Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD401.93 FtCHF439.37 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
interneten vagy itt forumba keress vissza van link spc gépkönyvhöz ahol minden beállitással le van irva mikor mennyit vet ..... egyszerübb lesz midnekinek
Most vásásroltunk egy spc az volna a kérdésem hogy napraforgót szeretnénk vettni és arra is van szerelve elöl 22 hátul 11 fogaskerék és 12 lyuk van a vetőtárcsán akkor kb menyit vetthet?
A monosem 8 soros összecsukhatós vázú vetőgép alapján jött az ötlet, de csak fényképek meg a neten videókat láttam róla az alapján agyaltam ki az egészet. Tovább tartott megtervezni mint kivitelezni a fő probléma az volt milyen messze kell lennie a forgáspontoknak ,hogy elkerülje a sor az alatta lévőt. Hát nem volt egyszerű az biztos. Eredetileg 4 soros volt a gép előző tulaja vette meg hozzá a két szélső toldást. Talajkövetéssel szerintem nincs probléma. Szerintem az egyetlen probléma a gép súlyával van. Az MTZ-nek igencsak feladja a házifeladatot ha teli van pakolva.
Mikortól számít a csoroszlya kopottnak a gépen? 10 éves kb 800 heki lehet benne az alja éles, lehet már cserélnem kéne vagy legalább egy kopóbetétet beletenni.Ha új csoroszlyát rakok rá akkor a keményebb földbe jobban beletenné a magot vagy nem befolyásolja?
Sziasztok! Kellene egy kis segítség! Van egy személykénti vetogep ami még vákum nélküli teljesen egyszerű kis gép kérdésem hogy nincs rajta vákuum az mennyire baj? Gyárilag ilyen. Öregek azt mondják jó az kevesebb hibalehetoseg. Megmentettem a szetvagastol csak azert van nálam. Vagy kuka?
Mütrágya csoroszja tuning meg még szabunk rajta.Az uj kompletten 30 egynéhány+faKap uj vetöcsoroszjákat és a kopott jo lessz erre a célra.Nagyon elvannak kopva mütrágyások.
820-assal vetünk 4-5-be,esetleg ha müszaki probléma van-lessz 550-essel az mehet akár 6-ba is kb 820-as 5-iknek felel meg.maximális forszázs minden vasnál.892-es huzza a 4.2-es kombikat majd,meg a 1025-ös ha meggyogyul most táppénzen van.
Én 10X30 szoktam vetni, ha nagyobb motorfordulattal mész 1500 körül akkor a 13 tárcsánál néha felvesz kettő szemet is és akkor lesz egy jó 55-60 ezres állományod. A vetést hosszú országúti 7 nyomatom!!
Ez a gumi összenyomásával lehet szabályozni a kijuttatandó granulátum mennyiségét.Ha ez nem gumi akkor sokkal sérülékenyebb .Ja és ugye ez folyamatosan forog.
Az oldal nem illesztette be a képet ezért most máshova tettem fel.
Ez az spc vetőgép granulátum szóró tengelye.A gumi öregedett el rajta és ezt szeretném cserélni .De a nevét se tudom és ötletem sincs hogy hol keressem. Komplett tengelyt már találtam de azt aranyárban mérik .100e /db nekem meg 6 db kellene. Ennyiért már másik vetőgépet lehet venni.
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni .A képen az spc granulátum adagoló tengelye látható.Valaki tud olyan boltot ahol külön csak a gumi csigát meg lehet hozzá venni. A válaszokat előre is köszönöm.
Láttam a tied,a forúmon és onnan jött az ötlet tennék rá még mindegyik kerékre 2 db súlyt az+4kg mert van 8 db sulyom pluszba azt rá tenném én is ugyan azért tenném mint ahogy te is írtad.
Válasz #1519. hozzászólásra Azért jó a plusz súly,mert a hantok nem dobálják és ezért pontosabban vet + jobban tömörít ! Az enyém ilyen volt---már eladtam,mert megszűnik földbérletem!
Jó estét mindenkinek egy olyan kérdésem volna a spc vetőgépre ha tennék még kerék súlyokat az jó volna e egy db súly kb 2 kg azt hiszem ugyan olyan gyári kerék sulyokra gondolok mint a képen
Én éveken keresztül gabona vetőgéppel vetettem a borsót. Mindíg jó volt, részben jobban takarja a talajt igy kevésbé gyomosodik, másrészt az állomány nem rogyik olyan könnyen össze. Szóját én még nem vetettem ,majd az idén, de az egyik haverom régóta termel és gabonavetőgéppel veti
3560 hozzászólás
Válasz #1558. hozzászólásra
Köszönöm
vagyis itt:
http://www.hanki-ker.hu/kezelesi_utmutatok/spc/spc_kezelesi_utmutato.pdf
Válasz #1555. hozzászólásra
62000 körül.
