Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Nem akarok visszaolvasni, de hátha valaki pontosan tudja, hogy mekkora láncnak kell elöl lenni a mélységhatárolónál. (láncköz, cm esetleg)
Köszi
hali zotya 01.
figyu milyen árban volt a vetőgép át alakítása össze tolósra?
mi csak simán kézi tolósra akarnánk megoldható úgy is?
milyen méretű anyag kell hozzá?
SPCC vetőgéphez hol lehet alkatrészt kapni? Eddig sehol nem láttam, hogy forgalmaztak volna hozzájuk alkatrészt? Még alkatrész katalógust sem találtam ! Van valakinek ötlete?
Mi északkeleten Csenger mellet még most fogjuk vetni, de máskor csak 1-2hét múlva vetjük és beérik. Az őszön múlik minden, meg ne adj neki 1-1.5 mázsa nitrogéntől többet.
Mi 3as furatuval vetjük a feketét. Akkor a csíkosnak elég a 2,5? Én arra gondoltam nagyobb kell.
Nem tudom már lehet csak jövőre vetek inkább, félek nem érik be.
Üdv!
Én tavaly vetettem először ilyen nagy szemű napraforgót.
Már a próbánál kiderült, hogy nem folyik elég mag a vetőtárcsához, vagyis a tárcsánál kicsi a magszint és nem tudja felvenni a magot a tárcsa, ha megráztuk a tartályt akkor odafolyt a mag és addig vetett amíg volt elegendő mag aztán kihagyott.
Végül aztán egy kis babahintőpor segített a dolgon és elég jól boldogultunk.
Kukorica vetőtárcsát használtunk 5,5mm.
Hello. kérdezni szeretném h szokot -e valaki étkezési nagyszemü napraforgót spcvel vetni? Ma vetetünk és gyürte összefele a szemeket. vagy hol szivott hol nem. mi lehet a baja? veteünk vele kisebb szemü étkezési magot azt jól vetette :oköszönöm
A csiga a 6bordás csonkra megy, hogy ki lehessen venni. Nekem alulról hajt, nem hidromotor., Így szabályozható. Itt még nincs a tartály rajta csak az egyik képen.
Üdvözlök mindenkit,
Látott már valaki ilyesmi műtrágyaadagolót spc-n???
Egy hirderésben láttam, megragadott az ötlet, nem sokára kész az enyim is csak elbizonytalanodtam a végére hogy jó lesz-e?
Köszönöm előre is.
interneten vagy itt forumba keress vissza van link spc gépkönyvhöz ahol minden beállitással le van irva mikor mennyit vet ..... egyszerübb lesz midnekinek
Most vásásroltunk egy spc az volna a kérdésem hogy napraforgót szeretnénk vettni és arra is van szerelve elöl 22 hátul 11 fogaskerék és 12 lyuk van a vetőtárcsán akkor kb menyit vetthet?
A monosem 8 soros összecsukhatós vázú vetőgép alapján jött az ötlet, de csak fényképek meg a neten videókat láttam róla az alapján agyaltam ki az egészet. Tovább tartott megtervezni mint kivitelezni a fő probléma az volt milyen messze kell lennie a forgáspontoknak ,hogy elkerülje a sor az alatta lévőt. Hát nem volt egyszerű az biztos. Eredetileg 4 soros volt a gép előző tulaja vette meg hozzá a két szélső toldást. Talajkövetéssel szerintem nincs probléma. Szerintem az egyetlen probléma a gép súlyával van. Az MTZ-nek igencsak feladja a házifeladatot ha teli van pakolva.
Mikortól számít a csoroszlya kopottnak a gépen? 10 éves kb 800 heki lehet benne az alja éles, lehet már cserélnem kéne vagy legalább egy kopóbetétet beletenni.Ha új csoroszlyát rakok rá akkor a keményebb földbe jobban beletenné a magot vagy nem befolyásolja?
