Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.37 FtUSD402.25 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz KLaji #2160. hozzászólásáraszerintem az kurva sok!!ha mégis ezt akarod elérni,akkor pedig szereld ugy átt az áttételeket,hogy a maximum dozist tolja ki.egyébbként szerintem ekkor se fogja elérni a 300kilot.maximum az aprószemű cucc fogja megközeliteni a 300at,de ez is időjárás függő...
Üdv! Spc műtrágya adagolót milyen áttétellel kell hajtani ahhoz, hogy 3q/ha mennyiségű műtrágyát juttasson ki. Mekkora a hajtó és a hajtott lánckerék?
Válaszokat előre is köszönöm !
Válasz ragaszto #2158. hozzászólásáraSok sikert ,itt már azt csinálják,úgy hívják,hogy törpe forgó ,max 1-2m magas ,de ez fajtától függ !
Jó termelást,majd várjuk a fotót videót a milyen lett a kombájos forgó
Válasz Szem Howkinsz #2154. hozzászólásárafekete kombányost ,vegyszerezni szeretném és sorköz müvelözni és adni neki egy kis pétisót . hétfőn megyek a magét meg a sóért .minden jót és köszönöm.
Válasz Myrrdin #2155. hozzászólásáraEl
27% nitrogén
7% mg-- 5% ca Kálciumoxidba kifjezve!
5% ca --3% magnézium (mg)oxidba kifejezve!
a 34%
17% Ammónia nitrát NH4
17% nitrát-nitrogén NO3
Sajnos nem jó mert egyes földeket savasítja ,csak kálcium gazdag földbe javasolt!
Válasz ragaszto #2153. hozzászólásáraAttól függ ,milyet vetel!
Csépelőst étkezésit vagy fekete kombájnost!
Ja és vegyszerezed vagy kapálod!
Kombájnost az vetheted 3mm furatu 12 -14essel attól függ,milyen a vetőgéped ,pláne SPC!
A csépelőst meg 4mm vagy 5,5mm 12-14es vetőtárcsával spc!
Kombájnost,l tudod vegyszerezni felülkzeltn is amikor el tudsz menni ,azt nem tudom milyen magas nak kell lenni de a boltos megmondja !
Étkezésnél csak a vetés után három nap tudod levegyszerezni vagy vetés előtt vannak !
Mi már csináljuk egy pár éve!
Kombájnos többet ad és kevesebb a munka !
A csépelőssel meg,géppel kell bele vágni egy bugaverőbe ami a pótkocsin van 3 ember vágja kettő kiszedi ,és levágsz 1hold 2hold,attól függ,milyen ügyes a gépes meg a vágó,és a kiszedő!Ja és mennyi a forgó benne ,a kalapoktól is függ!
egy holdon a csépelős 8-12q/hold ad
hektáronként 14-21q/ha!
A kombájnost ,azt nem tudom többet,de ez földtől is függ,meg a esőtől és a pétisótól is !
Mi 200kg/ha 27% pétisó ami most 39% lett!
A 200kg/ha kombinált sót is kap Tarnogam 12-23-6-4-4
Jó termelést!
Válasz Szem Howkinsz #2151. hozzászólásáraremélem hogy lesz esö, mert én jövőhetén fogom vetni .nem sok tapasztalattal rendelkezem , a forgóval kapcsolatosan mert idáig csak kukivolt .
Válasz Myrrdin #2147. hozzászólásáraGondoltam,de ha nem úgy szálolunk akkor a 70-72e adat se jó amit a képen van,ennyi,mert el kell hagyni 50-70cm ,hogy tudd ekekapával müvelni,és akkor már nem annyi jön ki
Válasz Szem Howkinsz #2145. hozzászólásárade azért azt vedd figyelembe hogy ha jóban akarsz lenni a szomszédoddal akkor nem vetsz bele a földjébe hanem elhagysz kb 200 mm mindkét oldalon. vagy nálatok nem nézik a telekhatárt hanem adnak 1 vagy 2 sort a szomszédnak ha tetszik hanem?