Itt találsz kezelésit, abban van vetési táblázat.
Válasz #1555. hozzászólásra
interneten vagy itt forumba keress vissza van link spc gépkönyvhöz ahol minden beállitással le van irva mikor mennyit vet ..... egyszerübb lesz midnekinek
Most vásásroltunk egy spc az volna a kérdésem hogy napraforgót szeretnénk vettni és arra is van szerelve elöl 22 hátul 11 fogaskerék és 12 lyuk van a vetőtárcsán akkor kb menyit vetthet?
Válasz #1553. hozzászólásra
14-es tárcsa, 22-es és 9-es fogaskerék (70 cm-es sortávval ez kb. 58e kaszat/ha).
Segítséget kérnék.Ki milyen tárcsával és milyen fogaskerék áttétellel veti a napraforgót spc vel?
Válasz #1550. hozzászólásra
A monosem 8 soros összecsukhatós vázú vetőgép alapján jött az ötlet, de csak fényképek meg a neten videókat láttam róla az alapján agyaltam ki az egészet. Tovább tartott megtervezni mint kivitelezni a fő probléma az volt milyen messze kell lennie a forgáspontoknak ,hogy elkerülje a sor az alatta lévőt. Hát nem volt egyszerű az biztos. Eredetileg 4 soros volt a gép előző tulaja vette meg hozzá a két szélső toldást. Talajkövetéssel szerintem nincs probléma. Szerintem az egyetlen probléma a gép súlyával van. Az MTZ-nek igencsak feladja a házifeladatot ha teli van pakolva.
SPC vetőgép támasztókerék tartót tudtam szerezni.
Mekkora a kereke?
Válasz #1548. hozzászólásra
Ügyes vagy.
Volt minta, vagy agyaltál rajta?
Az hogy a kerekeket középre helyezted mennyire talaj követő?
Mikortól számít a csoroszlya kopottnak a gépen? 10 éves kb 800 heki lehet benne az alja éles, lehet már cserélnem kéne vagy legalább egy kopóbetétet beletenni.Ha új csoroszlyát rakok rá akkor a keményebb földbe jobban beletenné a magot vagy nem befolyásolja?
bocs a képek lemaradtak
Válasz #1546. hozzászólásra
egy kis spc tuning én így oldottam meg a szállítást
Válasz #1544. hozzászólásra
Igy kép nélkül nehéz,de lassan kell húzniés akkor akár lehet olyan jó mint egy rossz spc
Sziasztok! Kellene egy kis segítség! Van egy személykénti vetogep ami még vákum nélküli teljesen egyszerű kis gép kérdésem hogy nincs rajta vákuum az mennyire baj? Gyárilag ilyen. Öregek azt mondják jó az kevesebb hibalehetoseg. Megmentettem a szetvagastol csak azert van nálam. Vagy kuka?
Válasz #1542. hozzászólásra
Milyen típusa? Egyébként a márka jó. Próbáltam már a bázikus és az élfelrakó pálcáit.
Válasz #1541. hozzászólásra
Valakine vélemény?Ilyet kaptam ma jol piritja a rozsdafészek anyagot is.130A inverter viszi.
Mütrágya csoroszja tuning meg még szabunk rajta.Az uj kompletten 30 egynéhány+faKap uj vetöcsoroszjákat és a kopott jo lessz erre a célra.Nagyon elvannak kopva mütrágyások.
sziasztok valaki nem tud egy jo homlokrakodot MTZ re it az email cimem tibimark@yahoo.com nagyon megkoszonem
Válasz #1538. hozzászólásra
820-assal vetünk 4-5-be,esetleg ha müszaki probléma van-lessz 550-essel az mehet akár 6-ba is kb 820-as 5-iknek felel meg.maximális forszázs minden vasnál.892-es huzza a 4.2-es kombikat majd,meg a 1025-ös ha meggyogyul most táppénzen van.
Válasz #1535. hozzászólásra
üdv röfik!3.lassitó(892.2) természetesen parketta.a vetési sebességem.
Szerintem nem, had szaladjanak a "lovak" !!
11x30 és 16 vagy 14-es furatu tárcsa van fenn 2.5-3mm furattal szotyinál tengerinél meg 5mm ugyanez a felállás.