Sziasztok! Kellene egy kis segítség! Van egy személykénti vetogep ami még vákum nélküli teljesen egyszerű kis gép kérdésem hogy nincs rajta vákuum az mennyire baj? Gyárilag ilyen. Öregek azt mondják jó az kevesebb hibalehetoseg. Megmentettem a szetvagastol csak azert van nálam. Vagy kuka?
3543 hozzászólás
A miénk így néz ki, szintén osszetolhatós, jelenleg még kézzel de tervben van a hidraulika.
Válasz #1590. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #1589. hozzászólásra
Kb 3 szem...
Sziasztok!
Nem akarok visszaolvasni, de hátha valaki pontosan tudja, hogy mekkora láncnak kell elöl lenni a mélységhatárolónál. (láncköz, cm esetleg)
Köszi
hali zotya 01.
figyu milyen árban volt a vetőgép át alakítása össze tolósra?
mi csak simán kézi tolósra akarnánk megoldható úgy is?
milyen méretű anyag kell hozzá?
SPCC vetőgéphez hol lehet alkatrészt kapni? Eddig sehol nem láttam, hogy forgalmaztak volna hozzájuk alkatrészt? Még alkatrész katalógust sem találtam ! Van valakinek ötlete?
nah meg háturol
.
Válasz #1582. hozzászólásra
Képet teszel fel?
csak a festés kel még mert elkészült:)
elkészült csak a festés kel még
Válasz #1579. hozzászólásra
Szép munka! Oszt. társamék is így csinálták meg a télen , plusz megtuningolták egy műtrágya adagolóval
Szállítási probléma megoldva.
310 cm.
Köszönöm
Mi északkeleten Csenger mellet még most fogjuk vetni, de máskor csak 1-2hét múlva vetjük és beérik. Az őszön múlik minden, meg ne adj neki 1-1.5 mázsa nitrogéntől többet.
Válasz #1570. hozzászólásra
Mi 3as furatuval vetjük a feketét. Akkor a csíkosnak elég a 2,5? Én arra gondoltam nagyobb kell.
Nem tudom már lehet csak jövőre vetek inkább, félek nem érik be.
Akkor az a mag nedves volt az tuti
Válasz #1571. hozzászólásra
Üdv!
Én tavaly vetettem először ilyen nagy szemű napraforgót.
Már a próbánál kiderült, hogy nem folyik elég mag a vetőtárcsához, vagyis a tárcsánál kicsi a magszint és nem tudja felvenni a magot a tárcsa, ha megráztuk a tartályt akkor odafolyt a mag és addig vetett amíg volt elegendő mag aztán kihagyott.
Végül aztán egy kis babahintőpor segített a dolgon és elég jól boldogultunk.
Kukorica vetőtárcsát használtunk 5,5mm.
Mekkora szemek voltak azok? Mi vetjük vagy tíz éve de ilyen még nem volt!
Hello. kérdezni szeretném h szokot -e valaki étkezési nagyszemü napraforgót spcvel vetni? Ma vetetünk és gyürte összefele a szemeket. vagy hol szivott hol nem. mi lehet a baja? veteünk vele kisebb szemü étkezési magot azt jól vetette :oköszönöm
Elvileg 2.5-ös nek fel kellene vennie, kicsit süllyesztve.
Nekem kicsit nagyobb van, de így kettőt gyakran odaszív.
Csíkos napraforgót milyen tárcsával érdemes vetni 3-as vagy 5,5-össel? Vagy inkább csináljak hozzá vaktárcsából?
Hátha érdekelne valakit.
Link:
http://www.scribd.com/doc/214685683/SPC-kukoricavet%C5%91gep-alkatreszkatalogus
Nem magyar nyelvű.
?
Ha egyik oldalra nitrogén, a másikra komplex megy akkor egyszerre kijuttatható kétféle műkaki. Mire a csigán felér szerintem összekeveredik.
