnám el a gépet.
Válasz lovasnorbi #2828. hozzászólásárahttps://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/Spc_vetogep_ventilator__vakum_ventilator__spc_alkatreszek_102569567.htm
Nem az enyim
Van egy ventillátorom eladó, spc bontásból maradt.
Válasz lovasnorbi #2828. hozzászólásáraHa esetleg érdekelne egy 6 soros alkatrésznek nekem van egy
Válasz lovasnorbi #2828. hozzászólásáraVegyél egy lepukkant régi gépet 80-100 között amin jó a turbina és még lesz egy-két tartalék alkatrészed is.
Nem tudja esetleg valaki hol tudnák venni spc-hez exhaustor-t /turbinát ? találtam egy két helyen de mind 200.000 ft felett vannak .