Válasz Myrrdin #2144. hozzászólásáraHiába teszed be ,ha nem annyit tesz a gép,mert csorgat vagy nem valós az adat,
mert a 30-11-14eseel nem 27,5cm hanem csak 25cm és nem mindegy 70cm 52e szem vagy 58e szem ,de ki lehet számolni ,én már számolok és jó a tudd az ember egy kis matekot
Válasz ragaszto #2142. hozzászólásáraAmivel tudsz menni,és nem döcög,mi terep3 megyünk vagy terep5,ez földtől függ!
Csak az a baj,hogy 80as 82es 2050 forgassa ki a 540 550es 1800nál 50es meg 1600 körül !
Az volna kérdésem hogy milyen fogas kerék kel előre és hatra hogy legalább 20 cm re vesse a napraforgót ,és milyen vétőtárcsa kel bele ,milyen furattal és hányas .
Üdv. spc 6 vetőgépre vettem új tartályokat de a képeken nem látszódott, hogy ez újabb fajta gépre valók (bal oldala be van szűkítve) Hogyan tudnám felszerelni őket?
Válasz Myrrdin #2120. hozzászólásáraEn nem lattam benne muanyag fogaskereket.nekem a vetotarcsa alatt gumibol van magkevero,semmi muanyag fogaskerek nincs ott.az inkabb egy egyoldali bordazott kerekre hasonlitt.bar nagyon en sem ertek hozza,lehet,h van masfajta is.en is most rakom ossze ,darabkra szetszedtem mikor vettem.
Válasz janihida #2121. hozzászólásáraHa mind a 4 sor, minden kör kiemelésénél leesik 4 szem, az nem lehet neki a baja, hogy kicsit még mikor gurul a traktor úgy emeli fel a vetőgépet, és a tömörítő kerekek saját lendületüktől, még kicsit fordulnak a levegőbe??? Tehát nem is ejti le a szemet, csak olyan, mintha felemelt állapotba megforgatod a kereket. Nekem is van ilyen, nem lehet, hogy az övének is az a baja?
2mm-es vetőtárcsánál kicsit passzosabb, az nem forog annyit, de másfelesnél, más könnyen fordul egy keveset.
Válasz princz95 #2118 hozzászólásár Ezt komolyan írod?....a vákum ha megszűnik a tárcsán lévő szemek rögtön leesnek (mivel az alumínium ívnél még marad 4-5)...én nem kapcsolom ki a kardánt úgy emelem fel, és fordulok.....nekem nem esik le szem!
Válasz Petiiii #2116. hozzászólásáraSzia!en is most rakom ossze eloszor,de elobb az a muanyag fogaskerek ami gumibol van es az magkevero ,utanna a vetotorcsa.
Sziasztok érdeklödnék hogy nem értek hozzá annyira melyik megy be elöbb a vető tárcsa vagy az a műanyag fogas kerek mert darabokba vettem köszönöm a segítséget! :)
Én is azt mondom, h több féle is létezik, de nem kell túlbonyolítani, tolómérővel megmérsz pár dolgot, ami szerinted fontos, hogy ha a boltba megkérdezik, mondjuk, h milyen átmérőjű tengelyre akarod tenni, tudjál válaszolni, ha 1általán megkérdezik, oszt veszel, keletagrónál, vagy Habi-nál, ha nyír1i vagy
Rúgót is vegyél http://wirax.boltaneten.hu/kinalat/29_spc_alkatreszek-2/175_spc_maglesodro/
Válasz Buvargabi #2107. hozzászólásáraIgen érdemes,csak nem mindegy hogy milyen régi a gép mert gyártottak több félét spc-n belül is!(Kocka,kerek,majd műanyag ládást)Nekem például olyan van hogy nem tudom fölszerelni a deflektort,mert az újak után gyártották.