A csiga a 6bordás csonkra megy, hogy ki lehessen venni. Nekem alulról hajt, nem hidromotor., Így szabályozható. Itt még nincs a tartály rajta csak az egyik képen.
A gaspardonak láttam ilyen csigás adapterét tölcséres szóróba 460ezerért használtan. csak azt a képet nem találom.
Válasz #1562. hozzászólásra
Jó ötlet, egyszerű megoldás! Ez a csigás sorműtrágya szórón alapul? nekem tetszik, de még nem láttam ilyet!
Üdvözlök mindenkit,
Látott már valaki ilyesmi műtrágyaadagolót spc-n???
Egy hirderésben láttam, megragadott az ötlet, nem sokára kész az enyim is csak elbizonytalanodtam a végére hogy jó lesz-e?
Köszönöm előre is.
Köszönöm szépen mindenkinek de a gépkönyvben a naprához nincs 12 vetötárcsa azért kérdeztem
Válasz #1558. hozzászólásra
Köszönöm
vagyis itt:
http://www.hanki-ker.hu/kezelesi_utmutatok/spc/spc_kezelesi_utmutato.pdf
Válasz #1555. hozzászólásra
62000 körül.
Itt találsz kezelésit, abban van vetési táblázat.
Válasz #1555. hozzászólásra
interneten vagy itt forumba keress vissza van link spc gépkönyvhöz ahol minden beállitással le van irva mikor mennyit vet ..... egyszerübb lesz midnekinek
Most vásásroltunk egy spc az volna a kérdésem hogy napraforgót szeretnénk vettni és arra is van szerelve elöl 22 hátul 11 fogaskerék és 12 lyuk van a vetőtárcsán akkor kb menyit vetthet?
Válasz #1553. hozzászólásra
14-es tárcsa, 22-es és 9-es fogaskerék (70 cm-es sortávval ez kb. 58e kaszat/ha).
Segítséget kérnék.Ki milyen tárcsával és milyen fogaskerék áttétellel veti a napraforgót spc vel?
Válasz #1550. hozzászólásra
A monosem 8 soros összecsukhatós vázú vetőgép alapján jött az ötlet, de csak fényképek meg a neten videókat láttam róla az alapján agyaltam ki az egészet. Tovább tartott megtervezni mint kivitelezni a fő probléma az volt milyen messze kell lennie a forgáspontoknak ,hogy elkerülje a sor az alatta lévőt. Hát nem volt egyszerű az biztos. Eredetileg 4 soros volt a gép előző tulaja vette meg hozzá a két szélső toldást. Talajkövetéssel szerintem nincs probléma. Szerintem az egyetlen probléma a gép súlyával van. Az MTZ-nek igencsak feladja a házifeladatot ha teli van pakolva.
SPC vetőgép támasztókerék tartót tudtam szerezni.
Mekkora a kereke?
Válasz #1548. hozzászólásra
Ügyes vagy.
Volt minta, vagy agyaltál rajta?
Az hogy a kerekeket középre helyezted mennyire talaj követő?
Mikortól számít a csoroszlya kopottnak a gépen? 10 éves kb 800 heki lehet benne az alja éles, lehet már cserélnem kéne vagy legalább egy kopóbetétet beletenni.Ha új csoroszlyát rakok rá akkor a keményebb földbe jobban beletenné a magot vagy nem befolyásolja?
bocs a képek lemaradtak
Válasz #1546. hozzászólásra
egy kis spc tuning én így oldottam meg a szállítást
Válasz #1544. hozzászólásra
Igy kép nélkül nehéz,de lassan kell húzniés akkor akár lehet olyan jó mint egy rossz spc
Sziasztok! Kellene egy kis segítség! Van egy személykénti vetogep ami még vákum nélküli teljesen egyszerű kis gép kérdésem hogy nincs rajta vákuum az mennyire baj? Gyárilag ilyen. Öregek azt mondják jó az kevesebb hibalehetoseg. Megmentettem a szetvagastol csak azert van nálam. Vagy kuka?