Válasz #1534. hozzászólásra
Az elég tempos sebesség már nem??????4-5.be szoktunk vetni igy is 20ha megvan naponta mütrágyával full gázon.
Válasz #1533. hozzászólásra
Én 10X30 szoktam vetni, ha nagyobb motorfordulattal mész 1500 körül akkor a 13 tárcsánál néha felvesz kettő szemet is és akkor lesz egy jó 55-60 ezres állományod. A vetést hosszú országúti 7 nyomatom!!
Naprára melyik lánckereket használjátok? 9-22,11-30
Ez a gumi összenyomásával lehet szabályozni a kijuttatandó granulátum mennyiségét.Ha ez nem gumi akkor sokkal sérülékenyebb .Ja és ugye ez folyamatosan forog.
http://kepfeltoltes.hu/view/140301/1169326738DSC_0076_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Valaki látott már ilyet vagy tudja milyen típus vagy bővebb infót róla?
Válasz #1526. hozzászólásra
Én a helyedben felkeresnék egy jó esztergályost.
Szerintem műanyagból ki lehetne esztergálni azt a csigát.
Válasz #1529. hozzászólásra
Gondolom az egyik műtrágyaszórós a másik pedig szóró nélküli.
Válasz #1528. hozzászólásra
Mi a különbség a kettő között?
Válasz #1527. hozzászólásra
A gép tömege, szerszámokkal és cserealkatrészekkel együtt.
SPC 4 M = 492Kg
SPC 4 FS = 712Kg
Mennyi a súlya egy 4 soros spc-nek?
A 6 soros komplett szett új ára 487ezer ft .Ezt nem szándékoznék megvenni.
Külön pedig nem találok hozzá semmit.
Nem. Ezért is kérek itt segítséget. Még ha félre is értettem és garnitúra akkor is sok.Nekem csak a 6 gumicsiga kellene róla.
Válasz #1523. hozzászólásra
100 000 huf darabja??????biztos,hogy nem nézted el??
http://kepfeltoltes.hu/view/140301/1169326738DSC_0076_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Az oldal nem illesztette be a képet ezért most máshova tettem fel.
Ez az spc vetőgép granulátum szóró tengelye.A gumi öregedett el rajta és ezt szeretném cserélni .De a nevét se tudom és ötletem sincs hogy hol keressem. Komplett tengelyt már találtam de azt aranyárban mérik .100e /db nekem meg 6 db kellene. Ennyiért már másik vetőgépet lehet venni.
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni .A képen az spc granulátum adagoló tengelye látható.Valaki tud olyan boltot ahol külön csak a gumi csigát meg lehet hozzá venni. A válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #1520. hozzászólásra
Láttam a tied,a forúmon és onnan jött az ötlet tennék rá még mindegyik kerékre 2 db súlyt az+4kg mert van 8 db sulyom pluszba azt rá tenném én is ugyan azért tenném mint ahogy te is írtad.
Válasz #1519. hozzászólásra Azért jó a plusz súly,mert a hantok nem dobálják és ezért pontosabban vet + jobban tömörít ! Az enyém ilyen volt---már eladtam,mert megszűnik földbérletem!
Jó estét mindenkinek egy olyan kérdésem volna a spc vetőgépre ha tennék még kerék súlyokat az jó volna e egy db súly kb 2 kg azt hiszem ugyan olyan gyári kerék sulyokra gondolok mint a képen
Mélység állító kereket keresek!
Válasz #1516. hozzászólásra
1508-asál ott van a kezelési útmutató...
Szója,borsó vetéshez mekkora,és hányas lyukú tárcsa kell?
Én éveken keresztül gabona vetőgéppel vetettem a borsót. Mindíg jó volt, részben jobban takarja a talajt igy kevésbé gyomosodik, másrészt az állomány nem rogyik olyan könnyen össze. Szóját én még nem vetettem ,majd az idén, de az egyik haverom régóta termel és gabonavetőgéppel veti
Szóját, borsót ez nélkül nem lehet vetni?
Cirok ajánlott vetésmélység 3-4 cm. A borsónak és a szójának pedig széles a 70-75 cm-es sortáv
Válasz #1511. hozzászólásra
A cirok az bírja a mélyebb vetést, ez borsó és szója vetéséhez kell!!
Ezt a csoroszlyát cirok, hibár stb vetésére használják mivel azt nem lehet mélyre vetni, de bármilyen szemenként vetendő növényhez használható.