3560 hozzászólás
Válasz KLaji #2160. hozzászólásáraszerintem az kurva sok!!ha mégis ezt akarod elérni,akkor pedig szereld ugy átt az áttételeket,hogy a maximum dozist tolja ki.egyébbként szerintem ekkor se fogja elérni a 300kilot.maximum az aprószemű cucc fogja megközeliteni a 300at,de ez is időjárás függő...
Üdv! Spc műtrágya adagolót milyen áttétellel kell hajtani ahhoz, hogy 3q/ha mennyiségű műtrágyát juttasson ki. Mekkora a hajtó és a hajtott lánckerék?
Válaszokat előre is köszönöm !
Válasz ragaszto #2158. hozzászólásáraSok sikert ,itt már azt csinálják,úgy hívják,hogy törpe forgó ,max 1-2m magas ,de ez fajtától függ !
Jó termelást,majd várjuk a fotót videót a milyen lett a kombájos forgó
Válasz Szem Howkinsz #2154. hozzászólásárafekete kombányost ,vegyszerezni szeretném és sorköz müvelözni és adni neki egy kis pétisót . hétfőn megyek a magét meg a sóért .minden jót és köszönöm.
Válasz Szem Howkinsz #2156. hozzászólására
Hát téged minden nap kiengednek ?
Válasz Myrrdin #2155. hozzászólásáraEl
27% nitrogén
7% mg-- 5% ca Kálciumoxidba kifjezve!
5% ca --3% magnézium (mg)oxidba kifejezve!
a 34%
17% Ammónia nitrát NH4
17% nitrát-nitrogén NO3
Sajnos nem jó mert egyes földeket savasítja ,csak kálcium gazdag földbe javasolt!
Válasz Szem Howkinsz #2154. hozzászólásáraTe, ez a 27% műtrágyádat nem értem. elolvastad te mi van leírva a zsákon? 39%
Válasz ragaszto #2153. hozzászólásáraAttól függ ,milyet vetel!
Csépelőst étkezésit vagy fekete kombájnost!
Ja és vegyszerezed vagy kapálod!
Kombájnost az vetheted 3mm furatu 12 -14essel attól függ,milyen a vetőgéped ,pláne SPC!
A csépelőst meg 4mm vagy 5,5mm 12-14es vetőtárcsával spc!
Kombájnost,l tudod vegyszerezni felülkzeltn is amikor el tudsz menni ,azt nem tudom milyen magas nak kell lenni de a boltos megmondja !
Étkezésnél csak a vetés után három nap tudod levegyszerezni vagy vetés előtt vannak !
Mi már csináljuk egy pár éve!
Kombájnos többet ad és kevesebb a munka !
A csépelőssel meg,géppel kell bele vágni egy bugaverőbe ami a pótkocsin van 3 ember vágja kettő kiszedi ,és levágsz 1hold 2hold,attól függ,milyen ügyes a gépes meg a vágó,és a kiszedő!Ja és mennyi a forgó benne ,a kalapoktól is függ!
egy holdon a csépelős 8-12q/hold ad
hektáronként 14-21q/ha!
A kombájnost ,azt nem tudom többet,de ez földtől is függ,meg a esőtől és a pétisótól is !
Mi 200kg/ha 27% pétisó ami most 39% lett!
A 200kg/ha kombinált sót is kap Tarnogam 12-23-6-4-4
Jó termelést!
Válasz Szem Howkinsz #2151. hozzászólásáraremélem hogy lesz esö, mert én jövőhetén fogom vetni .nem sok tapasztalattal rendelkezem , a forgóval kapcsolatosan mert idáig csak kukivolt .
Koszi a segitseget
Válasz ragaszto #2149. hozzászólásáraRemélem kösz,csak egy jó kis eső kéne a tengerire és a forgóra,és akkor jó lesz a kelés!
Válasz fighter #2132. hozzászólásáraÉn meg 43859-et
Válasz Myrrdin #2144. hozzászólásáraköszi szépen nagyon jó táblázat. jó termést kívánok minden fórumozóknak .
Válasz Myrrdin #2147. hozzászólásáraGondoltam,de ha nem úgy szálolunk akkor a 70-72e adat se jó amit a képen van,ennyi,mert el kell hagyni 50-70cm ,hogy tudd ekekapával müvelni,és akkor már nem annyi jön ki
Válasz Szem Howkinsz #2145. hozzászólásárade azért azt vedd figyelembe hogy ha jóban akarsz lenni a szomszédoddal akkor nem vetsz bele a földjébe hanem elhagysz kb 200 mm mindkét oldalon. vagy nálatok nem nézik a telekhatárt hanem adnak 1 vagy 2 sort a szomszédnak ha tetszik hanem?
Válasz Myrrdin #2144. hozzászólásáraHiába teszed be ,ha nem annyit tesz a gép,mert csorgat vagy nem valós az adat,
mert a 30-11-14eseel nem 27,5cm hanem csak 25cm és nem mindegy 70cm 52e szem vagy 58e szem ,de ki lehet számolni ,én már számolok és jó a tudd az ember egy kis matekot
Kiszámoltam !
20cm teszi a tőtávolságot!
500 szem megy egy sorba és 142 sor van egy hektárban!
500x142=71000 szem 70cm sortáv!
75cm 500x133=66500 szem
a 2007 sz hozzászólásban is megtalálható de felteszem még egyszer és osszátok szét
Válasz ragaszto #2142. hozzászólásáraAmivel tudsz menni,és nem döcög,mi terep3 megyünk vagy terep5,ez földtől függ!
Csak az a baj,hogy 80as 82es 2050 forgassa ki a 540 550es 1800nál 50es meg 1600 körül !
köszönöm a válaszokat .milyen menetsebesség kel hogy jó legyen a vetés ?
Válasz fighter #2135. hozzászólására22-9-14=22cm ha jól számoltam ! 70cm 65e szem
75cm 58-62e szem közt
Válasz fighter #2132. hozzászólására22-11-10=25,12cm
70cm 58eszem ----75cm 50-56e szem közt
Válasz Buvargabi #2130. hozzászólására22-10-16os 17,2cm 70cm sortáv 82e szem
75cm 72-78e közt
Válasz fighter #2126. hozzászólására22-11-14essel 17.9cm 70cm 77eszem ha 75cm sortáv 70-75körül
Válasz fighter #2128. hozzászólására22-10-14=19,7cm teszi 72eszem ,ha jól olvastam !
De teis ki tudod számolni,nem nehéz
Válasz fighter #2128. hozzászólására22-10-14=19,7cm teszi 72eszem ,ha jól olvastam !
De teis ki tudod számolni,nem nehéz
Válasz ragaszto #2134. hozzászólásáraA naprat mi 22x9x14es tarcsaval 3,5furattal vetettük kb ugy 20cm re jott ki.
Az volna kérdésem hogy milyen fogas kerék kel előre és hatra hogy legalább 20 cm re vesse a napraforgót ,és milyen vétőtárcsa kel bele ,milyen furattal és hányas .
Válasz Tobszi #2131. hozzászólásáraKoszonom szepen!
Válasz Tobszi #2131. hozzászólásáraBocs Elhiszem ,hogy unod . De mégegy es ennyi: 22x11 10es tárcsával.. Én 55000et tippelek
Válasz Buvargabi #2130. hozzászólására70175
Válasz Tobszi #2129. hozzászólásáraén is kérdeznék:22-10 és 16 foratos 75cm sortáv!
Válasz fighter #2128. hozzászólására60605
Válasz Tobszi #2127. hozzászólásáraKöszi . Akkor meg egy :) ha 1el kisebb 10es van hatul 22x10 14es tarcsa? Mennyi a valto?
Válasz fighter #2126. hozzászólására75-ös sorközzel 67340-et.
Üdv. tudja valaki pontosan az SPC6 vetőgép 22x11 lanckerékáttétellel 14es tárcsával pontosan hány szemet vet?
Üdv. spc 6 vetőgépre vettem új tartályokat de a képeken nem látszódott, hogy ez újabb fajta gépre valók (bal oldala be van szűkítve) Hogyan tudnám felszerelni őket?
Válasz Myrrdin #2120. hozzászólásáraEn nem lattam benne muanyag fogaskereket.nekem a vetotarcsa alatt gumibol van magkevero,semmi muanyag fogaskerek nincs ott.az inkabb egy egyoldali bordazott kerekre hasonlitt.bar nagyon en sem ertek hozza,lehet,h van masfajta is.en is most rakom ossze ,darabkra szetszedtem mikor vettem.
Nekem hat sornál nem ejti le a szemet, alapjárattól magasabb, viszont negyed gáztól kisebb motorfordulaton. 50-esem van.
Válasz janihida #2121. hozzászólásáraHa mind a 4 sor, minden kör kiemelésénél leesik 4 szem, az nem lehet neki a baja, hogy kicsit még mikor gurul a traktor úgy emeli fel a vetőgépet, és a tömörítő kerekek saját lendületüktől, még kicsit fordulnak a levegőbe??? Tehát nem is ejti le a szemet, csak olyan, mintha felemelt állapotba megforgatod a kereket. Nekem is van ilyen, nem lehet, hogy az övének is az a baja?
2mm-es vetőtárcsánál kicsit passzosabb, az nem forog annyit, de másfelesnél, más könnyen fordul egy keveset.
Válasz princz95 #2118 hozzászólásár Ezt komolyan írod?....a vákum ha megszűnik a tárcsán lévő szemek rögtön leesnek (mivel az alumínium ívnél még marad 4-5)...én nem kapcsolom ki a kardánt úgy emelem fel, és fordulok.....nekem nem esik le szem!
Válasz Buvargabi #2117. hozzászólásáraremélem érthető voltál. de most ne haragudjál de muanyag fogaskerek ami gumibol van?
Válasz princz95 #2118. hozzászólásáraKicsit olvass vissza par oldallal,le van irva!
Sziasztok!
SPC-4 vetőgép a sor végén leejt 4-5 szemet, mi lehet a probléma?
Válasz Petiiii #2116. hozzászólásáraSzia!en is most rakom ossze eloszor,de elobb az a muanyag fogaskerek ami gumibol van es az magkevero ,utanna a vetotorcsa.
Sziasztok érdeklödnék hogy nem értek hozzá annyira melyik megy be elöbb a vető tárcsa vagy az a műanyag fogas kerek mert darabokba vettem köszönöm a segítséget! :)
Nagyon szepen koszonom mindenkinek!!! megrendeltem mindent!remelem jol be fogom tudni allitani!
Válasz Buvargabi #2109. hozzászólásáraÜdv!
A maglesodró működéséhez ezeket kell beszerezned.
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/5656/spc_allitocsavar.html
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/5539/spc_csap.html
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/5504/spc_maglesodro.html
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/5514/spc_maglesodro_rugo.html
Én is azt mondom, h több féle is létezik, de nem kell túlbonyolítani, tolómérővel megmérsz pár dolgot, ami szerinted fontos, hogy ha a boltba megkérdezik, mondjuk, h milyen átmérőjű tengelyre akarod tenni, tudjál válaszolni, ha 1általán megkérdezik, oszt veszel, keletagrónál, vagy Habi-nál, ha nyír1i vagy
Rúgót is vegyél
http://wirax.boltaneten.hu/kinalat/29_spc_alkatreszek-2/175_spc_maglesodro/
Válasz Buvargabi #2107. hozzászólásáraIgen érdemes,csak nem mindegy hogy milyen régi a gép mert gyártottak több félét spc-n belül is!(Kocka,kerek,majd műanyag ládást)Nekem például olyan van hogy nem tudom fölszerelni a deflektort,mert az újak után gyártották.